ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Καλώς τα τα...πουλάκια μας!

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2019 16:34

ΑΝ ήθελα με έναν τίτλο (μια και για δεκαετίες ολόκληρες ως αρχισυντάκτης στην «Ελευθερία» τίτλους έβγαζα) να σχολιάσω τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα σκεφτόμουν τον εξής: «Καλώς τα, τα ...πουλάκια μας»!

Και προφανώς αναφέρομαι στους νικητές των ευροεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, οι οποίοι, όλα δείχνουν πως σε ένα μήνα από τώρα, θα στρογγυλοκαθήσουν ξανά στις καρέκλες της εξουσίας...

ΠΟΛΥ κακή εντύπωση έκανε ο τρόπος που αντιμετώπισαν οι χαμένοι την ήττα τους, το βράδυ των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής. Ήταν, ως φάνηκε, πολύ δύσκολο για τον ηττημένο να βγει και να πει με λεβεντιά «ναι χάσαμε» και «συγχαρητήρια στους αντιπάλους νικητές», τόσο δύσκολο, τόσο πικρό, όσο γλυκό είναι το υπουργικό (δημόσιο) χρήμα και η εξουσία της καρέκλας που προφανώς σε λίγο αποχωρίζεται...

ΓΙΑ όσους πάλι δεν βλέπουν μέσα από κομματικές παρωπίδες, αλλά διαθέτουν τις εμπειρίες και το ανοιχτό μυαλό, θα πρόσεξαν ότι και στην πλευρά των νικητών η συμπεριφορά ορισμένων με δόση ειρωνείας και βιασύνης να ράψουν από τώρα υπουργικά κοστούμια, ήταν αθλία! Και υπήρξαν το βράδυ των εκλογών, αρκετοί πρωτοκλασάτοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι βλέποντας την επερχόμενη «επανακατάληψη» του υπουργικού θώκου, (που άφησαν για τέσσερα ολόκληρα χρόνια να τον ζεσταίνουν άλλοι), φόρεσαν από τώρα το θριαμβευτικό ηγεμονικό ύφος, ξεχνώντας ότι πριν λίγο έτρεμαν στην ιδέα να μείνουν ξανά στην αντιπολίτευση.

«Καλώς τα πουλάκια μας» λοιπόν, αφού γεγονός είναι η καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές της Νέας Δημοκρατίας, όπως γεγονός είναι και ότι μεγάλο μέρος των περικοπών του εισοδήματος των Ελλήνων, με τα μνημόνια που ψήφισαν αυτοί πρώτοι, μαζί με τη συνεταιρική (με το ΠΑΣΟΚ) διακυβέρνηση τα πρώτα και δυσκολότερα χρόνια της κρίσης, όπως και η πολιτική των σημερινών νικητών, πριν την αριστερή κυβέρνηση, οδήγησε στον εργασιακό μεσαίωνα και στην καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων οδηγώντας τα μεσαία και χαμηλά νοικοκυριά στη φτωχοποίηση...

ΤΟΥΤΑ τα «πουλάκια» λοιπόν, που προφανώς έπεισαν τους ψηφοφόρους τους ότι, ερχόμενοι στην εξουσία ξανά, ύστερα από τέσσερα χρόνια, αυτή τη φορά θα επανορθώσουν και τα δικά τους λάθη, τα οποία πλήρωσαν επίσης ακριβά οι Έλληνες, θα πρέπει να αποδείξουν ότι, μπορούν να αποτάξουν τον κακό τους εαυτό, εκείνον που επέδειξαν όταν ψήφιζαν τα δικά τους τα μνημόνια.

ΠΑΡΑΤΗΡΩ τις τελευταίες ημέρες στα τηλεοπτικά πάνελ κεντρικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχουν καταλάβει ότι δεν είναι το αποτέλεσμα αυτό, ακριβώς η επιβράβευση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά περισσότερο η αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά ούτε έχουν καταλάβει πως οι κυβερνήσεις που κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από όσα υπόσχονται δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής. Και δυστυχώς μη υπάρχοντος ικανότερου πολιτικού προσωπικού, είμαστε ως λαός καταδικασμένοι να υποφέρουμε την εναλλαγή των δύο ή τριών κομμάτων εξουσίας, στη διακυβέρνηση της χώρας.

Του Χρήστου Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass