ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2021 18:00
*ΚΙ όμως, όταν το καθήκον το απαιτεί, ο καύσωνας αντέχεται, καταηλιού και με μαύρα. Ζ. *ΚΙ όμως, όταν το καθήκον το απαιτεί, ο καύσωνας αντέχεται, καταηλιού και με μαύρα. Ζ.

Φούρνοι
*ΚΑΥΣΩΝΑΣ σαραντάρια και βάλε, όμως υπάρχουν και χειρότερα.


Για να σκεφτεί κάποιος υποψήφιος θερμόπληκτος σε τι θερμοκρασίες ζουν όσοι εργάζονται στις κουζίνες της εστίασης, στα σουβλατζίδικα μπροστά, στις πιτσαρίες πλάι, στους φούρνους όνομα και πράμα... Πώς αντέχουν κάθε μέρα, όλη μέρα. Για όλα αυτά τα παιδιά ο τωρινός καύσωνας περνάει ανεπαίσθητα. Παρηγορούνται άραγε λιγάκι έτσι όλοι οι υπόλοιποι;
Ζ.

Κολασμένα
*- ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σας από νομό Λάρισας. Σας γράφω απευθείας απ’ τα καζάνια της κολάσεως. (Ε, κάπως πρέπει να δροσιστούν κι οι Λαρισαίοι).
***
*- ΕΜΑΣ που μένουμε Λάρισα μη μας ρωτάτε «Είχατε ζέστη σήμερα», να ρωτάτε μόνο «Ζεις;».
***
*- ΤΟ σημερινό ως οντισιόν για την κόλαση μπορεί να εξηγηθεί...
***
*- ΜΗΝ το βλέπετε σαν καύσωνα, παιδιά. Μπορείτε να το δείτε θετικά. Σαν δωρεάν Αποτέφρωση.
Ζ.

Και λαύρα
*- ΣΤΗ Λάρισα ρίχνεις κιμά στον δρόμο και κάνεις κεφτεδάκια.
***
*- ΒΓΗΚΑ έξω να καπνίσω και το τσιγάρο άναψε από μόνο του.
***
*-ΠΟΣΟ χρονών είσαι;
-Εγώ; Συνομήλικος του καύσωνα.
***
* - ΝΑΙ, χωρίσαμε χθες. Είχε 42 βαθμούς κι εκείνη ήθελε αγκαλιά.
Z.

Τον πιστεύουν;
*ΚΙ η συζήτηση πια για το Ασφαλιστικό και τις επικουρικές. Με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη να υποστηρίζει ότι θα εφαρμόσει «Μοντέλο Σουηδίας» στις συντάξεις.
- Από κλασικούς δεξιούς μπορεί και να το περίμενες αυτό, από το ΠΑΣΟΚ πιθανόν, από καθαρόαιμους φιλελεύθερους όμως;
Στη συντροφιά των Λαρισαίων απορούσαν.
- Μα το Δισκοπότηρο της σοσιαλδημοκρατίας; Ποιος τον πιστεύει;
***
* ΚΙ ενώ ο Υπουργός μιλάει για επένδυση των εισφορών με επιλογή του ασφαλισμένου για χαμηλό, μέτριο ή υψηλό ρίσκο, ο άλλος επηρεασμένος από το Euro έριξε την ιδέα.
- Στο Στοίχημα μπορεί να πετύχουν ακόμα καλύτερες αποδόσεις.
Ζ.

Πήρε ανάποδες
*ΕΙΧΕ και δεύτερο επεισόδιο στη Βουλή, ακόμα πιο σκληρό, στην κόντρα Λαμπρούλη-Μαραβέγια για το νοσοκομείο του Βόλου. Όπου ο κυβερνητικός Βολιώτης βουλευτής επέκρινε τη λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης του κι ο Λαρισαίος του ΚΚΕ την υπερασπιζόταν, ναι, όχι το αντίστροφο. Τα ύστερα του κόσμου, είπε κάποιος που είδε τη σκηνή στο Κανάλι της Βουλής. Λογικά το βίντεο θα κυκλοφορήσει στο ίντερνετ, ειδικά στον Βόλο.
***
*ΕΠΑΝΗΛΘΕ λοιπόν αργότερα στο τέλος της συνεδρίασης ο Κ. Μαραβέγιας ζητώντας τα ρέστα από τον Γ. Λαμπρούλη και ειρωνευόμενος τις κατηγορίες που εκείνος του είχε απευθύνει.
- Αυτό που τον πείραξε είναι που ανέφερα τη λέξη αξιολόγηση. Βγάζετε φλύκταινες με την αξιολόγηση.
Πήρε ανάποδες ο Λαρισαίος για λογαριασμό των Βολιωτών συναδέλφων του νοσοκομειακών.
- Είσαι κατάπτυστος... Αντί να μαζέψει τη γλώσσα του αντί να τη βουτάει στο μυαλό πριν, λέει αυτά που λέει. Θα κριθείτε κ. Μαραβέγια από τους εργαζόμενους. Και πολύ σύντομα. (Τι ξέρουν στο ΚΚΕ; Τους είπε κάτι ο Μητσοτάκης που δεν το λέει ούτε στους δικούς του;).
Ζ.

Το αλουμινόχαρτο
*ΑΡΑΧΤΟΙ, μια μόνιμη κατάσταση για τους Λαρισαίους φοιτητές.
- Είμαι και του λιμανιού και του σαλονιού.
- Εγώ πάλι και του καναπέ και του ψυγείου.
***
* - ΟΤΑΝ βαριέμαι, ξετυλίγω το αλουμινόχαρτο να δω αν όντως είναι 30 μέτρα...
***
*- ΕΦΤΑΣΑ στα 47 βήματα μέχρι στιγμής σήμερα. Λες και είμαι κάνας μαραθωνοδρόμος...
Ζ.

Μεγάλος κίνδυνος
* ΤΑ φανάρια επί της Σάκη Καράγιωργα στην έξοδο για Αγία Μαρίνα δεν λειτουργούν τις τελευταίες ημέρες. Λόγω υψηλών ταχυτήτων και έντονης κυκλοφορίας, ο κίνδυνος είναι απερίγραπτος. Να βγάλει η Τροχαία ρυθμιστή κυκλοφορίας μέσα στον καύσωνα δεν λέει, ο Δήμος είναι που οφείλει να επιληφθεί αμέσως για την αποκατάσταση. Ιδίως που το Σαββατοκύριακο αυξάνεται θεαματικά η κίνηση στην Καράγιωργα. (Από προχθές είναι που έχουν ενημερωθεί αρμοδίως).
Ζ.

Επανέκαμψε
*ΚΟΝΤΡΑ στη ροή του αγώνα που λένε και στις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, ο Χρ. Μάρκου από τη Λάρισα, πασόκος παλιότερα που είχε μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο είχε αποστασιοποιηθεί πέρυσι, ανακοίνωσε τώρα την επάνοδό του στο ΚΙΝΑΛ. Γνωστός συνδικαλιστής και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας.
***
*ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ Λαρισαίος, περίπου νεοδημοκράτης δηλαδή ανέδειξε και μια άλλη διάσταση στην υπόθεση.
- Ο Μάρκου πηγαινοέρχεται με ευκολία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Αν μη τι άλλο αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του ότι πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία.
Ζ.

Τις ακύρωσε
*ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ κι αηδίες... Άγχος και πίεση τόσα χρόνια, όχι μόνο τον τελευταίο, για όλη την οικογένεια, φροντιστήρια έξοδα, κόπος και προσπάθεια, βλακείες, μεγάλο λάθος τακτικής, άσκοπα όλα, καθόλου μυαλό...
Φρόντισε η υπουργός Ν. Κεραμέως, που ποτέ δεν έδωσε Πανελλήνιες η ίδια, είχε πάει κατευθείαν έξω για σπουδές. Δεν τις κατάργησε, όπως φιλοδοξούσαν άλλοι προκάτοχοί της, τις ακύρωσε.
***
*ΓΕΜΙΣΕ ο τόπος από διαφημίσεις κολλεγίων, συνεργαζομένων όπως πάντα, καθώς λένε, με ξένα πανεπιστήμια. Είναι ο καιρός τους, μετά τις Πανελλήνιες, επιδιώκουν να προσελκύσουν αποτυχόντες των εξετάσεων. Με μια διαφορά όμως φέτος, σημαντική διαφορά. Το «Πτυχίο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ», φιγουράρει σε όλες τις διαφημίσεις των κολλεγίων. Εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση, όχι. Αλλά, μετά το πτυχίο, ανταγωνισμός επί ίσοις όροις με όσους έλειωσαν τα παντελόνια τους να περάσουν, αλλά και να τελειώσουν το Πανεπιστήμιο.
***
* ΚΙ επειδή υπάρχουν κι οι ντεμοντέ, που επιμένουν να διαβάσουν και να περάσουν, η Υπουργός φρόντισε να τους ανακαλέσει στην τάξη. Μειώνοντας τους εισακτέους με τη μέθοδο αύξησης των βάσεων, στέλνει πολλούς κι από αυτούς, εκόντες άκοντες, στα ιδιωτικά κολλέγια. Των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν θα έχουν στους τοίχους των αιθουσών κορνίζες με τον Χριστό ή Ήρωες του ‘21, την αγία Κεραμέως θα βάλουν, με καντηλάκι αναμμένο μπροστά της.
Ζ.

Παιδεμάρα
*ΤΕΧΝΙΚΑ ζητήματα ανακύπτουν στα αισθηματικά των νεαρών Λαρισαίων.
- Αν ισχύει το όποιος αγαπάει παιδεύει, εμένα θα πρέπει να με έχουν λατρέψει σαν Θεό.
***
*- ΘΑ μου δώσεις το τηλεφωνάκι σου;
- Γράφε....
- Γράφω.
- Όχι.
- Ε;
- Γράψε, όχι λέμε...
***
*- ΜΑΝΑ, λέω να πάρω σκυλί.
- Κι άλλο σκυλί;
- Μα τι λες ρε μάνα, ποιο άλλο...
- Κι αυτό το ξανθό, που κυκλοφορείς χωρίς λουρί;
Ζ.
Ετσιθελικά
*- ΔΕΝ το δέχονται, επ’ ουδενί, σε καμία περίπτωση, αρνούνται, διαφωνούν κάθετα...
Από την πλευρά του ΚΚΕ δεν συμφωνούν με την προοπτική να αναθέσει ο Δήμος μέρος του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτες. Και μετά αρχίζει η δράση, πολύ ζωηρή δράση, η οποία σχολιαζόταν φυσικά απ’ τους Λαρισαίους μετά.
- Δικαίωμά τους, με γεια τους και χαρά τους και να δεχτεί κάποιος ότι έχουν και δίκιο. Ο Κρίκης είναι δημοτικός σύμβουλος, δημοκρατικά εκλεγμένος κι επομένως μπορεί να υπερασπίζεται την άποψή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, να προσπαθήσει να πείσει και τους υπόλοιπους... (Σημειωτέον ότι εκείνοι που έδρασαν στο Δημαρχείο ήταν στελέχη του ΚΚΕ που δεν τους πήραν στην Αθήνα στο συνέδριο. Έμειναν οπισθοφυλακή ή αγρίεψαν γι’ αυτό;).
***
*- Ο Γκαραλιάκος πάλι, αναδείχθηκε επίσης δημοκρατικά, πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων, απ’ όπου εκδόθηκε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, διαφωνεί το Δ.Σ. με όσα κάνει ο Δήμαρχος, καταγγέλλει, πολύ ωραία. Κι ύστερα ο Πρόεδρος αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία... (Πηγαίνουν λοιπόν στο Δημαρχείο και βγάζουν το καλώδιο από την πρίζα).
***
*- ΔΕΝ θα σας περάσει, όχι... Θα γίνει το δικό μας, οπωσδήποτε...
- Οπότε παλεύουν γι’ αυτό. Μπορεί αν χρειαστεί να παλέψουν δηλαδή και στ’ αλήθεια; Να πιαστούν στα χέρια; Βάζεις την πρίζα, βγάζω την πρίζα;
- Ή και σε βγάζω καροτσάκι από τη συνεδρίαση αφού δεν περνάει το δικό μου... (Πόσο δημοκρατικά-δεν-είναι αυτά;).
Ζ.
4 τροχονόμοι...
*ΓΙΑ να μην ξανασυμβεί κι αυτήν την Κυριακή μποτιλιάρισμα, στη βόρεια είσοδο της Λάρισας, από εκδρομείς που επιστρέφουν από Πλαταμώνα, συμπολίτης προτείνει στην Τροχαία να εφαρμόσει και πάλι το «σχέδιο των τεσσάρων τροχονόμων», για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας: ένας στα φανάρια του Μακρυχωρίου, ένας στη γέφυρα της Γυρτώνης, ένας στα φανάρια Συκουρίου και ένας στα φανάρια Κουλουρίου.
Λ.Κ.

Μυρίζει πολύ
*ΔΕΝ είναι μόνο ο καύσωνας για του Νεοσμυρνιώτες. Μπορεί να εντάσσεται στις παρενέργειες της μεγάλης ζέστης, ωστόσο διαμαρτύρονται διότι ο Βιολογικός της Ν. Σμύρνης αυτά τα βράδια βρίσκεται «στα καλύτερά του», από μυρωδιές. Και να πεις ότι έχουν με τέτοια ζέστη ανοιχτά παράθυρα...
Ζ.

Στα πρόβατα
*Ο Παν. Πεβερέτος επανεκλέχθηκε πρόεδρος στον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, για τέταρτη θητεία έγραφε χθες η εφημερίδα, πρόεδρος εδώ και 12 χρόνια. Από τους πιο γνωστούς αγροτοσυνδικαλιστές στη χώρα ο Αργείος και λογικό.
Έχει ξεπεράσει και το «σαράντα χρόνια φούρναρης», από το 1978 ασχολείται. Ήταν στη ΓΕΣΑΣΕ όπου είχε φτάσει και πρόεδρος το 1989, ύστερα μεταπήδησε στην ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά στους κτηνοτρόφους και βλέπουμε.
Το πιο ενδιαφέρον πάντως στη νέα διοίκηση του προαναφερθέντος Συνδέσμου Κτηνοτρόφων είναι που αναπληρωτής πρόεδρος αναδείχθηκε ο Χρ. Τσομπάνος. Ο πιο ταιριαστός...
Ζ.

Ένας ΩΡΛ;
* ΣΤΙΣ υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (της οδού Ρούσβελτ) απευθύνθηκε ο συμπολίτης για να κλείσει ραντεβού με γιατρό-ωτορινολαρυγγολόγο προκειμένου να υποβληθεί σε εξέταση. Τον πληροφόρησαν όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο σε 10 ημέρες, καθώς ο μοναδικός ΩΡΛ βρισκόταν σε κανονική άδεια.
Νόμισε ...ότι δεν άκουσε, αλλά όχι, εκείνος δεν έκανε λάθος. Άλλοι φαίνεται ότι κάνουν...

ΟΑΕΔ
* ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ δεν έχουν οι καταγγελίες πολιτών, που υποστηρίζουν ότι «στον ΟΑΕΔ δεν απαντά κανείς στις τηλεφωνικές κλήσεις τους».
«Πρώτοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουν το παράδειγμα και να στηρίζουν τους ανθρώπους που η ανάγκη τούς έφερε στην πόρτα του ΟΑΕΔ» τονίζουν και παράλληλα ρωτούν: «Αναρωτήθηκαν άραγε στο τέλος μιας ημέρας εργασίας, πόσο χρήσιμοι πολίτες έγιναν σήμερα για την κοινωνία;».

Τα ζώα μου αργά
*ΕΚΕΙ που πήγαινε το τρένο, λίγο μετά τον Δομοκό, κάποια στιγμή σταματάει. Ρωτάνε οι επιβάτες τι συνέβη.
- Μας έκλεισε τον δρόμο μια αγελάδα, τους εξηγεί ο υπάλληλος του ΟΣΕ. Βρίσκεται πάνω στη γραμμή...
Ξεκινούν σε λίγο αλλά μετά από κάμποση ώρα ξανασταματούν. Και ρωτάει ο επιβάτης στον υπάλληλο.
- Τι έγινε. Τη φτάσαμε ξανά την αγελάδα;
Ζ.

 

PAIDIKES CIU

*ΑΠΡΟΣΙΤΕΣ είναι αυτό τον καιρό (και) οι παιδικές χαρές λόγω θερμοκρασιών. Κάποια από τα όργανά τους μάλιστα καθίστανται και επικίνδυνα για τους μικρούς χρήστες. Ο λόγος για τα μεταλλικά στοιχεία σε τσουλήθρες, περιστρεφόμενες πλατφόρμες, μονόζυγα κ.ο.κ., που κυριολεκτικά «καίνε». Όχι μόνο τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά γενικά στις περιόδους του έτους με ηλιοφάνεια. Θα μπορούσε να εξετάσει ο Δήμος την προοπτική εγκατάστασης στεγάστρων στα πρότυπα του βιοκλιματικού δρόμου στο Φρούριο; Σε κάποιες έστω από τις παιδικές χαρές που συγκεντρώνουν πολλά παιδιά, όπως για παράδειγμα αυτή του Κηποθεάτρου.

 

NTOGKOYLHS CIU

*ΣΤΟΝ στενό πυρήνα του υφυπουργού Γιάννη Οικονόμου συγκαταλέγεται ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος Δημήτρης Ντογκούλης, ενώ η σχέση των δύο γεωπόνων χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό και εκτίμηση. Το ότι ο Δημήτρης Ντογκούλης ανήκει στη «σκληρή» ομάδα Οικονόμου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Χαλκιώτης συνόδευε τον υφυπουργό στην περιοδεία του στον Δήμο Κιλελέρ και σίγουρα έβαλε το χέρι του για να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ για την ΚΑΠ, ο Λαμιώτης κυβερνητικός παράγοντας ήταν ο βασικός εισηγητής της εκδήλωσης.
Γ.Ρ.

 

SKOYPIDIA CIU

*ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ φωτογραφία της περιοχής Αγιοκάμπου από τον Ε.Μπ. τη βραδιά της Πανσελήνου. «Εις υγείαν του ρέκτη δημάρχου μας...» λέει.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass