ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2021 18:00
*ΔΩΡΟ Λαρίσης στον υπουργό Γεωργίας, για το σπίτι, για το τραπέζι, φακή νόστιμη και βραστερή πρόσφερε στον Σπ. Λιβανό, ο διευθυντής Δημ. Βλαχοστέργιος από αυτή που καλλιεργεί στις εκτάσεις του το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Φυτών. Ζ. *ΔΩΡΟ Λαρίσης στον υπουργό Γεωργίας, για το σπίτι, για το τραπέζι, φακή νόστιμη και βραστερή πρόσφερε στον Σπ. Λιβανό, ο διευθυντής Δημ. Βλαχοστέργιος από αυτή που καλλιεργεί στις εκτάσεις του το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Φυτών. Ζ.

Βελτιούμενη
*ΤΑ δύσκολα πέρασαν, βοήθησαν αναμφιβόλως και τα κλιματιστικά.


Οι θερμοκρασίες πέφτουν πια σε καλοκαιρινά επίπεδα, έφτασε και το Σαββατοκύριακο, οι θάλασσες κοντά, είναι και οι άδειες που πλησιάζουν, η κατάσταση βελτιούμενη ελέγχεται.
Ζ.

Την καφέ
*ΑΝΑΘΑΡΡΗΣΑΝ οι Λαρισαίοι κι άρχισαν τα καλοκαιρινά αστειάκια.
- Αυτό το όταν δεν πας στο βουνό έρχεται το βουνό σε σένα, βγαίνει και σε θάλασσα;
***
*- ΦΙΛΑΡΑΚΙ, πόσο πάνε οι ξαπλώστρες;
- Είναι δωρεάν αν πάρεις καφέ.
- Ωραία, μια καφέ θα πάρω.
***
*- ΟΙ κουτσομπόλες πάνε διακοπές στα νησιά Μπίρι Μπίρι.
Ζ.

Δροσίζονται
* ΣΤΑ απόνερα του καύσωνα, οι Λαρισαίοι συνεχίζουν τις κρυάδες.
- Σήμερα κυκλοφορούσα στο σπίτι χωρίς κάλτσες. Επιτέλους ζέστανε λιγάκι.
***
* - ΤΙ θα φάμε;
-Αρνάκι με πατάτες έβαλα.
-Στο φούρνο;
- Μπα... Στο μπαλκόνι για πιο γρήγορα.
***
*- ΜΕ τέτοια ζέστη, ό,τι και να κάνεις θεωρείται εν βρασμώ.
***
*- ΜΟΝΟ τα εμβόλια περνάνε δροσερό καλοκαίρι. Στους -70...
***
*- ΞΕΚΙΝΗΣΕ ο καύσωνας λέει. Κι οι Λαρισαίοι κλαίνε από τα γέλια.
- Εμείς οι καμπίσιοι άμα δεν βλέπουμε την άσφαλτο να τρεμοπαίζει από τη ζέστα δεν το θεωρούμε καύσωνα.
Ζ.

Ο εξηντάρης
*ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΖΟΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος που γιόρταζε χθες τα εξηκοστά του γενέθλια, ανακοίνωσε ότι εισέρχεται πλέον επισήμως στις «ευπαθείς ομάδες».
-Στις ευτυχείς ομάδες, τον διόρθωσε συνομήλική του. Πρώτον έζησες τόσα χρόνια, δεν το πετυχαίνουν όλοι. Δεύτερον έχεις ακόμη καλή υγεία και επιπλέον όλη αυτή τη συσσωρευμένη εμπειρία, για να ξεχωρίζεις τα σημαντικά που έχουν αξία.
Ζ.

Ζωγράφισε
*ΣΥΝΔΥΑΣΕ εύκολα και τις δύο επίκαιρες αστυνομικές υποθέσεις ο χιουμορίστας Λαρισαίος.
- Συνελήφθη ο χρυσαυγίτης Παππάς στου Ζωγράφου.
- Ποιανού ζωγράφου;
- Του Πικάσο.
Ζ.

Εν μέσω θέρους
*ΕΧΑΣΑΝ και το Euro χθες οι Λαρισαίοι συριζαίοι. Αφού στις 8 ήταν η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Συνδιάσκεψη, την πρώτη μεγάλη κομματική διαδικασία καθώς η πανδημία έχει εξοβελίσει χρονικά το προγραμματισμένο συνέδριο του κόμματος.
Κι αύριο τα ίδια θα πάθουν καθώς θα είναι συνδεδεμένοι διαδικτυακά με τη Συνδιάσκεψη.
Πάλι καλά δηλαδή, διότι οι Αθηναίοι θα πρέπει να πάνε στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, ενώ οι Λαρισαίοι όπως και όλοι οι επαρχιώτες θα μετέχουν μέσω ίντερνετ. Οπότε άνετα θα ξεκλέβουν ματιές και στα ματσάκια στην TV.
***
*ΕΜΠΛΟΚΗ πάλι χθες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς εσωκομματική αντιπαράθεση όμως. Από κακή συνεννόηση και υπερβάλλοντα ζήλο. Το πρωί ο Χρ. Τσιόπας κι η οργάνωση Τυρνάβου ανακοίνωσαν επίσκεψη την ερχόμενη Τρίτη, περιοδεία και συναντήσεις στην περιοχή τους του Κώστα Ζαχαριάδη, τομεάρχη Εσωτερικών του κόμματος. Το απογευματάκι, ο Βασ. Ζωγράφος και η Νομαρχιακή ανακοίνωσαν επίσκεψη, περιοδεία και συναντήσεις του Κώστα Ζαχαριάδη, Δευτέρα και Τρίτη, σε Λάρισα, Ελασσόνα και Τύρναβο, ενσωματώνοντας το πρόγραμμα που είχαν δημοσιοποιήσει οι Τυρναβίτες. Από συντονισμό σκίζουν...
***
*ΧΑΡΑ στο κουράγιο του πάντως του Κ. Ζαχαριάδη, που περιοδεύει στην καρακαμπίλα Ιούλη μήνα. Βρε μήπως μυρίζονται εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ; Συν τοις άλλοις, τον βάζουν να εγκαινιάσει και τα καινούργια γραφεία του κόμματος στην Ελάσσονα. Καινούργια αλλά έχουν κάνα χρόνο που λειτουργούν. Είχαν κάνει τότε κάτι εγκαίνια εκ του προχείρου Ζωγράφος-Καρυπίδης. Τα οποία τώρα θεωρούνται ως μη γενόμενα.
***
*ΤΟ βασικό στοιχείο στην επίσκεψη Ζαχαριάδη πάντως είναι που βράδυ Δευτέρας θα πάει στο Λιβάδι. Όχι μόνο για δροσιά και ψητά, είναι το χωριό της μητρός του, το Λιβάδι. Το γένος Φαρμακιώτη, ο τομεάρχης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ζ.

Αγχωμένος
*ΕΥΣΩΜΟΙ Λαρισαίοι σε νέες θερινές περιπέτειες.
- Αυτό το φτιάχνω κορμί για το καλοκαίρι δεν τόχω, αλλά μ’ εκείνο μαζεύω λίπος για τον χειμώνα, τα σπάω.
***
*- ΤΟ άγχος λέει σε παχαίνει. Δεν είμαι χοντρός, αγχωμένος είμαι.
***
*- ΛΙΓΟ κρασί, λίγο θάλασσα... και μια καλαμαράκια, δύο πατάτες, ένα σαγανάκι και μια χωριάτικη.
Ζ.

Μπροστινός
*ΜΙΑΣ κάποιας ηλικίας αλλά και καλλιέργειας στη συντροφιά των Λαρισαίων φιλάθλων, ο άλλος είπε ότι όταν πάει σπίτι θα κοιτάξει το παλιό έγκυρο, το Νέον Ορθογραφικόν Ερμηνευτικόν Λεξικόν του Δημητράκου. Μπροστινός: εμπρόσθιος, προπορευόμενος ή πρόσθεν ιστάμενος ή προκαθήμενος. (Άλλωστε το 1957 δεν υπήρχαν τα φρούτα των νέων καιρών).
***
*ΤΗΝ επομένη, άφησαν να μιλήσει το ίντερνετ, μέσω των κινητών. Στο Lexilogia.gr βρήκαν και διάφορα συνώνυμα. Όπως π.χ. «frontman», που σημαίνει «Α person used as a cover for some questionable activity», δηλαδή «Ένα άτομο που χρησιμοποιείται ως κάλυμμα για κάποια αμφισβητήσιμη δραστηριότητα». Εκτός απ’ αυτό εντόπισαν και το «figurehead», το «διακοσμητικό πρόσωπο» δηλαδή αλλά και το «nominal head», ήτοι το «εικονικό πρόσωπο», μα και τον «straw man» τον παγκοίνως γνωστό «αχυράνθρωπο».
***
* ΚΙ ύστερα πήγαν στο αξιόπιστο «Slang.gr»: Μπροστινός κατά κόσμον είναι αυτός που κάνει τον καμπόσο με το όνομα και τα λεφτά κάποιου άλλου.
- Είδες ρε η προεδράρα, το πήρε το τσαμπιόνι.
- Ποια προεδράρα ρε, μπροστινός είναι αυτός, δεν έχει βάλει μία. Ας μην είχε από πίσω τον άλλον να τα σκάει... (Εν προκειμένω βέβαια δεν υπάρχει ούτε κι αυτός που τα σκάει).
Ζ.

Η Φεγγαρόπετρα
*«ΗΜΟΥΝ σοβαρά άρρωστη στο παρελθόν», άρχισε η θεία μου, «και πράγμα παράξενο, χωρίς να το ξέρω».
Σκέφτηκα τις χιλιάδες θνητά πλάσματα που ήταν πνευματικά άρρωστα χωρίς να το ξέρουν και φοβήθηκα ότι η θεία μου συμπεριλαμβανόταν σ’ αυτά.
«Ναι, καλή μου ,ναι», είπα λυπημένα .
‘Έφερα τη Ρέητσελ στο Λονδίνο όπως ξέρεις για να τη δουν οι γιατροί, θεώρησα σωστό να τη δουν δύο».
Δύο γιατροί, Κι ούτε ένας κληρικός; Στην κατάστασή της...
«Ναι, καλή μου», ξανάπα, «ναι».
Θλίψη και συμπάθεια. Τι παγανιστικά αισθήματα για μια χριστιανή Αγγλίδα, καλά αγκυροβολημένη στην πίστη της... Μου ανοιγόταν ένας δρόμος για να φανώ χρήσιμη. Εδώ είχα μια αγαπημένη συγγενή, έναν συνάνθρωπο που χανόταν απροετοίμαστος, κάποιον που οδηγημένος από τη Θεία Πρόνοια είχε αποκαλυφθεί σε μένα. Πώς να περιγράψω τώρα τη χαρά με την οποία καταμέτρησα αμέσως τους πολύτιμους κληρικούς φίλους μου, στους οποίους μπορούσα να βασιστώ...
***
*ΜΕ πλήθος ανάλογων στοιχείων για την αγγλική κοινωνία στα 1850, πριν καμιά διακοσαριά χρόνια οπότε και γράφτηκε, «Η Φεγγαρόπετρα» του Γουίλκι Κόλλινς αποτελεί ένα κανονικό αστυνομικό μυθιστόρημα ποιότητας, πρόδρομο των γνωστών κλασσικών έως και εμβληματικό. Το λιγότερο που ενδιαφέρει είναι το ποιος και πώς διέπραξε το έγκλημα, αν και η πλοκή υφαίνεται αριστοτεχνικά. Ο καμβάς του μυθιστορήματος είναι το πιο ενδιαφέρον, η τοιχογραφία μέσα στην οποία εξελίσσεται η δράση. Οι ευγενείς κι οι απλοί άνθρωποι, οι υπηρέτες, οι αστυνόμοι κι οι γιατροί της εποχής, ο κόσμος των αποικιών. Και η σπουδαία ικανότητα του Γουίλκι Κόλλινς να παρουσιάζει τους χαρακτήρες, τους ήρωές του, λες και τους βλέπεις στο σινεμά, που δεν υπήρχε τότε. (Από τους κριτικούς θεωρείται το πρώτο πλήρες κλασσικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Αν και κάποιοι αποδίδουν τον επίζηλο τίτλο στον Γουίλιαμ Γκόντουιν για το «Κάλεμπ Γουίλιαμς» που εκδόθηκε την ίδια εποχή).
Ζ.

Κουνουπομάνια
* ΜΕ το που βραδιάζει μαίνεται ο πόλεμος στη Λάρισα και τα περίχωρα.
- Σκότωσα ένα κουνούπι και το μετάνιωσα. Όπως και να το κάνεις αίμα μου ήταν.
***
* - ΜΙΑ φορά θέλω να τσιμπήσω κι εγώ ένα κουνούπι, έτσι για να το βλέπω να ξύνεται.
***
* - ΠΑΝΕ τα ρημάδια τα κουνούπια και τσιμπάνε στους αστραγάλους και κάθε βράδυ κάνω έξι σετ κοιλιακούς για να ξυθώ.
***
*- ΜΕ τσίμπησε χθες βράδυ ένα κουνούπι κι απ’ το πολύ αλκοόλ που είχα στο αίμα μου έγινε σκνίπα.
Ζ.

Ποικιλία απόψεων
*Η απόφαση είχε ληφθεί στην Οικονομική Επιτροπή όπου έχει πλειοψηφία η δημοτική αρχή. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωση μόνο και συζήτηση απλώς για την ιδιωτικοποίηση στον δημοτικό φωτισμό ή έστω τη Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης, όπως την ονόμασαν ευσχήμως, αυτή όπου ο Δήμος δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ, οι Λαρισαίοι θα τα πληρώσουν μέσω των τελών.
***
*ΤΟ όποιο ενδιαφέρον προκλήθηκε από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η μεν Ρ. Καραλαριώτου συντάχθηκε με την «mainstream» άποψη, υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιώτη εργολάβο, κράτησε βέβαια κάποιες επιφυλάξεις επί της διαδικασίας, τη στάση της εξήραν Καλογιάννης-Σούλτης, αλλά πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετική η θέση της δεξιάς παράταξης σε τέτοιο θέμα. Κι όμως...
***
*ΜΕΤΑ ένιωσαν την ανάγκη να μιλήσουν κι άλλοι γαλάζιοι σύμβουλοι. Ο καθένας και στον ρυθμό του. Ο Μ. Ξηρομερίτης, να αποσυρθεί το θέμα αντίθετος, ο Κ. Αργυρόπουλος επίσης στο πλευρό του σωματείου υπαλλήλων που αντιδρούσε. Ο Δ. Παπαποστόλου, συνδικαλιστής Δημοσίου κι εκείνος διέφυγε ειρωνευόμενος «καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα κ. Καλογιάννη», ο Θαν. Μαμάκος καλωσόρισε επίσης «τη στροφή Καλογιάννη στον ρεαλισμό». (Γενικότερα υπήρξε μια πολυχρωμία του μπλε. Που όσο θα πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές μάλλον θα εμπλουτίζεται).
Ζ.

Αυτά ήξερε;
* Η νεαρή Λαρισαία μετείχε σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων. Κι έφτασε λοιπόν η κοπέλα να διεκδικεί το έπαθλο των 10.000 ευρώ.
- Πες μας λοιπόν Μαρία, τρία συνοδευτικά σε φαγητό με κρέας. Ο χρόνος μετράει από τώρα.
- Εεε... εύκολο. Μακαρόνια, ρύζι, πατάτες.
- Μπράβο Μαρία. Και τώρα, γνωρίζεις τρεις τρόπους αντισύλληψης;
- Μμμ... Προφυλακτικό, χάπι και... εεε... σπιράλ.
- Μπράβο σου Μαρία. Και τώρα πρόσεξε. Αν απαντήσεις και στην τρίτη ερώτηση θα κερδίσεις 10.000 ευρώ. Είσαι έτοιμη;
-Μάλιστα.
- Πες μας λοιπόν Μαρία, τρεις παραπόταμους του Νείλου.
- Εεε... Μμμμ... Του Νείλου, του Νείλου... Δεν το ξέρω.
-Ναι; Για φαΐ και σεξ όμως όλα τα ξέρεις...
Ζ.

 

 

 MALIZOS CIU

*ΣΤΑ λευκά ο καθηγητής Μαλίζος, στα μαύρα φυσικά ο π. Βαρθολομαίος κι η Άννα Βαγενά πάντα βυσσινί. Όλοι τους φιλόμουσοι.
Ζ.

 

SDROLIA TOUFEJHS CIU

*Η Σταυρούλα Σδρόλια του Διαχρονικού κι η Φανή Καλοκαιρινού του Λαογραφικού πλαισιώνουν τον προϊστάμενο Aρχαιολογικού Γ. Τουφεξή.
Ζ.

 

GIOYLEKAS CIU

*- ΚΑΙ μη μου κάνεις τον γκιουλέκα...
- Μα ο Κώστας ο Γκιουλέκας είμαι κύριε περιφερειάρχη.
Ζ.

 

KALOGIAN MANOLHS CIU

*ΟΠΟΥ ο Καλογιάννης ζητάει απ’ τον Μανώλη άμμο απ’ τα Μεσάγγαλα για να συμπληρώσει το τοπίο Σαχάρας στη Λάρισα.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass