Ριζοσπάστες πολιτικοί θα σώσουν την Ελλάδα

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2017 15:45

Στις πολιτικές συζητήσεις ακούμε συχνά ότι η χώρα μπορεί να ορθοδρομήσει, αν στραφούμε στην επιλογή και εκλογή νέων πολιτικών. Οι οποίοι με τις καινοτόμες ιδέες τους και τη δύναμη της νιότης θα μπορέσουν να ωθήσουν τη χώρα προς τα μπρος. Προς μία πορεία που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη, δίνοντας δουλειά σ` όλους του Έλληνες.

Όμως, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι νέοι πολιτικοί, παρά το σφρίγος της νιότης τους δεν τα κατάφεραν. Αφού για άλλα τους ψηφίσαμε κι άλλα αυτοί μας κάνουν… Ρίχνοντας την πατρίδα μας σε βαθύτερα θολά νερά. Από την άλλη όμως μεριά έχουμε παραδείγματα μεγάλων σε ηλικία πολιτικών, οι οποίοι λειτουργούν επιτυχώς στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και νέοι πολιτικοί οι οποίοι με την γνώση και την ικανότητά τους μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα και το λαό της προς ένα καλύτερο μέλλον. Φτάνει, βέβαια, να διαγνωσθούν και να τους δοθεί απ` τις κομματικές ηγεσίες, πολιτικός χώρος έκφρασης και υλοποίησης των ιδεών τους.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο τόπος μας δεν θα μπορέσει να σωθεί από νέους και αναποφάσιστους πολιτικούς αλλά από ριζοσπάστες, ανεξαρτήτως ηλικίας, αγωνιστές των αλλαγών και της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου. Οι οποίοι με τις νέες και καινοτόμες ιδέες τους είναι δυνατόν να βγάλουν αυτήν στο ξέφωτο. Εκεί που ο ήλιος θα φωτίζει και το σκοτάδι θα υποχωρεί. Φέρνοντας την πολυπόθητη άσπρη μέρα. Τη λευτεριά της πονεμένης μας πατρίδας.

Κι αυτές οι ριζοσπαστικές ιδέες της οικονομικής και κοινωνικής μας απελευθέρωσης δεν έχουν ηλικία. Μπορούν να έρθουν και να γίνουν πράξη από πολιτικούς που είναι αποφασισμένοι με τη γνώση τους, την εμπειρία και το τσαγανό τους να βάλλουν τη χώρα μπροστά. Σε τροχιά προόδου και ευημερίας. Με ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στους κοινωνικούς θεσμούς. Με την αυστηρή τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας και λειτουργίας του κράτους και κυρίως της εφαρμογής των νόμων σ` όλη την έκταση και την κοινωνική διαστρωμάτωση της χώρας. Με τη δημιουργία όλων των προϋποθέσεων εκείνων οι οποίες θα θέσουν σε λειτουργία την παραγωγική μηχανή του τόπου και την εξουδετέρωση κάθε ίχνους ανεργίας. Κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει το σημερινό πολιτικό σύστημα. Γιατί όλα τα μέτρα που παίρνει ενεργούν ως αντικίνητρο στην προσέλκυση κεφαλαίων και στη δημιουργία επενδύσεων. Αυτές που θα δώσουν ανάσα ζωής στο ένα και πλέον εκατομμύριο ανέργων, κυρίως νέων.

Και η μηχανή αυτή του λειτουργικού και κοινωνικού μετασχηματισμού της χώρας θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς εν εγέρσει για να εκσυγχρονίζει, όποτε αυτό χρειάζεται, τις παραγωγικές αντιλήψεις και μεθόδους κι ακόμα να εφαρμόζει στην πολιτική νέες και ριζοσπαστικές ιδέες για το καλό του πολύπαθου λαού μας.

Από τέτοιους πολιτικούς έχουμε ανάγκη. Και τέτοιους πρέπει ν` ανακαλύπτουμε και ν` αναδεικνύουμε. Κι αυτό θα το πετύχουμε αν απαγκιστρωθούμε από τις παλαιοκομματικές αγκυλώσεις. Από τις πελατειακές και ιδιοτελείς πρακτικές. Οι οποίες κατέστρεψαν το μέλλον της πατρίδας μας και μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα.

Για τους παραπάνω λόγους, όπως έχουμε τονίσει κι άλλες φορές, πρέπει σε κάθε εκλογική διαδικασία να λειτουργεί η κριτική μας σκέψη και όχι ο συναισθηματισμός και η ιδιοτέλεια. Πρέπει να λειτουργεί η λογική, το πώς και από ποιον θα εξυπηρετηθεί καλύτερα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Ως προς αυτό θα πρέπει ν` αξιολογούμε και την σταδιοδρομία του προς εκλογή ατόμου. Το ήθος, την ειλικρίνεια, τη γνώση, την εμπειρία, την επαγγελματική του πορεία, την σχέση του με την αλήθεια, την κοινωνία… Αυτές είναι οι σκέψεις που πρέπει να βασανίζουν τον απλό πολίτη. Τον έλληνα πατριώτη. Το πώς η πατρίδα θα φύγει απ` την κατηφόρα και θα τραβήξει την ανηφόρα. Κι αυτό μπορούν να το πετύχουν μόνον ριζοσπάστες πολιτικοί. Οι οποίοι θα ξεριζώσουν το δέντρο του παλιού και διεφθαρμένου συστήματος και στη θέση του θα σπείρουν το σπόρο του νέου. Το οποίο όμως διαρκώς και μονίμως θα φροντίζουν και θα περιποιούνται για να μην το πνίξουν τα ζιζάνια και τα παράσιτα και το καταντήσουν όπως το παλιό…

Τέτοιες αξίες και αρετές θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τους έλληνες πολιτικούς και όχι μόνον η νιότη. Γιατί μόνον αυτές μπορούν να μας οδηγήσουν στο δρόμο της οικονομικής και κοινωνικής μας απελευθέρωσης. Να μας απαλλάξουν απ` τα σκληρά και επώδυνα προγράμματα. Τα επιβαλλόμενα έξωθεν. Απ` τους «φιλεύσπλαχνους» κηδεμόνες μας. Τους δανειστές μας. Που κατατρώγουν την ψυχή και τις σάρκες του λαού μας. Με το θέριεμα της ανεργίας, της φτώχειας τις στρατιές των πεινασμένων, τους άστεγους, τα συσσίτια…

Αυτές τις μαύρες μέρες του πολιτισμού μας πρέπει να εξαλείψουμε και να βάλλουμε ισχυρό ανάχωμα για να μην ξανάρθουν. Κι αυτό μπορούν να το πετύχουν ενάρετοι και ριζοσπάστες πολιτικοί. Και τέτοιοι υπάρχουν σ` όλες τις ηλικίες.   

Του Κων/νου Τσιρονίκου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass