ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο κακός μας ο καιρός…

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2017 17:00

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Εξ αφορμής της επέλασης του “δριμύτατου” χιονιά, που έπληξε την πόλη μας και στον απόηχο της απόφασης περί αναστολής του ανοίγματος των σχολείων, ως ένας μαθητής της Γ΄ Λυκείου και ενόψει βαρύτατου όγκου ύλης προς διδαχή, έμεινα πραγματικά έκπληκτος από την αιτιολόγηση της Δημοτικής Αρχής περί της αποφάσεως αυτής αλλά και τον περίτρανο στρουθοκαμηλισμό και ευθυνοφοβία που επιδεικνύεται.

Βέβαια συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια καθότι αυτό έχει καταστεί πλέον κατεστημένο για την ελληνική πραγματικότητα αφότου με την παραμικρή χιονονιφάδα, πνιγόμενοι σε μια κουταλιά νερό, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου θεομηνία.

Βεβαίως οι “αντίξοες καιρικές συνθήκες” είναι ο λόγος για τη μη λειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με την απόφαση της δημοτικής αρχής, και την επομένη ημέρα δεκάδες παιδιά ξεχύνονται στα πάρκα, να απολαμβάνουν αυτή την αντιξοότητα. Κάθε δημόσια υπηρεσία, κατάστημα, καφετέρια, τράπεζα ανοιχτή, και οι εργαζόμενοι στα πόστα τους, ενώ οι μαθητές αδυνατούν να παρακολουθήσουν μαθήματα λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών. Ευκόλως κάποιος θα επικαλούνταν αδυναμία υποδοχής των μαθητών εντός των σχολικών κτηρίων, μα αυτό θα αντιτίθετο πλήρως με την ανακήρυξή τους ως κτήρια εκτάκτου ανάγκης, με υποδομή για στέγαση κατοίκων σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών, αλλά και κάθε φυσικής απειλής. Με την ταπεινή μου γνώμη και την ελάχιστή μου εμπειρία όντας ακόμη ανήλικος, θεωρώ πως μάλλον και οι λειτουργοί της εκπαιδευτικής κοινότητας, καλύπτοντας την ευθυνοφοβία τους θέλουν να απολαύσουν την “αντιξοότητα” των καιρικών συνθηκών. Χωρίς αυτό βέβαια να είναι καθολικό, καθότι σε τέτοιου τύπου εξαιρέσεις βασίζω ως μελλοντικός πολίτης τις προοπτικές της εν γένει εθνικής μας ανόρθωσης.

Χ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass