Τηλεοπτικά προγράμματα

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2017 16:14

Αγαπητή Ελευθερία,

Ορισμένα ιδιωτικά κανάλια αντί να προσφέρουν κι αυτά, όπως ανέκαθεν προσφέρουν τα κρατικά, καθαρώς ψυχαγωγικού αλλά και επιμορφωτικού χαρακτήρα πρόγραμμα, δυστυχώς "σερβίρουν" σκουπίδια, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του τηλεοπτικού κοινού.

Πώς να μην συμβαίνει αυτό, αφού τα χρησιμοποιούν ως θελκτικό μέσο από το οποίο παρασύρονται νέοι και των δύο φύλων για να παίρνουν μέρος σε άθλιες ευρηματικότητες και να μαϊμουδίζουν χάριν προβολής, κάτι που αποτελεί τροχοπέδη στην ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας. Και επειδή αυτοί οι νέοι και νέες είναι επηρμένοι απ' αυτό που κάνουν, νομίζουν γι' αυτούς που τους παρακολουθούν, ότι τους θαυμάζουν (!), αδιαφορώντας να θέσουν υψηλούς στόχους, που θα τους εξασφάλιζαν καλύτερη ποιότητα ζωής και κοινωνική καταξίωση.

Προς επίτευξη αυτού του σκοπού, συντελεί στο να έχουν πάντα κατά νου αυτά που δίδαξαν οι τρεις μεγάλοι φιλόσοφοι, Σωκράτης, Πλάτων και Αριστοτέλης, για τους οποίους οι Έλληνες έχουν να υπερηφανεύονται και οι άλλοι λαοί να υποκλίνονται σ' αυτούς μ' ευγνωμοσύνη. Ο Σωκράτης μέσω της εμβαθύνουσας νοηματικά διαλεκτικής, η οποία παράγεται από την αντιπαράθεση των γνώσεων (θέση - αντίθεση - σύνθεση) και οδηγεί διεξοδικά σε λεπτομερή ανάλυση ενός θέματος, κατάφερνε να εκμαιεύει θετικές και αρνητικές προθέσεις κάποιων που είχαν στο νου τους κατά τη διαλογική συζήτηση μαζί του. Ο Πλάτων προτρέπει τον άνθρωπο για την τελειοποίηση της ψυχής του, παρά σε ψυχοφθόρες ηδονές, υλικά αγαθά και απατηλά υπερθεάματα. Ο δε Αριστοτέλης προτρέπει για την ανεύρεση της αλήθειας, προφανώς επί τη βάση ακριβούς επιστημονικής γνώσης περί της ουσίας των πραγμάτων.

Παπανδρέου Κων/νος

Φαραί Πατρών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass