ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2024 17:11
* ΣΤΗΝ πλατεία ο dj Liva, με τον δήμαρχο της πόλης του λίβα. Ζ. * ΣΤΗΝ πλατεία ο dj Liva, με τον δήμαρχο της πόλης του λίβα. Ζ.

Τώρα, ναι
* ΑΠΟ Δευτέρα πάμε λένε ακόμη και για 39 βαθμούς; Πάλι τα καμπανάκια τους οι μετεωρολόγοι, να έχει μήπως να τους συζητά ο κόσμος, να ασχολείται μαζί τους;

Ωστόσο, καταφθάνει κατά τα φαινόμενα η πρώτη μεγάλη ζέστη του καλοκαιριού, Ιούνιος όμως θα είναι πια. Να μην τριανταρίσει κι ο Κέλσιος;
***
* ΚΑΙ κρατούν, οι μετεωρολόγοι, στην τσίτα και τους πολιτικούς. Βέβαια, όσο περνούν οι μέρες θα διαμορφώνεται μεγαλύτερη βεβαιότητα για το τι καιρό θα κάνει την Κυριακή των εκλογών. Με το θερμόμετρο στο χέρι θα είναι όμως τα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων. Διότι αν γεμίσουν οι παραλίες, θα αδειάσουν περισσότερο τα εκλογικά τμήματα.
Ζ.

Επινόηση
* ΚΑΙ καθώς φεύγει ο Μάιος, ο Λαρισαίος έκλεινε την αριστερή του παλάμη και την κοίταζε στη ράχη της.
- Η μεγαλύτερη ανθρώπινη επινόηση: Να βλέπεις αν ο μήνας έχει 30 ή 31 μέρες μετρώντας τους κόμπους στα δάχτυλα του χεριού.
***
* Ο φίλος του από δίπλα γνωμάτευε βαθυστόχαστα από χθες.
- Η Πέμπτη υπάρχει απλώς για να ακολουθήσει η Παρασκευούλα. Για τι άλλο…
Ζ.

Της Υπομονής
* Η Πόλις εάλω, σαν χθες 29 Μαΐου. Που γιόρταζε κιόλας λέει η Οσία Υπομονή, βυζαντινή αυτοκράτειρα. Η κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, που καταγόταν από βασιλική γενιά των Σέρβων και η οποία αργότερα έγινε σύζυγος του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου, ήταν η μητέρα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Η οποία λέει διένυσε τον βίο της 35 χρόνια ως αυτοκράτειρα και 25 ως ταπεινή μοναχή κι έζησε μέχρι τρία χρόνια πριν την Άλωση. (Κανονικά, πολλοί θα γιόρταζαν χθες.)
Ζ.

Κυρίαρχο
* ΣΕ όλες τις παρέες ή και τις συναντήσεις γνωστών χθες στη Λάρισα συζητούσαν απ’ το πρωί για το βραδινό ματς. Που θα μπορούσε να αποδειχθεί ιστορικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπό την προϋπόθεση ότι θα κέρδιζε ο Ολυμπιακός τους «Βιόλα». Πράγμα που εύχονταν ακόμη και οπαδοί του Παναθηναϊκού.
***
* ΗΤΑΝ πιο συγκαταβατικός κάποιος.
- Παιδιά; Και μόνο που καταφέραμε να ταξιδέψει χιλιάδες κόσμος από τη Φλωρεντία στην Αθήνα είναι ήδη μεγάλη επιτυχία. Από πού, από τη Φλωρεντία, που είναι παγκόσμιος προορισμός…
Ζ.

Να ισορροπήσουν
* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ να ισορροπήσουν κάπως την κατάσταση οι νεαροί Λαρισαίοι, με τα λεγόμενά τους.
- Σου δίνω πίσω αυτό το μήλο που μου χάρισες… Δώσε μου πίσω το πλευρό μου και ξοφλάμε… (Είπε τραγουδιστά ο Αδάμ στην Εύα.)
***
* - Η άλλη λέει πως δεν έχει κάνει ποτέ μπότοξ, αλλά με το που ανοίγει το στόμα από το τράβηγμα σηκώνεται το πόδι της.
***
* - ΜΗΠΩΣ έχετε βιάγκρα για γυναίκες;
- Το κοσμηματοπωλείο είναι απέναντι, κύριε.
***
* - ΓΙΑΤΡΕ, μήπως έχω άνοια; Ξεχνάω…
- Τόσο νέος; Τι ξεχνάς;
-Να, όταν βλέπω όμορφες γυναίκες, ξεχνάω ότι είμαι παντρεμένος.
Ζ.

Δυσαρέσκεια
* ΔΕΝ πείθει η κυβέρνηση για την ακρίβεια, βλέπει ο Κάλχας. Το μέτωπο αυτό δείχνει ως το πιο προβληματικό για κείνη ενόψει των ευρωεκλογών...
Αν δεν καταλάβουν στο Μαξίμου, ότι το πρόβλημα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα επικοινωνιακά του Κασσελάκη, όπως με τη φέτα αλλά το ίδιο το πρόβλημα της ακρίβειας, τότε θα χτυπάνε σε λάθος κατεύθυνση. Δεν είναι το θέμα τι αναρτήσεις και video κάνει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τι βλέπει ο καταναλωτής στο ράφι. Κι όταν βλέπει πανάκριβα προϊόντα, τα οποία δεν μπορεί να αγοράσει όπως παλιά, δεν σκέφτεται πώς τσακώνεται και τι κόντρες κάνει η κυβέρνηση με τον Κασσελάκη, αλλά τι δεν κάνει η κυβέρνηση για να συγκρατήσει τις τιμές.
***
* ΚΑΙ καταλήγει: Το χθεσινό γκάλοπ της «Μέτρον Ανάλυσις» τα είπε όλα: Το 40% των ερωτηθέντων δηλώνει την ακρίβεια ως πρώτο και κύριο λόγο δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Απρίλιο ήταν 33%.
Ζ.

Και μετά;
* - ΤΟΝ ξεπέρασα τον πρωθυπουργό. Βρήκα φέτα με 3,25 ευρώ σήμερα. Το ένα τέταρτο βέβαια, πολύ φθηνή.
Για την ακρίβεια συζητούσαν στην παρέα των Λαρισαίων.
- Αν η κυβέρνηση δεν μειώνει τους υψηλούς συντελεστές του ΦΠΑ στα τρόφιμα ούτε πριν τις εκλογές, φαντάσου πώς θα πορευτεί μετά…
- Άσε τα καρτέλ… Μετά το κλείσιμο της κάλπης θα μας πιούν το αίμα με το μπουρί της σόμπας…
***
* - ΤΟ ρήμα πτωχεύω κλίνει η Λαρισαία Δ. Ρ. Εγώ πτωχεύω, εσύ κερδίζεις, αυτός πλουτίζει, εμείς πεινάμε, εσείς τα τρώτε κι εμείς κοιτάμε.
Ζ.

Πιθανώς
* ΠΟΙΕΣ είναι οι εκπλήξεις που μπορεί να συζητήσουμε το βράδυ των εκλογών; Ο Π.Φ. είναι που δίνει τις απαντήσεις του:
Πρώτον: Το ποσοστό της ΝΔ. Την προηγούμενη εβδομάδα οι περισσότερες δημοσκοπήσεις εκτιμούσαν το ποσοστό της ΝΔ στο 33%. Φαίνεται όμως ότι η ΝΔ δεν έχει δυναμική στην τελική ευθεία. Δεν αποκλείεται τελικά το ποσοστό να είναι κάτω από το 30%. Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι με κεντρώο προφίλ να προσέλθουν στις κάλπες και να επιλέξουν ένα από τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο τους, ήτοι ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκράτες. Είναι σίγουρο ότι η ΝΔ θα έχει μεγάλες απώλειες προς την αποχή. Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι είναι πιο ισχυρή στους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς και της Δεξιάς, αλλά το μεγαλύτερό της πρόβλημα βρίσκεται στον χώρο του Κέντρου.
***
* ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο πιθανό είναι να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με μια μικρή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ της τάξης των δύο μονάδων. Έκπληξη θα είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πιάσει τελικά το 20%. Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου να δώσουν ψήφο διαμαρτυρίας επιλέγοντας κατά κύριο λόγο τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι συχνές εμφανίσεις του Στέφανου Κασσελάκη στα social media τον βάζουν στις οθόνες πολλών νέων ανθρώπων. Ανθρώπινος, άμεσος και αστείος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «υπεραναπληρώνει» το έλλειμμα συγκροτημένου πολιτικού λόγου με ατάκες και σκηνές που έχουν οπτικό ενδιαφέρον. Θα δούμε αν το like μπορεί να γίνει και ψήφος. Η περίφημη διείσδυση του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ακροατήρια μένει να αποδειχθεί.
Ζ.

Σε υπνηλία
* ΣΤΟΥΣ δικούς τους ρυθμούς και συνήθειες οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Κάτι πρέπει να μου έριξαν στα τρία κομμάτια παστίτσιο που έφαγα και μ’ έχει πιάσει υπνηλία.
***
* - ΜΕΤΑ τις 12 το μεσημέρι λέγεται ξύπνημα του λύκου γιατί συνειδητοποιείς ότι μεσημέριασε και πεινάς σαν λύκος.
***
* - ΤΙ ρεβίθια ρε μάνα, με δουλεύεις; Εσύ δεν μου είπες στο τηλέφωνο ότι θα φάμε γύρο στις τέσσερις;
***
* - ΝΑ ελαττώσω το κρέας λέει ο γιατρός, σε μένα, που όταν έχω αϋπνίες μετράω μεν προβατάκια, τα σκέφτομαι δε πάνω στη σούβλα.
Ζ.

Πάλι εξετάσεις
* ΔΕΝ θα έχαναν την ευκαιρία τα «μεσημεριανάδικα». Καθώς ξεκινούν οι Πανελλαδικές επικαλούνται πληροφορίες από τις φυλακές: Θα ξαναδώσει Πανελλήνιες- Σε ποια σχολή θέλει να περάσει. Ο λόγος για τον καταδικασμένο σε ισόβια και από το Εφετείο πρώην πιλότο, που κατηγορήθηκε για την άγρια δολοφονία της συζύγου του, της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.
Πέρυσι είχε δώσει πάλι Πανελλήνιες, αλλά τα παράτησε μετά το πρώτο μάθημα, όπου στην ‘Έκθεση είχε πέσει θέμα για τη βία κατά των γυναικών. Ούτε πλάκα να του έκαναν…
***
* ΦΕΤΟΣ λέει θα ξαναδώσει αλλά δεν στοχεύει στη Νομική όπως τάχα μου πέρυσι, πιθανόν επειδή θα δυσκολευτεί να παρίσταται σε δίκες, άλλαξε στόχο καριέρας παρότι θα είχε πλεονέκτημα στο να κατανοεί την ψυχολογία των κατηγορουμένων. Τώρα, είπαν, ενδιαφέρεται να περάσει Πολιτικές Επιστήμες. Δεν είπαν ότι το πιθανότερο είναι να επιδιώκει στην εξασφάλιση αδειών.
Ζ.

Οι κουτσουπιές
* «ΜΕΤΑ λύπης μου διαπίστωσα σήμερα πρωί ότι «πέθαναν» και οι τελευταίες κουτσουπιές στην περιοχή Ακαδημίας, στο 2ο Γυμνάσιο και μάλιστα από το «χέρι» του Δήμου Λαρισαίων...»
Έξαλλη η M. K. : Δεν είναι αυτό έγκλημα; Είναι ικανός ο Δήμος να φυτέψει καμιά καινούρια κουτσουπιά, τον προάγγελο της Άνοιξης; Το βραδυφλεγές πανέμορφο δένδρο; Ανάπλαση είπαν, ποια ανάπλαση… Οι ζαρντινιέρες με το παράσιτα που απομένουν μετά, απ’ όπου θα περάσει ο εργολάβος; Γιατί δεν ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της γειτονιάς να αποτρέψουν αυτήν την εγκληματική κοπή των δένδρων; Τόση αδιαφορία για το πράσινο;
Ζ.

Λάθος λίμνη
* ΕΝΑΣ Τεξανός από τον αμερικανικό νότο, διηγείται ο Ν. Γ. , ήθελε εδώ και πολύ καιρό να πάει για ψάρεμα σε πάγο. Είχε δει πολλά ντοκιμαντέρ σχετικά, είχε διαβάσει βιβλία, γράφτηκε συνδρομητής σε περιοδικά. Αγόρασε λοιπόν και τον σχετικό εξοπλισμό και έκανε το μακρύ ταξίδι στον Βορρά προς μια παγωμένη λίμνη. Στερεώνει την ειδική καρέκλα του, βγάζει το ειδικό καλάμι του και φυσικά και το ειδικό πριόνι και ετοιμάζεται να κόψει μια τρύπα στον πάγο. Ξαφνικά ακούγεται μια φωνή από τον ουρανό.
- Δεν έχει ψάρια κάτω από τον πάγο.
Μένει κόκαλο ο τύπος.
***
* ΚΟΙΤΑΕΙ γύρω δεν βλέπει κανέναν. Ανοίγει το θερμός του, βάζει λίγο καφέ και ξαναξεκινάει να κάνει την τρύπα. Πάλι ακούγεται η φωνή.
- Δεν υπάρχουν ψάρια κάτω από τον πάγο.
Ο Τεξανός τα έχει παίξει κανονικά, κοιτάει προς τον ουρανό.
- Εσύ είσαι Κύριε;
Και η φωνή απαντάει.
- Ο επιστάτης του παγοδρομίου είμαι, ρε βλάκα…
Ζ.

Δικαστικοί αντιπρόσωποι
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ χθες τα αποτελέσματα για δικαστικούς αντιπροσώπους στις ευρωεκλογές του Ιουνίου...
Αρκετοί νεαροί ασκούμενοι δικηγόροι, αν και υπέβαλαν σχετικές δηλώσεις ενδιαφέροντος, δεν κληρώθηκαν.
Με δεδομένη την υποχρεωτική 18μηνη άσκηση, δίχως να αμείβονται, μήπως να υπάρξει μία νομοθετική ρύθμιση ώστε να έχουν προτεραιότητα στις εκλογές για τις θέσεις του δικαστικών αντιπροσώπων;
Με την αποζημίωση που θα λάβουν θα μπορούν να ανταποκρίνονται και στις υποχρεωτικές εισφορές τους στο ταμείο.

Εμπλουτίζει
* ΜΕΘΑΥΡΙΟ Σάββατο η σημαντική ημερίδα της εφημερίδας, σε συνεργασία με τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ, «Λάρισα, πόλη στο μέλλον». Από το πρωί στο «Divani», πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες θα συζητούν απόψεις και προτάσεις, υπουργοί και αυτοδιοικητικοί με κορυφαίο τον Ευρωπαίο Επίτροπο, μα και Λαρισαίοι καταξιωμένοι στον χώρο τους, συνδιαλέγονται εμπλουτίζοντας τις αποσκευές της πόλης στο αέναο ταξίδι της. Το Σάββατο…
Ζ.

 

EPITELEIO.jpg

* ΗΠΙΕ καφέ όλο το επιτελείο Μαμάκου στην πλατεία.
Ζ.

 

KOMBOS.jpg

* ΠΟΛΛΑ είναι πιθανό να συμβούν σε έναν κυκλικό κόμβο στη Λάρισα. Ακόμα και τα πιο απίστευτα. Οπως για παράδειγμα μια νταλίκα να «σφηνώσει» ένα ΙΧ επιβατικό…
Β.Κ.

 

MAIOS.jpg

* ΜΑΪΟΣ είναι, τέτοιο καιρό θα κάνει...

 

KARYDI.jpg

* ΟΤΑΝ μιλάμε για πολύ σκληρό καρύδι…
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass