Η Γέννησίς Σου Χριστέ ο Θεός ημών

Δημοσίευση: 25 Δεκ 2016 8:30

Του Αλέξανδρου Οικονόμου

Για ολόκληρη τη Χριστιανική Οικουμένη ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας της χαράς και της ελπίδας. Είναι ο μήνας της γεννήσεως του Θεανθρώπου για να φέρει μέσα από την ιερή φάτνη της Βηθλεέμ το ανέσπερο φως στην ψυχή του ανθρώπου καταυγάζοντας το πυκνό σκοτάδι που την κυριαρχούσε φέρνοντάς της τον λυτρωμό.

Η γιορτή των Χριστουγέννων των Θεοφανείων ή Επιφανειών όπως ονομάζονταν η γέννηση και κατόπιν η Βάπτιση στα νερά του Ιορδάνου του Θεανθρώπου, πρόκειται για την ενσάρκωση, τη φανέρωση του Θεού με απώτερο σκοπό τη σωτηρία του κόσμου.

Κι αυτό μαρτυρεί το όνομα που δόθηκε στον Σωτήρα, Το όνομα ΙΗΣΟΥΣ πάμπολοι ύμνοι εψάλησαν. «Η γέννισίς σου Χριστέ ο Θεός ημών» ή «Η Παρθένος σήμερον τον προαιώνιον λόγον εν σπηλαίω έρχεται αποτεκείν απορρήτων», ή «Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει» κλπ.

Το τελευταίο αυτό γεγονός ιδιαίτερα για την ορθοδοξία και ειδικότερα για τον Ελληνισμό σημαίνει όχι μόνο την υπέροχο έκφραση της μοναδικής του, θρησκευτικότητας αλλά και την μεγάλη προσμονή στα δύσκολα προβλήματα της καθημερινής ζωής.

Η Παρθένος σήμερον: Η γέννηση του θείου βρέφους ας ζεσταίνει τις ψυχές μας, τις σκεπασμένες με τον πάγο της αποθάρρυνσης και της δυσπιστίας, για όσα συμβαίνουν γύρω μας, και τα καταμαρτυρεί ο Λαός μας.

Ας μας ενδυναμώσει ψυχικά, ώστε να κάνουμε καθημερινή μας πράξη το «Αγαπάτε αλλήλους» που τόσο πολύ πληρώνουμε τον παραμερισμό του: Ας μας δώσει τη δύναμη ν' απαλλαγούμε από το λεγόμενο σύγχρονο πνεύμα που δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να στραφεί προς τον πλησίον του, που τον ξεστρατίζει από το δρόμο της αγάπης και του καλλιεργεί συνεχώς αυταπάτες.

Ας διαλύσει το σκοτεινό σύννεφο της μισαλλοδοξίας που σκεπάζει τον πλανήτη μας και που το συντηρεί αμετακίνητο η υποκρισία, η ανεντιμότητα, η αυθαιρεσία και η ιδιοτέλεια εκείνων που κρατούσαν και κρατούν τη μοίρα μας στα χέρια τους.

Ας φωτίσει τους λαούς να εκλέγουν φωτισμένους κυβερνήτες με νέες Ιδέες και Αρχές. Διότι μέχρι τώρα σπανιότατα κυβέρνησαν την ανθρωπότητα οι τίμιοι, οι φρόνιμοι, οι φιλάνθρωποι... Ας φωτίσει κΓ αυτούς που μας κυβέρνησαν και θέλουν ακόμα να μας κυβερνούν να φύγουν όλοι τους το γρηγορότερο. Αυτούς που κατόρθωσαν να κάνουν τους υπερήφανους Έλληνες επαίτας. Αυτούς τους Έλληνες που δίδαξαν πολιτισμό και Δημοκρατία στα πέρατα της Γης.

Παρ' όλες όμως τις επαπειλούμενες οικονομικές, πολιτικές και ανθρώπινες δυσκολίες και κρίσεις που περνάει ο ελληνικός λαός, όλος ο ελληνικός λαός θο γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Ας ευχηθούμε να' ναι αυτές οι άγιες ημέρες, ημέρες χαράς και ευλογίας.

Τελειώνοντας με τον Ύμνο «Η Γέννησίς σου Χριστέ ο Θεός ημών». Για να φέρεις το ανέσπερο

φως της ελπίδας στην ψυχή μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass