ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2024 17:11
* ΒΡΕ χαρά ο Κ. Χατζηδάκης με τον Χρ. Κέλλα… Είναι που τώρα τους χρειάζεται όλους για τις εκλογές στη Θεσσαλία που του χρεώθηκαν; Είναι που θα ήθελε να τον υποδεχθεί σε κοντινή καρέκλα στον επόμενο ανασχηματισμό; Z. * ΒΡΕ χαρά ο Κ. Χατζηδάκης με τον Χρ. Κέλλα… Είναι που τώρα τους χρειάζεται όλους για τις εκλογές στη Θεσσαλία που του χρεώθηκαν; Είναι που θα ήθελε να τον υποδεχθεί σε κοντινή καρέκλα στον επόμενο ανασχηματισμό; Z.

Ωχ, αμάν…
* ΜΙΝΙ απολογισμός Λαρισαίου μετά και τον μίνι καύσωνα και τις πρόωρες ζέστες.
- Αν τον Μάιο είμαστε στους 28-30 βαθμούς, τον Αύγουστο θα είμαστε στο γκριλ.

Ζ.
Η βιοποικιλότητα
* ΠΗΓΕ και χάλασε τη χελιδονοφωλιά της βεράντας, στο σπίτι στο χωριό η Λαρισαία. Δεν άντεχε τις κουτσουλιές από κάτω. Και μετά έβαλε και ψέκασε γύρω από το σπίτι, έκανε απεντόμωση για να μην πλησιάζουν οι μύγες. Αφού χάλασε πρώτα την ισορροπία της βιοποικιλότητας. Καθότι κάθε μπουκιά, απ’ αυτές που βάζουν τα χελιδόνια στα ανοιχτά στόματα των μικρών τους στη φωλιά, περιλαμβάνει περισσότερα από 50 έντομα. (Στην ίδια λογική και τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα και λερώνουν την αυλή. Άρα κόβουμε τα δέντρα; Μπορούν βέβαια στη θέση τους να μπουν ωραιότατα πλαστικά, με πτυσσόμενα κλαδιά για τον χειμώνα.)
Ζ.
Τα 400
* - ΜΑ κι αυτοί οι απίθανοι τύποι στον ΣΥΡΙΖΑ, φορτσάτος πήγε στην παρέα ο Λαρισαίος. Μα να μην το σκεφτούν όταν ο Μητσοτάκης χαμήλωσε την τιμή της φέτας στα 6.28 ευρώ…
- Τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή;
- Να πουν ότι η φέτα στην Ελλάδα κάνει 17 ευρώ.
- Μα δεν είναι τόσο ακριβή…
- Βρε έπρεπε να πουν 17 ευρώ, η οκά όμως όχι το κιλό. Πώς ο πρωθυπουργός είπε εκ των υστέρων ότι εννοούσε το μισόκιλο ή τα 400 γραμμάρια. Τα 400 δράμια έπρεπε να πουν κι εκείνοι.
Ζ.
Πράσινες νύχτες
* ΗΜΕΡΕΣ δόξας για τους πράσινους, με την Ελλάδα ολόκληρη να πανηγυρίζει για το έβδομο αστέρι που κέντησαν στη φανέλα με το τριφύλλι. Εθνική ανάταση…
***
* ΜΕ ηγέτη στο «φάιναλ φορ» του Βερολίνου τον Κώστα Σλούκα. Ο «Σλούκυ Λουκ», που ακολουθεί την ίδια αλλά αντίστροφη πορεία με τον μέγα Λαρισαίο Kill Bill. Ο Β. Σπανούλης, του Παναθηναϊκού αρχικά είχε πάρει την ευρωπαϊκή κούπα με τους πράσινους, για να μεταγραφεί μετά στον Ολυμπιακό και να ξαναπάρει και με τους κόκκινους. Αντιστρόφως κινήθηκε τώρα ο τότε μικρός που είχε μαθητεύσει δίπλα στον Λαρισαίο.
Ζ.
Μελαγχολική
* ΔΙΗΜΕΡΟ θριάμβων για τους πράσινους. Καθώς από την προηγουμένη πανηγύριζαν για την κατάκτηση του Κυπέλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Εξέλιξη που έδωσε το φιλί της ζωής στη στραπατσαρισμένη ομάδα του Παναθηναϊκού.
- Για μπάσκετ το πάει; αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος βλέποντας τη διαιτητή να μοιράζει αφειδώς κίτρινες κι άρα και κόκκινες εν συνεχεία στο ούτως ή άλλως άτεχνο ματς. Προς στιγμήν, σε κάποιο τραυματισμό ο Άρης έπαιζε μόλις με 8…
- Α δεν την ξέρεις; Είναι η λεγόμενη Καρτορίχτρα.
***
* ΧΩΡΙΣ φιλάθλους, μελαγχολική η κατά τα άλλα «γιορτή του ποδοσφαίρου» στον Βόλο. Όπου ο κατά τα άλλα αποτελεσματικός δήμαρχος, διότι στον Δήμο έχει παραχωρηθεί το Πανθεσσαλικό, δεν πρόκανε να τοποθετήσει τις απαιτούμενες από τον Κανονισμό κάμερες στο γήπεδο. Στο οποίο έτσι κι αλλιώς, η ομάδα του δημάρχου, ΝΠΣ Βόλος, συγκεντρώνει συνήθως λιγότερους από 100 φιλάθλους. Όπως έγινε και στον Τελικό προχθές, με τους προσκεκλημένους που επιτρέπονταν στις κερκίδες.
***
* - ΚΑΛΑ που δεν είχε κόσμο, ομολόγησε μετά ο Βαγιαννίδης, σκόρερ του μοναδικού τέρματος στην τελευταία φάση. Κι έτσι με άκουσε ο Χουάνκαρ, που δεν με είχε δει, οπότε μου έκανε τη σέντρα και το έβαλα…
Χωρίς κάμερες, και κάποια στιγμή άρχισαν να χαμηλώνουν λόγω βλάβης και τα φώτα του γηπέδου.
- Ε βέβαια, τι να καίνε τόσο ρεύμα για 60 ανθρώπους… Αλήθεια γιατί δεν το όρισαν απόγευμα;
Ζ.
Όχι μόνο ένα
* ΕΚΕΙ που τα έπιναν το κουβέντιαζαν κιόλας στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Τα βιβλία μας ανοίγουν το μυαλό. Το κρασί μας ανοίγει την καρδιά.
***
* - ΔΕΝ λύνονται όλα τα προβλήματα με ένα μπουκάλι ουίσκι. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερο.
***
* - ΤΟ πρώτο ποτό το παραγγέλνεις στον μπάρμαν όπως το θέλεις, το τρίτο με κλείσιμο του ματιού, το έκτο όπως ο Κωνσταντίνου το προφιτερόλ.
Ζ.
Από το 2020
* ΑΚΟΜΗ παίζει η είδηση πως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έθεσε σε αργία 6 υπαλλήλους οι οποίοι κατηγορούνται για χρηματισμό. Κι οι σχετικές συζητήσεις εξελίσσονται στη Λάρισα, παρότι πρόκειται για υπηρεσίες Συγκοινωνιών σε άλλους νομούς όπως διευκρινίστηκε.
- Ούτε έξι μήνες δεν έχει που ανέλαβε ο Κουρέτας και καθαρίζει, έστησε τους έξι στα έξι μέτρα.
- Έτσι είπε…
Ο άλλος κάτι παραπάνω ήξερε, είχε διαβάσει και τη σχετική δήλωση Αγοραστού. Ότι πρόκειται για υποθέσεις που ξεκίνησαν προ τετραετίας, επελήφθησαν μετά τα Πειθαρχικά, προσφυγές κατόπιν, τώρα εξέδωσε απόφαση το Δευτεροβάθμιο, την οποία όφειλε να υπογράψει ο περιφερειάρχης, αυτός που κατέχει τώρα το αξίωμα.
- Ορθώς έπραξε, πώς θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Δεν αποκάλυψε όμως εκείνος το σκάνδαλο. (Και βέβαια υπάρχουν και τα ποινικά, ως συνήθως, θα πάρει χρόνια να τελεσιδικήσει η υπόθεση.)
Ζ.
Ο East Fred
* ΜΕΤΑ και το επιτυχημένο Café Fest στη Λάρισα, το Βατράχι αποκαλύπτει: Επιδότηση για την αγορά φρέντο ή άλλου καφέ αναμένεται να λάβουν οι πολίτες σύμφωνα με σχέδιο που μελετά η κυβέρνηση μετά και τις νέες αυξήσεις στην τιμή του καφέ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σύντομα θα ανακοινωθεί το ποσό της φρεντοδότησης μέσω ενός Freddo Pass, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι πολίτες να μπορούν να αγοράζουν καφέ με άτοκες δόσεις.
***
* ΕΙΝΑΙ γεγονός ότι η αύξηση της τιμής του καφέ έχει πλήξει τον φρεντοπαραγωγικό τομέα της χώρας, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά τον τουρισμό, όπως και παλαιότερα η αύξηση της τιμής του πιτόγυρου που έφτασε κοντά στο ψυχολογικό όριο των 5 ευρώ «με απ’ όλα». Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει σχέδιο κατασκευής αγωγού που θα μεταφέρει φρέντο σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Ο East Fred, όπως θα ονομάζεται, ελπίζεται ότι θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία, αφού όπως τονίζουν αναλυτές η τιμή του πλησιάζει την τιμή που πωλείται το αργό πετρέλαιο.
Ζ.
Η ανίδεη ειδικός
* - ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ από φιλικό ζευγάρι για φαγητό σε κουτουκάκι, όταν ακούω κουτουκάκι βγάζω ολόσωμο σπυράκι, σε στέκι καλλιτεχνών, έτσι μου το ‘παν και πήγα, τι το ‘θελα ο έρμος…
Διηγείται ο Σπ. Κ. που τυχαίνει να είναι ειδικός στα κρασιά, αυτή είναι η δουλειά του δηλαδή, απ’ το κρασί του βγάζει το ψωμί του: Όταν ήρθε η ώρα της επιλογής του κρασιού και ζητάω «winelist», η τσιριμπίμ τσιριμπόμ σερβιτόρα εκτοξεύει την πυρηνική βόμβα. «Μόνο χύμα έχουμε, λευκό, ροζέ, κόκκινο και ημίγλυκο. Να τα αποφεύγετε τα εμφιαλωμένα, είναι μέσα στα χημικά και τα συντηρητικά». Εν τω μεταξύ είχα ξεχάσει το περίστροφο στο σπίτι να την εκτελέσω με μια σφαίρα στο μέτωπο να την ξαπλώσω καταΐ και λέω άστο να πάει, φοργκέτιτ ας μη χαλάσουμε τη βραδιά, άντε φέρε μας ένα λευκό μισόκιλο θα το πιούμε κι αυτό το πικρό ποτήρι.
***
* - ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ μετά από λίγο λοιπόν η ευειδής νεαρά και παρκάρει πάνω στο τραπέζι μισόκιλη καράφα με αντίστοιχο ποτήρι υπερπαραγωγή ιωνικού ή δωρικού ρυθμού θα σας γελάσω, μάλλον από προίκα προγιαγιάς, και επειδή κάτι είχε ποψιαστεί ότι τα ‘χω πάρει ελαφρώς στο κράνος με κοιτάει στα μάτια και με ψαρωτικό ύφος μου λέει ...«Το κρασί είναι Μαλαγουζιά από την ποικιλία Μοσχάτο». Και η βραδιά κύλησε όμορφα και ωραία αγαπητοί μου φόλοουερς και τώρα ψάχνω απεγνωσμένα το τηλέφωνο του Ηλία του οδηγού της μπουλντόζας που κατεδάφισε το πολιτιστικό κέντρο «Βιετνάμ» στο «Όλα είναι δρόμος» να του αναθέσω μια δουλίτσα… (Συμπτωματικά για τον ίδιο Φαρσαλινό και την αγαπημένη του παραλία, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τη Μαρινέλλα να πίνει προχθές τσίπουρα με την παρέα της δίπλα στη θάλασσα, στην παραλία του Καντήραγα… Επιβεβαιώνοντας την από παλιά εκτίμησή του ότι πρόκειται για κοσμική ακτή, αγαπημένη των σελέμπριτις.)
Ζ.
Για λίγο καιρό
* ΕΙΧΑΝ τις δικές τους προσεγγίσεις οι νεαροί Λαρισαίοι.
* - ΕΙΝΑΙ εύκολο να πεθαίνεις για μια γυναίκα. Το δύσκολο είναι να ζεις μαζί της.
***
* - ΕΛΑ, τι κάνεις;
- Ποια είσαι;
- Η Μαίρη…
- Πού χάθηκες εσύ;
- Είπα να σου κάνω λίγο καιρό μούτρα. Τι κάνεις;
- Παντρεύτηκα, έχω και δυο παιδιά…
***
* - ΤΣΑΚΩΘΗΚΑΜΕ ρε συ και δεν μου μιλάει από το πρωί…
- Και τώρα τι θα κάνεις;
- Θα τσακώνομαι κάθε μέρα.
Ζ.
Αντιστοίχως;
* ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ στον Βόλο η σύμβαση για να αποκτήσει μουσείο η Αργώ, η άυλη κληρονομιά της Αργοναυτικής Εκστρατείας για την περιοχή, αύλη που τη λέει κι ο σούπερ καταρτισμένος δήμαρχός τους, ναι εκείνος που επίσης μιλάει και για τους αριθμούς πρωτοκόλλους. Το έκλινε κι αυτό…
Στην τελική ευθεία λοιπόν το σημαντικό έργο, προερχόμενο από την εποχή Αγοραστού, με αναφορά ότι θα προχωρήσουν ανάλογα έργα σε όλες τις ενότητες της Θεσσαλίας. Οπότε ανακύπτει το ερώτημα για το τι αντίστοιχο προβλέπεται για τη Λάρισα και με την ευκαιρία: αλήθεια τι γίνεται με το εξαγγελθέν πριν μερικά χρόνια από τον Κ. Αγοραστό Πλανητάριο, δίπλα από το Πάρκο των Χρωμάτων στο Χατζηχαλάρ;
Ζ.
Το «Ζ»
* ΝΑΙ, βέβαια, φυσικά και δεν είχε προσφύγει ο Πούτιν, επειδή διεκδικούσε το «Ζ» ως σύμβολο των δυνάμεών του που εισέβαλλαν στην Ουκρανία. Άλλωστε το Ζ. της «Ε», παρότι επιθετικό κάποιες φορές, είναι ειρηνόφιλο. Ένα μικρό τεχνικό θέμα διευθετήθηκε και επανέρχεται κανονικά στην εφημερίδα.
Τον φρέναρε
* ΛΑΤΙΝΑ αεροσυνοδός, πανέμορφη, κορμάρα, τραβά φυσικά την προσοχή του Λαρισαίου που ταξίδευε και ο οποίος αποτόλμησε να τη ρωτήσει πώς τη λένε, ν’ ανοίξει κουβέντα.
- Μερσέντες, του απαντά…
- Α… Κάποια σχέση με τη Mersedes Benz; συνέχισε ο άλλος, επιχειρώντας χιουμοριστικό άνοιγμα.
Τον χτύπησε εκείνη παρηγορητικά στον ώμο.
- Το ίδιο ακριβή.
Ζ.

 

-----------------------

 

TZANAKOYLHS.jpg

* ΟΠΟΥ η αντιπεριφερειάρχης μελετά εμβριθώς τον βηματισμό του παλιού δημάρχου. Μην και πατήσει καμιά διαχωριστική γραμμή στα πλακάκια;
Ζ.

 

 

PALIES_ANARTHSEIS.jpg* ΕΙΠΕ κι εκείνος να ανεβάσει στο διαδίκτυο κάποιες παλιές αναρτήσεις του.
Του αυτοκινήτου του…
Ζ.

 

 

 

KOKORAS.jpg* Ο Ν. Γ. είχε αρχίσει σιγά-σιγά να τα φορτώνει στον κόκορα.
Ζ.

 

 

 

GAMOS.jpg* ΜΑΪΟΣ μήνας κι ένα σωρό γάμους είχε το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα.
Είχε όμως και κρίσιμα ματς. Οπότε αναζητήθηκαν λύσεις.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass