ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2021 18:00
* ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  στη Λάρισα; Όπου φύγει,  φύγει… * ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ στη Λάρισα; Όπου φύγει, φύγει…

Έξοδος
* Η μεγάλη έξοδος των κατοίκων των πόλεων, για να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο στην ύπαιθρο, έχει ήδη ξεκινήσει, με την κίνηση αποχώρησης να εμφανίζεται αυξημένη σε όλες τις εξόδους των αστικών κέντρων.


Χθες στη Λάρισα φάνηκαν τα πρώτα έντονα δείγματα εγκατάλειψής της... Δεν είχε κοσμοπλημμύρα η αγορά!
Λ.Κ.

Αντιπυρικά
* ΑΠΟΡΙΑΣ άξιο: τώρα που καίγεται η χώρα, βγαίνουν από τα δασαρχεία αποφάσεις και διαγωνισμοί για την αποκατάσταση της βατότητας δασικών οδών και τον καθαρισμό των αντιπυρικών λωρίδων.
Ναι καλά διαβάζετε, τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι -έστω και αν αυτές οι δουλειές γίνονται στις αρχές του καλοκαιριού όπως αναφέρεται στις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων της Περιφέρειας και των Δήμων προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Και μια λεπτομέρεια: μόλις προχθές το Δασαρχείο Ιστιαίας ματαίωσε τον σχετικό διαγωνισμό ελλείψει αντικειμένου, αφού η περιοχή στο μεταξύ είχε ...καεί!
Δ.Κ.

Δροσούλα
* ΟΥΔΕΝ κακόν αμιγές καλού. Μπορεί το μπουρίνι να προκάλεσε ζημιές, αλλά έφερε και μια δροσούλα άλλο πράγμα. Μετά από καιρό οι Λαρισαίοι ευχαριστήθηκαν ύπνο. Ανοιχτά παράθυρα, δροσερό αεράκι και σεντονάκι. Αν και όπως λένε οι προβλέψεις η δροσιά -άρα και ο ευχάριστος ύπνος- θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.
Θ.Α.

Ανεμβολίαστοι
* ΟΙ ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα χάσουν σε χρόνο και χρήμα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, εφόσον παραμένουν ανεμβολίαστοι θα χρειαστεί να κάνουν rapid test, το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους.
Την ίδια στιγμή αν δεν υποβάλλονται σε τεστ ή δεν το δηλώνουν στην πλατφόρμα, ο εργοδότης τους θα υποχρεούται να τους βάζει σε αναστολή χωρίς υποχρέωση να τους καταβάλει μισθό. Αυτό τώρα πώς λέγεται ενσυναίσθηση; Τελικά θα φτάναμε και εδώ, αφού όλες οι προσπάθειες έχουν αποτύχει. Το θέμα είναι ότι τα κρούσματα έχουν πάρει την ανιούσα πάλι και το φθινόπωρο είναι κοντά. Άντε να δούμε τι θα δούμε πάλι.
Ν.Π.

Ενίσχυση
* ΜΕ αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας, που απέδειξαν γι’ άλλη μια φορά ότι οι Δήμοι μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στη μάχη με το πύρινο θηρίο, επανήλθε στο προσκήνιο το χρόνιο αίτημά τους -αλλά και της ΚΕΔΕ- να αυξηθούν τα κρατικά κονδύλια πυροπροστασίας προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σε μια χώρα που κάθε καλοκαίρι φλέγεται, η ενίσχυση των Δήμων με μέσα πυροπροστασίας θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον αυτονόητη.
Λ.Κ.

Συναλλαγές
* ΕΔΩ και δύο μήνες δεν λειτουργεί το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Αγιά, πώς να εξυπηρετηθεί ο κόσμος καλοκαιριάτικα. Μεγάλο το παράπονο του Αγιώτη φίλου της στήλης, που μας ενημερώνει ότι στο κτίριο που στεγάζεται το μηχάνημα της Τράπεζας βρίσκονται σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες και για λόγους ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί οι προστατευτικές λινάτσες «εγκλωβίζοντας» το μηχάνημα, που πλέον δεν λειτουργεί.
Κάποια λύση θα υπάρχει, δεν μπορεί όλος αυτός ο κόσμος, Αγιώτες αλλά και επισκέπτες να έχουν αποκλειστεί από τις τραπεζικές συναλλαγές και να υποχρεώνονται να κατεβαίνουν στη Λάρισα…

Ώρες πολλές
* ΟΥΤΕ μία ούτε δύο ούτε τρεις! Για παραπάνω από 12 ώρες δεν είχε ρεύμα η συνοικία της Τούμπας το βράδυ της Τετάρτης! Τα φώτα έσβησαν γύρω στις 10, όταν άρχισε να βρέχει δυνατά και επανήλθαν προχθές το πρωί γύρω στις 10.30.
«Η μόνη συνοικία της πόλης με τόσες ώρες διακοπή», έλεγε στο τηλέφωνο ο Α.Μ. Άνθρωποι με προβλήματα υγείας που χρειάζονται ρεύμα για τις συσκευές τους, έφυγαν και πήγαν σε συγγενείς και φίλους. Σε συγγενείς και φίλους μοιράστηκαν και πολλά… ευπαθή προϊόντα των ψυγείων, γιατί χωρίς ψύξη ο δρόμος για τον κάδο ήταν δεδομένος.
Κι αυτό που επιτείνει ακόμα περισσότερο την ενόχληση είναι ότι στη ΔΕΗ δεν σηκώνουν πια τα τηλέφωνα. Ούτε για να ενημερώσουν για το πότε θα επανέλθει το ρεύμα. Αυτό το αέναο του-τουτ, μόνο αδιαφορία για τον πελάτη δείχνει.
Θ.Α.

Ενοίκια
* ΜΑ καλά τι γίνεται με τα ενοίκια στη Λάρισα; Εκτός του ότι δεν υπάρχουν σπίτια για ενοικίαση, οι τιμές τους έχουν φτάσει στα ύψη. Αγανακτισμένος και απελπισμένος Λαρισαίος τηλεφώνησε στην «Ε» για να το καταγγείλει αφού έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια αναζήτησης σπιτιού για εκείνον και την οικογένειά του. «Προσπαθώ να βρω ένα οικογενειακό διαμέρισμα, καθώς μεγάλωσε ο αριθμός των μελών εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Οι τιμές όμως που ζητάνε είναι εξωφρενικές.
Για παμπάλαια τριάρια μπορεί να ζητάνε ακόμη και 400 ευρώ, ενώ για σχετικά πιο καινούργια φτάνουν μέχρι 600 ευρώ. Γνωρίζω ότι αυτός είναι ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης, αλλά κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο. Τι μισθούς νομίζουν ότι παίρνουμε; Δεν θέλουν ανθρώπους που να μπορούν να ανταποκριθούν; Στο τέλος θα γεμίσει με φέσια όλη η αγορά, αφού πολλοί πάνω στην απελπισία τους τα νοικιάζουν και μετά δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους. Αυτό είναι εκμετάλλευση και κοροϊδία» λέει χαρακτηριστικά. Άδικο δεν έχει. Είναι γεγονός ότι τα διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση είναι λίγα, όμως θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε και την πραγματικότητα γύρω μας.
Ν.Π.

Πυροσβέστες
* ΑΚΟΥΜΕ αυτήν την περίοδο «με πόση επιτυχία αντιμετώπισαν τις πυρκαγιές, οι ξένες πυροσβεστικές δυνάμεις που ήρθαν να ενισχύσουν τη χώρα μαw στην κατάσβεσή τους», «τι αυτοθυσία έδειξαν οι πυροσβέστες από το Κουβέιτ, το Ισραήλ…»… κ.ά.
Για τους Έλληνες, λίγα πράγματα…
Τρανταχτό παράδειγμα ελληνικής ανθρωποφαγίας.
Λ.Κ.

Επιδόσεις
* ΕΡΕΥΝΑ Αμερικανών επιστημόνων, που εμφανίστηκε πρόσφατα, προδικάζει πως θα υστερούν νοητικά στο μέλλον, τα παιδιά που γεννήθηκαν εν μέσω πανδημίας Covid-19.
Πριν καν μάθουν ακόμη και να περπατούν, τα έδωσαν ήδη την ταμπέλα του «διαφορετικού» και του «κατώτερου».
Συγκεκριμένα, διαβάζουμε: «Σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη, τα παιδιά που γεννήθηκαν κατά την πανδημία μπορεί να έχουν μειωμένες -ίσως και σε σημαντικό βαθμό- λεκτικές και γενικά γνωστικές επιδόσεις, σε σχέση με όσα είχαν γεννηθεί προ κορονοϊού.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Παιδιατρικής Σον Ντεόνι, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv (δεν έχει υπάρξει ακόμη κανονική επιστημονική δημοσίευση), σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», μελέτησαν 672 παιδιά, από τα οποία τα 309 είχαν γεννηθεί πριν την πανδημία και τα υπόλοιπα κατά τη διάρκειά της».
Μου ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όπου το ανθρώπινο είδος, μετά από μια πανδημία, αλλάζει DNA.
Λ.Κ.

Λουντογκόρετς
* ΜΙΑ του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον πιάσανε… Η συνήθης πρακτική του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού να κάνει μεταγραφές αφότου μπει η ομάδα στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος δεν καρποφόρησε. Η ομάδα του Πειραιά έμεινε εκτός της συνέχειας από τη Λουντογκόρετς (!) της Βουλγαρίας, ακολουθώντας ΑΕΚ και Άρη που κι αυτοί έμειναν Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός δε, έμεινε εκτός συνέχειας στα πέναλτι, διαδικασία που προπονείται σταθερά από το 1996 σχεδόν.
Θ.A.

Μπλοκάκι
* ΜΟΙΑΖΕΙ περισσότερο με λίφτινγκ στο κυβερνητικό επιτελείο παρά για μίνι ανασχηματισμό. Βέβαια επειδή τα κυβερνητικά σχήματα στη χώρα μας είναι πολυάριθμα, τότε λογικά προκύπτουν καραμπόλες που δίνουν την αίσθηση του μικρού ανασχηματισμού.
Καλοκαίρι είναι, και όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το πολιτικό… ρεπορτάζ ανακάτευε την τράπουλα και έδινε νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα, με τα δημοσιεύματα να περιλαμβάνουν το σύνολο σχεδόν της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Έχουν μείνει στην ιστορία του Τύπου κάτι πολιτικά ρεπορτάζ - καρμπόν την περίοδο που ο (εκάστοτε) πρωθυπουργός πήγαινε διακοπές και μαζί του έπαιρνε και το μπλοκάκι του…
Αυτήν τη φορά ενδεχομένως το τσουρουφλισμένο επιτελικό κράτος να επιτάχυνε κάποιες διαδικασίες. Φύγε εσύ - έλα εσύ…
Β.Κ.

Αφίξεις
* ΠΑΡΑΜΟΝΗ Δεκαπενταύγουστου σήμερα στα Φάρσαλα που τα προηγούμενα χρόνια η πόλη έσφυζε από κόσμο. Φέτος, μέχρι χθες τουλάχιστον, είχαν έρθει Φαρσαλινοί που ζουν εκτός Φαρσάλων, όχι όμως κάτι σημαντικό. Θα δούμε μήπως είναι όλοι της τελευταίας στιγμής.
Γ.Γ.

Ανάσα
* ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ο καύσωνας τις τελευταίες ημέρες, ηρεμούν και τα κλιματιστικά που είχαν πάρει φωτιά. Μπορεί τη μέρα να ανεβαίνει το θερμόμετρο σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, όμως το βράδυ δίνει αρκετές ανάσες δροσιάς.
Γ.Γ.
Θεραπεία
* ΜΕΤΑ από λίγα χρόνια γάμου, ένα ζευγάρι των Λαρισαίων έχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας. Για να μη διαλύσουν τον γάμο τους, αποφασίζουν να επισκεφτούν έναν κοινωνικό λειτουργό.
- «Τι πρόβλημα έχετε;» ρωτάει εκείνος.
Αμέσως ο άντρας κατεβάζει μια μούρη μέχρι το πάτωμα και δεν βγάζει τσιμουδιά, ενώ η γυναίκα του αρχίζει να μιλάει ασταμάτητα για όλα τα στραβά του γάμου. Μετά από κάνα τέταρτο, ο κοινωνικός λειτουργός την πλησιάζει, την πιάνει από τους ώμους και τη φιλάει στο στόμα με πάθος για μερικά λεπτά. Η γυναίκα μένει άφωνη.
- «Είδατε;» λέει στον σύζυγο. «Αυτό χρειάζεται η γυναίκα σας δύο φορές την εβδομάδα κι όλα τα προβλήματά σας θα λυθούν!».
- «Εντάξει» λέει ο σύζυγος. «Μπορώ να τη φέρνω Δευτέρα και Πέμπτη...».

Έκαψε
* ΜΕΤΑ τις χθεσινές αλλαγές ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, έκαψε λέει το σενάριο του ανασχηματισμού. Μα ποιος ενδιαφερόταν, πλην των γαμβρών βεβαίως, για το πότε θα έκανε ανασχηματισμό. Οι ανασχηματισμοί, οι συγγνώμες, τα δάκρυα κ.λπ., το μόνο που εξυπηρετούν είναι ανάγκες επικοινωνιακού χαρακτήρα. Προβλήματα, όπως οι πυρκαγιές στα δάση, χρειάζονται αλλαγές στις ασκούμενες πολιτικές. Τις οποίες θα υπηρετήσουν τα πρόσωπα, όπως και αν λέγονται…
Β.Κ.

JERA_KLARIA_CIU.jpg

* ΕΝΑΣ ακόμα μήνας πέρασε και τα απορρίμματα και τα ξερά κλαριά είναι ακόμη εκεί στον Αγιόκαμπο στον παράλληλο δρόμο της παραλίας, 50 μέτρα πριν από τη στάση του ΚΤΕΛ στη διασταύρωση προς Πολυδένδρι. Αν γίνει πυρκαγιά θα ψηθούμε ζωντανοί, λένε οι κάτοικοι. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγιάς δεν τα βλέπει;

LIAKOYLH_CIU.jpg

* ΔΕΝ θα μπορούσαν παρά να είναι μαζί, η Λίτσα Λιακούλη και ο Αντώνης Μπεϊνάς, κατά την περιοδεία της βουλευτίνας στο Κόκκινο Νερό. Τους συνδέει παλιά φιλία, αλλά και πάντα τους ενώνει ο Ανδρέας Παπανδρέου, που και οι δύο λατρεύουν, με τον Αντώνη να έχει τοποθετήσει λιθογραφία του, στο πιο κεντρικό σημείο της επιχείρησής του «Aqua Rosa» …

PARALIA_CIU.jpg

* ΣΕ μια πρώτη εκτίμηση, φέτος το καλοκαίρι, βούλιαξαν από κόσμο τα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δούλεψαν πολύ καλά.
Αν και μπορεί οι επιχειρηματίες των καταστημάτων εστίασης και των καφετεριών, να μην καταφέρουν να βγάλουν τα «σπασμένα» μιας χρονιάς, αλλά τουλάχιστον φαίνεται να παίρνουν μια ανάσα.
Λ.Κ.

STEGASTRO_CIU.jpg

* ΧΩΡΟ αναψυχής, με ένα υποτυπώδες στέγαστρο, χωρίς σκεπή, και ένα σκουριασμένο παγκάκι, κατασκεύασαν κάποιοι για να ατενίζουν τον ορίζοντα στο λιμάνι Αγιοκάμπου.
Η παρέμβαση εμφανίζει πολλές ατέλειες, αλλά τουλάχιστον τα δύο αντικείμενα είναι αισθητικά ταιριαστά σε κιτρινάκι!
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass