ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2024 17:00
*- ΠΕΡΝΑΩ από την Απόλλωνος και το καμαρώνω, λέει ο Λαρισαίος μηχανικός Ν. Μπ. Το θεωρεί ως το πιο όμορφο κτίριο. Την επιτομή της απλότητας. Με φυσικά υλικά και ρυθμική επανάληψη ομοειδών στοιχείων. Για να ρίξει την ιδέα ο επίσης μηχανικός Γ.Ο.: Παρότι το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο έχει απαλλοτριωθεί, ορισμένα αξιόλογα κτίσματα σαν αυτό μπορεί και να μην γκρεμιστούν, αλλά να έχουν κάποια χρήση εξυπηρέτησης του Αρχαίου Θεάτρου (Θα το σκεφτούν, άραγε, αρμοδίως;). Ζ. *- ΠΕΡΝΑΩ από την Απόλλωνος και το καμαρώνω, λέει ο Λαρισαίος μηχανικός Ν. Μπ. Το θεωρεί ως το πιο όμορφο κτίριο. Την επιτομή της απλότητας. Με φυσικά υλικά και ρυθμική επανάληψη ομοειδών στοιχείων. Για να ρίξει την ιδέα ο επίσης μηχανικός Γ.Ο.: Παρότι το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο έχει απαλλοτριωθεί, ορισμένα αξιόλογα κτίσματα σαν αυτό μπορεί και να μην γκρεμιστούν, αλλά να έχουν κάποια χρήση εξυπηρέτησης του Αρχαίου Θεάτρου (Θα το σκεφτούν, άραγε, αρμοδίως;). Ζ.

Κανονική
* ΛΙΓΕΣ νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Θερμοκρασία, από 15 έως 29 βαθμούς και αεράκι ένα τι, με εναλλασσόμενη κατεύθυνση. Κανονική άνοιξη, σταθερά, ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Ζ.

Στις ουρές
* ΕΤΣΙ όπως το πάει ο σχεδιασμός των κυβερνώντων, μόνο αστείο δεν είναι πια. Νοσοκομείο Παίδων:
- Παρακαλώ να ετοιμάζεται ο Γιαννάκης, ήρθε η σειρά του να χειρουργηθεί...
- Ο Γιαννάκης; Είναι τώρα στο Γυμνάσιο...
- Πήγε κιόλας Γυμνάσιο;
- Ναι, γυμνασιάρχης.
Ζ.

Με ηρεμία
* ΞΕΚΙΝΟΥΝ αύριο οι Πανελλαδικές, με το άγχος κυρίαρχο κλασικά σε υποψήφιους και οικογένειες. Φυσικά και έχει σημασία να ολοκληρώσει ο καθένας με επιτυχία την προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια και πιο έντονα τους τελευταίους μήνες. Είναι σημαντικές οι ημέρες των εξετάσεων και η απόδοση σ’ αυτές. Χαλαρά, όμως, δεν μπορούν ν’ αλλάξουν και πολλά πράγματα σε λίγες ώρες.
* * *
* ΟΣΟΙ ξέρουν απ’ αυτά, συνιστούν ψυχραιμία και προσπάθεια ως το τέλος της ώρας της κάθε εξέτασης. Και βέβαια, ένα διαγώνισμα ή ένας χαμηλός βαθμός δεν μπορούν να στερήσουν από κανέναν τα όνειρα και τα ταλέντα του.
Και φυσικά, οι γιατροί και οι μηχανικοί δεν είναι οι μόνοι ευτυχισμένοι άνθρωποι, που λέει και διευθυντής Λυκείου της Λάρισας.
Έτσι κι αλλιώς, όσοι τους αγαπάνε τους υποψηφίους, θα συνεχίσουν να νιώθουν το ίδιο μαζί τους και μετά τις εξετάσεις.
Ζ.

Κιλοβατώρα
* ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της σύγχρονης νεολαίας συζητούσαν στην παρέα των Λαρισαίων μεσηλίκων.
- Με ΠΑΣΟΚ, ακούγαμε «κιλοβατώρα» και νομίζαμε ότι ήταν καμιά νέα ταινία του Κουστουρίτσα ή κάποιο μπαρ. Τώρα ξέρουμε μέχρι πόσο καίει και το φωτάκι του ψυγείου. (Είναι κι η αναμενόμενη νέα εκτόξευση των τιμών του ηλεκτρικού...).
* * *
* - ΝΑ αγοράζετε μισό κιλό φέτα, που είναι και πιο φθηνή.
* * *
* - ΕΙΜΑΙ πολύ μπροστά. Κοντεύω να ξοδέψω όλο τον μισθό του επόμενου μήνα.
Ζ.

Ισοβίως
* ΓΙΑ άλλη μια φορά πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, με έδρα τη Λάρισα, ο Φαρσαλινός Βαγγέλης Μπαλατσός. Ισόβιος, ούτε ο ίδιος δε θα πρέπει να ξέρει πόσες θητείες υπηρετεί εύστοχα το κίνημα των κυνηγών. Και χωρίς να το κυνηγάει.
Ζ.

Την παλεύουν
* ΜΕ ακεφιές, αλλά και προοπτική συνάμα οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Πώς πίνεις τον καφέ σου;
- Χωρίς να μιλάω.
* * *
* - ΤΕΛΙΚΑ τις καλύτερες συμβουλές τις δίνουν:
Ο φωτογράφος.
Χαμογέλα.
Η κομμώτρια.
Το κεφάλι ψηλά.
Ο δάσκαλος.
Μη γυρνάς πίσω.
* * *
* - ΧΩΡΙΣ καφέ δε δουλεύει το μυαλό μου.
- Πόσα χρόνια έχεις να πιεις;
* * *
* - ΠΑΤΕΡΑ, σήμερα πήρα τον ψηλότερο βαθμό στο τεστ.
- Μπράβο αγόρι μου, τι τεστ;
- Αλκοτέστ.
Ζ.

Βλάπτει
* ΤΟΝ σπουδαίο Αργεντίνο, τον Γιώργο τον Μπουκάι, τον Χόρχε, είχε επιστρατεύσει η Λαρισαία Ε.Α. για να παρηγορηθεί ή και να συμβουλεύσει: Τον καλό άνθρωπο αν τον πληγώσεις δε θα σε βλάψει, θα τον χάσεις. Το να χάσεις έναν καλό άνθρωπο είναι που θα βλάψει εσένα.
Ζ.

Πιο στενά
* ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ θα καταστήσει την αγορά ρούχων ένα νούμερο μικρότερο αν εκλεγεί πρωθυπουργός ο Στέφανος Κασσελάκης, πληροφορεί το «Κουλούρι»: Συνεχίζει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ο Στέφανος Κασσελάκης, με ορίζοντα, μάλιστα, τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε πως σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός, θα καταστήσει υποχρεωτική την αγορά όλων των ρούχων των Ελλήνων πολιτών ένα νούμερο μικρότερο από αυτό που φοράνε.
«Η επιλογή αυτή προσφέρεται τόσο στιλιστικά όσο και σαν κίνητρο για αδυνάτισμα. Την ακολουθώ χρόνια και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Αλλά επειδή η συμβουλή δεν αρκεί, θα τη νομοθετήσω με την πρώτη ευκαιρία», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ζ.

Προσαρμογή
* ΕΦΤΑΣΑΝ στο εξάμηνο και έχουν αρχίσει να βρίσκουν τον ρυθμό τους οι συνεργάτες του Θαν. Μαμάκου. Στην αρχή, ενθουσιώδεις οι αντιδήμαρχοι, βρίσκονταν στα γραφεία τους πριν τις 9 το πρωί. Τώρα, σιγά-σιγά, το μετακύλησαν σε πιο λογικές ώρες. Κατά τις 10 η προσέλευση πια. (Διότι «έχουμε και δουλειές να κάνουμε»...).
Ζ.

Οι δικοί του
* ΕΝΑ σωρό είχαν να πουν πάλι οι αγρότες της περιοχής για τον Λευτ. Αυγενάκη με τον ερχομό του πάλι στη Λάρισα. Και μάλιστα και οι νεοδημοκράτες. Κι είναι και πολύ κοντά στις εκλογές.
Κάποιοι θυμήθηκαν ότι επί της Γεωργίας υπουργός παίρνει μαζί του τους ανθρώπους του όταν μετακινείται. Αυτούς εμπιστεύεται ή απλώς τους εξυπηρετεί; Όχι απλώς του κυβερνώντος κόμματος, άνθρωποι καταδικοί του.
Να, ο Λαρισαίος Γιάννης Κουρδής είχε οριστεί πρόεδρος στο ΕΑΚΛ όταν ο Λ. Αυγενάκης ήταν στο Αθλητισμού. Τώρα ο υπουργός τον όρισε αντιπρόεδρο στον πολύπαθο ΟΠΕΚΕΠΕ, τον Οργανισμό που διαχειρίζεται τις αγροτικές επιδοτήσεις.
* * *
* ΚΑΙ δεν είναι μόνο αυτός, κοίταζε ο άλλος στο τηλέφωνο τη σύνθεση της νέας διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιπρόεδρος, επίσης, ο Λευτέρης Ζερβός, που ήταν πριν κι αυτός πρόεδρος σε ΕΑΚ, αυτό του Ηρακλείου Κρήτης.
Αλλά και η Μελιτίνη Οικονομάκη, που ορίστηκε γενική διευθύντρια του Οργανισμού, ήταν πριν σε πόστο στο Αθλητισμού, γεν. γραμματέας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ενώ και η Ασπασία Αντωνοπούλου, μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν μέλος της Επιτροπής Κληρώσεων του ΟΠΑΠ και αντιπρόεδρος του ΟΑΚΑ. (Σε κανέναν δεν αρέσουν αυτά).
Ζ.

Εφευρετικοί
* ΓΕΜΑΤΟΙ ιδέες και πώς αλλιώς να κάνουν με τις γυναίκες, οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Μωρό μου τι θα κάνουμε απόψε; Τι θέλει το κορίτσι μου;
- Να ξεσκάσω λίγο...
- Θα σου ανοίξω όλα τα παράθυρα να γουστάρεις.
* * *
* - ΜΕ φωνάζει η άλλη. «Ψιτ κούκλε;». Ωπ εδώ είμαστε, σκέφτομαι. «Σε ποιον όροφο είναι ο οφθαλμίατρος;». Ναι, δε φορούσε τα γυαλιά της...
* * *
* - ΒΑΡΕΘΗΚΑ, βρε μωρό μου, να πίνουμε πάντα καφέ στο σπίτι. Θέλω να πάω κάπου διαφορετικά...
- Στο λεβητοστάσιο κάτω, πήγες;
* * *
* - ΔΕ μου αρέσει να μου κάνει κουμάντο ο άντρας...
- Ο παρκαδόρος είμαι, κοπελιά...
Ζ.

Τάπερ σφραγίδα
* - ΠΛΕΝΩ ένα τάπερ που έστειλε η μαμά μου γεμάτο τρουφάκια για τη γιορτή του παιδιού και έχει περάσει από μπροστά μου ολόκληρη η ζωή μου, αποκαλύπτει γλαφυρά η Ι.Σ., μητέρα οκτάχρονου Λαρισαίου.
- Το τάπερ αυτό, το λευκό ακόμη, το ίδιο ορθογώνιο της γνωστής εταιρείας, υπάρχει σίγουρα όσο υπάρχω κι εγώ.
Βρίσκεται σε όλες τις φωτογραφίες γενεθλίων μου, εκεί έκανε την τούρτα η μαμά, την υπέροχη με την κρέμα βουτύρου και την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος. Έχει ταξιδέψει γεμάτο πίτα στο Λονδίνο και κέρασε φίλους και συμφοιτητές.
Πέρασε σίγουρα από Θεσσαλονίκη γεμάτο λαχταριστά γιαπράκια και τώρα το φιλοξενώ στη Λάρισα με καλούδια για το παιδί μου. Όσο και να μεγαλώνουμε, όπως και να έχουμε αλλάξει τις ζωές μας, αυτές είναι γεμάτες ακόμη με τα τάπερ των μαμάδων μας. Όσο πολυάσχολες και «μοντέρνες» κι αν έχουμε γίνει, το τάπερ της μαμάς μάς έχει καθορίσει...
Ζ.

Απόψε
* ΟΠΟΤΕ σήμερα, τη μέρα του μεγάλου τελικού, οι πάντες ασχολούνται με τον Ολυμπιακό. Αν μη τι άλλο δικαιούται να πει κι ο Διονύσης Χαριτόπουλος, ο συγγραφέας του «Άρη», της «Νύχτας που έφυγε ο Μπούκοβι». Σε πρόσφατη συνέντευξή του, λέει, μεταξύ άλλων:
«Κοίτα να σου πω... Άσχετα με το ποιος είναι χρηματοδότης κάθε φορά, ο Ολυμπιακός ανήκει στους οπαδούς του. Ο Ολυμπιακός δεν είναι του τάδε ή του δείνα. Στον Ολυμπιακό στα χρόνια μου έβλεπες μάγκες να κλαίνε στο γήπεδο.
Με το που εμφανιζόταν η ομάδα από την καταπακτή, τους έπαιρναν τα δάκρυα. Άντρες να κλαίνε σου λέω. Και μιλάμε για μάγκες εκείνη την εποχή, όχι μούσμουλα. Ήταν το δικό τους μεράκι αυτή η ομάδα. Ήταν κομμάτι τους...».
(Για όλους αυτούς θα παίξουν οι ερυθρόλευκοι απόψε. Για την ιστορία τους, πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας).
Ζ.
Το παζάρεψε
* ΚΑΙ ο Θεός ρώτησε τον Αδάμ, διηγείται ο Γ.Χ.:
- Τι κακό σου συμβαίνει; Γιατί είσαι μελαγχολικός;
Ο Αδάμ απάντησε ότι δεν είχε κανέναν για να μιλά μαζί του. Τότε ο Θεός είπε ότι σκόπευε να δώσει στον Αδάμ μια γυναίκα για σύντροφο.
- Το πρόσωπο αυτό θα ετοιμάζει τροφή για σένα θα σου μαγειρεύει και όταν ανακαλύψεις τα ρούχα, θα τα πλένει για σένα. Θα συμφωνεί πάντοτε με οποιαδήποτε απόφαση παίρνεις. Θα γεννά τα παιδιά σου και ποτέ δε θα σου ζητά να σηκώνεσαι κατά τη διάρκεια της νύχτας για να τα φροντίσεις. Δε θα σε ταλαιπωρεί με καβγάδες και πάντοτε θα παραδέχεται πρώτο ότι είχε άδικο όταν θα έχετε μια διαφωνία. Ποτέ δε θα έχει πονοκέφαλο και θα σου προσφέρει ελεύθερα έρωτα και πάθος οποτεδήποτε τα χρειάζεσαι. Δε θα σου ζητάει ποτέ χρήματα, ούτε την πιστωτική σου όταν θα την ανακαλύψεις. Θα χαίρεται όταν θα γνωρίζεις άλλες γυναίκες και δε θα σε ενοχλεί όταν παρακολουθείς ποδόσφαιρο, όταν θα το ανακαλύψεις κι αυτό.
* * *
* ΤΟΝ κοίταξε ο Αδάμ και ρώτησε τον Θεό.
- Τι θα μου κοστίσει μια γυναίκα σαν κι αυτή;
- Ένα χέρι και ένα πόδι, απάντησε ο Θεός.
- Ακριβή είναι, Κύριε. Τι μπορώ να πάρω με ένα πλευρό; (Τα υπόλοιπα είναι ιστορία).
Ζ.

 

 

PINAKIDA.jpg

*ΤΙ να ήθελε να πει άραγε ο Τ.Ζ.; Η πινακίδα το λέει...
Ζ.

 

 

KATSIKES.jpg

*ΤΟ λεγόμενο αυτόματο κλάδεμα.
Ζ.

 

 

LYKOS.jpg

*ΝΑ και μια σέλφι, λέει, πριν τις ευρωεκλογές.
Ζ.

 

 

PAO2.jpg

* ΑΠΟ τον Τύρναβο στην Αθήνα για την υποδοχή των πρωταθλητών Ευρώπης στο Ολυμπιακό Στάδιο και από εκεί ξανά στον Τύρναβο. Συγκινητικές στιγμές, τεράστια η εμπειρία για τον Γ.Μ. και τον γιο του, που άρχισαν ήδη να τις εξιστορούν στις παρέες τους...

 

 

PAO.jpg

*ΜΑΖΙ με τους πανηγυρισμούς, ο Λαρισαίος βάζελος μερίμνησε ώστε να ραφτεί αμέσως το «Έβδομο» στο τριφυλοφόρο φορμάκι που είχε χαρίσει στον ολίγων μηνών εγγονό του.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass