ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αναγκαία μια ήπια παρέμβαση στον Κίσσαβο

Δημοσίευση: 30 Νοε 2017 15:35

Αγαπητή "Ελευθερία"

Διάβασα στο φύλλο σου της 24/11/2017 τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της Τοπικής Κοινότητας Σπηλιάς, του Συλλόγου Σπηλιωτών Λάρισας, των επαγγελματιών της περιοχής και των κατοίκων του χωριού, για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού χιονοδρομικού κέντρου στον Κίσσαβο, καθώς και την επιστολή που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη εφημερίδα σας στις 25/11/2017, πάνω στο θέμα αυτό, τις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις και απόψεις των τριών συλλόγων: "Ομάδα Αγώνα Κίσσαβος SOS", «Αυτόνομη ομάδα οικολογικής δράσης νομού Λάρισας "Η γη μας"» και "Protect Kissavos" και επιθυμώ να καταθέσω και τη δική μου μαρτυρία.

Δεν προσπερνώ με ελαφρή τη συνείδηση τον σεβασμό, την αγάπη και την προστασία που όλοι μας πρέπει να δείχνουμε απέναντι στη φύση και στο περιβάλλον. Κανένας μας δεν παραχωρεί στον εαυτό του το δικαίωμα να υποτιμήσει ή να αγνοήσει το καθήκον του αυτό.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήπιες παρεμβάσεις που γίνονται σ' αυτό, χωρίς να αλλοιώνεται η μορφή, ο σκοπός, ο χαρακτήρας και η αποστολή, για χάρη του λαού, της ψυχαγωγίας, της άθλησης, της ανάπτυξης και της ευημερίας του, δεν μπορούν να λάβουν χώρα.

Όλα όσα έγιναν τα μετρούμε, τα εκτιμούμε και τα επεξεργαζόμαστε. Θεωρώ ότι η ήπια παρέμβαση που έγινε στις κορυφές του Κισσάβου από τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας, ήταν αναγκαία και επιβεβλημένη. Σκοπό είχε την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών (Περιφέρεια - Δήμους - Φορείς Ανάπτυξης) να ψαύσουν από την αρχή το θέμα αυτό, να παρακάμψουν κάθε εμπόδιο και να προχωρήσουν στη δημιουργία του Εκπαιδευτικού Χιονοδρομικού Κέντρου στον Κίσσαβο, το οποίο θα αναβαθμίσει όχι μόνο την περιοχή, αλλά ολόκληρο τον νομό και τη Θεσσαλία.

Αυτή είναι η δική μου άποψη, απλή και ταπεινή των όσων νιώθω και πιστεύω, χωρίς να προτίθεμαι ν' αναφερθώ καταγγελτικά σ' άλλες μαρτυρίες-απόψεις.

Κάνω κατάθεση φορτισμένης συνείδησης και απευθύνομαι στους άρχοντες του τόπου μας, να δουν το θέμα αυτό στην πραγματική του διάσταση και να προχωρήσουν μακριά από συναισθηματισμούς και κάθε είδους επεμβάσεις.

Η πατρίδα μας έχει δεκάδες Χιονοδρομικά Κέντρα πάνω στα βουνά. Όλα αυτά έγιναν με ήπιες παρεμβάσεις, χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους, η μορφή και ο σκοπός τους.

Υπάρχουν περιοχές που οι κάτοικοι δεν απολαμβάνουν μόνο τη χάρη και την ομορφιά του Χιονοδρομικού Κέντρου, αλλά ζουν απ' αυτό.

Γιατί να μη γίνει αυτό και εδώ; Σήμερα τις κορυφές του Κισσάβου ελάχιστοι είναι εκείνοι που τις επισκέπτονται. Με το Χιονοδρομικό Κέντρο, ολόκληρη η Ελλάδα θα μπορεί να γνωρίσει το βουνό.

Όσοι αντιτίθενται κατά της δημιουργίας του εκπαιδευτικού Χιονοδρομικού Κέντρου, ισχυρίζονται παθιασμένα, ότι πρόκειται να συμβεί οικολογική καταστροφή. Βάναυση κατάλυση του βουνού και της ομορφιάς του και άλλα πολλά. Αυτή η πολεμική ιαχή δεν δικαιώνεται ούτε από τα γεγονότα, ούτε από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που επιθυμεί να έχει πρόσβαση στο βουνό κάτω από καλύτερες συνθήκες, από τις σημερινές.

Μια χιονοδρομική πίστα στον Κίσσαβο, είναι ό,τι το καλύτερο για την περιοχή και τον νομό. Θα δώσει νέα πνοή και ζωή στην περιοχή και θα είναι μία από τις σωστές και ενδεδειγμένες επιλογές της Πολιτείας για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη της περιοχής και του νομού. Αυτό οφείλουμε όλοι μας να το ενστερνισθούμε και προς την κατεύθυνση αυτή να εργαστούμε. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Βούληση χρειάζεται. Δεν μένει παρά η ώρα και η στιγμή που αυτή η επιθυμία μας να γίνει πραγματικότητα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Βασίλης Ντόκος

συνταξιούχος δάσκαλος

τ. αντινομάρχης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass