Σε τι κόσμο ζούμε;

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2024 9:46

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Στον σημερινό μας κόσμο παρατηρούμε μια διαρκή υποχώρηση των πολιτισμικών αξιών και κυρίως αυτών της συνεννόησης και της ειρήνης, έναντι της κοινωνικής βαρβαρότητας και των πολέμων. Σε εθνικό επίπεδο οι αντί-ανθρώπινες και αντί-περιβαλλοντικές συμπεριφορές σκοτώνουν την έμβια και άβια Δημιουργία. Γεγονότα τα οποία υποτιμούν την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον της.

Το αποτύπωμα αυτό αφήνουν οι εγκληματικές δραστηριότητες όπως: φόνοι για ασήμαντη αφορμή, γυναικοκτονίες, εκτελέσεις κατά παραγγελία, ληστρικές και εγκληματικές συμμορίες ενηλίκων και ανηλίκων, παράνομες προστασίες, αρπαγές, κυκλώματα μαστροπείας, βιασμοί, ανασφάλεια, πυρκαγιές…
Σ’ όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η νίλα του ελληνικού λαού η προερχόμενη απ’ την ανεξέλεγκτη δράση της αγοράς που δημιουργεί την αχαλίνωτη ακρίβεια και κερδοσκοπία, τη φτώχεια, τις ουρές των πεινασμένων στα κέντρα σίτισης, των Δήμων, της εκκλησίας, και των διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων.
Αυτό το πρόβλημα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας προσπαθεί να επιλύσει η πολιτεία με το γιατρικό των μέτρων κατά της ακρίβειας, τα οποία όμως είναι ανεπαρκή και αδυνατούν να δώσουν λύση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στις συσκέψεις επί συσκέψεων επικαλείται ως σοβαρό αίτιο της παρούσας δυσμενούς οικονομικής κατάστασης την εισαγόμενη ακρίβεια, που δημιουργεί η αύξηση της τιμής της ενέργειας, αρνούμενη να προβεί σε ανατρεπτικές ενέργειες κατά των πολεμικών επιχειρήσεων σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή τις οποίες προκαλούν και οι δικές της πολιτικές, οι οποίες δεν επενδύουν στην αξία της ειρήνης, αλλά στον συνεχή πόλεμο τα δυσμενή αποτελέσματα του οποίου βιώνουμε σήμερα.
Έτσι ο κόσμος μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο γίνεται όλο και χειρότερος. Και γι’ αυτό δε φταίνε οι λαοί, αλλά οι ηγεσίες τους και ιδιαίτερα εκείνες των ισχυρών, των οποίων τα συμφέροντα άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται στις πολεμικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής. Αυτές οι δυνάμεις είναι οι γεννήτορες των σημερινών κακών που χτυπούν τους λαούς της Ευρώπης ... Γιατί σκοτώνουν και έρημο-ποιούν τον πλανήτη… Γιατί με τις πρακτικές τους τροφοδοτούν την ακρίβεια και φτωχαίνουν τον κόσμο. Γιατί στην πράξη, παρά τον υποκριτικό περί ειρηνοφιλίας λόγο τους, τα συμφέροντά τους υποκινούν και τροφοδοτούν τις ανά τον κόσμο πολεμικές συρράξεις.
Ανυπότακτες και ανυπάκουες έχουν μετατρέψει τις συνεχείς εκκλήσεις για ειρήνη του γ.γ. του αδύναμου πολιτικά και επιχειρησιακά Ο.Η.Ε. σε «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Ο λόγος του δεν εισακούεται, διότι σ’ όλο αυτό το τρελοκομείο των πολέμων τον πρώτο λόγο έχουν τα συμφέροντα των μεγάλων. Έτσι το μακελειό συνεχίζεται με κρουνούς αίματος αθώων πολιτών, αναρίθμητες υλικές καταστροφές και δυσμενές αντίκτυπο στην οικονομία και στην ευημερία των ευρωπαϊκών λαών…
Δυστυχώς, αυτό το σχιζοφρενικό σκηνικό παρατηρούμε σήμερα στον κόσμο μας. Η αντοχή της κοινωνίας να λιγοστεύει απ’ την ασυδοσία των αγορών και η διεθνής ειρήνη να υπονομεύεται απ’ τα συμφέροντα των ισχυρών. Απ’ το ακόρεστο πάθος τους για τον πλούτο μέσα από εκατόμβες νεκρών και αμέτρητων καταστροφών.
Και οι αφεντάδες του πλανήτη τι κάνουν; Τίποτα! Οι ιδιοτελείς πολιτικές τους αδυνατούν να δουν το μεγάλο κακό που γίνεται. Και το αστείο είναι το πήγαινε-έλα της κοροϊδίας των εκπροσώπων των μεγάλων για δήθεν ενδιαφέρον για τον τερματισμό της αιματοχυσίας, η οποία όχι μόνο δε σταματά, αλλά δυναμώνει ακόμα περισσότερο. Το ίδιο κάνουν και οι κυβερνήσεις των αδύναμων λαών. Γίνονται κομπάρσοι του παραλόγου. Σύρονται απ’ τα συμφέροντα των μεγάλων, πιστεύοντας ότι έτσι θα εξυπηρετηθούν και τα δικά τους. Και όλο αυτό το σκηνικό του πολεμικού παραλογισμού μπορεί να εξαπλωθεί και πάρα πέρα και, ο μη γένοιτο, να πιέσει ακόμη και τη σκανδάλη του αφανισμού της ανθρωπότητας.
Γι’ αυτό, λοιπόν, μεγάλοι και μικροί λογικευτείτε και τρέξτε όλοι προς τη μεριά της συνεννόησης και της ειρήνης. Προς το μέρος του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού του περιβάλλοντος και της ζωής. Έτσι θα ομορφύνετε τον κόσμο. Χωρίς πολέμους και καταστροφές, όπου κυρίαρχες αξίες θα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ειρήνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass