ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2021 18:02
 * Ο πυροσβέστης Νεκτάριος Ιακωβάκης, από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας, επιχειρεί (φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κώστας Τσιρώνης) στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Πευκί στην Εύβοια, Κυριακή 8 Αυγούστου. Οι πυροσβέστες του 1ου Π.Σ. Λάρισας οι οποίοι την περασμένη Κυριακή -όπως σημειώνουν εκπρόσωποί τους- σώσανε πάνω από 25 σπίτια στην Εύβοια.    * Ο πυροσβέστης Νεκτάριος Ιακωβάκης, από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας, επιχειρεί (φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κώστας Τσιρώνης) στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Πευκί στην Εύβοια, Κυριακή 8 Αυγούστου. Οι πυροσβέστες του 1ου Π.Σ. Λάρισας οι οποίοι την περασμένη Κυριακή -όπως σημειώνουν εκπρόσωποί τους- σώσανε πάνω από 25 σπίτια στην Εύβοια.

Βούτυρο
* «Η άμεση αντικατάσταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας είναι το πρώτο βήμα πραγματικής ανάληψης ευθύνης, διαφορετικά η συγγνώμη του Πρωθυπουργού είναι προσχηματική για λόγους επικοινωνίας» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.


«Βούτυρο στο ψωμί» του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη η τυχόν αποπομπή των Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Νίκ. Χαρδαλιά, την ώρα μάλιστα που το Μαξίμου ψάχνει Ιφιγένειες.
Ωστόσο το πρόβλημα δεν το δημιούργησαν οι υπουργοί. Ενδεχομένως να το διόγκωσαν την ώρα που καμάρωναν ότι με σχέδιο έσβησαν τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής προστασίας του δασικού πλούτου. Τέτοια πολιτική δεν είχαν οι κυβερνήσεις, ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε και του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς δεν έχει ούτε και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Οι πολιτικές είναι το πρόβλημα...
Β.Κ.

Απάτες
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το δράμα που ζουν οι συμπολίτες μας στις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή αυτές τις μέρες. Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για εξαπατήσεις εις βάρος των πυρόπληκτων. Οι επιτήδειοι δρουν ανεξέλεγκτα μέσω του διαδικτύου, και παρουσιάζονται ως «καλοί Σαμαρείτες». Μεγάλη προσοχή λοιπόν. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν να το κάνουν μέσω των επίσημων αρχών κάθε τόπου, αλλά και μέσω τοπικών συλλόγων και φορέων που γνωρίζουν από τη δράση τους.
Ν.Π.

Πευκοβελόνες
* ΤΟΝ κώδωνα του κινδύνου κρούει από την οδό Θεοφράστου μια αναγνώστρια της «Ε», καθώς, όπως τονίζει, τα συνεργεία του Δήμου δεν έχουν καθαρίσει επαρκώς τον δρόμο με αποτέλεσμα να είναι γεμάτος πευκοβελόνες. «Δεν θέλει πολύ για να αρπάξουν φωτιά» λέει η κυρία και ζητάει ευγενικά από τον Δήμο να ρυθμίσει το ζήτημα.
Κ.Γ.

Σόσιαλ
* ΑΛΗΘΕΙΑ τώρα ψάχνουν να βρούνε ποιοι κρύβονται πίσω από τις αναρτήσεις και μάλιστα τις υβριστικές για να αποδείξουν ότι κρύβονται ΣΥΡΙΖΑίοι; Έχασε τον έλεγχο η Κυβέρνηση και βλέπει σκιές για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τις φωτιές.
Οι υβριστικές φωνές ωστόσο, ουδέποτε αποτέλεσαν μέρος του πολιτικού διαλόγου και ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Στις εφημερίδες ο γενικός κανόνας (σ.σ. ως κανόνας έχει παραβιασθεί και οι εξαιρέσεις τον επιβεβαίωσαν) είναι να μη δημοσιεύονται κείμενα υβριστικού χαρακτήρα.
Έτσι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρήκαν διέξοδο όλοι όσοι χυδαιολογούν. Αδιάκριτα, ανεξέλεγκτα. Αλλά να, ακούγεται πως θα ερευνηθούν ποιοι τα λένε, άρα θα εντοπιστούν, άρα θα… υποστούν και τις συνέπειες του νόμου. Σαν απειλή ακούγεται.
Όσοι βρίζουν δεν είχαν και δεν έχουν θέση στον πολιτικό διάλογο...
Β.Κ.

Δρομολόγια
* ΣΕ εξέλιξη οι πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, αλλά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για την Αιδηψό συνεχίζονται κανονικά. Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή τα δρομολόγια, με το προχθεσινό να γίνεται κανονικά για να μεταφέρει τους Λαρισαίους που επιθυμούσαν να επιστρέψουν -οι ελάχιστοι που είχαν προγραμματίσει να κατέβουν στην Αιδηψό ακύρωσαν τη μετάβαση.
Για μεθαύριο δεν υπάρχει κανένα θέμα, ούτε και ακύρωση από τους αρκετούς που έχουν προγραμματίσει τα ιαματικά τους λουτρά. Μέχρι τότε προφανώς προβλέπουν έλεγχο των πυρκαγιών…

Δείχνουν τον δρόμο
* ΓΙΑ ακόμα μια φορά η νέα γενιά δείχνει τον δρόμο. Αμέτρητες οι εικόνες τις τελευταίες ημέρες με νέα παιδιά που τρέχουν να βοηθήσουν στις φωτιές, να σώσουν ζώα, να στήσουν αντιπυρικές ζώνες. Αυτή η νέα γενιά που έχει στοχοποιηθεί πολλές φορές, κάνει και πάλι τη διαφορά. Χθες μόλις μια ομάδα νέων παιδιών κοινοποίησε ότι διαθέτει τα vouchers των 150 ευρώ που τους έδωσε η Κυβέρνηση για τον εμβολιασμό τους σε ξενοδοχεία για να φιλοξενήσουν πυρόπληκτους. Αυτά τα παιδιά είναι το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Εύγε!
Ν.Π.

Συγγνώμη
* ΠΟΛΥΣ λόγος γίνεται για το διάγγελμα με το οποίο ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, ζήτησε «συγγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν» διαβεβαιώνοντας ότι «οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν».
Μόνο που η καταστροφή (σ.σ. με επιείκεια) στην Εύβοια δεν είναι προϊόν κάποιας αδυναμίας ή κάποιας αστοχίας, αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε.
Για την οποία μάλιστα μέχρι προχθές, προ μηνός δηλαδή, η Κυβέρνηση επαίρονταν. Τα… καμένα αυτής της πολιτικής πληρώνουν σήμερα οι πυρόπληκτοι, που αυτήν την ώρα, δίνοντας τη μάχη να σώσουν τα σπίτια τους, έχουν αντιληφθεί πλήρως τα περί… «τυχόν αστοχιών».
Β.Κ.

Μέσι
* ΕΧΟΥΜΕ όλα τ’ άλλα, έχουμε και τον Μέσι που πήγε στα Παρίσια. Διακόσια, ναι, 200 άτομα τον περίμεναν λέει στο αεροδρόμιο της πόλης του Φωτός. Άκου πράματα. Που αν, λέμε αν, τον έπαιρνε καμιά ελληνική ομάδα, διακόσια θα ήταν μόνο τα άτομα που θα πήγαιναν στη Βαρκελώνη για να σιγουρευτούν πως μπήκε στο αεροπλάνο και ξεκίνησε.
Κ.Γ.

Κάνει κύκλους
* ΟΤΑΝ λοιπόν δεν έχουν σοβαρές πολιτικές, όπως αποδείχθηκε σε Εύβοια και Αττική, τότε και η (πολιτική) ζωή κάνει κύκλους. Για να θυμίσει λοιπόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, ότι αναβάθμισε τους επιτελικά υπεύθυνους για την τραγωδία στο Μάτι.
Όταν, όπως είπε, Βαρυμπόμπη, Ηλεία, Μάνη και Εύβοια καταστράφηκαν με ανέμους 2 μποφόρ. Μόνο που με την τραγωδία στο Μάτι, αν θυμηθείτε την πολυσυζητημένη συνέντευξη υπουργών και υπηρεσιακών που ακολούθησε πάλι για εμπρησμούς μιλούσαν και για ακραία καιρικά φαινόμενα.
Τότε όπως και σήμερα, η κλιματική αλλαγή αποτελούσε δικαιολογία…
Β.Κ.

Δαμάσι
* ΟΙ σεισμόπληκτοι του Δαμασίου ξέρουν καλά τον εφιάλτη που ζουν τούτες τις μέρες οι άνθρωποι στις πυρόπληκτες περιοχές. Για τον λόγο αυτόν εκφράζουν τη στήριξή τους με ό,τι μέσο διαθέτουν, προσπαθώντας να ανταποδώσουν στο ελάχιστο τη στήριξη και αλληλεγγύη που έλαβαν και οι ίδιοι όταν βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Από 17 έως 24 Αυγούστου θα συγκεντρώνουν αγαθά πρώτης ανάγκης (νερά, ξηρά τροφή, τρόφιμα, γαλατά μακράς διαρκείας, φάρμακα και σχολικά είδη) στο αγροτικό ιατρείο στην Κοινότητα Δαμασίου, για να τα διαθέσουν στις πυρόπληκτες οικογένειες της Εύβοιας και της Ηλείας. Όμορφες πράξεις από όμορφους ανθρώπους.
Ν.Π.

ΔΕΗ
* ΤΟ κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει η ΔΕΗ σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η ΔΕΗ θα διαγράψει το σύνολο των οφειλών -τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες- για όλους τους πολίτες που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται από τη φωτιά. Το αυτονόητο δηλαδή. Στην πράξη θέλουμε να τα δούμε όλα. Μη σβήσουν όλα μόλις σβήσουν και οι φωτιές.
Ν.Π.

Καπνός
* ΚΟΙΤΑΣ ψηλά στον ουρανό της Λάρισας, καπνός. Πας στο βουνό της Ελασσόνας, καπνός. Φεύγεις για διακοπές στο Πήλιο, καπνός. Μπαίνεις στο Facebook για να ξεχαστείς, κι εκεί φωτογραφίες με καπνό. Καπνός και πόνος. Μαύρισε η ψυχή μας και το εκφράζουν τα δάκρυα της συναδέλφου Ευλαμπίας…
Κ.Γ.

Μάσκες
* ΠΑΡΑΠΟΝΑ για τις μάσκες πυροσβεστών από τη Λάρισα, που επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες στην Εύβοια: Κάποιοι, λένε, άνθρωποί τους, αναγκάστηκαν να αγοράσουν -τις απαραίτητες πια, μετά τις πολυήμερες πυρκαγιές- μάσκες υψηλής προστασίας, με χρήματα από την τσέπη τους, μιας και η Υπηρεσία δεν χορηγεί τέτοιες. Ήρωες και άλλα ηχηρά μεν, αλλά ας τους προσέχουν λίγο περισσότερο τους ανθρώπους.

Ο κλέφτης
* Ο κλέφτης αποφασίζει να κλέψει ένα σπίτι πλουσίων. Το παρακολουθεί μαθαίνει πότε θα λείπουν και το βράδυ εξοπλισμένος με όλα τα σύνεργα μπαίνει μέσα. Εξουδετερώνει τον συναγερμό και εκεί που κλέβει ακούει μια φωνή.
- «Ο Ιησούς σε βλέπει και θα σε τιμωρήσει».
Ξαφνιασμένος κοιτάει να δει από πού έρχεται η φωνή, αλλά μη βλέποντας τίποτα συνεχίζει τη δουλειά του. Οπότε σε λίγο ξανακούει τη φωνή να του λέει:
- «Ο Ιησούς σε βλέπει και θα σε τιμωρήσει».
Αποφασισμένος να δει από πού έρχεται η φωνή βλέπει ένα παπαγαλάκι.
- «Εσύ μιλάς και με τρόμαξες;».
- «Ναι, εγώ».
- «Μπα και πώς σε λένε;».
- «Όμηρο».
- «Όμηρο; Μα καλά τι όνομα είναι αυτό για παπαγάλο;».
- «Γιατί είναι το Ιησούς όνομα για ντόπερμαν;».

Απρόοπτα
* ΟΜΑΛΑ εξελίσσεται το πρόγραμμα των εμβολιασμών κατ’ οίκον σε Λαρισαίους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Συνολικά 42 Λαρισαίοι έχουν εμβολιαστεί από την προηγούμενη εβδομάδα που ξεκίνησε το πρόγραμμα, που πάντως έχει και τα απρόοπτα: όπως για παράδειγμα κάποιοι που ακύρωσαν τον εμβολιασμό τους όταν πληροφορήθηκαν ότι θα έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Παπάκι
* ΔΡΟΜΟ με πετροδόλαρα έστρωσαν οι Άραβες της Παρί Σεν Ζερμέν από τη Βαρκελώνη ως το Παρίσι για να κάνουν δικό τους τον Μέσι(α) του ποδοσφαίρου. Το ποσό που έδωσαν για να κάνουν δικό τους τον Αργεντίνο άσο ανέρχεται σε περίπου 31,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Αφαιρώντας τους φόρους, η καθαρή αμοιβή του 34χρονου ποδοσφαιριστή κυμαίνεται σε 25 εκατ. ευρώ ανά έτος. Ή αλλιώς σε 481.000 ευρώ ανά εβδομάδα ή 68.682 ευρώ ανά ημέρα ή 2.862 ευρώ ανά ώρα ή 47,69 ευρώ ανά λεπτό ή 0,80 ευρώ ανά δευτερόλεπτο. Δηλαδή σε μία ημέρα αγοράζει σπίτι στη Λάρισα και σε μία ώρα αγοράζει ένα ωραίο καινούργιο παπάκι για να πηγαίνει στην προπόνηση. (Να ξέρει με τι αμείβεται κι ο Αλέξης).
ΘΑ.

Διασκέδαση
* ΓΛΥΚΕΡΙΑ, Χρήστος Παπαδόπουλος και Μπάμπης Τσέρτος θα διασκεδάσουν τους δημότες του Δήμου Κιλελέρ στις αρχές του επόμενου μήνα. Την απόφαση αυτή έλαβε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κιλελέρ. Βέβαια η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, αφού διαφώνησε η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας Ζωή Ανυφαντή-Οικονόμου, η οποία δήλωσε ότι διαφωνεί με αυτού του είδους τη διασκέδαση και παράλληλα εξέφρασε τους φόβους της για τον covid, ενώ τις επιφυλάξεις της (έχουν να κάνουν με τον κορονοϊό) εξέφρασε και η Αικατερίνη Σταυροθεοδώρου, η οποία τελικά υπερψήφισε την πρόταση. (Κι όσοι πάνε στις συναυλίες να πιούνε κι ένα ποτό στην υγειά του αντιδήμαρχου Πολιτισμού Κώστα Χατζηκωνσταντίνου).

DAMASI_CIU.jpg

DAMASI_CIU2.jpg

* ΕΙΝΑΙ το σημείο για το οποίο μίλησε στην «Ε» στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δαμασίου, Γιώργος Τσανάκας. Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό λιμνάζουν τα νερά που έρχονται από το χωριό. Κουνούπια, βατράχια, τρωκτικά, φίδια και δίπλα οι άνθρωποι που έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο τους τελευταίους πέντε μήνες. Τους αξίζει;
Αυτό που ζητούν είναι να τοποθετηθεί σωλήνας και να σκεπαστεί.
Κ.Γ.

 

DENTRO_CIU.jpg

* ΤΟΝ προηγούμενο Γενάρη η στήλη είχε επισημάνει -μεταφέροντας τις ανησυχίες  αναγνώστη- την επικινδυνότητα δέντρου στην πλατεία Τσαρούχα στη Νέα Σμύρνη.
Οι ανησυχίες επιβεβαιώθηκαν και το αποτέλεσμα απτό: το μισό δέντρο έσπασε, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς ή άλλες επιπτώσεις.  
Με τις ανησυχίες να παραμένουν για τον αναγνώστη, που αναμένει πότε θα πέσει το άλλο μισό εγείροντας κινδύνους τόσο για το παρακείμενο σπίτι όσο και για κάποιον περαστικό...

 

PAGANIA_CIU.jpg

* ΑΦΟΥ κάποιοι δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους απ’ τα χορτάρια, κάποιοι άλλοι παίρνουν τις αυτοσχέδιες «κοσιές» στα χέρια και βγαίνουν παγανιά- στη Νίκαια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass