ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2024 17:00
* Ο Μιχ. Κατρίνης έχει παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, καθώς θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, αλλά και η Ευαγγ. Λιακούλη κατέθεσε την παραίτησή της από γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προφανώς επειδή δεν υποστηρίζει την επανεκλογή του Ν. Ανδρουλάκη. Οι δυο τους τα είπαν προχθές και στη Λάρισα. Ίσως επειδή θα υπάρχει και β’ γύρος στις εσωκομματικές. Ζ. * Ο Μιχ. Κατρίνης έχει παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, καθώς θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, αλλά και η Ευαγγ. Λιακούλη κατέθεσε την παραίτησή της από γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προφανώς επειδή δεν υποστηρίζει την επανεκλογή του Ν. Ανδρουλάκη. Οι δυο τους τα είπαν προχθές και στη Λάρισα. Ίσως επειδή θα υπάρχει και β’ γύρος στις εσωκομματικές. Ζ.

Πάλι τα ίδια
* ΜΙΚΡΟ διάλειμμα; Μάλλον. Και ξανά στην ανηφόρα ο υδράργυρος; Έτσι φαίνεται. Πάλι 40άρια; Το πιθανότερο. (Αγάντα...).

***
* ΤΕΛΙΚΑ αρχίζει να μου αρέσει η ζέστη, παραδέχθηκε ο Λαρισαίος Β.Μπ.
Το τι βλέπεις απ’ το μπαλκόνι, ούτε σε ταινίες ενηλίκων. Χάνετε όσοι φύγατε από την πόλη.
Ζ.

Ζόρια
* ΣΕ σφιχτές καταστάσεις οι νεαροί Λαρισαίοι.
-  Έψαχνα δωμάτιο σε νησί για τον Αύγουστο, αλλά τελικά αποφάσισα να φυλάξω τα λεφτά μου και ν’ αγοράσω ένα νησί τον Σεπτέμβριο.
***
* - ΠΡΙΝ δυο χρόνια σταμάτησα να παίρνω καφέ απ’ έξω και με τα λεφτά που μάζεψα τώρα μπορώ και παίρνω καφέ απ’ έξω.
***
* - ΗΘΕΛΑ να ξέρω τι σου ήρθε τώρα κι άρχισες να μαθαίνεις ακορντεόν.
- Ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Πρέπει να μαζέψω λεφτά.
Ζ.

Επιτυχόντες
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ χθες το απόγευμα οι βάσεις. Τέλειωσε και φέτος η βάσανος των Πανελληνίων.
Γιορτάζουν ένα σωρό οικογένειες και στη Λάρισα.
Πολλά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και καλή σταδιοδρομία.
Και ας ετοιμάζονται οι επόμενοι, που έχουν ήδη ξεκινήσει δηλαδή...
Ζ.

Φιλέλληνας...
* ΤΟ «πουλέν» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ο χιλιοτραγουδισμένος γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, μέχρι πρότινος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, καταδικάστηκε πρωτόδικα για 16 κατηγορίες, µεταξύ των οποίων ότι δωροδοκήθηκε για λογαριασµό ξένης κυβέρνησης, µε «δώρα» που εντόπισαν οι αρχές των ΗΠΑ σε έρευνα στο σπίτι του και ότι έδρασε ως ξένος πράκτορας.
Χιλιάδες δολάρια σε µετρητά, ράβδους χρυσού, πολυτελή αυτοκίνητα και αποπληρωµές στεγαστικών δανείων. Ευτυχώς δε φάνηκε η αγαπημένη του Ελλάς ως εμπλεκόμενη.
Το ερώτημα, όμως, προέκυψε αβίαστα: Φιλέλληνας; Πόσα;
Ζ.

Δύο Λαρισαίοι
* ΚΑΙ δύο Λαρισαίοι στη νέα πενταμελή Εξελεγκτική Επιτροπή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, όπου πρόεδρος αναδείχθηκε ο Νίκος Ζαπάντης, κι αυτός της παράταξης του ΚΚΕ, όπως άλλωστε κι ο πρόεδρος του νέου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Μέλη της Ε.Ε., λοιπόν, ο Χρήστος Μπίκας, επίσης της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, και η Φωτεινή Κοσμοπούλου, των Παρεμβάσεων, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Ζ.
Υπ’ ευθύνη σας
* - ΔΗΛΑΔΗ ο Δήμος το κλείνει το Αλκαζάρ;
- Ε, όχι...
- Ναι, διότι το λένε ξεκάθαρα στην ανακοίνωσή τους. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, πάτε, αλλά υπ’ ευθύνη σας. Να μη σας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι...
Ο Λαρισαίος διάβαζε χθες στην παρέα την ανακοίνωση: Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αποκολλήσεις βραχιόνων μεγάλων πλατάνων στο πάρκο Αλκαζάρ, φαινόμενο που οφείλεται στις παρατεταμένες και πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την επίσης παρατεταμένη ανομβρία, εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να επιλέγουν για την ξεκούραση/ανάπαυσή τους κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στο πάρκο Αλκαζάρ ή σε κάποια άλλη πλατεία δέντρα με μικρότερο όγκο φυλλώματος (κόμη).
***
* ΩΡΑΙΑ ανακοίνωση, περιποιημένη, με καλοχτενισμένη κόμη. Καθότι, όπως προαναφέρεται, «...άμεση ήταν η επέμβαση των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Πρασίνου για την απομάκρυνση επικίνδυνου δέντρου στην πλατεία Χαραυγής, καθώς σήμερα (Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024), το πρωί, αποκολλήθηκε ένα μεγάλο τμήμα δέντρου (κέδρος), στο κέντρο της πλατείας». (Κι ευτυχώς δεν ήταν κανένας από κάτω).
Ζ.
Έναν κόκορα...
* ΣΧΕΔΟΝ απελπισμένοι στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Ψάχνω έναν κόκορα να τα φορτώσω όλα και να φύγω.
***
* - ΣΤΟ τέλος όλα θα πάνε καλά. Κι αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν έχει έρθει ακόμη το τέλος.
***
* - ΤΩΡΑ που ξετρυπώσαμε τις λύσεις, κρυφτήκαν τα προβλήματα.
Ζ.

Εφημερίες
* - ΟΤΑΝ εισβάλει κάποια νύχτα στην Άγκυρα, να θυμηθεί να πάρει μαζί και τίποτε γιατρούς για εφημερία, πρότεινε o Λαρισαίος για τον και πιλότο F-35 υπουργό Άδωνη.
***
* ΠΟΛΥ μικρή ήταν η ανταπόκριση μέχρι στιγμής στο απεγνωσμένο κάλεσμα του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, προς τους ιδιώτες γιατρούς να αναλάβουν την κάλυψη των εφημεριών σε νοσοκομεία της χώρας, όπου οι ελλείψεις είναι οριακές για τη λειτουργία τους, διαπιστώνει το «Κουλούρι». Ειδικότερα, μόλις 6 ιδιώτες γιατροί σε όλη τη χώρα απάντησαν θετικά στο κάλεσμα Υπουργείου και αποδέχτηκαν να κάνουν τις 2 εφημερίες τον μήνα.  Έτσι, έπειτα από νέα σύσκεψη, αποφασίστηκε η πρόσκληση να επεκταθεί και σε όσους ηθοποιούς έχουν υποδυθεί τους γιατρούς σε τηλεοπτικές σειρές, για περισσότερα από 20 επεισόδια. «Λέγε-λέγε, απ’ έξω τα μαθαίνανε, κάτι θα τους έμεινε», σχολίασε πηγή του Υπουργείου. (Ε και να τα έκαναν αυτά τίποτε μαδουροσυριζαίοι... Το τι θα άκουγαν για ελεύθερη οικονομία και δημοκρατία...).
Ζ.

Περί λογιστών
* ΤΟ ξέκοψαν επανειλημμένως από την κυβέρνηση ότι θα δινόταν παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Άλλο που στο τέλος άφησαν κι ένα ανοιχτό παράθυρο. Οργή προκάλεσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου όταν επιστράτευσε ακλόνητο επιχείρημα: «Για πρώτη φορά θα έχουν χρόνο να κάνουν διακοπές και οι λογιστές, των οποίων οι γυναίκες τους γκρίνιαζαν όταν δίναμε παράταση».
-Πολύ κακό χιούμορ, ξεσπάθωσε νεαρή Λαρισαία. Υποθέτω ότι γυναίκες λογίστριες δεν υπάρχουν, κι αν υπάρχουν, είναι ανύπαντρες.
Ζ.
Σπόροι
και τσιμέντο
* «ΤΑ μυρμήγκια όταν μεταφέρουν σπόρους στη φωλιά τους, τους σπάνε για να μη φυτρώνουν... Δεν το γνώριζα... Οι μπετατζήδες ρίχνουν νερό στο τσιμέντο να μη ραγίσει... Αυτό το ήξερα καλά...».
Βρίσκει αφορμή ακόμη και για αυτοκριτική ο Λαρισαίος Α.Κ., ο παλιός κομμουνιστής δάσκαλος, πάντα γλαφυρά: Τις νύχτες που παράνομα καλλιεργούσαμε φαντασιώσεις και ξεχειλώναμε πραγματικότητες, σπόρους από μυρμηγκοφωλιές σκορπίσαμε σε άγονο έδαφος σαν τσιμέντο. Δε φύτρωσε τίποτα βέβαια, αλλά ποτίζουμε το τσιμεντόχωμα να μη ραγίσουν οι καρδιές των μυρμηγκιών που τους σπόρους τους κλέψαμε.
Φαντάσου ποιητή να τις θεμελιώναμε κιόλας αντί να τις καλλιεργήσουμε. Θα πνίγαμε στη σκόνη με την κατάρρευσή τους όλες τις μελλοντικές αυταπάτες...
Ζ.

Συνταγές
* ΕΒΡΙΣΚΑΝ λύσεις στα καθημερινά προβλήματα οι νεαρές Λαρισαίες. Πάντα με όρεξη.
- Παιδιά, έχω τρομερή συνταγή για μπάμιες. Σημειώστε: Αφήνεις τις μπάμιες στην κατάψυξη και παραγγέλνεις σουβλάκια.
***
* - ΠΟΣΗ ώρα θέλει ο αρακάς σε μέτρια φωτιά, ώστε να γίνει κάρβουνο και να παραγγείλεις μετά απ’ έξω;
***
*- ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ η μάνα μου και πήρε λάιμ αντί για λεμόνια. Μοσχαράκι καϊπιρίνια θα φάει ο πατέρας μου σήμερα.
Ζ.

Αδενδρία
* ΠΕΡΑΣΑΝ τέσσερα καλοκαίρια από τότε που τοποθετήθηκαν οι πλάκες πεζοδρομίου στην οδό Γαριτσίου, κάθετη της Φαρσάλων, στη συνοικία Αβέρωφ. Ούτε ένα ούτε δύο, τέσσερα. Ο προσεκτικός Π.Δ. στην καταμέτρηση. Κατά τα ειωθότα, η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων άφησε τότε 19 δενδροδόχους για να τις φυτέψει η Υπηρεσία Πρασίνου. Μπα... Δενδροφύτευση δεν υπήρξε. Αν είχε συμβεί, τώρα τα δέντρα θα είχαν μεγαλώσει αρκετά, προσφέροντας σκιά στους διερχόμενους. (Σημειωτέον ότι στην οδό Γαριτσίου λειτουργούν το 21ο Νηπιαγωγείο, το Στέκι ΚΑΠΗ, δίπλα το Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Ευπαθών Ομάδων και στο Ροδοπούλειο το 57ο Νηπιαγωγείο, ο 16ος Παιδικός Σταθμός και άλλες Κοινωνικές Δομές).
***
* ΜΑΛΛΟΝ σκέφτονται με προοπτική στην Υπηρεσία του Δήμου. Η ασφάλεια των πολιτών θα πρυτανεύει. Διότι τι να φυτέψουν δέντρα κι εκεί... Να μεγαλώσουν μετά και ν’ αρχίσουν να πέφτουν κλαδιά, όπως στη Χαραυγή, και να τραυματίζονται περαστικοί; Καλύτερα στεγνά και ασφαλή πλακάκια...
Ζ.

Ο πρόβειος
* ΕΚΕΙ που κουβέντιαζαν στην οικογενειακή παρέα των Λαρισαίων, είπαν κάποια στιγμή ότι «θα έρθει ο πρόεδρος».
- Ποιος πρόβειος; Πετάχτηκε ο επτάχρονος που τριγυρνούσε ανάμεσά τους και φυσικά τα άκουγε όλα.
- Ε;
- Δεν είπες ότι θα έρθει ο πρόβειος; (Είχε παππού μερακλή απ’ τη Φαλάνη ο πιτσιρικάς).
Ζ.

Μαργαρίτες
* - ΔΩΣΤΕ μου τέσσερα βιβλία...
- Μάλιστα. Ποια τέσσερα όμως;
- Όποια να ‘ναι. Να μη μου παίρνει ο αέρας την πετσέτα τα θέλω. (Σάμπως δεν υπάρχουν και τέτοιοι;).
***
* ΚΑΙ καθώς καταφθάνει ο Αύγουστος, όπου ως γνωστόν δεν υπάρχουν ειδήσεις, επομένως ούτε σχόλια υπάρχουν, η Α.Κ. καταφεύγει σε «καθ’ ημάς» μαργαριτάρια:
«Το ακούσαμε κι αυτό: Ο Φερνάντεζ (ως επιθετικός) παραχωρεί άουτ» ανακράζει με νεύρα ο φίλος μου. Παραχώρησον τη θέση και ευλόγησον νέε.
«Οι σπίκερς γιατί λένε «μετάβαση» και όχι «αντεπίθεση», όπως λέγαμε χρόνια τώρα;» ξαναρωτάει. Και απάντηση δεν παίρνει.
Τρίτωσε το κακό: Η ΑΕΚ κάνει επίθεση, αποκρούουν οι Βέλγοι, κερδίζει ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ την μπάλα και η ομάδα επιτίθεται ξανά. Και ο δημοσιογράφος: «Δευτερογενής επίθεση της ΑΕΚ». Μάλιστα. Αν πει «Η ΑΕΚ επιτίθεται ξανά», θα τον πουν αγράμματο;
***
* «Η Μυτριδιώτισσα και η Παντανάσσα» λέει παρουσιαστής ταξιδιωτικής εκπομπής. Το πρώτο το διόρθωσε με την τρίτη φορά. Η Μυρτιδιώτισσα, είπε. Στο μοντάζ, πάντως, το άφησε με το λάθος στις δύο πρώτες αναφορές. Τι φαντάζεται, ότι είναι χαριτωμένο; Ή είναι χαριτωμένο να μην ξέρεις να διαβάζεις σωστά και να λες την Παντάνασσα με λάθος τονισμό; Για μνημεία μιλάμε, όχι για παιχνίδια στην παιδική χαρά.
***
* «ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ για τον ιθύνων νου». Χρειάζεται ιδιαίτερα επειγόντως για την εν λόγω μετοχή. Αυτό είναι βέβαιο.
«Στη συνέχεια ο δράστης μετέβη πίσω από το όχημα και αφού έθεσε το κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι του, αυτοκτόνησε». Εντάξει, το βλέπουμε έτσι στο Δελτίο Τύπου. Μια μεταγραφή στην καθομιλουμένη χάθηκε; Πήγε πίσω από το όχημα και αφού έβαλε το όπλο, να σε χαρώ.
«Άμα ξέρεις πώς να ικανοποιάς μια γυναίκα» όλα θα πάνε καλά λέει παίκτης ριάλιτι. Μην παίρνεις και όρκο ότι ξέρεις.
***
* «ΣΤΗΝ εν λόγω οργάνωση, αρχηγικά μέλη της οποίας ήταν ιδιώτιδα και ιδιώτης, κάποιοι μπορεί να προετοιμάζουν βαλίτσες».
Ιδιώτιδα, η νέα γλωσσική κατάκτηση. Αλλά και το να προετοιμάζουν βαλίτσες δεν είναι κακό.
Ζ.

Ε, δεν ήθελε...
* ΕΙΧΑΝ αγριέψει τα πράγματα στο νεαρό ζευγάρι Λαρισαίων.
- Θα φύγω...
- Εμπρός, φύγε αγόρι μου. Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά λυμένα.
- Δεμένα, λένε.
- Σιγά μη στο έκανα τόσο εύκολο...
Ζ.

 

------

PINAKIDA.jpg* ΤΗΝ πιο πυκνή πινακίδα αποτύπωσε ο Στ.Γ. λίγο έξω απ’ το Τσοτύλι, τώρα που είναι εποχή για βόλτες. Ταξιδεύεις 25 χιλιόμετρα και γνωρίζεις 20 χωριά.
Ζ.

 

LASTIXO.jpg

* ΕΜΦΑΝΩΣ σε απόγνωση ήταν οι παραγωγοί της Αγιάς κατά τη χθεσινή αυτοψία των γεωπόνων του ΕΛΓΑ στα κτήματά τους που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση, αλλά πιο απεγνωσμένος από όλους ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος με το που έφτασε στο σημείο συνάντησης με το αυτοκίνητό του και με τους δύο ηλικιωμένους γονείς του μέσα σε αυτό, διαπίστωσε ότι τρύπησαν δύο από τα λάστιχα του οχήματός του! Απίστευτη η ατυχία του, απίστευτη η ταλαιπωρία και του ιδίου και των δικών του ανθρώπων, αλλά οι ζημιές (τουλάχιστον αυτές και όχι εκείνες που έχουν να κάνουν με τον ΕΛΓΑ) διορθώθηκαν και ο ίδιος αναχώρησε για την ορεινή Ανατολή, απ’ όπου κατάγεται, αναζητώντας λίγη ηρεμία και δροσιά.
Ν.Γ.

 

GALAMATHS.jpg

* ΤΕΡΑΣΤΙΑ διάκριση για τον μαθητή της Γ’ Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Γαλαμάτη, ο οποίος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην 65η Ολυμπιάδα Μαθηματικών ΙΜΟ 2024. Παράλληλα, σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα του Υπουργείου Παιδείας εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Είναι ο γιος του γεν. γραμματέα Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, Δημ. Γαλαμάτη, και της Λαρισαίας δικηγόρου, από τη Χάλκη, Αντιγόνης Καρατζολίτη. Ο περήφανος πατέρας σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του: «Ο Γιάννης μας αποχαιρετά τη μαθητική του ζωή και περνά στον ακαδημαϊκό χώρο, έχοντας πετύχει τους στόχους, που σταθερά και μεθοδικά έθετε αυτά τα χρόνια. Με συνέπεια, βήμα-βήμα, χωρίς εξάρσεις και υπερβολές, εκπλήρωσε την αποστολή, που ο ίδιος ανέθεσε στον εαυτό του από μικρός: Να... σερφάρει στον περιπετειώδη ωκεανό της μαθηματικής επιστήμης, να μετρήσει και να αναμετρηθεί μαζί του. Χθες, έλαβε την επιβράβευση. Και σήμερα, ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, μαζί με τα άλλα πέντε σπουδαία παιδιά, εκπροσώπησαν την πατρίδα μας στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που πραγματοποιήθηκε στο Μπαθ του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη συμμετοχή 108 χωρών και 600 περίπου μαθητών, και επέστρεψαν με έξι μετάλλια... Να είναι γερά και φωτισμένα, φάροι ελπίδας για το αύριο της πατρίδας μας».
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass