ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2023 17:00

Θερινή στολή

* Η ΩΡΑ άλλαξε σε θερινή και μαζί της έφερε το θέρος. Ξεχύθηκε

ο κόσμος, το γλέντησε, όλη η Λάρισα ένα μεγάλο καφεταβερνείο, η επέτειος της 25ης τιμήθηκε δεόντως.
Τώρα, μιλάνε για μίνι κακοκαιρία, αλλά ποιος την υπολογίζει; Όπως θα λέγαμε στα καλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ, πάμε για καλοκαίρι και «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».Τι τα θες;* ΤΟ οποίον ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να γίνει πάλι πρώτο θέμα συζητήσεως άνευ λόγου και αιτίας προτείνοντας ...τρίτο πρόσωπο για πρωθυπουργό (μπλέξανε στη συζήτηση και τον Βενιζέλο). Κουνούσε το κεφάλι με απελπισία ο παλιός Λαρισαίος ΠΑΣΟΚτζής:
- Τι τις θες ρε παιδάκι μου τις δηλώσεις; Κρύβε λόγια. Άντε, ό,τι έχουμε στο κεφάλι μας το βγάζουμε φόρα παρτίδα; Κάνε την πάπια, τσίμπησε ό,τι μπορείς από δυσαρέσκεια και μετά τις εκλογές τους χορεύεις καρσιλαμά. Τώρα σε βάλανε στη μέση και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και σε κοπανάνε σα χταπόδι. Ε, μα...

Βαγγέλης

* ΠΑΝΤΩΣ τον ...«τρώει» φαίνεται τον Βαγγέλη Βενιζέλο να στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα του πρωθυπουργού και μάλιστα εντελώς ...ξεκούραστα, με πρόταση Ανδρουλάκη, και χωρίς να ματώσει με εκλογικούς αγώνες και τα τοιαύτα.
Καμιά έκπληξη για την αμφίσημη δήλωση που έκανε. Το αντίθετο θα ήταν έκπληξη με την άκρατη φιλοδοξία που τον δέρνει. Και βέβαια, όσο κι αν πολλοί δεν τον «πάνε» με τίποτε λόγω ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων που επέβαλε, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι ο «Βαγγέλης» είναι ένα εθνικό κεφάλαιο και θα μπορούσε να αναλάβει τον ρόλο.
Φυσικά οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι θα ήταν ανήθικο να είναι πρώτος ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας και να μην αναλάβουν πρωθυπουργοί ένας εκ των δύο.Και

...Βαγγέλας

* ΚΙ άλλο όνομα ακούστηκε στην πιάτσα, ως εναλλακτική του Ανδρουλάκη. Για την ακρίβεια κι άλλος Βαγγέλης, ή καλύτερα «Βαγγέλας». Εννοούμε εδώ τον Μεϊμαράκη. Το σκεπτικό είναι πως έτσι ο Ανδρουλάκης θα ...στριμώξει τον Μητσοτάκη βάζοντάς τον να απορρίψει έναν δικό του. Τι ακούς κι αυτές τις μέρες! Ο,τι θες

...Κυνηγοί ...κεφαλών

* ΣΙΓΑ σιγά παιδιά, με ρέγουλα... Δεν περνά μέρα που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μην ζητάνε ο ένας τη διαγραφή κάποιου στελέχους του άλλου. Κανονικοί ... «κυνηγοί κεφαλών». Την εβδομάδα που πέρασε η ΝΔ ζήτησε τα κεφάλια των Απ. Γκλέτσου και Νάσου Αθανασίου επί πίνακι επειδή έβρισαν και απείλησαν με γιαούρτωμα τον Μητσοτάκη, ο δε ΣΥΡΙΖΑ, - πέραν της μόνιμης επωδού για μη κάθοδο Καραμανλή- ζήτησε την παραίτηση του υφυπ. Ανάπτυξης Νικ. Παπαθανάση που τον καταγγέλλει ως «μπαταξή» λόγω χρέους προς το δημόσιο. Τελικά έτσι που το πάνε οι λεβέντες στο τέλος θα αδειάσουν τελείως τα ...ψηφοδέλτιά τους.

Ετών 42

* ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να διεκδικούμε τον Αχελώο, δήλωσε ξανά ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός.
Σημειωθήτω ότι το θέμα είχε ανοίξει το 1981, από τον Αντρέα.
Τον ...διεκδικούμε δηλαδή κοντά σαράντα δύο χρόνια- ούτε καν σαράντα τρία. Κουράγιο... Σάματις μακριά είναι και τα εκατό.

Ετών 60

* ΑΛΛΑ πάλι καλά είναι τα σαράντα δύο του Αχελώου. Την ίδια μέρα ο βουλευτής Χρ. Κέλλας αγόρευε στη Βουλή υπέρ της οριστικής επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της λίμνης ...Κάρλας, η οποία ως γνωστόν είχε αποξηρανθεί το 1962, ήτοι εξήντα χρόνια πριν!
Ντάξει μωρέ... Και στην Αμερική το ιδιοκτησιακό των Ινδιάνων ακόμη το συζητούν, τι να λέμε τώρα, έχουν δυσκολίες αυτά τα θέματα...

Βαθύ κράτος

* ΣΕ ποια σοβαρή δυτική χώρα δεν θα είχε απομακρυνθεί πάραυτα το Τελωνείο μιας μεγαλούπολης όπως η Λάρισα για να γλιτώσει η πόλη από την κίνηση, τα μονίμως παρκαρισμένα φορτηγά, και όλη αυτή τη ρύπανση που προκαλείται; Το προσπάθησαν, λέει, όλοι οι δήμαρχοι, αλλά οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, σιγά μην νοιαστούν. Αντιδρούν, λέει και οι συνδικαλιστές και οι υπάλληλοι ... Βαθύ κράτος... Αν φάει το κεφάλι του ο Μητσοτάκης, από κάτι τέτοια θα το φάει... Από την αδυναμία να συγκρουστεί με όλη αυτή την ...παλιατσαρία που δυναστεύει τη χώρα απ’ άκρου εις άκρον... Δεκαετίες τώρα.

Χωράφια...

* ΟΤΙ πολλά πάρκα στη Λάρισα είναι ακούρευτα και απεριποίητα, δεν συνιστά πια είδηση. Αλλά ότι εδώ και χρόνια τα πάρκα πέριξ του Αγίου Αχιλλίου, η βιτρίνα δηλαδή της πόλης θυμίζουν εγκαταλελειμμένα ...χωράφια δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνει τον Δήμο ...υπερήφανο ε;

Τιμή στον Διευθυντή

* ΣΩΣΤΗ η απόφαση της Περιφέρειας να δοθεί το όνομα του αείμνηστου αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καλομπάτσιου στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κάποιοι μάλιστα προτείνουν να τιμηθούν αναλόγως και άλλες προσωπικότητες της πρώην Νομαρχίας.
Θυμήθηκαν ας πούμε τον αείμνηστο Διευθυντή Νομαρχίας Δημήτρη Καλαφατάκη, έναν άνθρωπο έντιμο, έναν υπάλληλο ευσυνείδητο, που αφιέρωσε τη ζωή του στην Υπηρεσία και χρημάτισε νομαρχεύων σε δύσκολους πολιτικά καιρούς για τη χώρα. Ας το σκεφτούν...

Περί ευχών

* ΑΡΧΙΚΑ, νομίσαμε ότι είναι fake news. Φαίνεται όμως ότι όντως ο Ερντογάν έστειλε ευχές στον Μητσοτάκη για την ...25η Μαρτίου και ο Τσαβούσογλου στον Δένδια.
Αν είχε χιούμορ ο Μητσοτάκης, θα ανταπέδιδε τις ευχές την ...29η Μαΐου για την ...Άλωση της Πόλης και θα μοίραζε ...εγκεφαλικά σ’ όλη την ...ακροδεξιά πολυκατοικία και όχι μόνο.
Βλέπετε εδώ ισχύει πάντα το «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», δεν είμαστε της σχολής της ...ανωτερότητας.
* * *
* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ αν μη τι άλλο η κωλοτούμπα του Ερντογάν. Αυτός είναι ικανός να δηλώσει:
- Άιντε μπρε χαϊβάνια... Όταν έλεγα πως θα ερχόμουνα νύχτα, δεν εννοούσα αυτό που νομίζατε. Να, θα ερχόμουνα σε κανένα μπαράκι σε κανένα νησάκι σας να πιω μια ρακή μπρε...Με χιούμορ* ΑΝ μη τι άλλο έχουν χιούμορ στο Παρίσι οι πολίτες που διαδηλώνουν για το ασφαλιστικό. Ιδού το κορυφαίο σύνθημα :
- Αν θέλαμε να μας μπιιιιιπ η Κυβέρνηση, θα είχαμε εκλέξει τον Μπραντ Πιτ (!)
(Πόσους να ...«εξυπηρετήσει» κι αυτός ο Μπραντ πια...).

Συνεχίζει να πιέζει

* ΔΕΝ έχασε χρόνο ο Κώστας Αγοραστός. Μόλις ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση του ΟΣΕ, μετέβη στην Αθήνα όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Γ. Γεραπετρίτη και τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Παν. Τερεζάκη, στους οποίους και παρουσίασε την πρότασή του για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών στη Λάρισα.
Επιπλέον, συζήτησε μαζί τους και όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Θεσσαλία, προσπαθώντας να βάλει όσο πιο γρήγορα γίνεται, μα πάνω απ’ όλα με ασφάλεια, το... τρένο στις ράγες!

 

Στον απόηχο της εκδήλωσης του Κιλελέρ

*ΔΥΣΤΥΧΩΣ και φέτος οι αγρότες έλαμψαν διά της απουσίας τους από τις επετειακές εκδηλώσεις για την εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ.
* * *
* ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων έδωσε το δικό της στίγμα με την παρουσία της στην εκδήλωση.
* * *
* Ο Κώστας Αγοραστός, σε άτυπο ρόλο τελετάρχη, με τη λήξη των ομιλιών φρόντισε για την παρουσία στον χώρο των μελών της Φιλαρμονικής για την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
* * *
* ΚΑΜΙΑ αναφορά στον Αχελώο, ούτε στον χρόνο καταβολής των συνδεδεμένων ενισχύσεων από τον ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά, στην ομιλία του. Βέβαια, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε, με τη λήξη της εκδήλωσης, με τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τους συνεταιριστές δικαιολογήθηκε για την καθυστέρηση στις πληρωμές, τονίζοντας ότι «αυτή οφείλεται στην παράταση λήξης της εκκοκκιστικής περιόδου, κατόπιν αιτήματος της Δ.Ο.Β. Δεσμεύτηκε, όμως, ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν καταβληθεί οι ενισχύσεις. Συνήθως δίνονταν για την προμήθεια του... μπακαλιάρου, φέτος θα αξιοποιηθεί για τον πασχαλινό οβελία.
Ο Υπουργός μετά τη λήξη της εκδήλωσης δεν παρακάθισε στο καθιερωμένο γεύμα, αλλά αναχώρησε για το Κιλκίς (πλησιάζουν οι εκλογές βλέπετε...).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass