ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2021 18:15
*ΜΕΤΑ συζύγου υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους στο μικρό αρχαίο θέατρο, στη μουσική εκδήλωση της Αεροπορίας ο ΑΤΑ Θεμ. Μπουρολιάς. Με σαμπανιζέ μακρύ φόρεμα που παρέπεμπε σε αρχαιοελληνικό χιτώνα η Γαλάτεια Περράκη, με εντυπωσιακό φούξια η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου. Ζ. *ΜΕΤΑ συζύγου υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους στο μικρό αρχαίο θέατρο, στη μουσική εκδήλωση της Αεροπορίας ο ΑΤΑ Θεμ. Μπουρολιάς. Με σαμπανιζέ μακρύ φόρεμα που παρέπεμπε σε αρχαιοελληνικό χιτώνα η Γαλάτεια Περράκη, με εντυπωσιακό φούξια η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου. Ζ.

Πτώση


*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από σήμερα η θερμοκρασία θα πέσει. Σαν τον Πικάσο στην Ασφάλεια Αθηνών. Μόνο που με το θερμόμετρο θα είναι ευχάριστο.
***
*- ΟΙ Λαρισαίοι πάντως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πάνε στην κόλαση. Πιο δροσερά είναι εκεί.
***
*- ΜΕΧΡΙ να πάω τα σνίτσελ σπίτι θα έχουν τηγανιστεί από μόνα τους, είπε ο άλλος φεύγοντας χθες απ’ τον χασάπη.
Ζ.

Από παλιά
*ΣΙΓΑ το ακραίο... Η Θεσσαλία ήξερε και πριν πολλές δεκαετίες από φαινόμενα σαν τα φετινά. Είναι χαρακτηριστικό που έλεγαν ότι στον κάμπο τους είχε βαρέσει «Λίβας Πάγος και Παπάγος». Με τον Μητσοτάκη πάντως δεν κάνει ρίμα.
***
*ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ κατά τα άλλα ο Λαρισαίος γνωμάτευσε χθες.
- Με τέτοιες θερμοκρασίες από την πρώτη του μέρα δεν βλέπω να τσουλάει ο Τζουλάι.
Ζ.

Περιπεπλεγμένα
*ΤΟ συζητούσαν αλλά άκρη δεν έβρισκαν οι Λαρισαίοι.
- Εμβολιασμένοι, μη εμβολιασμένοι. Καπνίζοντες, μη καπνίζοντες. Άντε να φτιάξεις τώρα παρέα να πας για φαγητό.
***
*- ΕΓΩ πάντως λέω οι ταβέρνες, μετά το φαγητό να φέρνουν στους ανεμβολίαστους φρούτο, ενώ στους εμβολιασμένους γλυκό.
***
*«ΕΔΩ έρχονται στο μαγαζί με περίστροφα και καραμπίνες», άκουσα που έλεγε στην τηλεόραση ταβερνιάρης στο ορεινό Ρέθυμνο. «Κι εγώ θα τους ρωτάω στην πόρτα αν έχουν κάνει το εμβόλιο;»
Ζ.

Πικάτω
*ΓΙΑ σόου στα κανάλια το πήγαιναν, σε πάρτι στο ίντερνετ τους βγήκε.
- Ο Πικάσο ή από κλέψιμο θα πάει ή από πέσιμο.
- Πρώτα πιάνουν τους πίνακες με τις βρωμοχερούκλες τους χωρίς γάντια, μετά τους ακουμπάνε πρόχειρα σαν να είναι οι ζωγραφιές της πεντάχρονης ανιψιάς τους και πέφτει κάτω ο Πικάσο, ούτε σε ταινία του Mr Bean δεν γίνονται αυτά βρε. Στον Ροζ Πάνθηρα, ναι.
- Πικάσο ή Πικάτω;
***
* - «ΔΕΝ έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις. Αλλά πόσες θα ξανασηκωθείς». Πάμπλο Πικάσο, Ελλάδα, 2021.
- «Αν τον τσιμεντώνατε, δεν θα έπεφτε». Λίνα Μενδώνη-Τσιμενδώνη.
- Βρήκαν πως γίναμε διεθνώς ρεζίλι απ’ τον Πικάσο που έπεσε, ενώ μιλάμε πάντα για τη χώρα που διώκεται ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου για παιδεραστία και δεν έχει παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού.
- Έλα μωρέ... Πώς κάνετε έτσι για έναν παλιό Πικάσο;
***
*- ΑΝ ρωτήσεις τον αστυνομικό που τον σήκωσε ποιος ήταν ο Πικάσο, θα σου πει δεξί μπακ της Λα Κορούνια.
- Πουτ δε Πικάσο ντάουν σλόουλι.
Ζ.
Θέλει τρόπο
*ΟΧΙ και τόσο κεφάτοι, σχολίαζαν οι Λαρισαίοι την επικαιρότητα.
- Από τη Δευτέρα αναδρομικά σε όσους είχαν κάνει το εμβόλιο της ιλαράς 1970-2020.
***
*- ΜΠΑΙΝΩ στο φαρμακείο με μάσκα, όλοι οι υπόλοιποι μέσα χωρίς. Γιωργάκη λέω πιάσε ένα ντεπόν, σα να έχω πυρετό. Κι ένα σελφ τεστ ακόμη, το χθεσινό βγήκε θετικό. Το πότε εξαφανίστηκαν όλοι... Κι ο Γιωργάκης μαζί.
***
*- ΛΕΕΙ ο Ευαγγελάτος «σήμερα είναι η τελευταία μας μέρα στο νησί, θα αποσυρθεί το συνεργείο μας να αφήσει την οικογένεια της Καρολάιν να συνεχίσει τη ζωή της». Λέω, «μωρέ μπράβο»... Μετά άκουσα ότι ο δικηγόρος της οικογένειας τούς απείλησε με ασφαλιστικά μέτρα.
Ζ.

Ανταγωνισμός
*ΑΡΚΕΤΑ εκνευρισμένος από το γεγονός ότι όλοι ασχολούνται με τον πίνακα του Πικάσο και όχι με τον ίδιο εμφανίστηκε σήμερα ο πίνακας του Μοντριάν, ο οποίος είχε πέσει θύμα κλοπής μαζί του από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012. Ήταν το Βατράχι που κρυφάκουγε στο ρέμα. «Ακούστε κάτι, δε φτάνει που μας πέταξε ο ελαιοχρωματιστής, οικοδόμος τι είναι τέλος πάντων, σε σκουπιδοσακούλα σε ρεματιά στα Μεσόγεια -μον ντιέ δηλαδή-, σε όλα τα σάιτς και στα σόσιαλ βλέπω «ο Πικάσο αυτό, ο Πικάσο εκείνο», λες και εγώ είμαι καμιά δευτεράντζα απ’ το καλάθι της λαϊκής», είπε εκνευρισμένος ο πίνακας, εκεί που τους είχαν στήσει στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ. «Δηλαδή συγγνώμη, εγώ τι έχω; Με τον ανεμόμυλό μου, με το ωραίο μου το τοπίο, κι εσείς έχετε πάθει αμόκ με την κακομούτσουνη δίπλα μου. Έχετε δει πώς είναι; Το ένα μάτι κοιτάζει τη δύση και το άλλο την ανατολή», είπε χαρακτηριστικά.
***
*Ο πίνακας δήλωσε ανακουφισμένος που θα επιστρέψει στην Πινακοθήκη, τόνισε όμως ότι θα ζητήσει από τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα να μπει σε άλλη αίθουσα, μακριά από τον Πικάσο. «Αυτό μού έλειπε, να έχω περάσει εννιά χρόνια εντοιχισμένος πίσω από την τουαλέτα του μάστορα και τώρα να με βάλουν δίπλα στο σκιάχτρο και να πηγαίνουν όλοι να κοιτάνε αυτή», κατέληξε.
Ζ.

Άνοιξέ το
*ΗΤΑΝ και η ζέστη είχαν αρχίσει να το φιλοσοφούν οι Λαρισαίοι, κάτω από τις ομπρέλες θαλάσσης.
- Ένα θα σας πω. Μέσα στα πρόβατα μπορεί να κρυφτεί ο λύκος. Ποτέ το αντίστροφο.
***
*- ΒΙΒΛΙΟ, μυαλό και ομπρέλα, να το ξέρετε, λειτουργούν μόνο άμα τα ανοίξεις.
***
*- ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα πρέπει να το αποφασίσουμε να πάψουμε να είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας και να κάνουμε περήφανους τους απογόνους μας.
Ζ.

Έστω για κάτι
*Η Προανακριτή Επιτροπή της Βουλής στην οποία η τρέχουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία- συν το ΚΙΝΑΛ- παρέπεμψε τον Νίκο Παππά, κατέληξε στην κατάποση, με μπόλικο νερό, του αδικήματος της δωροδοκίας, αποφαίνεται ο Γ. Λ. Για να μην γελοιοποιηθεί πλήρως έδωσε παράταση στο «στήσιμο» κατά Τσίπρα -περί αυτού πρόκειται- με την «παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση». Αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχε υπουργός να μην πάει κατηγορούμενος. Ειδικά όταν αυτοί που αποφαίνονται, είναι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ντυμένοι ανακριτές. (Οπότε, ώδινεν όρος και έτεκε μυν;).
Ζ.

Με στόχο;
*ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ ο αντιπτέραρχος ε. α. Ειπώθηκε ότι ο Γρ. Πρεζεράκος τα παίζει όλα για όλα δεχόμενος να αναλάβει πρόεδρος της ΑΕΛ. Σε δύο χρόνια οι επόμενες δημοτικές εκλογές και μάλλον έχει κατά νου πως στη γείτονα ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού έγινε άνετα και δήμαρχος του Βόλου, όπως κι ο Γιαν. Μώραλης εκλέχθηκε στον Πειραιά. Η μόνη διαφορά ότι εκεί οι ομάδες ένωναν τις τοπικές κοινωνίες, οι διοικήσεις τους ετύγχαναν ευρείας αποδοχής στις τάξεις των φιλάθλων. Αν το καταφέρει αυτό και στη Λάρισα, αν του επιτραπεί δηλαδή... (Αλλιώς θα απομείνει πρόεδρος της Λαρισαϊκής του Λέσχης).
Ζ.

Με τον λουκουματζή
*ΟΤΙ την είχαν μια γκρίνια οι Λαρισαίες, την είχαν χθες.
- Από τη μέρα που ξεκίνησα τα μπάνια έχω χάσει δύο κιλά. Με τρώνε με τα μάτια τους στην παραλία.
***
*- ΑΥΤΟ που τρέχουν τα ζευγαράκια στην παραλία και κυνηγιούνται το έχω κάνει κι εγώ με τον λουκουματζή.
***
*- ΤΟ ωροσκόπιό μου λέει για εξωτικές αποδράσεις. Απόψε λέω να κάτσω στο πίσω μπαλκόνι.
Ζ.

Να με τουμπάρεις
*Η εμβολιοκάρτα ενέπνευσε τον Δ. Κ.
Με κόλπα κουλικάνικα
θέλεις να με τουμπάρεις
μου τάζεις πενηντάευρα
και λες πως με γουστάρεις.

Τη μια με λες ανεύθυνη
την άλλη με χαϊδεύεις
μα δε μου λες ξεκάθαρα
σε τι Θεό πιστεύεις.

Δεν είν’ λατέρνα η καρδιά
και κανενός τσιφλίκι
ο άδολος ο έρωτας
δε ζει με χαρτζιλίκι.
Ζ.

Ψηλά στον Κίσσαβο
*ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ η διήγηση που δημοσίευσε χθες στην εφημερίδα ο Στέλιος Τσιανίκας, με το πώς οι αντάρτες είχαν συλλάβει στην Ανατολή Αγιάς, τα Φώτα του 1947, τον ανθυπολοχαγό τότε Δημήτρη Ιωαννίδη. Τον μετέπειτα αρχισυνωμότη χουντικό που ευθύνεται για την τραγωδία της Κύπρου ανατρέποντας τον Μακάριο το 1974. Πού να ήξεραν τότε οι Σελητσανιώτες αντάρτες τι επιφύλασσε το άδηλο μέλλον, όταν δείχνοντας μεγαλοψυχία, σε καιρούς μάλιστα που τόσο σπάνιζε, τον άφησαν ελεύθερο μετά από λίγες μέρες στην περιοχή της Κάρλας. (Ο μελετηρός παλιός βιβλιοπώλης ερευνά και γράφει την τοπική ιστορία).
Ζ.

Ο ιδρωμένος
*ΝΑ που το χθεσινό αστυνομικό ρεπορτάζ της εφημερίδας δικαίωσε το αντίστοιχο δικαστικό της περασμένης εβδομάδας. Τότε που οι δικαστές έριξαν καμπάνα έξι μηνών «για απείθεια» σε 35χρονο Λαρισαίο επειδή είχε συλληφθεί τα ξημερώματα ιδρωμένος στη Σαρίμβεη. Όπου έτρεχε όχι για γυμναστική, δεν δέχτηκε το δικαστήριο τη δικαιολογία, αλλά ήθελε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον σταματήσουν στον Άγιο Νικόλαο για έλεγχο. Αυτό μπορούσαν τότε να στοιχειοθετήσουν οι αστυνομικοί, μόνο μ’ αυτό τον έδεσαν. Και σε λίγες μέρες ολοκλήρωσαν την έρευνα για τη σπείρα που έγδυνε ρετιρέ διαμερίσματα, με καταρρίχηση από ταράτσες και η οποία είχε συλλέξει λεία πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ πέρυσι το καλοκαίρι. Τώρα ο εν λόγω θα έχει ιδρώσει σίγουρα περισσότερο, ψιλούτσκο ίδρωτο θα τον έκοψε.
Ζ.

Πλατεία Νεαπόλεως
ΔΕΝ είναι μόνο η παραβατικότητα, αλλά και η αποθράσυνση ορισμένων, που δοκιμάζει την υπομονή συμπολιτών...
Από περίοικους της πλατείας Νεαπόλεως η διαμαρτυρία σχετικά με τα «ντεσιμπέλ» (συνηθισμένες τέτοια εποχή), καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάποια από τα οποία ξεπερνούν κάθε όριο, φτάνοντας να παίζουν μουσική σε υψηλούς τόνους μέχρι και τις 4.30 και τις 5 το πρωί.
Το εξωφρενικό και περίεργο συνάμα, είναι ότι ειδοποιείται η αστυνομία, φτάνει κάποια στιγμή περιπολικό, τα όργανα προβαίνουν στις απαραίτητες συστάσεις, αποχωρούν και ...το πάρτι συνεχίζεται ωσάν να μη συμβαίνει τίποτε!
Απορεί συμπολίτης που καταγγέλλει όχι μόνο τη ...γαϊδουριά μετά μουσικής, εκ μέρους καταστηματαρχών, αλλά και την αναποτελεσματική -εν τέλει- δράση των αστυνομικών οργάνων.
Δ.Χ.

Σημαία
ΜΙΑ ελληνική σημαία κυμάτιζε, μέχρι πέρυσι, στο λιμάνι του Αγιοκάμπου. Φέτος όμως απουσιάζει, παρατηρεί συμπολίτης που τα καλοκαίρια μετοικεί στα παράλια...

Μακροβιότητα
*-ΚΑΙ δεν μου λες γέροντα; Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας;
Ο νεαρός Λαρισαίος είχε πιάσει κουβέντα στο πάρκο μ’ έναν υπερήλικα.
-Τι να σου πω παιδί μου... Εγώ πάντως τα έκανα όλα στη ζωή μου. Ποτά, ξενύχτια, ναρκωτικά, γυναίκες, όλες τις καταχρήσεις, όλες σου λέω και μάλιστα στον υπέρτατο βαθμό.
-Και πόσων χρονών είσαι τώρα γέροντα;
-Του χρόνου κλείνω τα σαράντα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass