Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια;

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2019 16:36

Η πορεία του Κινήματος Αλλαγής έχει διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες. Αρκεί να σκεφτεί κανείς το τοπίο στον χώρο της κεντροαριστεράς πριν δύο χρόνια.

Σχεδόν όλοι προεξοφλούσαν τον αφανισμό του. Θνησιγενές εγχείρημα το ανέβαζαν, καταδικασμένο πείραμα το κατέβαζαν. Σήμερα, στη θέση του κατακερματισμού υπάρχει ένα ενιαίο κόμμα και στη θέση της απογοήτευσης ελπίδα. Οι πρόσφατες εκλογές μάς δικαίωσαν. Μέσα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, αναδειχθήκαμε τρίτο κόμμα. Και τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών επιβεβαίωσαν τη δυναμική μας. 87 εκλεγμένοι Δήμαρχοι είτε υποστηρίχθηκαν επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής είτε ανήκουν στον ευρύτερο χώρο. Στις Βουλευτικές εκλογές ο πήχης είναι τουλάχιστον η τρίτη εντολή. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά από όλη την Ελλάδα.

Οι επιθέσεις είναι λυσσαλέες. Η μεγέθυνση του Κινήματος Αλλαγής χαλάει την υποτιθέμενη σοσιαλδημοκρατική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, χαλάει την υποτιθέμενη κεντροδεξιά στροφή της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε ήδη από τον ελληνικό λαό. Αυτοί που μιλούσαν για προδότες και γερμανοτσολιάδες αποδείχτηκαν οι καλύτεροι μαθητές της τρόικας. Αυτοί που έστηναν κρεμάλες, μετέφεραν στο Υπερταμείο τα πάντα. Μέχρι και το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας επιχείρησαν, αλλά προλάβαμε αυτό το έγκλημα. Αυτοί που δήθεν μας έβγαλαν από τα μνημόνια, μας βυθίζουν καθημερινά στην ύφεση με τις πολιτικές της υπερφορολόγησης. Αυτοί με το ηθικό πλεονέκτημα, διορίζουν καθημερινά από το παράθυρο «γιους και θυγατέρες». Από την άλλη, η ΝΔ δεν έχει επιλύσει τα εσωτερικά της προβλήματα και δεν έχει κάνει αυτοκριτική. Ούτε λέξη για την περίοδο 2004-2009.

Μετά από τόσα χρόνια κρίσης, ο δικός μας αγώνας είναι να ανατρέψουμε το σκηνικό του διχαστικού διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που θα οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε νέα αδιέξοδα. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Όσοι «αλληθωρίζουν», μπορούν να πάνε στη ΝΔ ή στο ΣΥΡΙΖΑ. Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή Διχασμός και νέα περιπέτεια; Έχουμε παρουσιάσει το «Σχέδιο Ελλάδα» που είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση με στόχους και συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη. Για να γίνουν αυτά, χρειάζεται μια καθαρή και ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές, που θα αποτρέψει την κυριαρχία της Δεξιάς και παράλληλα θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο και καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Από τον Κωνσταντίνο Μπαργιώτα, βουλευτή Λάρισας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass