Υπουργικές ψευδολογίες και ωμότητες

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2023 10:29

Από τον Θανάση Μπρισίμη,  σμήναρχο ε.α.

Συγκλόνιζαν τα λόγια νεαρού συμπολίτη μας σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή, που έχασε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών την 32χρονη αδελφή του, όταν αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών έλεγε πως δεν αντέχει να τον βλέπει να δηλώνει με περίσσιο θράσος στη Βουλή των Ελλήνων πόσο ασφαλείς είναι οι σιδηροδρομικές μεταφορές. Ένας Υπουργός που έχοντας το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου σε όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας φέρει ακεραία την ευθύνη για το κάθε τι που αφορά στο Υπουργείο, το οποίο ηγείται. Πόσο δε μάλλον για την ασφάλεια των συγκοινωνιών. Κι όμως, αυτός ο κοντά τέσσερα χρόνια Υπουργός, είτε από άγνοια είτε εν λόγω γνώσει ότι ψεύδεται, διαβεβαίωνε τη Βουλή για το πόσο ασφαλής είναι ο σιδηρόδρομος.
Δέκα μέρες αργότερα, το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κατέδειξε με τον πλέον ηχηρό τρόπο πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, έστω κι αν εκφέρεται από επίσημα χείλη, έστω κι αν αυτά είναι χείλη υπουργικά. Μόνο που το ψέμα συνοδεύτηκε με περίσσιο αίμα και μάλιστα περισσότερο νεανικό, βύθισε τη χώρα στο πένθος και έκανε τον λαό να γίνει ένα ποτάμι οργής που ρέει στους δρόμους κάθε μεγάλης πόλης.
Παραιτήθηκε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής και αντί η πράξη του να χαρακτηριστεί ως το έλασσον απαιτούμενο, κυβερνητικοί κύκλοι προσπάθησαν να πλασάρουν στον λαό την παραίτηση ως πράξη ηρωισμού.    Αιδώς Αργείοι.
Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα που προέκυψε για την εκ νέου υποψηφιότητά του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αυτή αποτελεί δικαίωμά του που πηγάζει από τον κανονισμό λειτουργίας της ΝΔ, το οποίο, καθώς φαίνεται, προτίθεται να ασκήσει, παραβλέποντας ακόμη και τις εσωκομματικές αντιδράσεις που άρχισαν να εκδηλώνονται. Κύριο λόγο, όμως, έχει ασφαλώς ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που θα διαφανεί αν έχει το πολιτικό θάρρος να μη συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος έναν Καραμανλή. Γόνο της οικογένειας του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αναμφίβολα πρόκειται για μια απόφαση με απροσδιόριστες εκ προοιμίου πολιτικές επιπτώσεις, καθότι είναι άγνωστες οι αντιδράσεις ενός μεγάλου μέρους του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ. Τον τελικό, όμως, λόγο για το πολιτικό μέλλον του πρώην Υπουργού θα έχει ο λαός του Νομού Σερρών, που με την ψήφο του θα κρίνει και αποφασίσει αν ο εν λόγω κύριος είναι ικανός και πρέπει να τον εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Πέρα, όμως, από τα ψεύδη του κ. Καραμανλή στη Βουλή των Ελλήνων, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ωμότητα με την οποία ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε σε Μέσο Ενημέρωσης πως αν έλεγε ο Καραμανλής πως έχουν πρόβλημα ασφαλείας τα τρένα, δεν θα έμπαινε άνθρωπος. Έβαζε έτσι ο Υπουργός την αξία τόσων ανθρώπινων ζωών να υπολείπεται αυτής μερικών εκατοντάδων εισιτηρίων. Τον θρήνο και ανείπωτο πόνο εκατοντάδων οικογενειών να υπολείπεται των συμφερόντων μιας μεταφορικής εταιρείας.
Λησμονούν όμως και οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πως στον πολιτισμικό κώδικα αξιών που διέπει τον ελληνικό λαό, το ψεύδος ουδεμίας εκτίμησης χαίρει, ενώ η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπέρτατη και θα έλθει η ώρα να πληρώσουν το οφειλόμενο για τις πράξεις τους πολιτικό τίμημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass