Η Ευρώπη ως υπερδύναμη ειρήνης

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2023 10:15

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Διεθνώς διερχόμαστε μια περίοδο, χειρότερης εκείνης του ψυχρού πολέμου, ικανής να οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο με τραγική συνέπεια τον αφανισμό του κόσμου! Την κατάσταση αυτή την καταμαρτυρούν οι ασίγαστες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου περί πυρηνικού χτυπήματος, αν η δύση απειλήσει την επικράτεια της χώρας του. Την προδίδει η εξ’ ΗΠΑ ειδησεογραφία αναφερόμενη στην ανάπτυξη εξελιγμένων πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη. Ακολουθεί ο ονειροπαρμένος νέο- οθωμανισμός του σουλτάνου περί συνέχειας και πέραν του βαλλιστικού πυραύλου, χωρίς βεβαίως όλα αυτά ν’ αφήνουν αδιάφορη και την κινεζική υπερδύναμη…
Και η Ευρώπη αιχμάλωτη της ιδιοτελούς πολιτικής των μεγάλων κρατών της, αδυνατεί να σταθεί αντιμέτωπη στα συμφέροντα της πέραν του ατλαντικού υπερδύναμης. Δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα και να πει όχι στη φτωχοποίηση των λαών της και κυρίως στον υπαρκτό πυρηνικό όλεθρο, που πλανάται πάνω από τον γεωγραφικό της χώρο. Η αδυναμία αντίστασης και αντίδρασης είναι συνέπεια της διασπασμένης πολιτικής της, η οποία δεν επιτρέπει την ανάπτυξη κοινής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, ικανής να παίξει πρωταγωνιστικό και ανασχετικό ρόλο στη συμβαίνουσα καταστροφική επίδραση στην οικονομία της. Γι’ αυτό άγεται και φέρεται από τα αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία οι πολίτες της πληρώνουν πολύ ακριβά.
Το κακό, βέβαια, για την ευρωπαϊκή ένωση, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο ως δέκτης πιθανής ανάπτυξης εξελιγμένων αμερικανικών πυρηνικών όπλων, τα οποία κατά τους ρώσους αποτελούν σοβαρή απειλή…, ικανή να ρίξει την Ευρώπη σε νέες περιπέτειες. Φαίνεται ότι οι σημερινοί ηγέτες της δεν μελέτησαν καλά την ιστορία για να δουν ότι οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι στοίχησαν στους Ευρωπαίους πολύ ακριβά σε αίμα και καταστροφές. Και όλα αυτά με συμβατικά όπλα, με εξαίρεση τη χρήση αμερικανικών πυρηνικών βομβών στην Ιαπωνία…
Γι’ αυτό λοιπόν, ιθύνοντες της ΕΕ μελετήστε καλά την ιστορία και συνέλθετε πριν είναι πολύ αργά. Ο πόλεμος, όπως πολύ καλά γνωρίζετε και πάλι άρχισε απ’ την Ευρώπη. Και είναι διαρκής, γιατί τον συντηρούν τα συμφέροντα εκατέρωθεν. Και μέσα σ’ αυτόν πρέπει να προστεθεί και ο επίδοξος μιμητής του Ρώσου προέδρου ανερμάτιστος και φιλοπόλεμος σουλτάνος. Ηθελημένα ανιστόρητος, αποκαλεί το Αιγαίο «γαλάζια πατρίδα». Θεέ μου, τι άλλο θ’ ακούσουμε σ’ αυτόν τον ψεύτη ντουνιά.
Όλα τα παραπάνω σας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, φωνάζοντας επιτακτικά. Αναπτύξτε και οργανώστε σε κοινή συνισταμένη την εξωτερική και αμυντική σας πολιτική. Ο δυνατός και ανεξάρτητος στρατός θα σας δώσει την ανυπέρβλητη ικανότητα να κινείσθε, ως υπερδύναμη, επίμονα και αποτελεσματικά προς το πεδίο της διεθνούς ειρήνης. Μιας ειρήνης που θα βασίζεται στο αυστηρό γράμμα του διεθνούς δικαίου, αποτρέποντας την αναβίωση δυναστών και τυράννων…
Παίξτε, τώρα τον ρόλο της μεγάλης ειρηνοποιού δύναμης και σταματήστε τη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία. Αναπτύξτε προοδευτική και ευέλικτη εξωτερική και διπλωματική πολιτική, η οποία θα καταλαγιάζει και δεν θα οξύνει το κακό. Προωθείστε τα συμφέροντά σας με πνεύμα διαλόγου και πειθούς και μη γίνεσθε υποχείριο άλλων συμφερόντων, που σήμερα πλουτίζουν σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών. Με την ενεργειακή και διατροφική ακρίβεια να χτυπά κόκκινο. Γίνετε πείσμονες αρνητές της περαιτέρω αναπτύξεως πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη και ανένδοτοι υποστηρικτές της διεθνούς ειρήνης. Ακόμα και όταν αυτή κινδυνεύει να χαθεί στο σκοτάδι των άνομων συμφερόντων. Πάψτε επιτέλους να σέρνεστε όπισθεν των αμερικανών «φίλων και συμμάχων», που σήμερα αυτοί πλουτίζουν και οι ευρωπαϊκοί λαοί φτωχαίνουν όλο και περισσότερο.
Καταγγείλετε διεθνώς τα συμφέροντα εκείνα, που υποκινούν και υποδαυλίζουν τον πόλεμο και μην παρασύρεσθε απ’ αυτά φοβούμενοι μη χάσετε τους «φιλεύσπλαχνους» κηδεμόνες σας. Με τη δύναμή σας και τη διαρκή προσήλωση στην αξία της ειρήνης κόψτε τις ορέξεις για νεκραναστάσεις ιδεών, που γέννησαν και εξέθρεψαν κατακτητές και τυράννους. Έτσι θα αποτρέψετε τα χειρότερα και θα σταματήσετε τον αιματηρό και καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτόν, που δίνει τροφή για περαιτέρω ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη με τον άμεσο κίνδυνο αυτή να καταστεί το επίκεντρο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass