Εξω η Ελλάδα απ’ του πολέμου τα σφαγεία

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2024 9:10

Από τον κ. Ελισαίο Βαγενά,
μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και
υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών
Σχέσεων της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Ο «φαύλος κύκλος» του αίματος δυναμώνει στη Μέση Ανατολή και κανείς αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πού χύνεται καθημερινά περισσότερο αίμα:

Στην Ουκρανία, όπου για 3η χρονιά συνεχίζεται ο πόλεμος της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, ή στη Μέση Ανατολή, όπου το Ισραήλ, δρώντας ως «αιχμή του δόρατος» του ευρωατλαντισμού, επιδιώκει με το «τσεκούρι του πολέμου» να επανασχεδιάσει τα σύνορα της Μέσης Ανατολής. Εκείνο, όμως, που μπορούμε με σιγουριά να διαπιστώσουμε και στις δύο περιπτώσεις είναι πως η ανθρώπινη ζωή εξευτελίζεται, χάνει τη σημασία της, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τη ζωή του απλού λαού, μιας και «έχοντες και κατέχοντες» έχουν λάβει τα μέτρα τους…
Ο απλός λαός, τα παιδιά του, είτε μιλάμε για Παλαιστίνιους, είτε για Ουκρανούς και Ρώσους, είτε για Ισραηλινούς (σημ. ο γιος του Νετανιάχου βρίσκεται στο Μαϊάμι, στις ΗΠΑ), είναι αυτοί που μακελεύονται για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της μιας ή άλλης πλευράς, για το πώς θα χαραχτούν οι εμπορικοί δρόμοι (π.χ. ο «κινεζικός» ή ο «ινδικός»), πώς θα μοιραστούν τα μερίδια των αγορών, ποια μονοπώλια θα βάλουν στο χέρι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σιδηρόδρομους, τις πρώτες ύλες, την ενέργεια και πάει λέγοντας.
Τούτοι οι «λογαριασμοί» τους, αυτήν τη φορά δεν ξεκαθαρίζονται με τις αυξομειώσεις στις μετοχές, με την επιβολή δασμών και τα άλλα «πολιτισμένα» μέσα της «οικονομίας της αγοράς» και των «εμπορικών πολέμων», αλλά έχουν βγει από τα «θηκάρια» τα σύγχρονα «γιαταγάνια»: τα μαχητικά αεροσκάφη νέας γενιάς, το βαρύ πυροβολικό, οι βόμβες, οι πύραυλοι, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι δορυφόροι κ.ο.κ. Μέχρι και τα πυρηνικά όπλα «ακονίζουν» οι δύο πλευρές της αναμέτρησης.
Ορισμένοι απολογητές των μαζικών εγκλημάτων του Ισραήλ, που προσπαθούν να εξισώσουν τον «θύτη» με το «θύμα», καλούν γενικά και αφηρημένα σε «ειρήνη» τις δύο πλευρές, ισχυριζόμενοι πως «δε βρισκόμαστε και στο ‘21». Θα συμφωνήσουμε μαζί τους, αλλά μόνο στο ότι τα μέσα της πολεμικής εμπλοκής σήμερα είναι πολύ πιο καταστροφικά από τότε. Την ίδια ώρα παραμένει άσβεστη η δίψα της λευτεριάς, όπως και τότε για τον ελληνικό λαό, της αποτίναξης της ξενικής κατοχής, των εγκλημάτων, που βιώνει ο υπόδουλος (σήμερα) παλαιστινιακός λαός, της κατάργησης του απαρτχάιντ, που έχει επιβάλει το Ισραήλ με τη δύναμη των όπλων και των Αμερικανό-ευρωπαίων συμμάχων του. Η ανθρώπινη ζωή, λοιπόν, εκμηδενίζεται τόσο σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου όσο και σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής «ειρήνης», με το «πιστόλι στον κρόταφο», σαν αυτές που εδώ και 7 δεκαετίες βιώνει ο λαός της Παλαιστίνης.
Για τους λόγους αυτούς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο διαδηλώνουν μήνες τώρα, με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»! Για τον λόγο αυτόν το ΚΚΕ απαιτεί την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα πριν το ‘67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως ομόφωνα έχει ψηφίσει η Ελληνική Βουλή και καμία κυβέρνηση (δεξιά, ψευτοαριστερή ή κεντρώα) δεν την υλοποίησε.
Επιπλέον, το ΚΚΕ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να «σπρώχνει» τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο πλευρό ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και Ισραήλ. Καμιά δουλειά δεν έχουν οι φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, η πυροβολαρχία στη Σαουδική Αραβία. Τώρα να κλείσουν οι αμερικανο-νατοϊκές βάσεις, που βρίσκονται στη χώρα μας και από τις οποίες στέλνονται όπλα, πυρομαχικά, μακελεύονται άλλοι λαοί και στοχοποιείται ο δικός μας λαός από πιθανά αντίποινα.
Ο λαός της Λάρισας, απ’ όπου πετάνε αμερικανικά UAV, κατασκοπεύοντας τη Ρωσία και «κλειδώνοντας» ρωσικούς στόχους για να χτυπηθούν από τους Ουκρανούς, στην οποία βρίσκεται το επιχειρησιακό στρατηγείο της πολεμικής επιχείρησης «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, για τα συμφέροντα του Ισραήλ και της εφοπλιστικής ... «φτωχολογιάς», πρέπει να ανησυχεί. Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Ιρανοί έχουν δηλώσει πως σε περίπτωση γενίκευσης της πολεμικής σύγκρουσης θα χτυπήσουν βάσεις, που αξιοποιούνται εναντίον τους. Είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη και αναγκαία η αφύπνιση του λαού μας! Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν και η πρόσφατη αντιπολεμική κινητοποίηση του ΚΚΕ, αλλά και άλλες κινητοποιήσεις, όπως της Επιτροπής Ειρήνης, των συνδικάτων, του ΕΚΛ κ.ά.
Κάποιοι στην πόλη μας έχουν την αίσθηση πως εμείς «καλά την έχουμε», πως «είμαστε μακριά», ή πιστεύουν στα διαχρονικά παραμύθια των κυβερνήσεών μας πως δήθεν «είμαστε νησίδα ασφάλειας, ανάμεσα στις συγκρούσεις», ή πως οι «ισχυροί σύμμαχοί μας θα μας προστατέψουν». Δεν έλειψαν και οι «παγαποντιές» ορισμένων, που προσπάθησαν να αξιοποιήσουν μια διαφημιστική καμπάνια του «τζάμπα πιτόγυρου», που πατά στην ανέχεια και τη φτώχεια του λαού και της νεολαίας, τις οποίες φέρνουν οι πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε., για να επιτεθούν στην αντιπολεμική κινητοποίηση, που οργάνωσε την ίδια μέρα το ΚΚΕ στη Λάρισα.
Βλέπετε, αυτούς δεν τους ενδιαφέρει που ο λαός πληρώνει 500 χιλιάδες ευρώ την ημέρα για τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, χρήματα που λείπουν από τις δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία, τους μισθούς και τις συντάξεις των λαϊκών στρωμάτων.
Όσο, όμως, κι αν «ιδρώνουν» το «μαύρο» δεν μπορεί να το κάνουν «άσπρο»: Το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, που κατέχει εδάφη της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Συρίας, δεν έχει κανένα δικαίωμα «αυτοάμυνας», όπως δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα και οι ναζί στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής.
Το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, που μέσα σε έναν χρόνο έχει οδηγήσει σε θάνατο 45 χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ αυτών 17 χιλιάδες παιδιά, και άλλες τόσες γυναίκες και γερόντους, που καταστρέφει δεκάδες νοσοκομεία, σχολεία, χιλιάδες κατοικίες, εκατοντάδες ασθενοφόρα, πραγματοποιώντας γενοκτονία, «δε θα βγει λάδι»! Το ίδιο και οι ξένοι σύμμαχοί του!
Κανένα «εθνικό συμφέρον» της Ελλάδας ή άλλης χώρας δε δικαιολογεί τη σφαγή χιλιάδων παιδιών! Το «εθνικό συμφέρον», στο οποίο αναφέρεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που στηρίζουν Ισραήλ και ΝΑΤΟ, είναι ταυτισμένο με τα συμφέροντα και τα κέρδη των εκμεταλλευτών του λαού μας. Καμιά εμπλοκή! Καμιά συνενοχή στο έγκλημα! Να κλείσουν οι βάσεις! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass