ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2021 18:37
* ΝΑΙ το αυτοκίνητο της μάνας του Έλβις έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό Έλληνα συλλέκτη και αποτελεί την καλοκαιρινή ατραξιόν σε κάποια παραλία της νησιώτικης Ελλάδας… * ΝΑΙ το αυτοκίνητο της μάνας του Έλβις έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό Έλληνα συλλέκτη και αποτελεί την καλοκαιρινή ατραξιόν σε κάποια παραλία της νησιώτικης Ελλάδας…

Βοήθεια
* ΕΙΝΑΙ θαυμαστή η πανελλήνια κινητοποίηση προσφοράς στους πυρόπληκτους, που εμφανίζεται όχι μόνο από αρχές και φορείς, αλλά και από απλούς πολίτες, που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη στην ανάγκη του άλλου.
Η καμένη γη και τα πρόσωπα των ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους και τις δουλειές τους, άγγιξαν κάθε πολίτη, καθώς πόνεσε μαζί τους, προβληματίστηκε για το μέλλον τους, θύμωσε…
Λ.Κ.

«Love story»
* ΑΠΟ την πλευρά τής πολύ (έως πολύ) συντηρητικής δεξιάς παρατάξεως διατυπώνονται ενστάσεις κατά της Κυβέρνησης, οι οποίες ενστάσεις μάλιστα βλέπουν και το φως της δημοσιότητας με πρωτοσέλιδα.
Αφορμή αποτέλεσε η «συναίνεση» των Μητσοτάκη – Τσίπρα απέναντι στη διαχείριση του προβλήματος με τις πυρκαγιές. Όπου ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε πρόταση του κ. Τσίπρα περί διαχείρισης, ενώ ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε παραιτήσεις υπουργών.
Έτσι λοιπόν οι κύκλοι αυτοί, χρεώνουν «άνοιγμα Κυριάκου προς τον Αλέξη», ενώ χαρακτηρίζουν «ανεξήγητα υποτονικό» τον Αλέξη στην κριτική του, βλέποντας έναν πολιτικό… «Love story».
Μα επί Τσίπρα κάηκε το Μάτι και επί Μητσοτάκη η Β. Εύβοια (σ.σ. και βλέπουμε). Όχι πως οι πρωθυπουργοί ήθελαν οι ίδιοι, να καούν άνθρωποι και περιουσίες, αλλά αυτήν την πολιτική εφαρμόζουν, αυτόν τον μηχανισμό διαθέτουμε ως χώρα. Η συναίνεση των δύο είναι χρήσιμη, οπότε η διαφωνία τους είναι για τα μάτια του κόσμου. Όπως και τα δάκρυά τους…
Β.Κ.

«Συναίνεσις»
* Η δεύτερη πτυχή που επί της ουσίας αφορά στο ίδιο θέμα, συνδέεται με την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, να τοποθετήσει επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας τον κ. Σταύρο Μπένο.
Ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε διατελέσει υφυπουργός Πολιτισμού επί Ανδρ. Παπανδρέου και υπουργός Πολιτισμού επί Κων. Σημίτη.
Έτσι λοιπόν η συντηρητική δεξιά, διαμαρτύρεται εντύπως για την τοποθέτηση ενός «κεντροαριστερού». Όπως και στο παρελθόν έχουν διαμαρτυρηθεί για τους πρώην ΠΑΣΟΚους που έχει στην Κυβέρνησή του ο κ. Μητσοτάκης. Όπως θα χαρούνε, καταλαβαίνετε, γιατί στην περίπτωση απομάκρυνσης του Μιχ. Χρυσοχοΐδη από το Υπουργείο Προ-Πο για τις «αστοχίες» στη Β. Εύβοια.
Τόσοι δεξιοί, έναν κεντροαριστερό βρήκε να βάλει επικεφαλής; Οπότε έκπληκτοι μάλλον παρατηρούν το εξής: «Συναίνεσις Μητσοτάκη – Τσίπρα πάνω από τις στάχτες με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ». Να υπάρχει συναίνεση και εθνική ενότητα, αλλά με δικούς μας επικεφαλής…
Β.Κ.

Εύβοια
* «ΒΛΕΠΑΜΕ την Εύβοια να καίγεται… Μαύρισε η ψυχή μας… Σε αυτές τις διακοπές μελαγχολήσαμε...» είπαν πολλοί Λαρισαίοι που πήγαν διακοπές στη Σκιάθο αυτήν την περίοδο.
Μάλιστα οι φωτογραφίες που αναρτούσαν κάποιοι από αυτούς, στα κοινωνικά δίκτυα, δεν ήταν οι στιγμές ξεκούρασης και διασκέδασης, αλλά η Εύβοια που καίγεται.
Λ.Κ.

Πειθαρχικά
* ΤΗΝ υπόθεση του νοσηλευτή από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που ήταν διαχυτικός με ανήλικη ασθενή, με αποτέλεσμα να ελέγχεται πειθαρχικά, μελετούν οι υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ, αν και η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου θα εξεταστεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Υγειονομικής Περιφέρειας.
Πλήρη και χωρίς εκπτώσεις εφαρμογή όλων των προβλεπομένων για τις περιπτώσεις αυτές είναι οι οδηγίες σε κάθε κατεύθυνση ενόψει της συνεδρίασης, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου με την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών διακοπών. Απλά και καθαρά για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και δεύτερες σκέψεις από κανέναν...
Δ.Κ.

Παράδειγμα
* ΠΡΩΤΟΙ έδωσαν το παράδειγμα συμμετοχής, στην προσπάθεια της ΠΕΔ Θεσσαλίας να συγκεντρώσει χρήματα για τους πυρόπληκτους Δήμους της χώρας μας, ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της Ένωσης Θαν. Νασιακόπουλος, καθώς και ο δήμαρχος Αγιάς και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας Αντώνης Γκουντάρας, με την ιδιότητα των επιχειρηματιών.
«Δεν μπορείς να ζητάς από τους επιχειρηματίες να συμβάλλουν και εσύ ως επιχειρηματίας να μην το έχεις κάνει!» τόνισε ο Θαν. Νασιακόπουλος.
Λ.Κ.

Κουδούνι
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ και επίσημα, η σχολική χρονιά ξεκινά τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα να ξεκινήσουν με τη φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών. Καλές είναι οι προθέσεις, αλλά δεν φτάνουν πολλές φορές. Πάντως τώρα πια το Υπουργείο δεν έχει καμία δικαιολογία.
Μετά από 2 χρονιές τηλεκπαίδευσης, οι αδυναμίες φάνηκαν, οπότε ό,τι και να συμβεί στο μέτωπο της πανδημίας δεν πρέπει να την πληρώσουν πάλι οι μαθητές.
Ν.Π.

Κριτήρια
* ΛΟΓΙΚΗ η επιχειρηματολογία του αντιδήμαρχου Σωτήρη Βούλγαρη που εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Δημοτική Αρχή αναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού στην Τερψιθέα. Ανέδειξε τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, βάσει των οποίων μπορεί να στηριχθεί η λειτουργία μιας δομής, μετρώντας ακόμη και το κοινωνικό κριτήριο με τόση δόση ώστε να μην καταστεί η δομή ζημιογόνα και να λειτουργεί σε βάρος του δημοτικού προϋπολογισμού.
Εάν αυτή η σκέψη διέπνεε τις αποφάσεις των δημοτικών αρχών για όλες τις υπηρεσίες, η οικονομική κατάσταση του Δήμου θα ήταν διαφορετική και φυσικά καλύτερη συγκριτικά με τη σημερινή. Αλλά δυστυχώς για τους δημοτικούς μας άρχοντες έχει πολιτικό κόστος και μάλιστα μεγάλο...
Δ.Κ.

Απολιτίκ
* ΩΡΑΙΟΙ -με μια μετριοπάθεια ο χαρακτηρισμός- θα λέγαμε πως μας φαίνονται αυτοί οι πολιτικοί, οι οποίοι, όταν κυβερνάνε για παράδειγμα οι δικοί τους, τότε καλούν τους πολίτες να μην… πολιτικοποιούν τη συζήτηση και προχωρούν μάλιστα (σ.σ. αυτό είναι που νοιάζει) σε κριτική, απόδοση ευθυνών κ.λπ.
Όταν βέβαια για τη δημιουργία του προβλήματος ευθύνεται η αντιπολίτευση, τότε όχι μόνο καταγγέλλουν, αλλά ωρύονται κιόλας, δίνουν και τα ονοματεπώνυμα πολιτών που συγκεντρώνονται στις πλατείες, διαδηλώνοντας κατά των κυβερνήσεων.
Πολιτικοί χαμαιλέοντες, οι ιδανικότεροι να σφυρίζουν αδιάφορα, δεν υπάρχουν καλύτεροι «απολιτίκ».
Β.Κ.

Κέφια
* Η παρέα των Λαρισαίων ήταν σε μεγάλα κέφια.
Αν σας πει γυναίκα πως αγαπάει τα παιδιά της περισσότερο από τον άντρα της, μην την πιστεύετε, έλεγε ο ένας σπεύδοντας να εξηγήσει:
Τα παιδιά της μπορεί να τα αφήσει στη γειτόνισσα, τον άντρα της ποτέ!
* * *
* ΚΑΙ η απορία άλλου από την παρέα. Πώς θα χαρακτηρίζατε τον γάμο σας μετά από τόσα χρόνια;
- Ξέρω εγώ; Ανέπαφη …συναλλαγή!

Ξερά χόρτα
* ΜΕ τις πυρκαγιές να μαίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα συνειδητοποιούν και οι Λαρισαίοι περισσότερο παρά ποτέ τους κινδύνους, που εγκυμονούν τα ξερά χόρτα των οικοπέδων στις γειτονιές και στις συνοικίες της πόλης.
Αυξήθηκαν οι κλήσεις στις υπηρεσίες του Δήμου, γέμισε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των δημοσιογράφων με φωτογραφίες και παράπονα για ξεχασμένα ξερά χόρτα και αδιαφορία ιδιοκτητών, αλλά και των δημοτικών μας αρχόντων.
Δεκάδες τα αιτήματα, ελάχιστοι και οι υπάλληλοι αυτήν την εποχή των καλοκαιρινών αδειών, δικαιολογημένα τα παράπονα των συμπολιτών. Οι απειλές των δημοτικών παραγόντων για επιβολή προστίμων σε όσους ιδιοκτήτες δεν ανταποκρίνονται και δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους από τα ξερά χόρτα μόνο αποτέλεσμα δεν φέρνει, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας.
Δ.Κ.

Στράτα
* ΤΟΣΟΙ υπουργοί, κανείς τους δεν βρήκε τον δρόμο να πάει στα καμένα χωριά στη Βόρεια Εύβοια, να συμπαρασταθεί στους πυρόπληκτους; Να τους ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης; Με ένα κλικ…
Β.Κ.

Πιστοποίηση
* ΤΟ πρώτο πιστοποιημένο επισκέψιμο οινοποιείο των Σποράδων, βρίσκεται στη Σκιάθο, μας πληροφορεί ο προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Τουρισμού Θεσσαλίας, Νικόλαος Σαρούκος, περήφανος για τις προσπάθειες τόσο του ιδιοκτήτη του οινοποιείου, όσο και της υπηρεσίας του, που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.
Ο Νικ. Σαρούκος έχει αφιερωθεί στον στόχο να πείσει τους Θεσσαλούς, ότι οι επισκέψιμες επιχειρήσεις (π.χ. οινοποιεία, ελαιοτριβεία, ζυθοποιίες κ.ά.), μπορούν να γίνουν μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού και μάλιστα υποστηρίζει πως η κατηγορία των τουριστών που ενδιαφέρονται γι’ αυτές, είναι υψηλού οικονομικού επιπέδου.
Αναλυτικότερα για το πρώτο πιστοποιημένο οινοποιείο της Σκιάθου επισημαίνει: «Σε έναν ιδιαίτερο αμπελώνα στη θέση «Προφήτης Ηλίας» και σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού, βρίσκεται το Οινοποιείο «Παρίσση», το Πρώτο Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Τουρισμού, Επισκέψιμο Οινοποιείο των Σποράδων. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Αναδεικνύεται η δυνατότητα που κρύβει ένα νησί, όπως η Σκιάθος, γνωστή στις τέσσερις άκρες του ορίζοντα ως προορισμός με έντονο θερινό αποτύπωμα κοσμοπολίτικου χαρακτήρα, σε έναν εναλλακτικό τομέα, ο οποίος όχι μόνο φέρνει στην επιφάνεια τον παραγωγικό πλούτο του νησιού, αλλά αποτελεί και πόλο έλξης για κοινό υψηλής εισοδηματικής στάθμης και ιδιαίτερης οικοτουριστικής φιλοσοφίας, δίδοντας νέες δυνατότητες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πλέον στην πράξη.
Πιστοποιήσαμε την πέμπτη κατά σειρά οινοτουριστική εγκατάσταση στη Θεσσαλία, όντας πεπεισμένοι για τις αστείρευτες δυνατότητες που κρύβει το συγκεκριμένο είδος τουρισμού, ενώ σύντομα θα έχουμε ακόμα καλύτερες ειδήσεις…».
Λ.Κ.


Δύο μέτρα δύο σταθμά;
* «ΟΙ εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σχολιάστηκε αρνητικά καθώς υποτίθεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Δεν μπορεί αυτό να ισχύσει για εκείνους, ενώ για άλλες κατηγορίες ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι μονόδρομος, αλλιώς μπαίνουν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών. Δεν μπορεί οι αποφάσεις να παίρνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Ν.Π.

ESTIATORIO_CIU.jpg

* ΤΩΡΑ και εστιατόριο …ντιλίβερι!

* ΚΑΙ χώρος για …μικρές αγγελίες. Μόνο που ξέχασε να γράψει το τηλέφωνο στην περίπτωση που υπάρχει ανταπόκριση…

POLO_CIU.jpg

* ΑΠΕΚΤΗΣΕ ξαφνικά πολλές φίλες το πόλο στην Ελλάδα. Απόδειξη η υποδοχή της Εθνικής ομάδας χθες στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

PITSA_CIU.jpg

* ΤΟΥ είπε ο γιατρός να πάρει ένα ποδήλατο και να κόψει την πίτσα και εκείνος το τηρεί ευλαβικά!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass