ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2024 17:11
* EKEI ψηλά στην Ελασσόνα, ο Χρ. Κέλλας ενημερώνει τον γνωστό κυνηγό Πίπη Πακάκη πως η φουρνιά του στην Ιατρική, εκτός από βουλευτή, πάει να βγάλει και ευρωβουλευτή. Τώρα, αν ο υποψήφιος Θεόφιλος Καραχάλιος, ο πανεπιστημιακός γιατρός, έμαθε και κάποιο μυστικό του κυνηγιού, θα φανεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Ζ. * EKEI ψηλά στην Ελασσόνα, ο Χρ. Κέλλας ενημερώνει τον γνωστό κυνηγό Πίπη Πακάκη πως η φουρνιά του στην Ιατρική, εκτός από βουλευτή, πάει να βγάλει και ευρωβουλευτή. Τώρα, αν ο υποψήφιος Θεόφιλος Καραχάλιος, ο πανεπιστημιακός γιατρός, έμαθε και κάποιο μυστικό του κυνηγιού, θα φανεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Ζ.

Σταθερότητα
* ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ημέρα αστάθειας, τέρμα πια ο ανάκατος καιρός. Ουρανός γαλανός, ήλιος λαμπρός, καλοκαιρινός, με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας πια. Αρκεί να μην ξεφύγει για πολύ.

Ζ.
Τραπέτσ’ι
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ, όμως, ακόμη εκκρεμότητες.
- Γίνκαν τα κορόμπλα; ρωτούσε χθες η Λαρσινιά.
- Μπα, προχτέ ‘ταν ξνά, τραπέτσ’ι ντιπ.
Ζ.
Οι πάντες
* ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ μετά το ματς της Αθήνας και στη Λάρισα. Άλλωστε, ακόμη και οι ΑΕΛάρες ήταν με τον Ολυμπιακό. Όπως κι οι φίλαθλοι όλων των ομάδων σε ολόκληρη τη χώρα
***
* ΟΛΟΙ γι’ αυτό μιλούσαν χθες, όχι μόνον οι γαύροι. Στις παρέες, στο ίντερνετ, παντού.
Και σε όλα τα πρωτοσέλιδα των αθηναϊκών το γεγονός, μέχρι κι ο «Ριζοσπάστης» έκανε αναφορά. Σε όλα πλην της «Αυγής», παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρών στην κερκίδα. Στα «Νέα» πάλι βασικό μοναδικό πρωτοσέλιδο θέμα, εφημερίδα του προέδρου της ομάδας είναι.
***
* ΤΟ ματς στην «Αγιασοφιά», ήταν και 29 Μαΐου, πολύ δεν ήθελε, σε περιθωριακό πρωτοσέλιδο έντυσαν τον Μαρινάκη Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Έφερε «Το Ποθούμενο»...
***
* ΔΕΝ αναγνώρισαν τη συνεισφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη οι παίκτες, σχολίαζε Λαρισαίος.
- Γιατί το λες αυτό;
- Μα δεν τον σήκωσαν στα χέρια τον πρόεδρο, να τον πετάξουν στον αέρα.
- Α... Θα κιότεψαν.
***
* Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν πήγε στο ματς, καμιά φορά στραβώνουν αυτά, απέφυγε, έμεινε είπε σπίτι για μπάρμπεκιου, να το δει με φίλους. Έδωσε, όμως, αμέσως ιντερνετικά συγχαρητήρια για τη νίκη.
- Είδες όταν δεν εμφανίζεσαι; Του έγραψε η άλλη από κάτω.
Ζ.
Με συγκρότηση
* - ΑΥΤΗΝ τη στιγμή είσαι ο πιο αγαπητός άνθρωπος σε όλη την Ελλάδα, το έχεις καταλάβει; Ρώτησε αμέσως μετά ο ρεπόρτερ τον προπονητή Μεντιλιμπαρίδη, ναι εξελληνίστηκε φυσικά.
- Ε... Αυτά αλλάζουν εύκολα, από πολύ ψηλά μπορεί να φτάσεις πολύ χαμηλά, πολύ γρήγορα.
Τόσο μετρημένος, σεμνός και συγκροτημένος την ώρα του θριάμβου ο Βάσκος. Χαρούμενος βεβαίως, πανευτυχής, από τους λίγους στο ποδόσφαιρο που χαμογελούν. Διότι, εν τέλει, παιχνίδι είναι.
***
* Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που θριάμβευσε και πέρυσι με τη Σεβίλλη, είχε επίσης την ψυχραιμία να αναγνωρίσει ότι άργησε λίγο στην καριέρα του, καθώς, όπως είπε, τον φώναζαν και δούλευε σε ομάδες που προσπαθούσαν να σώσουν κατηγορία ή ν’ ανέβουν κατηγορία. (Κάπως έτσι δεν τον φώναξαν και στον Ολυμπιακό;).
***
* ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τον αρχηγό Κώστα Φορτούνη, που θυμήθηκε και θύμισε κάτι συγκινητικό: «Είχα πει, όταν τραυματίστηκα, πως ήθελα να με δει ο γιος μου όπως ήμουν πριν. Το κατάφερα». Και με το παραπάνω. (Και τον περιμένουν και στην Καλαμπάκα με την κούπα).
Ζ.
Ο μόνος τέλειος
* ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ και ρητά τα φαγανά παιδιά της Λάρισας, ορεξάτοι για τα πάντα.
- Στο φαγητό και στο ποτό, παν μέτρον άχρηστον.
***
* - ΤΕΛΕΙΟΣ δεν είναι κανείς, να το ξέρετε. Μόνο ο μουσακάς.
***
* - ΚΑΝΤΕ έρωτα, όχι δίαιτα.
Ζ.
Συγκρίνοντας
* «ΜΕΣΑ σε μία ώρα έπεσαν 44 χιλιοστά βροχής το απόγευμα της Τετάρτης στα Φάρσαλα» ανέφερε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, όπως είχε γράψει, άλλωστε, και η εφημερίδα. Και από το Δημαρχείο Φαρσάλων ο Δημήτρης Κουρέτας σχολίασε χαρακτηριστικά: «Έπεσε σε μία ώρα ένας μικρός Ντάνιελ», προβλέποντας πως και στο μέλλον θα υπάρχουν συχνά ανάλογα φαινόμενα. (Που όταν μεγαλώνουν αυτοί οι «Ντάνιελ», καταπίνουν και περιφερειάρχες, το ξέρει καλά αυτό).
Γ.Γ.
Το λησμόνησε
* «Ο κος Μεϊμαράκης έχοντας διαγράψει μια ιστορική πορεία τόσο από τις θέσεις που κλήθηκε να υπηρετήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και από τη θέση του ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του ΕΛΚ, αποτελεί έναν πολιτικό με όραμα και σταθερή ιδεολογική προσέγγιση...» δήλωσε ο Χρ. Καπετάνος, που τον υποδέχθηκε στη Λάρισα μαζί με τους άλλους τρεις νεοδημοκράτες βουλευτές. Ξέχασε εντελώς πως διετέλεσε και πρόεδρος της ΝΔ, πώς του διέφυγε... Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι συνεχίζεται «η αδιαμφισβήτητη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, με πρωτεργάτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη...».
(Ο οποίος είχε αντίπαλο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία του κόμματος. Κι όσα έγιναν τότε, φαίνεται ότι δεν ξεχάστηκαν).
Ζ.
Κύπελλο
των φτωχών
* ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ τρόπαιο πρώτη φορά για ελληνική ομάδα, άρα και για τον Ολυμπιακό. Εντάξει, το «Conference» δεν είναι και το κορυφαίο ευρωπαϊκό κύπελλο, «των Φτωχών» το λένε, δεν είναι, όμως, και εύκολη η κατάκτησή του.
Οι ερυθρόλευκοι έγιναν μετά από πολλά χρόνια η πρώτη ομάδα που κατακτά τίτλο, εκτός του «Big Five», που να μην προέρχεται, δηλαδή, από τα Πρωταθλήματα Αγγλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας ή Γαλλίας. Αυτοί τα παίρνουν όλα στο τέλος.
Η προηγούμενη ομάδα που πέτυχε κάτι ανάλογο ήταν η Πόρτο στον πορτογαλικό τελικό του «Europa League» το 2011 κόντρα στην Μπράγκα και πιο πριν η Φέγενορντ, όταν πήρε το Κύπελλο UEFA στο Ρότερνταμ το 2002 στον τελικό με την Ντόρτμουντ.
***
* Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, ως γνωστόν. «Φτωχός» ο Ολυμπιακός, με ρόστερ που κοστολογείται στα 110 εκατ. ευρώ, ενώ εκείνο της Φιορεντίνα στα 250 εκατομμύρια. Και πάλι χαμηλά βρίσκεται δηλαδή, όταν εκεί στην Ιταλία οι ποδοσφαιριστές της Ίντερ, της Μίλαν, της Νάπολι ή της Γιουβέντους αθροίζονται σε αξία για κάθε μία ομάδα στα 550 με 600 εκατομμύρια. Χαμηλά κι αυτά τα μπάτζετ όμως, αφού η Άστον Βίλα, προηγούμενο θύμα του Ολυμπιακού, αξίζει 650 εκατ., ενώ οι μεγάλοι της Αγγλίας, η Σίτι, η Άρσεναλ κ.λπ. τα διπλάσια, με 1,2 δισεκατομμύρια. (Στο ποδόσφαιρο αυτά τα μεγέθη δημιουργούν χάσμα τεράστιο).
***
* ΣΤΗΝ Ελλάδα ναι, ο Ολυμπιακός έχει την ακριβότερη ομάδα, καμαρώνουν έτσι κι αλλιώς οι γαύροι, με μπάτζετ μεγαλύτερο από εκείνο όλων των ομάδων της Β’ Εθνικής και των 25 μαζί. Ακολουθούν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ με ρόστερ συνολικής αξίας 73 εκατομμυρίων και η ΑΕΚ με 70 εκατ. ευρώ.
Τα μεγέθη αυτά, όμως, είναι συγκρίσιμα και ανταγωνίσιμα μεταξύ τους.
(Σημειωτέον ότι οι υπόλοιπες ομάδες της Α’ Εθνικής κυμαίνονται στο συν πλην 10 εκατομμύρια κι έτσι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους μεγάλους του Πρωταθλήματος).
Ζ.
Χωρίς υπομονή
* ΑΤΕΓΚΤΕΣ, πολύ σκληρές οι νεαρές Λαρισαίες.
- Μπορεί να κλείσει απότομα όσο μιλάμε...
- Σου τελειώνει η μπαταρία;
- Μου τελειώνει η υπομονή.
***
* - ΕΙΔΕΣ τη φωτογραφία μου; Δεν είμαι κούκλος;
- Για να δω καλύτερα... Ναι, δεν είσαι...
***
* - ΕΙΜΑΙ πολύ στενοχωρημένη.
- Να σου κάνω μια αγκαλιά να περάσει;
- Στενοχωρημένη είπα, όχι απελπισμένη.
Ζ.
Εν αναμονή
* ΩΣ «Α’ επιλαχούσα βουλευτής της ΝΔ και π. αντιπεριφερειάρχης Λάρισας», υπογράφει η Ρ. Καραλαριώτου. Που ακριβώς αυτό είναι.
Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει... Την απόφαση του Εκλογοδικείου για αν θα σταλούν οι εκλεγμένοι με τους «Σπαρτιάτες» στον πολιτικό Καιάδα. Που τόσο πολύ αργεί.
Ζ.
Με ιστορία
* ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ συγκέντρωση της «Νέας Αριστεράς» σήμερα Παρασκευή στην Ταχυδρομείου, με ομιλητή τον επικεφαλής Αλέξη Χαρίτση. Θα μιλήσουν και οι Θεσσαλοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρία Τσιβερτάρα, που έχει εργαστεί στις Βρυξέλλες στην Ε.Ε. για πολλά χρόνια, από την εποχή ακόμη του ΣΥΝ και του Αλέκου Αλαβάνου. Πριν τέσσερις δεκαετίες, πιτσιρίκα τότε, ήταν προβεβλημένο στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ είχε θητεύσει και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί Λαμπρούλη.
Ζ.
Ραδιο-ιχνηλασία
* «ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ την παλιά Λάρισα» και μέσω των ερτζιανών. Κείμενα του ιχνηλάτη, του ιστοριοδίφη Νίκου Παπαθεοδώρου της πόλης, από αυτά που δημοσιεύονται στην «Ε», δηλαδή γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις της παλιάς Λάρισας, παρουσιάζονται στο Δημοτικό Ραδιόφωνο σε ωριαία ωραία εκπομπή κάθε Παρασκευή βραδάκι, σαν σήμερα, στις 8. Η μετάδοση επαναλαμβάνεται δε κάθε Κυριακή μεσημέρι στις 12. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Χατζούλης, μαζί του συμμετέχουν και άλλα μέλη της «Φωτοθήκης».
Ζ.
Ανώτερος
* ΜΕ απέραντη μεγαθυμία ο Λαρισαίος χθες.
- Με πήρε τηλέφωνο ένας και μου ζήτησε ρεπό για την Παρασκευή. Του το έδωσα, τι να έκανα, να του έλεγα ότι πήρε λάθος αριθμό;
Ζ.
Τρέιλερ
* ΓΝΩΣΤΟ το πρόβλημα με τα τρέιλερ και την καθυστέρηση παράδοσης των πινακίδων. Αγανακτισμένοι οι συμπολίτες μας τηλεφωνούν και περνούν καθημερινά από τα γραφεία της «Ε», καταγγέλλοντας το γεγονός, αφού ταλαιπωρούνται από τον Δεκέμβριο.
Από τη μια θέλουν να είναι νόμιμοι και να μην κυκλοφορήσουν χωρίς πινακίδες και από την άλλη δε βγάζουν άκρη. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Λαρισαίου Α.Π. (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), που πήγε στο Μηχανολογικό και δουλειά δεν έκανε, αφού ο υπάλληλος φύλαξης τον ενημέρωσε ότι ακόμη δε δίνονται πινακίδες για το επίθετό του και δεν τον άφησε να ανέβει.
Στα τηλέφωνα, λέει, δε βρίσκει κανέναν!
Ο ίδιος περιμένει από τις 5 Δεκεμβρίου και έχει ανάγκη να κυκλοφορήσει το τρέιλερ για να κάνει τη δουλειά του, αλλά είναι σε απόγνωση. «Τι να κάνω; Ας βγει κάποιος αρμόδιος να μας ενημερώσει. Πόσο θα περιμένουμε;» αναρωτιέται δικαίως.
Ν.Π.
ΕΛΤΑ
* ΠΟΝΕΜΕΝΗ ιστορία και τα ΕΛΤΑ. Πολλοί παραλαμβάνουν την αλληλογραφία τους με μεγάλες καθυστερήσεις. Ακόμη και λογαριασμοί πολλές φορές έρχονται ληγμένοι. Ο Λαρισαίος Α.Δ. (τα στοιχεία του στη διάθεση της «Ε») ήρθε χθες και έφερε έναν φάκελο από τράπεζα που ενώ σφραγίστηκε από τα ΕΛΤΑ ότι παραδόθηκε στις 29 Απριλίου, εκείνος τον παρέλαβε μόλις προχθές, στις 29 Μαΐου.
Ευτυχώς, όπως λέει, ήταν ενημέρωση από την τράπεζα. Αυτήν τη φορά... Τι γίνεται, όμως, με τους ανθρώπους που δεν έχουν ένα «έξυπνο» κινητό για να τα λαμβάνουν όλα ηλεκτρονικά; Τα ταχυδρομεία προφανώς πλέον λειτουργούν προβληματικά...
Εξυγίανση, πάντως, δεν είναι τα λουκέτα και η υποστελέχωση.
Ν.Π.
Στη Λάρισα
ο Κυριάκος
* ΠΑΡΟΥΣΙΑ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 4 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, τα εγκαίνια του σύγχρονου Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η είδηση διέρρευσε χθες από την Περιφέρεια...

 

---------------

 

PROBATA.jpg* ΕΧΟΥΜΕ μπει στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.
Ζ.

 

 

EFHMERIDA.jpg* ΘΕΛΕΙ τέχνη στο πέταγμα, διαπιστώνει ο Κ.Μ., για να σταθεί η εφημερίδα σχεδόν όρθια στο εσωτερικό του καταστήματος, περνώντας από μία λεπτή σχισμή ανάμεσα στα φύλλα της τζαμόπορτας.
Ζ.

 

 

 

KAREKLA.jpg* ΚΑΘΙΣΜΑ αναμονής έξω από τουαλέτα. Απολύτως λειτουργικό για όποιον δυσκολεύεται να κρατηθεί.
Ζ.

 

 

SKOPOS.jpg* ΕΝ προκειμένω, κυριολεκτικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Από κάτω του...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass