ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2021 18:47
* ΟΙ ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, επιλέγουν κάθε χρόνο τα παράλια του Δήμου Αγιάς και Τεμπών, κάνοντας διακοπές μπροστά στο κύμα…  Πόλο έλξης αποτελεί η παραλία της Βελίκας, αλλά και του Αγιοκάμπου κοντά στο λιμάνι. Λ.Κ. * ΟΙ ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, επιλέγουν κάθε χρόνο τα παράλια του Δήμου Αγιάς και Τεμπών, κάνοντας διακοπές μπροστά στο κύμα… Πόλο έλξης αποτελεί η παραλία της Βελίκας, αλλά και του Αγιοκάμπου κοντά στο λιμάνι. Λ.Κ.

Εμβολιασμοί
* Ο υπουργός την έστειλε την επιστολή θυμίζοντας τις ρυθμίσεις για την υποχρεωτικότητα των υγειονομικών στις Δομές Υγείας και φυσικά την πρόβλεψη για την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν συμμορφωθούν.


Με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη να αναλαμβάνει τον άχαρο ρόλο του σχεδιασμού της αναπλήρωσης όσων φύγουν επειδή δεν εμβολιάστηκαν και τους αντίθετους με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών να καραδοκούν και να ετοιμάζονται για την τελική αντιπαράθεση όσο πλησιάζουμε στην έναρξη εφαρμογής της διάταξης, δηλαδή την 1η Σεπτέμβρη. Κοντός ψαλμός αλληλούια... όσων υγειονομικών δεν συμμορφωθούν και εφαρμοστεί η αναστολή των καθηκόντων τους προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των κλινικών.
Διαδικασία που αν μη τι άλλο ανάβει φωτιές με τους αντίθετους.
Δ.Κ.

Μάνικα
* «ΤΟ επιτελικό κράτος δεν σβήνει φωτιές με τη μάνικα, αλλά συντονίζει, ορίζει προτεραιότητες, αξιολογεί και επιβλέπει. Αυτός είναι ο ρόλος του», είπε χθες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης «καλύπτοντας» τον υπουργό του, Μιχ. Χρυσοχοΐδη.
Για τη δήλωση που έκανε προχθές απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως είναι και επιτελικός και μάχιμος με τη μάνικα. Η αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανούσια και αφορά στις εντυπώσεις και όχι στην ουσία των πολιτικών. Προφανώς ο συγκεκριμένος Υπουργός βρίσκεται με τους μάχιμους, αλλά η μάνικα δεν είναι δουλειά του Υπουργού. Εκτός εάν τα έχει κάνει μαντάρα στο Υπουργείο του και δεν δουλεύει ο μηχανισμός. Οι ρόλοι είναι διακριτοί, τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.
Β.Κ.

Τουριστικά
* ΑΦΟΥ οι Ευρωπαίοι φαίνεται να μην πτοούνται από τις φωτιές στον ευρωπαϊκό νότο και ειδικά στη χώρα μας, και αυτό το λένε οι Γερμανοί και οι Βέλγοι τουριστικοί πράκτορες, τότε οι ζημιές από πανδημία και πυρκαγιές για τον τουρισμό μάλλον θα κινηθούν σε ανεκτά επίπεδα. Και για να το λένε οι Γερμανοί και οι Βέλγοι, δεν το λένε τυχαία.
Παρά τα όσα συμβαίνουν δεν διαπιστώνουν επιθυμία των πελατών τους να ακυρώσουν ή να αλλάξουν τις κρατήσεις τους για την Ελλάδα. Όπερ σημαίνει...
Δ.Κ.

Μπαλκόνια
* ΤΟ προχθεσινό μπουρίνι για ακόμα μια φορά ανέδειξε το πρόβλημα των φορτωμένων με γλάστρες μπαλκονιών και γενικά αντικειμένων που η πτώση τους είναι εύκολο να συμβεί και φυσικά εγκυμονεί κινδύνους για όσους έχουν την ατυχία να βρεθούν από κάτω. Γλάστρες κρεμασμένες σε κάγκελα, ομπρέλες, σκουπιδοτενεκέδες, σκούπες και φαράσια δεν γλίτωσαν από τη μανία του αέρα προχθές και εκτινάχτηκαν πολλά μέτρα μακριά. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλέον δεν είναι κάτι σπάνιο οπότε θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί και να φροντίζουμε να αποθηκεύουμε σε προστατευμένα σημεία τα αντικείμενα που βρίσκονται στο μπαλκόνι μας.
Όσο για τις γλάστρες αυτονόητο είναι, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τις κρεμάμε σε κάγκελα. Το κακό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή.
Ν.Π.

Το τζιπ
* O Λαρισαίος αγοράζει πανάκριβο και ολοκαίνουργιο τζιπ. Το βράδυ το παρκάρει κάτω από το σπίτι του. Περνάει πιτσιρικάς, κοιτάει το τζιπ, του ‘ρχεται φαεινή ιδέα, βγάζει σουγιά και πλάι στην ένδειξη 4Χ4 χαράζει στη λαμαρίνα =16!
Το πρωί ο τύπος τραβάει τα μαλλιά του. Πάει στην αντιπροσωπεία, όπου δέχονται να του αλλάξουν το καπό, μια που δεν συμπλήρωσε ούτε μέρα που πήρε το αμάξι…
Το ίδιο βράδυ ξαναπερνάει ο πιτσιρικάς, βλέπει το 4Χ4 να αστράφτει πάλι, ξαναβγάζει τον σουγιά και ξαναχαράζει στη λαμαρίνα =16. Το άλλο πρωί ο ιδιοκτήτης στα πρόθυρα εμφράγματος ξαναπάει στην αντιπροσωπεία.
– Κοιτάξτε κύριε, του λένε εκεί, δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια παλιόπαιδα και το ίδιο πρόβλημα το ‘χουν κι άλλοι ιδιοκτήτες τζιπ. Για να μην κάνετε συνέχεια αυτήν τη δουλειά λοιπόν, εμείς έχουμε φτιάξει μια πατέντα, όπου κολλάμε ένα μεταλλικό πλαίσιο πάνω στο πίσω καπό, το οποίο γράφει 4Χ4=16, με όμορφα καλλιτεχνικά γράμματα. Κι έτσι δεν έχουν πια τι να γράψουν και γλιτώνετε. Αν παρατηρήσετε θα δείτε πολλά τζιπ με αυτό το κόλπο. Τι λέτε;
Τι να πει… βάζει το μεταλλικό πλαίσιο με 4Χ4=16 και επιστρέφει σπίτι.
Το βραδύ περνάει ο πιτσιρικάς, βλέπει το 4Χ4=16 και προβληματίζεται. Ξύνει το κεφάλι για λίγο και τελικά βγάζει τον σουγιά και χαράζει στο καπό ακριβώς από κάτω: ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!«

Κράτος»
* «ΣΕ αυτούς που μας ασκούν κριτική για το επιτελικό κράτος, τολμώ να πω ότι αυτό που παραλάβαμε δεν ήταν ούτε επιτελικό και συχνά ούτε κράτος» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη. Δηλαδή το ελληνικό «κράτος», υπήρχε αλλά… διαλύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ; Το διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να παραλάβει χάος η ΝΔ;
Ξέχασαν στη ΝΔ πως ο πρώην πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, δεν πήγε καν στο Μεγ. Μαξίμου να παραδώσει στον Αλ. Τσίπρα; Πρωθυπουργός δεν παρέδωσε, καταλαβαίνετε;
Η αλήθεια είναι πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια έφτιαξαν ένα εντελώς κομματικό κράτος. Ρουσφέτια αντί ψήφων. Επί ΠΑΣΟΚ και υπουργίας Α. Πεπονή άλλαξε βέβαια ο νόμος και οι προσλήψεις προσωπικού γίνονται μέσω ΑΣΕΠ χαλώντας τη σούπα των πολιτικών.
Οι οποίοι βουλευτές συνέχιζαν να «τρουπώνουν» στενούς συνεργάτες στο Δημόσιο. Συνήθως νύχτα. Εκείνο που δεν άλλαξε (σ.σ. ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ) είναι η κομματικοποίηση του κράτους. Διευθυντές στην εκπαίδευση; Ημέτερους. Διοικητές στα Νοσοκομεία; Ομοίως.
Αλλά δεν τα ξέρει αυτά ο κ. Μητσοτάκης, τώρα ανέλαβε…
Β.Κ.

Υπαιθρίως
* Ο κορονοϊός άλλαξε τις συνήθειές μας. Μια από τις αλλαγές είναι ο τρόπος τέλεσης των ορκωμοσιών. Οι πρώτοι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί Γενικής Παιδείας της Λάρισας ορκίστηκαν χθες υπαιθρίως στην όχθη του Πηνειού, απέναντι από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επί της Καλλιθέας. Δεν είναι βέβαια κάτι ασυνήθιστο στις μέρες μας και φυσικά έχει ξαναγίνει. Σημασία έχει ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός, που οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να το μοιραστούν με συγγενείς και φίλους που παρακολουθούσαν από μακριά.
Σημαντική στιγμή για όλους.
Ν.Π.

Μήνυμα
* ΜΕ τα νέα κρούσματα να έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στη Λάρισα, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επισήμανση του Λαρισαίου παραθεριστή στα παράλια του νομού. Όπου, όπως λέει, ακόμη και στα μικρά σούπερ μάρκετ -για τα άλλα καταστήματα ούτε λόγος- ούτε οι υπάλληλοι, ούτε και οι πελάτες φορούν τη μάσκα τους όπως έχουν την υποχρέωση. Αλλά ούτε και ο περιορισμός των τετραγωνικών τηρείται, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός.
Και δεν θα έκανε την επισήμανση ο αναγνώστης της στήλης αφού μπορεί να αποφύγει όσα καταστήματα δεν τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα. Τα σούπερ ή μίνι μάρκετ όμως, με τα είδη πρώτης ανάγκης, δεν μπορεί να τα αποφύγει. Οπότε στέλνει το δικό του μήνυμα στους συμπολίτες του: Σεβαστείτε επιτέλους όσους θέλουν να προστατευθούν!
Υ.Γ. Ο ίδιος πριν απευθυνθεί στη στήλη και παραπονέθηκε και κατήγγειλε στους αρμόδιους με το αποτέλεσμα να παραμένει το ίδιο.
Δ.Κ.

Τρίτωσε
* ΦΕΤΟΣ παραέγινε το κακό, αφού με τη χθεσινή έχουμε πλέον τρεις ανθρωποκτονίες στη Λάρισα. Η πρώτη τον περασμένο Ιούνιο στον Λοφίσκο μεταξύ δύο συγχωριανών για τα βοσκοτόπια, η δεύτερη την περασμένη εβδομάδα στη Σωτηρίτσα μεταξύ ενός ανδρόγυνου για λόγους που ερευνώνται και η τρίτη χθες μεταξύ δύο θαμώνων σε καφενείο, ενδεχομένως για προσωπικές διαφορές.
Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο ας αποφανθεί η επιστήμη…
Β.Κ.

Εθελοντές
* ΝΕΑΡΟΙ άνθρωποι που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. Παιδιά χωρίς δεύτερες σκέψεις. Άτομα που σκέφτηκαν τον συνάνθρωπο στην Εύβοια κι ας μη γνωρίζουν κανέναν στο νησί. Αυτοί είναι οι εθελοντές που έφυγαν από τη Λάρισα για να βοηθήσουν. Ρίχτηκαν στις φωτιές, έτρεξαν για νερό, πήγαν για τρόφιμα, ξενύχτησαν και επέστρεψαν. Έκαναν το καλό και κοιμήθηκαν στο σπίτι τους γνωρίζοντας πως κάποιος άλλος άνθρωπος θα έκανε το ίδιο για εκείνους. Αν δεν αξίζουν ένα τεράστιο μπράβο ο Ευάγγελος, ο Δημήτρης και η παρέα τους από τη Λάρισα και το Συκούριο, τότε ποιος το αξίζει;
Κ.Γ.

Σκέψη
* ΑΡΚΕΤΕΣ είναι οι ειδήσεις που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα, και μάλιστα αναπαράγονται με αστραπιαία ταχύτητα, γιατί ακούγονται αρκετά αληθοφανείς, ώστε να είναι ψεύτικες. Μία από αυτές ήταν και του Ρουμάνου πυροσβέστη, ο οποίος φέρεται να είχε δηλώσει από τις πυρκαγιές της Βόρειας Ευβοίας ότι «Η φωτιά θα μπορούσε να έχει σβήσει από την πρώτη μέρα». Και όμως, όταν βλέπεις να μην ανακόπτεται το πύρινο μέτωπο, ξεκινάς να πιστεύεις αυτές τις θεωρίες. Λίγες ώρες αργότερα και ενώ η είδηση έπαιρνε μορφή χιονοστιβάδας, ο ίδιος ανέφερε ότι ουδέποτε προέβη σε αυτές τις δηλώσεις και ότι ήρθε με τους συναδέλφους του να συνδράμει στην κατάσβεση και μόνο.
Δυστυχώς αρέσουν αυτές οι ειδήσεις στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, καθώς προσφέρεται έυφορο έδαφος για γρήγορη αναπαραγωγή. Όμως για να ανακοπεί, απαιτείται ανάπτυξη κριτικής σκέψης από τους ίδιους του χρήστες που θα δώσει άμεσες απαντήσεις και θα κατανοήσει άμεσα ότι όλο αυτό στηρίζεται εκτός πραγματικότητας. Μερικές φορές αρκεί μία αναζήτηση στο Google, αν αυτό που βλέπεις φαίνεται λίγο απίθανο, να δεις ποιος το υπογράφει κ.ά. ώστε να διασταυρώσεις την αρχική πηγή. Πώς όμως να έχει κάποιος σκέψη, όταν από μικρός στο σχολείο διδάσκονταν τη μέθοδο της αποστήθισης και όχι της κατανόησης του περιεχομένου. Ευτυχώς, η διδασκαλία πλέον κινείται σε πιο σύγχρονα μονοπάτια, τα οποία θα αποφέρουν καρπούς στην κοινωνία σε λίγα χρόνια.
Γ.Γ.

Μπουρίνι
* ΤΑ πήρε και τα σήκωσε προχθές το βράδυ ο αέρας και η βροχή στη Λάρισα. Για μία ακόμα φορά η φύση απέδειξε πως όταν αγριέψει δεν τη σταματάει τίποτα. Μα ούτε και τους Λαρισαίους τους σταματάει τίποτα όταν βγαίνουν για… σουβλάκια.
Έτρεχαν οι μαγαζάτορες και οι σερβιτόροι που έπρεπε να προλάβουν να μαζέψουν ό,τι είχαν στήσει μέσα σε λίγα λεπτά. Από δω τα πιάτα, από εκεί τα μαχαιροπήρουνα και τα ποτήρια. Αγώνας δρόμου που όταν τελείωσαν έκοψε και η βροχή και αφού καθάρισε ο τόπος ακούγεται μια φωνή «Φίλε, μπορείς να μας ξαναστρώσεις κάπου εδώ;». Μπουρίνι και κουραφέξαλα…
Κ.Γ.

Δαμάσι
* ΟΛΑ παίζει να τα έχουν ζήσει μέσα σ’ έναν χρόνο οι άνθρωποι εκεί στο Δαμάσι. Να σεισμοί, να πανδημίες, να παγετοί, να καύσωνες, να και τα μπουρίνια. Ε, μα πόσο να αντέξουν πια και μέσα σ’ ένα κοντέινερ. Πόσο; Κι αυτοί και οι καλλιέργειές τους.
Κ.Γ.

Μπαχράμης
* ΑΝΘΡΩΠΟΙ που πέρασαν απ’ αυτήν την πόλη και αγαπήθηκαν δεν μπορούν να ξεχαστούν παρά το γεγονός πως έφυγαν από τη ζωή. Είτε είναι από τον χώρο της πολιτικής, είτε από αυτόν του πολιτισμού, αλλά και του αθλητισμού. Ένας από αυτούς και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Παναγιώτης Μπαχράμης, που τίμησε τη βυσσινί φανέλα. Σαν σήμερα, το 2010, έχασε τη ζωή του, όταν τον χτύπησε ταχύπλοο σκάφος ενώ έκανε κατάδυση με ψαροντούφεκο σε παραλία της Κυπαρισσίας. Ήταν μόλις 34 ετών…
Κ.Γ.

DENTRO_CIU.JPG

* «ΜΠΛΟΚΑΡΕ» προχθές βράδυ το τηλεφωνικό κέντρο, τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας όσο και της ΕΛ.AΣ. από τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα Λαρισαίων. Αφορμή το μπουρίνι που μπορεί να διήρκησε λίγη ώρα, αλλά μεταφορικά θα λέγαμε πως «μας πήρε και μας σήκωσε». Ευτυχώς που δεν βρισκόταν παιδιά στην παιδική χαρά την ώρα που έπεφτε το δέντρο (φωτ.), ευτυχώς που ήταν νύχτα.
Από τον πολυήμερο καύσωνα στην απότομη αλλαγή του καιρού, ο άνθρωπος δυσκολεύεται να πιστέψει καταρχάς τη γρήγορη εναλλαγή των (ακραίων) καιρικών φαινομένων. Με τον αέρα προχθές βράδυ να σφυροκοπά, ξεριζώνοντας πολυετή δέντρα, σπάζοντας κλαδιά, ξηλώνοντας κατασκευές. Θα τα αναπληρώσει βέβαια η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, αλλά δεν είναι καθόλου καλή περίοδος για απώλειες στο φυτικό κεφάλαιο. Ίσως να είναι μια καλή εποχή να εννοήσουμε επιτέλους ότι, αλίμονο αν κερδίσει ο άνθρωπος τη μάχη με τη φύση…
Β.Κ.

FOLIA_CIU.JPG

* ΕΤΣΙ όπως το πάει το χελιδόνι με τη φωλιά, θα μας ζητήσουν επιπλέον ΕΝΦΙΑ.
Γ.Γ.

* ΣΠΑΕΙ ρεκόρ στασιμότητας το έργο του λιμενικού καταφυγίου Αγιοκάμπου.
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass