ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2024 17:30
* ΚΙ άλλη τόση να ‘ταν η πλατεία στη Νιβόλιανη, πάλι θα γέμιζε προχθές το βράδυ. * ΚΙ άλλη τόση να ‘ταν η πλατεία στη Νιβόλιανη, πάλι θα γέμιζε προχθές το βράδυ.

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Στις 32
του άλλου…
* ΚΑΙ τώρα αρχίζουν οι παρατάσεις. Του καλοκαιριού και των αδειών.

-Μέχρι πότε θα κάνει ζέστη;
-Ως τις 38 Αυγούστου…
-Πότε επιστρέφεις από διακοπές;
-Στις 64 Αυγούστου…

ΔΕΘ
* ΑΦΕΤΗΡΙΑ εξελίξεων λέει η ΔΕΘ για το κυβερνητικό έργο που εννοείται θα εστιάσει στα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη. Ξέρετε την ακρίβεια, την υγεία κλπ.
Αυτό το παραμύθι όπου κάθε φορά η κάθε κυβέρνηση κάνει... επανεκκίνηση από τη ΔΕΘ έχει ξεπεράσει και τον Αίσωπο. Ας περιμένουμε λοιπόν τα φιλολαϊκά μέτρα. Αν και το… μασάζ ξεκίνησε αν είδατε χθες δελτία ειδήσεων
Β.Κ.

Ιδανικά
* ΑΛΛΑ βλέπετε, τον χειμώνα οι κυβερνήσεις πνίγονται από τις πλημμύρες, το καλοκαίρι καίγονται από τις φωτιές, λογικό είναι να ...επαναχαράσσουν τις πολιτικές τους το φθινόπωρο με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση. Την άνοιξη δεν γίνονται σχεδιασμοί καθότι μπορεί να συνδυαστεί πολιτικά με αποφάσεις που ελήφθησαν στο παρελθόν και ...δεν πέτυχαν παρά την πολλά υποσχόμενη ανθοφορία στο πολιτικό σκηνικό...
Β.Κ.

Κολακεύονται
* ΔΙΕΘΝΗ έκθεση δεν τον λες μιας και το έφερε η κουβέντα, με εξαίρεση την τιμώμενη χώρα. Μια διοργάνωση για να παραστήσουμε και εμείς κάτι ως Ελλάδα που περισσότερο βολεύει τον πολιτικό κόσμο να εμφανιστεί με ομιλίες, συνεντεύξεις τύπου. Μια οπή εις το ύδωρ για να συντηρηθεί το πολιτικό σκηνικό, αυτοκολακευόμενο. Μεγαλεία....
Β.Κ.

Εμείς τα κόψαμε
* ΗΤΑΝ ασφυκτικές οι προθεσμίες των αρμόδιων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τους οποίους και πρόσταζαν: Κόψτε τα χόρτα στα οικόπεδά σας. Ασφυκτικές, μια κουβέντα είναι γιατί σε τέτοια θέματα, πάντα δίνονται παρατάσεις στη χώρα μας.
Τέλος πάντων φοβούμενοι τα πρόστιμα οι πολίτες, συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις. Μετά ήρθαν οι δασικές πυρκαγιές όπου αποδείχθηκε πως η Πολιτεία μάλλον δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Οξύμωρο; Ψιλά γράμματα για το ελληνικό δημόσιο…
Β.Κ.

mpox κι άλλο τι
* ΤΟ φέρνει από εδώ – το φέρνει από εκεί η επιστημονική κοινότητα, θα βρει έναν τρόπο να μας τρομάξει. Μη τυχόν και ξεχαστούμε, να βρεθεί ένας λόγος να μας μαντρώσουν σπίτι.
Ο ευρωπαϊκός κλάδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μετά την ανακάλυψη στη Σουηδία της νέας, πιο επικίνδυνης παραλλαγής της νόσου, της ευλογιάς των πιθήκων (mpox). Το κρούσμα της Σουηδίας είναι το πρώτο κρούσμα της νόσου εκτός της Αφρικής.
Έτσι ξεκίνησε και με τον κορονοϊό, ένα – ένα τα κρούσματα και μετά στέλναμε μηνύματα για να πάμε στον φούρνο. Πάλι με εμβόλια θα κυλήσει ο χειμώνας. Δεν μας βάζουν απευθείας… «πεταλούδα» να γλιτώσουμε τα τσιμπήματα.
Β.Κ.

Νευράκια
* ΕΛΑΦΡΩΣ στραβωμένοι οι νεαροί Λαρισαίοι, είχαν τις προτάσεις τους.
- Με ρωτάτε γιατί ξυπνάω τόσο αργά. Σας ρώτησα εγώ ποτέ γιατί κοιμάστε όρθιοι;
***
* -ΠΑΡΤΕ και κανένα ρεπό ρε παιδιά. Μην είστε κάθε μέρα ανόητοι…
***
* -ΜΕ τον τρόπο που ζω και τις ασωτίες μου, πες μου τι να κάνω για να μην καώ στην Κόλαση;
-Αντηλιακό να βάλεις.

Την υστεροφημία
* ΛΙΓΟΥΣ μήνες μετά που παρέδωσε την Περιφέρεια στον Δ. Κουρέτα, ο Κ. Αγοραστός δείχνει πολύ πιο ήρεμος απ’ ότι παλιά, έλειψε η ένταση της καθημερινότητας. Ο πρώην περιφερειάρχης δεν έχει κακό όνομα στη Λάρισα, πέραν των συνηθισμένων αντιπαθειών πράγμα που ισχύει για τους πάντες, πολιτικούς και απλούς ανθρώπους, δεν κατηγορήθηκε ποτέ για ατασθαλίες και ανικανότητα από τον κόσμο κι όσο περνάει ο καιρός η συμπάθεια στο πρόσωπό του μάλλον αποκαθίσταται.
***
* ΕΧΕΙ βέβαια την πολύ σοβαρή εκκρεμότητα με τα δικαστήρια που γίνονται ή θα γίνουν, αν και ο ίδιος θεωρεί πως δεν θα έπρεπε να παραπεμφθεί και πως εν τέλει θα αθωωθεί. Είναι ωστόσο προετοιμασμένος για μαραθώνιο, σε διαδικασίες αργόσυρτες και εξαντλητικές. Μένει στο περιφερειακό συμβούλιο ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, εκεί που τον έταξε η ψήφος του λαού και για να υπερασπιστεί το έργο του από τυχόν επιβουλές, πράγμα που δεν φαίνεται να συμβαίνει ιδιαιτέρως, μα και για να βοηθήσει τους επόμενους που όπως συμβαίνει παντού και πάντα συνεχίζουν το ίδιο έργο. Την υστεροφημία του θέλει να προστατέψει όπως κάθε άνθρωπος, ιδίως τα δημόσια πρόσωπα. Προφανώς και δεν κάνει σκέψεις για τις επόμενες περιφερειακές εκλογές, του 2028. Άλλωστε έκανε 13 χρόνια περιφερειάρχης, τρεις σερί θητείες, μετά τη Βουλή κιόλας, είναι χορτασμένος, παρότι μόλις εξηντάρης.

Το σκέφτηκαν
* ΕΙΧΑΝ πέσει σε βαθιά περίσκεψη τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Ένα μήνα διακοπές είναι ο σουβλατζής. Εγώ του της πλήρωσα, τον χειμώνα.
***
* - ΑΜΑ κολλήσουν οι φέτες στο τυρί γκούντα μεταξύ τους, τι να κάνεις, τις τρως και τις 12 μαζί.
***
* - Ο αγαπημένος μου ηθοποιός είναι ο Αλ Παχύνω.

Κάθε φορά
* ΤΗΝ περασμένη εβδομάδα είχαμε την πισίνα του προέδρου στις Σπέτσες. Τώρα ανακαλύψανε τα προσκλητήρια γάμου. Φανταζόμαστε πως την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τον γάμο θα μας ενημερώσουν για τα κουφέτα, το γαμοπίλαφο και φυσικά σε ζωντανή σύνδεση για τις μπαλωθιές. Μπαλωθιές στον γάμο του προέδρου; Τώρα θα δεις….
Όχι δεν πρόκειται για λάθος. Είναι σαφής η πρόθεση να παίζουν μεταξύ της πολιτικής και του θεάματος, γιατί σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να εξηγήσουν για τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Μεθοδευμένη και μάλιστα άριστα, εκτροπή…
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass