Οι σχέσεις του χρόνου με τη ζωή και το πεπρωμένο

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2017 18:12

Ο χρόνος υπήρξε η πηγή της ζωής. Μέσα στο χρόνο γεννήθηκαν όλα και το πλήρωμα του χρόνου οδηγεί τη ζωή στον κύκλο του πεπρωμένου. Αφήνοντας τη μοίρα να της μοιράσει με απάθεια αυτό που της επιφυλάσσει.

Γι' αυτό κάθε φορά που περνούμε το κατώφλι ενός καινούργιου χρόνου νιώθουμε όλοι την ανάγκη να αποχαιρετήσουμε με ευλάβεια το παρελθόν και να καλωσορίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Πολλά θα ακούσουμε τις ημέρες αυτές στις ευχές των ανθρώπων για την υγεία, την ευτυχία και πάνω απ' όλα για την ειρήνη που κανέναν δεν αφήνει αδιάφορο στην εποχή μας.

Με τον διεθνή ορίζοντα θολό και ταραγμένο διανύουμε την δεύτερη δεκαετία του αιώνα μας. Χρόνια δύσκολα και πονηρά, γεμάτα παγίδες. Δικαιολογημένα μερικοί πιστεύουν πως ο κόσμος αυτός οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κρίση ένεκα του ηθικού ξεπεσμού, του παραλογισμού που αργά ή γρήγορα και με πολλές άλλες συγκυρίες που τον δέρνουν θα έχει ολέθρια επακόλουθα.

Δεν είναι ίσως η πρώτη φορά που το ανθρώπινο γένος βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Πιστεύω πως και αυτή τη φορά όλα θα οδηγηθούν σε ένα αίσιο και ευχάριστο τέλος. Οι δυνάμεις του σκότους μπορεί να βασάνισαν τον κόσμο κατά καιρούς αλλά ποτέ δεν επικράτησαν. Αντίθετα οι δυνάμεις του καλού βγήκαν πάντα νικήτριες.

Το λάθος του σημερινού ανθρώπου είναι ότι ζητάει πολλά και δίνει λίγα ή δεν θέλει να δώσει τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι το Νέο Έτος μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε ένα καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο που μίλησαν όλοι οι φωτισμένοι άνθρωποι που πέρασαν κατά καιρούς από τον πλανήτη και που σε μας έτυχε ο κλήρος να τον θεμελιώσουμε.

Ο άνθρωπος διαθέτει απεριόριστες δυνάμεις που τις ανακαλύπτει όταν τις έχει ανάγκη. Τα πάντα συνεπώς μπορούν να ανατραπούν έστω και την τελευταία στιγμή. Μόνο που αυτή τη φορά θα χρειαστούν περισσότερες θυσίες από άλλοτε.

Αν όμως λάβουμε υπόψη πως όλα τα κακώς έχοντα που μας βασανίζουν εδώ και αιώνες τώρα φύγουν και τη θέση τους πάρουν η αγάπη, η δικαιοσύνη και το επί γης ειρήνη που χρόνια αμέτρητα το πιπιλίζουν οι άνθρωποι σαν καραμέλα στη γλώσσα τους, οι θυσίες θα είναι λίγες.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass