«Η καρδιά της Παράταξης χτυπά πλέον δυνατά»

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2022 15:45

Από τον Βασίλη Έξαρχο, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής με τη για άλλη μία φορά μαζική συμμετοχή, 180.000 Ελληνίδες και Έλληνες αποφάσισαν να σηκώσουν την ήλιο ψηλότερα και εξέλεξαν τους αντιπροσώπους για το Συνέδριο της Παράταξης καθώς και τις ηγεσίες των Δημοτικών και Νομαρχιακών Οργανώσεων.
Μετά την εκλογή της ηγεσίας τον περασμένο Δεκέμβρη, σε πολύ σύντομο χρόνο για άλλη μία φορά έγινε απολύτως φανερό ότι η καρδιά της Παράταξης χτυπά πλέον δυνατά. Έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία να επισημανθεί ότι στις εκλογικές διαδικασίες συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών μεταξύ των οποίων μεγάλο ποσοστό νέων γυναικών και ανδρών και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο.
Είναι πλέον φανερό ότι έπεσε στο κενό η μεθοδευμένη προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια από διάφορα κέντρα και παρακέντρα με στόχο τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Η Δημοκρατική Παράταξη άντεξε γιατί έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, γιατί η μεγάλη προσφορά της στη χώρα δεν μπορεί να διαγραφεί όσο και αν προσπάθησαν και προσπαθούν πολλοί και από διάφορες πλευρές.
Τώρα ασφαλώς δεν είναι η ώρα για μεγάλα λόγια, είναι η ώρα για μεγάλες κρίσιμες επιλογές και αποφάσεις. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά με πολύ καθαρή ματιά, κρατώντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη τα θετικά στοιχεία της μεγάλης ιστορικής διαδρομής της Παράταξης, σφυρηλατώντας την ενότητά της στη βάση και στην κορυφή, προωθώντας την αναγκαία ανανέωση των ιδεών, των προτάσεων, των πρακτικών, των προσώπων, έχοντας ασφαλώς πλήρη επίγνωση των μεγάλων και πολλαπλών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και η χώρα.
Στο Συνέδριο που θα γίνει το τριήμερο 20-22 Μαΐου με τις αποφάσεις μας οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η Παράταξη θέλει να εκπροσωπήσει τις δυνάμεις της εργασίας, της παραγωγής, της δημιουργίας, τις δυνάμεις που αγωνίζονται για προοδευτικές αλλαγές παντού στο κράτος, στους θεσμούς, στην οικονομία, στα συστήματα υγείας και παιδείας.
Κεντρικοί στόχοι του προγράμματός μας πρέπει να είναι η ανάπτυξη, η καταπολέμηση της ανεργίας, η άρση των ανισοτήτων, το σύγχρονο κράτος πρόνοιας, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των πολιτών, τα εισοδήματα των οποίων συμπιέζονται αφόρητα από το κύμα της ακρίβειας και τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές της συντηρητικής παράταξης.
Μετά το Συνέδριο και με βασικά εφόδια την ανανεωμένη πολιτική μας ταυτότητα και τις τεκμηριωμένες προγραμματικές μας προτάσεις, με επικεφαλής τα διαθέτοντα ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση εκλεγμένα κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά όργανα, η Παράταξη πρέπει να είναι πανταχού παρούσα στην κοινωνία.
Με τα πολιτικά μας εφόδια, με πανστρατιά όλων των στελεχών και πολλή και μεθοδική δουλειά μπορεί να γίνει πράξη η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, που είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή σύγχρονης, προοδευτικής πολιτικής που έχουν ανάγκη η κοινωνία και οι πολίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass