ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2024 17:11
* ΦΥΣΙΚΑ και όλα δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας και τον αρμόδιο υπουργό, αλλά αν δεν ήταν οι αφανείς ήρωες να προσπαθούν ακατάπαυστα και ακαταπόνητα τίποτα δεν θα γινόταν. Κι αυτό αναγνωρίζει ο υπουργός Αδωνις με την αγκαλιά του στις εργαζόμενες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. ΘΑ. * ΦΥΣΙΚΑ και όλα δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας και τον αρμόδιο υπουργό, αλλά αν δεν ήταν οι αφανείς ήρωες να προσπαθούν ακατάπαυστα και ακαταπόνητα τίποτα δεν θα γινόταν. Κι αυτό αναγνωρίζει ο υπουργός Αδωνις με την αγκαλιά του στις εργαζόμενες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. ΘΑ.

Χρήμα
* ΟΧΙ μια, αλλά δύο επιτυχίες Φαρσαλινών, στο τυχερό παιχνίδι KINO και μάλιστα μέσα σε λίγες ημέρες. Ο πρώτος τυχερός κέρδισε την περασμένη Κυριακή 20.000 ευρώ, ενώ προχθές η τύχη επέστρεψε πάλι στο ίδιο πρακτορείο στα Φάρσαλα, όταν άλλος παίκτης «έπιασε» 9 στα 9, συν το μπόνους, κερδίζοντας 50.000 ευρώ. Και οι δύο είχαν παίξει τα τυχερά δελτία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ «Παναγιωτόπουλου» (Γκόβαρη), που βρίσκεται επί της οδού Λαρίσης 3, στα Φάρσαλα.
Γ.Γ.

Εκπνέει
* ΧΑΜΟΣ γίνεται για ένα ραντεβού με εξειδικευμένους συνεργάτες για τη διασύνδεση των POS. H προθεσμία ολοκλήρωσης της διασύνδεσης εκπνέει την 30ή Σεπτεμβρίου 2024 και η μη διασύνδεση επισύρει πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, ανάλογα με το λογιστικό σύστημα (απλογραφικό ή διπλογραφικό) που είστε υπόχρεοι να τηρείτε. Προβληματισμός μεγάλος για πολλούς, καθώς υπάρχει αναμονή αρκετών ημερών. Τι θα γίνει όμως αν το POS που έχει ο εκάστοτε επαγγελματίας δεν διασυνδεθεί για κάποιο τεχνικό λόγο. Οι μέρες περνάνε και ο χρόνος φαίνεται ότι δεν φτάνει για όλους. Ενδεχομένως να χρειάζεται να δοθεί έξτρα χρόνος. Πάντως η ΑΑΔΕ στέλνει μηνύματα υπενθύμισης στα email.
Γ.Γ.
«Τζακ»
* ΚΑΙΡΟ είχε να τοποθετηθεί ο Κώστας Τζανακούλης και αποδείχθηκε πως είχε να πει πολλά. Ο «δήμαρχος» όπως τον αποκαλεί όλη η πόλη, καθώς οι περισσότεροι τον έχουμε συνδυάσει με μια μακρά θητεία και αυτό δεν αλλάζει, μίλησε χθες από την έδρα της Αποκεντρωμένης για τη λίμνη Πλαστήρα και όχι μόνο.
***
* ΑΦΟΥ είπε πως υπάρχει ένα απόθεμα 22 εκατομμυρίων κυβικών νερού στη λίμνη Ταυρωπού (η άλλη ονομασία ντε), εξήγησε πως αυτό προκύπτει από μια μικρή μαθηματική διαφορά. Στα 784 μέτρα είναι το σημείο «μηδέν» για τη στάθμη, που ονομάζεται οικολογικό όριο και η λίμνη αυτή τη στιγμή είναι στα 785,1. Ένα μέτρο δηλαδή και δέκα μόλις εκατοστά πάνω από το όριο. Ναι αλλά αυτή η μικρή διαφορά σε μια ολόκληρη λίμνη μας δίνει, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών, 22 περίπου εκατομμύρια κυβικά νερού. Καλό απόθεμα για να ξεκινήσει η επόμενη αρδευτική περίοδος.
***
* ΜΑ δεν στάθηκε μόνο εκεί ο «Τζακ». Είπε και για την Κάρλα. Αρχικά είπε πως δεν είναι υπεύθυνη η Αποκεντρωμένη. Όμως ως άνθρωπος του χώρου τόνισε πως θα είναι σπουδαίο να γίνει η διώρυγα στη Γυρτώνη. Αυτός θα είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας για να γεμίζει η λίμνη και να δικαιολογεί τον ρόλο της. Διαφορετικά είπε, ζήτω που καήκαμε. Θα γεμίζει μόνο όταν υπάρχουν πλημμύρες.
***
* ΕΙΠΕ και για τα ψάρια καθώς άκουσε να κατηγορούν την Αποκεντρωμένη ακόμα και γι’ αυτό. Τα ψάρια σημείωσε πως δεν προέρχονται από τον Πηνειό όπως γράφτηκε. Είπε πως ήταν αποτέλεσμα μιας ιδανικής χρονιά για το υπόστρωμα και πως ως γόνοι πολλαπλασιάστηκαν χωρίς να υπάρχει φυσικός εχθρός και γέμισε ο τόπος.
***
* ΚΑΙ για τον ΟΔΥΘ είπε και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας του. Θα μπει μια τάξη με τον Οργανισμό ανέφερε και εξήγησε πως τώρα αναμένεται να γίνει επιλογή των υποψηφίων. Έδωσε και τον αριθμό. 41 άτομα έχουν υποβάλει αιτήσεις για τις θέσεις του προέδρου, αντιπροέδρου, διευθύνονται συμβούλου και των αναπληρωτού διευθύνοντος συμβούλου. Τόσο ο Τζανακούλης όσο και ο Παππάς ο συντονιστής είναι δύο μέλη για την επιλογή των προσώπων. Η αξιολόγηση αρχίζει τις επόμενες ημέρες.
***
* ΚΑΙ αφού μίλησε τόσο πολύ για το νερό, έδωσε και ένα σύνθημα στον Μόργκαν με το καφενείο απέναντι να κεράσει από ένα μπουκάλι νερό τους δημοσιογράφους και τους εικονολήπτες που τον έγραφαν τόση ώρα...
Κ.Γ.
Χρόνος
* ΕΝΑΣ χρόνος πέρασε και πραγματικά είναι σαν χθες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνες τις εικόνες στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης με το νερό να περνάει ως μια νέα κοίτη μέσα από τα σπίτια. Να παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά του. Να κόβεται η κυκλοφορία ανάμεσα στη Λάρισα και τις Εργατικές και τη Γιάννουλη για πόσες ημέρες. Να βγαίνουν οι άνθρωποι με βάρκες.
***
* ΠΟΙΟΣ μπορεί να ξεχάσει τον Άγιο Θωμά. Τους ανθρώπους του να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Υπόγεια και ισόγεια πλημμυρισμένα για μέρες. Άνθρωποι να προσπαθούν μόνοι τους να βγάλουν τα υπάρχοντά τους. Το απόλυτο σοκ.
***
* ΣΤΗ Νέα Σμύρνη. Μια ήδη πολύπαθη περιοχή να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο. Η μια πλευρά να έχει μπατάρει από τα νερά. Άνθρωποι να μην ξέρουν πού να κοιμηθούν και τι να πρωτοβγάλουν από τα σπίτια τους. Αυτοκίνητα κάτω από το νερό και απόγνωση.
***
* ΣΤΟ δε Κουλούρι έγινε ο οικισμός σκέτος φάντασμα. Τα παλιά κτίσματα δεν άντεξαν κι έπεσαν. Νέες οικογένειες που επέλεξαν να κάνουν ένα ξεκίνημα για πιο φτηνή κατοικία στην περιοχή, το μετάνιωσαν με όσα τους βρήκαν. Έκλαιγαν μέσα στις λάσπες.
***
* ΕΠΙ της Οδού Βόλου επιχειρήσεις καταστράφηκαν. Το νερό διέλυσε τα πάντα. Έβρεξε και την τελευταία τους ελπίδα για να πάνε καλά. Καταστήματα με έπιπλα, επιχειρήσεις με ζωοτροφές, απλοί άνθρωποι του μεροκάματου προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν και δεν περίμεναν βοήθεια από κανέναν.
***
* Η αγωνία όλων των Λαρισαίων ήταν να αντέξει το ανάχωμα της Σανδράκη. Για κάποια στιγμή φαινόταν να υποχωρεί και η αγωνία όλων ήταν τεράστια. Κι άμα έσπαζε...
***
* ΚΙ όλα αυτά μέσα στη Λάρισα. Γιατί στα χωριά ήταν ένα άλλο δράμα. Ακόμα μεγαλύτερο.
***
* ΣΑΝ χθες κλείναμε ένα χρόνο από τότε που ξεκίνησαν όλα. Κι όμως σήμερα όλα είναι σαν χθες...
Κ.Γ.
Φρένο
* Η Σουηδία λαμβάνει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της υπερβολικής έκθεσης των παιδιών σε ψηφιακές συσκευές. Νέες οδηγίες συνιστούν την πλήρη αποφυγή οθονών για τα νήπια και τον περιορισμό του χρόνου που περνούν μπροστά σε αυτές για μεγαλύτερα παιδιά. Σύμφωνα με τις Σουηδικές αρχές, η υπερβολική χρήση οθονών συνδέεται με προβλήματα ύπνου, κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση σε ανησυχίες για την επίδραση των ψηφιακών μέσων στην ανάπτυξη των παιδιών και υπογραμμίζει την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ ψηφιακής τεχνολογίας και άλλων δραστηριοτήτων.
***
* ΣΕ αντίθεση με τις παλαιότερες γενιές, όπου τα παιδιά έβγαιναν στις γειτονιές και έπαιζαν παιχνίδια όπως το κρυφτό, το κουτσό και το ποδόσφαιρο, σήμερα παρατηρείται μια τάση απομόνωσης και μειωμένης φυσικής δραστηριότητας. Η υπερβολική χρήση ψηφιακών συσκευών έχει συνδεθεί με προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία, διαταραχές ύπνου και προβλήματα συμπεριφοράς.
***
* ΕΙΝΑΙ σημαντικό οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που προάγουν την κοινωνικοποίηση, τη δημιουργικότητα και την άσκηση. Η ισορροπία μεταξύ ψηφιακής τεχνολογίας και άλλων δραστηριοτήτων είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.
Γ.Γ.
ΚΑΠ
* Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στα πρόθυρα σημαντικών αλλαγών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Μια νέα έκθεση προτείνει να συνδεθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις με το εισόδημα των αγροτών και όχι με το μέγεθος των εκμεταλλεύσεών τους, με στόχο τη στήριξη των μικρών και μεσαίων αγροτών. Η πρόταση αυτή έρχεται ως απάντηση στις ανησυχίες των αγροτών για τους νέους κανονισμούς της ΕΕ και τις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Παρά τις διαφωνίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να βρει κοινό έδαφος με τους ενδιαφερόμενους φορείς για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου και ανθεκτικού συστήματος τροφίμων. Η έκθεση περιλαμβάνει και άλλες προτάσεις, όπως η μείωση της κατανάλωσης κρέατος και η εθελοντική πώληση αγροκτημάτων, οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις. Αν πάντως ένα μέρος αυτού υλοποιηθεί, δηλαδή, η μείωση της κατανάλωσης κρέατος τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής τροφίμων, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των τιμών των τροφίμων και ενδέχεται να θέσει σε τεράστιο κίνδυνο την αυτάρκεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλει προσοχή τι σχεδιάζεται.
Γ.Γ.
Φαρκαδόνα
* Ο πρόεδρος της Φαρκαδόνας Κοταρέλας Βαγγέλης και η τοπική σύμβουλος του Κεραμιδίου Γαλάνη Βάνα, αποφάσισαν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους και να ευαισθητοποιήσουν το κράτος για την ανάγκη αντιμετώπισής τους. Δημιούργησαν ένα βίντεο που αναδεικνύει τα όσα έζησαν και τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι κάτοικοι της Φαρκαδόνας και του Κεραμιδίου. Στο βίντεο αυτό, οι δύο νέοι αναφέρονται στην τραγωδία που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής λόγω των πλημμυρών και της αναγκαιότητας ανασυγκρότησής τους. Με συγκλονιστικές εικόνες και συγκινητικά λόγια περιγράφουν τον ανείπωτο πόνο που ζουν οι πληγέντες και την ανάγκη για στήριξη από το κράτος και την κοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν να προκαλέσουν την ανάγκη για δράση και να επιτύχουν την αναγνώριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή τους.  Ότι μπορεί κάνει, ο καθένας για τον τόπο του. Τουλάχιστον δεν μένουν αδρανείς.
Πολύ φλώρος
* ΕΙΧΑΝ τα θεματάκια τους με τις γυναίκες οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Την έπεσα στην κόρη του φούρναρη.
- Ε, και τι έγινε;
-Μου έριξε τυρόπιτα.
***
* - ΣΕ λίγο θα έρθει και μια φίλη μου για ποτό, να στην γνωρίσω.
- Είναι ωραία;
- Πίνε...πίνε...
***
* - ΣΟΥ είπα όχι, δεν σε θέλω.
- Βρε μην είσαι χαζή, είμαι πολύ φλώρος, θα με κάνεις ό,τι θες...                  

Ζ.

 

----------

 

PIANO.jpg* O Κουμπαράς το πιάνο, κι εμείς τα κουμπαρούλια. Πόσο τυχεροί οι κάτοικοι αυτής της πόλης που έχουμε τέτοιο στολίδι δίπλα μας...
ΘΑ.

 

HROON-new.jpg* ΗΤΑΝ που ήταν «φρακαρισμένη» μεσημεριανές ώρες η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου, δυσκόλεψε και την κίνηση οχημάτων ο γερανός που τοποθετήθηκε για τις ανάγκες εργασιών σε ανεγειρόμενη οικοδομή, κοντά στη συμβολή της με την οδό Παναγούλη. Αλλά οι Λαρισαίοι είναι πλέον μαθημένοι... Τα τελευταία χρόνια με τα έργα στους δρόμους της πόλης, έχουν εκπαιδευτεί στην υπομονή.

 

 

FREATIA.jpg* ΒΡΗΚΑΝ έφορο έδαφος στα φρεάτια και αναπτύχθηκαν τα φυτά, στον κυκλικό κόμβο της Νέας Σμύρνης και στην αρχή του περιφερειακού. Καλό το πράσινο στην πόλη, αλλά στη θέση αυτή μάλλον προβλήματα θα δημιουργήσει, καθώς με μια δυνατή βροχή, θα εμποδίζει τη ροή του νερού να απομακρυνθεί από τους δρόμους, στο δίκτυο...  Δεν είμαστε για νέες πλημμύρες!

 

 

PLATEIA-new.jpg* ΤΟΝ καλλωπισμό του πρασίνου στην πλατεία Νεάπολης ζητούν οι κάτοικοι της συνοικίας, καθώς η βλάστηση «έχει απλωθεί» και χρειάζεται κούρεμα, αναφέρουν...
«Μια ώρα δουλειάς είναι να κόψουν τα χόρτα...» λένε.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass