ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2024 17:11
* ΜΕ χαμόγελα Φαρσαλινοί προσήλθαν στην κάλπη για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Άλλοι υποστηρίζουν Νίκο Ανδρουλάκη και άλλοι Χάρη Δούκα. Γ.Γ. * ΜΕ χαμόγελα Φαρσαλινοί προσήλθαν στην κάλπη για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Άλλοι υποστηρίζουν Νίκο Ανδρουλάκη και άλλοι Χάρη Δούκα. Γ.Γ.

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

* ΟΚΤΩΒΡΗΣ κι ακόμη να μπουν τα κοντομάνικα στην ντουλάπα. Οκτώβρης σαν καλοκαίρι... Μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως αυτή θα είναι η νέα μας πραγματικότητα, κοντομάνικα τον Οκτώβρη, το πολύ σακάκι τα Χριστούγεννα, λίγο κρύο Γενάρη και Φλεβάρη, και ξανά άνοιξη. Τα παλτό θα είναι ρούχα μιας άλλης εποχής.
* * *

* ΑΕΛάρα ολέ! Κέρδισε η ομάδα κι όσο κερδίζει είναι όλα καλά. Ο Δερμιτζάκης ξεχνιέται, ο Βοσνιάδης είναι τώρα ο νέος «ήρωας», στο ποδόσφαιρο οι πάντες είναι αναλώσιμοι. Φαίνεται, πάντως, ότι η ομάδα έχει δέσει, αντίπαλο σοβαρό δεν έχει, άρα μόνο από τα δικά της λάθη θα κινδυνεύσει... Καιρός είναι. Πόσο ακόμη να τρέχουμε στις Χαλάστρες και τους Καμπανιακούς;
* * *
* ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ψήφισαν, έβγαλαν Ανδρουλάκη ως αναμενόταν, τελικά πολύ κακό για το τίποτε.
Ταλαιπωρήθηκαν τζάμπα τόσους μήνες, επειδή καλά και σώνει ο Δούκας ήθελε να γίνει αρχηγός και έβαλε, μετά τις ευρωεκλογές, κάτι δευτερότριτους βουλευτές να τον αμφισβητήσουν.
Το αποτέλεσμα (60 και πλέον υπέρ Ανδρουλάκη) ισχυροποιεί πλήρως τον νυν πρόεδρο, οπότε... αμφισβητήσεις τέλος. Με δυο λόγια, ενώ το 70% των ψηφοφόρων ήθελε... αλλαγή ηγεσίας (όπως έλεγε ο Δούκας), τελικά το μόνο που πέτυχαν ήταν να κάνουν πανίσχυρο τον Ανδρουλάκη!
* * *
* ΕΔΩ που τα λέμε, τι να ψήφιζε χθες ο κόσμος; Τον «τσιπρίζοντα» Δούκα που δεν τίμησε το αξίωμα του δημάρχου με το να επιδιώξει πρόωρα αρχηγίες; Τουλάχιστον ο Ανδρουλάκης είναι προβλέψιμος, πιο λογικός κι ας είναι υποτονικός γενικά ως σκηνική παρουσία. Επιπλέον, με το σύστημα «τσούκου-τσούκου γκολ» θα ανεβάσει «σταγόνα-σταγόνα» τα ποσοστά. Στις επόμενες εκλογές θα τσιμπήσει κανένα 20άρι, σου λέει ο μέσος ΠΑΣΟΚος, άρα το κόμμα θα έχει λόγο στις εξελίξεις. Ο Ανδρουλάκης μπορεί να στηρίξει ας πούμε μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που θα επιθυμούσαν οι περισσότεροι, ενώ ο Δούκας θα κοιτούσε να μαζέψει τα... πολιτικά «ρετάλια» από τα ξεσκισμένα ρούχα του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέλουν; Μάλλον όχι.
* * *
* ΚΑΚΑ μαντάτα για την Αθήνα. Ο Δούκας έχασε, οπότε τώρα θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα δημαρχιακά του καθήκοντα.
(Ωχ!).
* * *
* ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ, όμως, είναι και η... Διαμαντοπούλου, η οποία στην ουσία... επέστρεψε. Ήταν ένα «προϊόν» που είχε αποσυρθεί λόγω ημερομηνίας λήξης και που τώρα επανατοποθετήθηκε στο ράφι. Ήδη κάποιοι τη βλέπουν κοντά στον Ανδρουλάκη, να προτείνεται για μελλοντική πρόεδρος Βουλής σε κυβέρνηση συνεργασίας (διότι είναι δύσκολο να φανταστούμε τον Ανδρουλάκη να κερδίσει μόνος του εκλογές-μην τρελαθούμε κιόλας). Μέχρι και για... Πρόεδρο Δημοκρατίας τη συζητούν κάποιοι.
Ότι με κέρδη αποχώρησε από το τραπέζι και ο Γερουλάνος, δε συζητείται καν!
* * *
* ΤΑ νεότερα σενάρια, πάντως, για Πρόεδρο Δημοκρατίας, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στον χθεσινό Τύπο, περιλαμβάνουν τα εξής ονόματα: Β. Μεϊμαράκης (για να ικανοποιήσει ο πρωθυπουργός τους πούρους δεξιούς), Παν. Πικραμένος (πρώην πρωθυπουργός που είναι κάτι σαν τον... Τάκη Λεμονή της ΝΔ - τον φωνάζουν όποτε ξεμένουν από προπονητή), ενώ στη λίστα μπήκε και ο Γιάννης Στουρνάρας, δίχως να αποκλείεται και ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Από τη λίστα, πάντως, βγήκε -με δική του χθεσινή δήλωση ο Νίκος Δένδιας. Λογικόν. Τι να την κάνει την προεδρία που ισοδυναμεί με τιμητική... αποστρατεία, όταν είναι εν αναμονή διάδοχος του Μητσοτάκη, άρα εν αναμονή πρωθυπουργός;
* * *
* ΥΠΟΜΟΝΗ... Κανένα μήνα ακόμη φίλοι αναγνώστες θα σας ταλαιπωρούμε οι δημοσιογράφοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα καμώματα ολονών εκεί μέσα. Μετά, απλώς δε θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν υπάρχει, θα απασχολεί την επικαιρότητα όσο την απασχολούν τα μικρά κόμματα της Αριστεράς. Κι όμως, ήταν ευκαιρία να πάρει τα πάνω του, αφού το ΠΑΣΟΚ με Ανδρουλάκη... δεν...
* * *
* Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ Δημοτική Αρχή επέλεξε να αναβαθμίσει την οδό Αιόλου, έναν από τους καλούς και περιποιημένους δρόμους της πόλης. Η σημερινή Δημοτική Αρχή υποχρεώθηκε να συνεχίσει το έργο. Εντάξει. Αλλά όποιος πάει σε συνοικίες της πόλης θα δει δεκάδες βασικούς δρόμους σε μαύρο χάλι. Φτιάξαμε την Αιόλου που δεν είχε θέματα και δεν ασχολείται κανείς π.χ. με τη βασική οδό και είσοδο της συνοικίας Αμπελοκήπων, την οδό Ζωοδόχου Πηγής, ειδικά από Γεωργιάδου μέχρι Χρυσοστόμου. Μιλάμε τρίτος κόσμος...
Για να μη μιλήσουμε για την ΟΓΛ (από την 31ης Αυγούστου και πιο κάτω), όπου η λέξη χωράφι μάλλον προσβάλλει το... χωράφι.
Τελικά, ποιος αποφασίζει ποιοι δρόμοι θα ανακατασκευαστούν; Και με ποια κριτήρια; Οι σημερινοί πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά. Και να δουν τα πραγματικά προβλήματα της πόλης. Κι όχι τα φύκια και τις μεταξωτές κορδέλες ως συνήθως...
* * *
* ΓΙΑ τον Δήμο κι αυτό: Υπάρχουν πάρα πολλά δέντρα σ’ όλη την πόλη στα οποία τοποθετήθηκε πράσινο σιδερένιο προστατευτικό πλέγμα. Στο μεταξύ, τα δεντράκια μεγάλωσαν και ήδη ασφυκτιούν. Ας γίνει μια προσπάθεια να αφαιρεθούν και να χρησιμοποιηθούν εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass