ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2024 17:30
* Ε δεν είναι και στον κομματικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Κουρέτας και Κ. Μπαργιώτας, ίσως γι’ αυτό και συνεννοούνται ευκολότερα. Υπό τα όμματα Αιμίλιου και Λάζαρου, οι οποίοι είναι από πάντα κομματικοί αναντάμ παπαντάμ... Ζ. * Ε δεν είναι και στον κομματικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Κουρέτας και Κ. Μπαργιώτας, ίσως γι’ αυτό και συνεννοούνται ευκολότερα. Υπό τα όμματα Αιμίλιου και Λάζαρου, οι οποίοι είναι από πάντα κομματικοί αναντάμ παπαντάμ... Ζ.

Υπέροχος


* ΤΙ γλυκό φθινόπωρο... Με τον καιρό όλο να χαλάει κι όλο να παραμένει υπέροχος. Ο Οκτώβριος φαίνεται ότι θα μείνει μαλακός, Σεπτέμβριος κανονικός. Για όλους καλό...
Ζ.

Αναλύσεις
* ΤΗΝ κοινωνικοοικονομική της ανάλυση έκανε κι η Κ.Ψ. με τον δικό της τρόπο: Θμάστε τότι απ’ έτρουγάμι ψουμί μι κρουμμύδ’ι κι ελιές κι μια χαρά ήταν ούλα κι δόξα τουν Θιό έλιγάμι. Τώρα ξιτσιάντσαμι ντίπ γιαντί ρούπουσάμι φαΐ πρήσκαν οι κλιές σαν τς μπράσκις κι τίπουτα δε μας αρέθ’ει, του ένα μας ξινίζ’ει κι τα άλλου μας βρουμάει.
* * *
* ΤΗΝ παρέμβασή του έκανε κι ο Λαρισαίος ντελιβεράς: Προσπαθούν τώρα να τ’ αρπάξουν κι απ’ τα τιπς, από τα σερβιτοράκια, για τέτοια ανάπτυξη μιλάμε. Τους ξυπόλυτους στα φανάρια μην ξεχάσετε και τα πρεζάκια στην Ομόνοια, παίζει κι εκεί μαύρο χρήμα.
Ζ.

Πρασινίζει
* ΠΡΑΣΙΝΗ κι αυτήν την Κυριακή πάλι η Λάρισα, ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ ξανά. Εντυπωσιακός ο αριθμός των Λαρισαίων, 6.241 είχαν προσέλθει στην εσωκομματική κάλπη. Ν. Ανδρουλάκης και Χ. Δούκας, που μονομαχούν τώρα, είχαν λάβει την προτίμηση περισσότερων από τους μισούς στον α’ γύρο, 1.700 έναντι περίπου 2.000 ψήφων, με τον δήμαρχο της Αθήνας να γοητεύει πιο πολύ τους Λαρισαίους. Τώρα φυσικά και δε θα πάνε όλοι από τους υπόλοιπους 2.500 που είχαν προτιμήσει άλλους υποψηφίους, όμως όταν κινητοποιείται πέντε χιλιάδες κόσμος, κάτι σοβαρό συμβαίνει.
Ζ.

Ξεκάλτσωτος
* ΟΥΤΕ ένα ευρώ για κάλτσες δεν έχει ξοδέψει ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα στο 2023, σύμφωνα με το πόθεν έσχες που κατέθεσε με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει το «Βατράχι», με κίνδυνο να εισπράξει κι αυτό κάποιο εξώδικο: Σύμφωνα με το έντυπο που αναρτήθηκε και εμφανίζονται τα περιουσιακά στοιχεία του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να μην έχει ούτε ένα ζευγάρι κάλτσες στο όνομά του, γεγονός που, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, εξηγεί γιατί εμφανίζεται παντού ξεκάλτσωτος.
Πηγές από το περιβάλλον του απαντούν ότι με τη μη αγορά καλτσών «ο Στέφανος Κασσελάκης εξοικονομεί πολύτιμα χρήματα, τα οποία μπορεί να διαθέσει στην ανοικοδόμηση της χώρας, αντίθετα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που εμφανίζει έξοδα τουλάχιστον 500 ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο».
* * *
* ΩΣΤΟΣΟ, πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι η όποια εξοικονόμηση χρημάτων αντισταθμίζεται από τα αναρίθμητα εφαρμοστά πουκάμισα που διαθέτει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και super slim παντελόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το χρέος της χώρας θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά αν όλοι οι Έλληνες σταματούσαν να αγοράζουν κάλτσες, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη ανησυχία των καλτσοπαραγωγών της χώρας. Πάντως, συνεργάτες του δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι μπορεί να βάλουν ως όρο για την υποψηφιότητα προέδρου τη χρήση καλτσών με σκαρπίνι, σε μία προσπάθεια να τον αποκλείσουν από την κούρσα.
Ζ.
Με σφαλιάρες;
* «ΕΙΣ το 28’ λεπτόν εσημειώθη θλιβερώτατον επεισόδιον, καὶ διὰ τὸν
διαιτητήν και διά τὸ Ἀθλητικὸν ήθος γενικότερον και διά το εορτάσιμον
τοῦ ἀνοίγματος της ποδοσφαιρικής σεζόν». Με δημοσίευμα από τα «Θεσσαλικά Νέα» συνδράμει ο Φωτοθηκάριος Γ. Γρ., στο οποίο περιγράφονται τα συμβάντα του αγώνος ΑΕΤ-Λαρισαϊκού, που διεξήχθη στα Τρίκαλα, το 1951.
* * *
* Ο διαιτητής κ. Ζιώγας παρετήρησε τὸν σέντερ φορ του «Λαρισαϊκού» Tσουκανέρην διά σφάλμα του, ἀλλ᾽ ὁ παίκτης τὸν ύβρισε. Τότε ὁ κ. Ζιώγας, πάντοτε κατ’ αὐτόν, διέταξε τὸν παίκτην νὰ ἐξέλθῃ τοῦ γηπέδου, ἀλλ᾽ οὗτος τον ύβρισε σκαιότερον καὶ ὁ διαιτητής τὸν ερράπισε ἰσχυρῶς. Προσέτρεξαν Λαρισαίοι παίκται ἐν ἀρχή και Τρικαλινοί κατόπιν καὶ ἡπειλήθη γενίκευσις τοῦ ἐπεισοδίου καὶ τῶν χειροδικιῶν κατὰ του διαιτητοῦ, ἀλλὰ τὰ προσδαμόντα όργανα χωροφυλακής καὶ ἐκπρόσωποι της ΑΕΤ τὸ ἀπεσόβησαν.
Ἠπειλήθη, ἐπίσης, δὶς ἀποχώρησις τῆς ὁμάδας τοῦ «Λαρισαϊκού». Αλλὰ τελικῶς δὲν ἐπραγματοποιήθη καὶ ὁ ἀγὼν μετά 10λεπτον διακοπὴν ἐσυνεχίσθη, δοθείσης ἰσοχρόνου παρατάσεως.
* * *
* ΤΟ επεισόδιον επροξένησε αλγεινωτάτην ἐντύπωσιν εἰς τοὺς φιλάθλους, μέρος τῶν οποίων έφθασε εἰς τὸ σημεῖον να χειροκροτήσῃ καὶ ἐπιβραβεύσῃ τὴν ἀποχώρησιν τῶν Λαρισαίων. Καὶ τούτο διότι ἐν οὐδεμιά περιπτώσει ο διαιτητής ἐπετρέπετο νὰ ραπίσῃ παίκτην. Είχεν άλλους τρόπους νὰ ἐπιβάλῃ τὴν ἀπόφασὶν του καὶ τὴν τιμωρίαν τοῦ παίκτου, ἐὰν οὐτος πραγματικώς παρεξετράπη καὶ τίποτε δεν δικαιολογεῖ τὴν καταβίβασιν τοῦ λειτουργήματός του εἰς τὸ ἐπίπεδον τῆς χειροδικίας». (Ε, σαν να καλυτέρεψαν τα πράγματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Συνολικά, όχι και πολύ...).
Ζ.

Ρομαντικοί
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.
- Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε χάνω κιλά.
- Κάνεις δίαιτα;
- Τι, πρέπει να κάνω και δίαιτα;
* * *
* - ΕΜΕΙΣ που είμαστε πραγματικά ρομαντικοί, το «Μ’ αγαπάει δε μ’ αγαπάει» το κάνουμε με σοκολατάκια, μέχρι να τελειώσει το σακουλάκι.
* * *
* - ΕΥΚΟΛΗ μου φαίνεται αυτή η δίαιτα... Τυρί Philadelphia, μπισκότα Digestive, μαρμελάδα φράουλα...
- Η δίαιτα είναι γραμμένη στην πίσω σελίδα, αυτό που διαβάζεις είναι η συνταγή για τσιζκέικ.
Ζ.

Πλουσιουπάρουχα
* «ΘΑ κάνουμι ένα λουγαριασμό να δούμι τι έξουδα είχαμε στα βαμπάκια, να δούμι τι θα μας μείν’ει φέτου, έτσι; Πάμι...». Αγρότης από τη Σοφιάδα Δομοκού, ο γνωστός ιντερνετικά Σάκης, αλλά «Tik-toker» δυνατός, με ιδιαίτερο στυλ, κάθεται και λογαροιάζει:
- Γεουπόν’οι. Σιγά μη τς πληρώσουμι, στάσ’η πληρωμών για φέτους. Δεν έχν ανάγκ’η αυτοί, έχουν κάνει τα κουμάντα τς. Γεουπόν’οι, φέσι. Πάμι παρακάτ...
- Βαμβακουσυλλεκτική μηχανή. Αφού του χρόν’δε θα βάλουμι βαμπάκια, γιατί να την πληρώσουμι αφού δε θα τη χρειαστούμι; Βαμβακουσυλλεκτική, φέσι. Το επόμενου...
* * *
* - ΑΓΡΟΤΙΚΟ ρεύμα. Αφού είπαμι δε σπέρουμι βαμπάκια, θα σπείρουμι στιάρια που δε χρειάζιται να τα πουτίζουμι. Άρα γιατί να πληρώσουμι του ρεύμα; ΔΕΗ, φέσι. Τι άλλου έχουμι;
- Πιτρέλαια στο πρατήριο. Του μόνου εύκολου. Αλλάζουμε πρατηριούχο. Φέσι βινζινοπώλτς.
- ΕΦΚΑ; Σιγά μην τουν πληρώσουμι τουν ΕΦΚΑ. Ετς κι αλλιώς θα την πάν στα 80 χρόνια τη σύνταξ’η, σιγά μη ζήσουμι να πάρουμι. ΕΦΚΑ, φέσι.
- Χρέη Μήτσιου, του καφενείου. Α ρα δε μας παρατάει κι Μήτσιους, ιδώ δεν τουν πληρουνάμι τς καλές χρουνιές. Φέσι Μήτσιους. Τι άλλου έχουμι;
- Να θυμθώ, του μόνου που έχουμι να πληρώσουμι είναι τη ΔΕΗ για το ρεύμα στου σπίτ’ι, μη μας το κόψουν κι χάσουμε τη συνέχεια απ’ τη «Γη τς Ιλιάς» και δε ξέρουμι μιτά τι να κάνουμι... Εντάξ’ει;
* * *
* ΕΝ κατακλείδι:
- Για να δούμι τώρα τι γίνητι ιδώ; Γιατί γαμώτι μ’ λέν ότι δε βγάζουμι λιφτά απ’τα βαμπάκια; Ιδώ μι τς υπολουγισμοί που ιέκανα κι τάχου όλα υπολογισμένα, όλα ταιριασμένα, μιτριμένα όλα τα έξουδα, μια χαρά είνι, ένα σουρό λιφτά μας μέν’, πλουσιουπάρουχα θα τουν πιράσουμι φέτου του χειμώνα.
Ζ.

Χαζόπαιδα
* ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ είναι, το θυμήθηκε ο Λαρισαίος.
- Μια φορά τόλμησε να πει ένας άντρας όχι και κάνουμε παρέλαση εδώ κι ογδόντα χρόνια.
* * *
* Ο Κ.Κ. πάλι το παραδέχεται: Κάθε μέρα, σε κάθε ευκαιρία διαπιστώνω ότι οι γυναίκες έχουν γεννηθεί ενήλικες και εμείς παραμένουμε χαζόπαιδα. Με τον γάμο, απλά αποκτάμε μία νέα μαμά, η οποία παίρνει τη σκυτάλη από την αρχική και η οποία αναλαμβάνει να μας ανέχεται, να μας συγχωρεί και να μας προσέχει...
* * *
* Ο δε νεαρός ήταν επίμονος.
- Κοπελιά, μου αρέσεις.
- Ξέρεις, έχω σχέση.
- Δε θα τον ενοχλώ...
Ζ.

Για το τρένο
* ΣΑΝ συνδικαλιστής των σιδηροδρομικών, παρά ως πρόεδρος του ΟΣΕ μίλησε ο παραιτηθείς προσφάτως Γιάννος Γραμματίδης, επισκεπτόμενος στον Σταθμό της γενέτειράς του: «...Ο σταθμός θέλει συντήρηση, είναι από τους μεγαλύτερους στη χώρα, αλλά θέλει συντήρηση, τμήματά του καταρρέουν... Υπάρχουν σκοπιμότητες, ο σιδηρόδρομος βάλλεται, δε θέλω, όμως, να κατονομάσω από ποιους...». Οι συνδικαλιστές, βέβαια, κατονομάζουν. «...Έπρεπε να έχουμε δυόμισι χιλιάδες προσωπικό και έχουμε 640 άτομα, κάνουν διπλές βάρδιες...».
* * *
* - ΘΑΥΜΑ, θαύμα, αναφωνεί ο Λαρισαίος Κ.Μ.: Αναγεννήθηκε από τις στάχτες της πρόσφατης παραίτησής του από τη διοίκηση του ΟΣΕ ο Λαρισοαθηναίος Γιάννος Γραμματίδης, κατά θαυμαστό τρόπο, και εμφανίστηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης σαν να μην είχε παραιτηθεί. Η παραίτηση και οι λόγοι της είναι δεδομένα, όπως καταγράφηκαν και στα «Ψ» στις 4-10-24. Αλλά φαίνεται ότι ο ΟΣΕ χωρίς εκείνον δεν μπορεί να λειτουργήσει... (Αυτό που ισχύει είναι ότι ως προσωρινός πρόεδρος η σύμβασή του λήγει στις 24 Οκτωβρίου. Μπορεί, λοιπόν, να υποχρεώθηκε σε παραίτηση, θα μείνει, ωστόσο, μέχρι τη λήξη της θητείας του).
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει: Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας ο Γ. Γραμματίδης έκανε και βαρύγδουπες δηλώσεις για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου, ξεχνώντας τη λαϊκή ρήση «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες». Διαβεβαίωσε ότι είναι «αδύνατη η πιθανότητα να συμβεί σιδηροδρομικό δυστύχημα», θυμίζοντας ανάλογη διαβεβαίωση του Κ. Καραμανλή, του μικρού, λίγο πριν συμβεί το δολοφονικό δυστύχημα στα Τέμπη, προκαλώντας έτσι τον συνειρμό τι είδους δυστύχημα μπορεί να ακολουθήσει τη δική του κατηγορηματική δήλωση.
Οπωσδήποτε δε θα είχε λόγους κάποιος να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των όσων δήλωσε ο Γ. Γραμματίδης για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μετακινήσεων, εάν έδινε ο ίδιος το παράδειγμα και γινόταν γνωστό ότι ο ερχομός του στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε με κάποιο δρομολόγιο του ΟΣΕ, όπως επίσης ότι η επιστροφή του στην Αθήνα θα γινόταν πάλι με το τρένο. Αλήθεια, με τι συγκοινωνιακό μέσο ήρθε στη Λάρισα ο Γ. Γραμματίδης; Αναρωτιέται...
Ζ.

 

AGORASTOS.jpg

* ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ναι, στην μπάλα, γι’ αυτό και στο ματς των παλαιμάχων της ΑΕΛ, ο Κ. Αγοραστός. Διατηρεί, ωστόσο, αντοχές και άψογο στυλ.
Ζ.

 

LAKOYVA.jpg

* ΤΩΡΑ, βέβαια, είναι μέσα από την πύλη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας. Άρα πρέπει να επιληφθεί το Υπουργείο ή θα τους κάνει ο Δήμος τη χάρη. Χρειάζεται, άραγε, να γίνει μια κοινή σύσκεψη για τη λακκούβα;
Ζ.

 

KATRIN.jpg

* ΤΩΡΑ και στη Λάρισα όλοι θέλουν να πάρουν Μιχάλη Κατρίνη, ενόψει β’ γύρου δηλαδή, την υποστήριξή του.
Ζ.

 

DENTRO.jpg

* ΕΤΟΙΜΟ να φύγει τρέχοντας να σωθεί; Μην προκύψει και δω κάνας τυφώνας...
Ζ.

 

SKORDA.jpg

* ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ σκόρδα, λέει. Μετά φυσικά τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass