ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2021 18:00
*ΤΗΝ ημέρα επίσκεψης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Οικονόμου, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου, έκανε πρεμιέρα και το λογότυπο της Ομάδας Παραγωγών σκόρδου με την επωνυμία «ΕνΤόπιο». Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κουκούτσης δείχνει με καμάρι στον Υφυπουργό το νέο λογότυπο, ενώ του δώρισε και μία συσκευασία με το πιστοποιημένο και διεθνές αναγνωρισμένο προϊόν του χωριού. Γ.Ρ. *ΤΗΝ ημέρα επίσκεψης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Οικονόμου, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου, έκανε πρεμιέρα και το λογότυπο της Ομάδας Παραγωγών σκόρδου με την επωνυμία «ΕνΤόπιο». Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κουκούτσης δείχνει με καμάρι στον Υφυπουργό το νέο λογότυπο, ενώ του δώρισε και μία συσκευασία με το πιστοποιημένο και διεθνές αναγνωρισμένο προϊόν του χωριού. Γ.Ρ.

Καλαμπόκι ποπκόρν
*- ΖΕΣΤΗ θέλατε, επειγόντως. Να σταματήσουν θέλατε οι βροχούλες, οπωσδήποτε, ε;


Ο μετεωρολόγος πείραζε τους Λαρισαίους.
- Να τώρα… Για δέκα μέρες καλαμπόκι θα τρώτε, ποπκόρν θα γίνεται.
***
*ΔΙΟΤΙ μπορεί να κάνει ένα διαλειμματάκι ο καύσωνας μετά την Κυριακή, οπότε και θα έχει ήδη κορυφώσει μπορεί και με σαρανταπεντάρια, θα επανέλθει όμως λένε. Μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο ανάσα δροσιάς δεν θα υπάρξει, όπως προβλέπουν ειδικοί και λιγότερο ειδικοί. Φωτιά και λαύρα διαρκείας, οπότε υπομονή και ψυχραιμία. Καλοκαίρι είναι άλλωστε.
Ζ.

Ζιέστα
*- ΠΟΙΟΣ να το περίμενε να είναι καλοκαίρι, να είσαι στη Λάρισα και να κάνει ζέστη. Ζιέστα για την ακρίβεια…
***
*- ΔΙΟΤΙ εντάξει, σε όλη την Ελλάδα έχει πολλή ζέστη, αλλά στη Λάρσα ζιματάν τα τοίχια συ λέου…
***
*-ΕΝ τω μεταξύ ηρωίδες Λαρισαίες στις ουρές των καταστημάτων καλλυντικών. Καθότι η μάσκα φεύγει, τα κραγιόν έρχονται.
Ζ.

Ωραίο αεράκι
*ΖΕΣΤΑΘΗΚΑΝ οι Λαρισαίοι, δούλεψε ο νους, άρχισαν τις παρομοιώσεις.
- Έχει κι ένα αεράκι έξω… Λες και ξεφυσάει δράκος.
***
*- ΕΒΑΛΑ ρολό χοιρινό με πατάτες στο ταψί και το έβγαλα στο μπαλκόνι, σιγοψήθηκε, λουκούμι έγινε.
***
*- ΦΥΣΗΞΕ ένα ωραίο αεράκι χθες, σαν αυτό που ανοίγεις απότομα τον φούρνο για να δεις τα γεμιστά.
Ζ.

Λιβανός
*ΣΤΗΝ προσωπική σχέση που διατηρεί με τον πρώην υπουργό Γιώργο Σουφλιά, καθώς ο πεθερός του είναι πολύ καλός φίλος του Σαρακατσάνου, αναφέρθηκε στην εισαγωγική ομιλία του στην Περιφέρεια, ο Σπήλιος Λιβανός, μεταφέροντας ταυτόχρονα τα χαιρετίσματα του Λαρισαίου πολιτικού στο ακροατήριο, καθώς φρόντισε να τον ενημερώσει για την επίσκεψή του στην εκλογική του περιφέρεια. «Για μένα η παρουσία μου στο πλευρό ενός σημαντικού πολιτικού, όπως ο Γιώργος Σουφλιάς, όταν ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική ήταν ένα σπουδαίο σχολείο και τον ευχαριστώ δημόσια» είπε χαρακτηριστικά ο υπΠΑΤ.
* * *
*ΟΛΑ τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, έλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη σύσκεψη με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ. Rapid test στην είσοδο του κτιρίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις ασφαλείας στην αίθουσα, ακολουθήθηκαν πιστά και αυστηρά οι σχετικές οδηγίες, παρά την κοσμοσυρροή που σημειώθηκε. Συντονιστής της εκστρατείας πρόληψης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και γιατρός Βασ. Πινακάς.
* * *
*ΑΨΟΓΗ η φιλοξενία των ανθρώπων του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Φυτών (πρώην ΕΘΙΑΓΕ) προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ. Δώρο στον υπουργό Λιβανό καπελάκι για τον ήλιο, αφού περιόδευσε μέσα στον ήλιο στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, αλλά και δώρο συσκευασία με φακές από την ποικιλία «Δήμητρα», η οποία καλλιεργείται στα κτήματα από τους ερευνητές του Ινστιτούτου.
Γ.Ρ.

Το κάρο πριν…
*ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ στο μετερίζι του αγώνα της αντιπολίτευσης ο Χρ. Αγορίτσας, εφορμώντας από τη γειτονιά του, σταθερά κατά του ΣΒΑΚ ο σταθερά επιλαχών δημοτικός σύμβουλος: «Στην 28η Οκτωβρίου μια τυπική μέρα με την αγορά ανοιχτή.
 Μέσος χρόνος διέλευσης, τα 8 λεπτά μετά τις 20.00 απόψε. Φυσικά οι συγκοινωνιολόγοι που δουλεύουν το project ΣΒΑΚ της Λάρισας, θα δούνε το πρόβλημα όταν γίνουν μετρήσεις. Το γεγονός ότι η εικόνα αυτή είναι καθημερινή από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που ξεκίνησε ένα μόλις τμήμα της Ιουστινιανού να ανακατασκευάζεται, μάλλον δεν προβληματίζει τους υπεύθυνους».
Και καταλήγει: «Μήπως οι συγκοινωνιολόγοι ανήκουν στο γνωστό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας με τις τηλεοπτικές άδειες;» (Βγήκε τελικά ο νεοδημοκράτης από μέσα του…).
***
*ΚΙ ο Ηρ. Γερογιώκας ακολουθεί κατά πόδας: «Με αυτά βρε αγράμματοι θα ασχολείται ο Δήμος; Έκανε χθες zoom με 8 συμμετέχοντες. Προάγει πολιτισμό».
***
*ΕΜΠΛΟΚΗ και στην 28ης και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, διαμαρτυρίες απ’ τον κόσμο, φωνές και για τη Σεφέρη όπου επίσης άλλαξαν οι μονοδρομήσεις, υποχρεώνοντας τους οδηγούς κι εκεί να κινούνται παίζοντας «Φιδάκι», δρόμος ήπιας κυκλοφορίας κι αυτός, συνθήκες γειτονιάς, αλλά τα αυτοκίνητα μπλοκάρουν.
Η μόνιμη αντίθεση στο προσκήνιο. Ο Δήμος να θέλει να βγάλει τα αυτοκίνητα απ’ το κέντρο κι ο Λαρισαίος να θέλει να πηγαίνει καβάλα, πάντα. Με το κάρο του και την άνεσή του, που μετατρέπεται σε μπελά.
***
*ΚΑΙ ναι μεν ο Δήμος έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, με ΣΒΑΚ και επιστήμονες εξοβελίζει τα αυτοκίνητα απ’ το κέντρο. Για να ισχύσει όμως αυτό χρειάζονται περιφερειακά πάρκινγκ.
- Να, πέντε πάρκινγκ ανακοίνωσαν ότι θα φτιάξουν από του χρόνου, έγινε σύσκεψη αντιδημάρχων προχθές.
- Γιατί όμως να βάλουν το κάρο πριν απ’ τ’ άλογο; Δεν έπρεπε να έχουν γίνει ήδη τα πάρκινγκ;
Ζ.

Ρεύμα
*ΣΑΝ να μην έφτανε ο καύσωνας ήρθε και το μπλακ άουτ σαν «κερασάκι στην τούρτα». Μα πώς γίνεται κάθε φορά που η ανάγκη για ρεύμα είναι μεγαλύτερη από ποτέ να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Θα πει κανείς όταν όλα τα κλιματιστικά παντού δουλεύουν στο φουλ, αναμενόμενο. Δεν θα έπρεπε να είναι όμως. Αλλά πλέον το έχουμε συνηθίσει.
Ν.Π.

Μάσκες
*ΦΤΟΥ ξελευτερία! Πέσαν επιτέλους οι μάσκες και μάλιστα την πιο κατάλληλη στιγμή. Με τον καύσωνα και τη μάσκα να καλύπτει μύτη, στόμα ποιος θα άντεχε; Καλό είναι όμως να μην ξεθαρρεύουμε, να την έχουμε πάντα μαζί μας και να τη φοράμε σε σημεία με συνωστισμό. Εξάλλου, στους εσωτερικούς χώρους εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική η χρήση της. Ας απολαύσουμε αυτήν τη μικρή ανάσα ελευθερίας, αλλά με προσοχή.
Ν.Π.

Κρυάδες
*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ να δροσιστούν παντί τρόπω χθες οι Λαρισαίοι.
- Στους 45 βαθμούς θα ξαναμπούμε καραντίνα μόνοι μας, οικειοθελώς.
***
*- ΣΤΗΝ Αρχαία Ελλάδα με αυτήν τη ζέστη, μόνο η Πηνελόπη δεν ζεσταινόταν γιατί είχε πολλούς... πώς τους λένε μωρέ… Α ναι μνηστήρες.
***
*- ΤΟ Σαββατοκύριακο που θα έχει 45 βαθμούς είστε καλεσμένοι σπίτι μου, να βουτήξουμε στην πισίνα του γείτονα που λείπει διακοπές.
***
*- ΝΑΙ, γεια σας, για την παραγγελία τηλεφωνώ.
- Έχει λιώσει το παιδί.
***
*- ΕΙΣΑΙ καλά ρε φίλε; Βγήκες για τρέξιμο με 40 βαθμούς; Γι’ αυτό πληρώνω Εφορία; Για τη βενζίνη του ασθενοφόρου που θα έρθει να μαζέψει εσένα;
***
*- ΔΕΝ ακούγεται κιχ στη γειτονιά. Ή έχουν φύγει όλοι ή έχουν λιποθυμήσει απ’ τη ζέστη.
Ζ.

Αλαλούμ
*ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΑ ολοκληρώνεται η φετινή σχολική χρονιά. Η απόφαση του Δήμου Λαρισαίων την Τετάρτη το πρωί να μη λειτουργήσουν τα σχολεία λόγω καύσωνα, με ισχύ από το μεσημέρι της ίδια ημέρας, για τα παιδιά του ολοήμερου και τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας προκάλεσε αναστάτωση. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε κυρίως με τα παιδιά του ολοήμερου, καθώς οι γονείς τα είχαν πάει κανονικά στο σχολείο και ειδοποιήθηκαν ξαφνικά μέσω τηλεφώνου ότι θα πρέπει να πάνε να τα πάρουν. Κάποιοι δεν έβρισκαν άτομο να παραλάβει τα παιδιά τους, άλλοι χρειάστηκε να φύγουν από τη δουλειά τους. Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα χρειάζεται ένας προγραμματισμός, πόσο μάλλον όταν ο καύσωνας δεν προέκυψε ξαφνικά. Χθες πάντως τα παιδιά κάνανε τηλεκπαίδευση, όσα μπήκαν δηλαδή, ενώ σήμερα θα πάνε κανονικά το πρωί για λίγη ώρα για να παραλάβουν τους τίτλους προόδους, τους βαθμούς και να ευχηθούν καλό καλοκαίρι σε συμμαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς. Ας ελπίσουμε άλλη τέτοια σχολική χρονιά να μη μας βρει.
Ν.Π.

Ευχές
*ΓΕΝΕΘΛΙΑ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ χθες και ζήλεψαν ακόμη κι υπουργοί. Από τα τόσα καλάθια με ευχές που έφτασαν στο γραφείο του Κων. Φλώρου. Χαίρει εκτίμησης ο «Λαρισαίος» στις τάξεις της Κυβέρνησης, του στρατεύματος, αλλά γενικότερα στον κόσμο, που νιώθει ποιοι προσπαθούν και καταφέρνουν.Χιουμορίστες
*ΕΠΙΑΣΑΝ να λένε για τους διάσημους των καιρών χθες στην τριγωνοπλατειακή παρέα, υπό σκιάν εννοείται και νωρίς η αποχώρηση.
- Αν είχε χιούμορ ο Στέφανος Χίος θα βάφτιζε την κόρη του Μαστίχα.
***
*-ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ να ήταν χιουμορίστας ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού; Και να σκάσει στο κελί του Μένιου ως συγκάτοικος ο Μπάμπης με το μαξιλάρι παραμάσχαλα.
Ζ.

Αντιστροφή ρόλων
*ΜΠΟΡΕΙ να μη φταίει ο καύσωνας γι’ αυτό, ωστόσο χθες ήρθαν στη Βουλή τα πάνω κάτω. Λαρισαίος υπερασπιζόταν το νοσοκομείο του Βόλου, απέναντι σε Βολιώτη μάλιστα. Κι επιπλέον, βουλευτής του ΚΚΕ ήταν αυτός που επιχείρησε να σώσει την τιμή του νοσοκομείου, την οποία είχε καταρρακώσει νεοδημοκράτης συνάδελφός του, ναι, παρότι οι κυβερνητικοί τα βρίσκουν πλέον όλα καλά. Κι όμως…
***
*«ΑΝ κάνεις ένα τρίωρο να επισκεφτείς ασθενή, δεν ξέρεις αν αυτός ο ασθενής συνεχίζει να έχει το οξυγόνο στη μύτη του» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κ. Μαραβέγιας, γιατρός ιδιώτης χειρουργός. Όταν η Κυβέρνηση διατείνεται ότι τα πήγε περίφημα με τον κορονοϊό, οι δικοί της εκφράζουν ζωηρές αμφιβολίες.
«Η πολιτική της Κυβέρνησης έφτασε σε αυτά τα χάλια το νοσοκομείο» παρενέβη ο Γ. Λαμπρούλης, πνευμονολόγος, νοσοκομειακός γιατρός αυτός, χαρακτηρίζοντας «προκλητικότατα, απαράδεκτα και ανεύθυνα τα όσα είχε πει ο Βολιώτης. Αγρίεψε ο Λαρισαίος: «Θα πρέπει να ντρέπεται για τη στάση του αυτή… Είναι προκλητικός, απέναντι στους χιλιάδες υγειονομικούς, όλων των βαθμίδων, που δώσανε και τον εαυτό τους και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους…».
Ζ.

«Σούπερμαν»
*ΑΝ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ήταν κάποιος νέος ή «άπειρος» πολιτικός ενδεχομένως να εξηγούσαμε τη στάση του. Να καταγγέλλει δηλαδή ως έκπληκτος για την ποιότητα των «υπηρεσιών» του ελληνικού Δημοσίου, τις 10 «περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών» από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.
Όμως ο κ. Χατζηδάκης, ούτε νέος είναι – ούτε άπειρος. Αντιθέτως επαίρεται ως ο «πολιτικός για τα δύσκολα», ενώ σβήνει κεράκια σε τούρτα όπου εμφανίζεται ως ο «σούπερμαν» του φιλελευθερισμού. Αλλά Υπουργός δεν τοποθετήθηκε για να καταγγέλλει το «κακό» Δημόσιο, το οποίο, παρεμπιπτόντως, «διογκώθηκε» από τα (διαχρονικά) αναρίθμητα ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προκειμένου να επανεκλέγονται στην κυβέρνηση.
Υπουργός ανέλαβε για να λύνει προβλήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ουκ ολίγοι υπουργοί (και της ΝΔ) έχουν υποσχεθεί συντάξεις με… ένα κλικ. Θα λέγαμε τι ακριβώς λαμβάνουν οι συνταξιούχοι καταθέτοντας τα δικαιολογητικά τους, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν συνάδει με τον πολιτικό λόγο.
Β.Κ.

Πειραματικά
*ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ χθες ηλεκτρονικά η κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι στη Λάρισα ως Πειραματικά θα λειτουργήσουν το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο και οι μαθητές/-τριες που κληρώθηκαν για να φοιτήσουν σε αυτά θα μάθουν τα αποτελέσματα σήμερα Παρασκευή. Οι πίνακες θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα κάθε Πειραματικού Σχολείου και με τον εξαψήφιο κωδικό του ο υποψήφιος μπορεί να δει αν είναι στους εισακτέους ή στους επιλαχόντες.
Ν.Π.

Αγιόκαμπος
*ΑΠΟΡΟΥΝ παραθεριστές, αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι του Αγιοκάμπου με την απουσία κάδων απορριμμάτων στον κεντρικό δρόμο του παράλιου οικισμού. Κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα.
Τώρα πρέπει να κάνεις ένα «μικρό ταξίδι» (έλεγε ο περίοικος που τηλεφώνησε στην «Ε») για να βρεις κάδο να αποθέσεις τα σκουπίδια. Μια διαδρομή που δεν κάνουν όλοι, με αποτέλεσμα σακούλες να αφήνονται οπουδήποτε για να γίνουν βορά στις διαθέσεις των τετράποδων.
Όπως επισήμανε για άγνωστο λόγο λιγόστεψαν οι θέσεις ή εξαφανίστηκαν οι κάδοι.
Υπάρχει κάποια εξήγηση από πλευράς Δήμου;

Μέτρημα
*- ΕΓΩ ξέρω να μετράω μέχρι το 10. Εσύ;
Η άλλη ξανθιά Λαρισαία ήταν πολύ προχωρημένη.
- Εγώ μετράω μέχρι το 50.
- Ψεύτρα… Πού βρίσκεις τόσα δάχτυλα;
Ζ.

LIBANOS_CIU.JPG

*ΥΠΟΥΡΓΟΣ Γεωργίας, άρα χωράφια οπωσδήποτε, έστω για λίγο λόγω καύσωνα. Υποχρεωτικό το λευκό πουκάμισο με γυρισμένα τα μανίκια. Και καπελάκι ομοιόχρωμο με το τζιν.
Ζ.

28h_OKTOBRIOY_CIU.jpg

*Η 28ης Οκτωβρίου που τέμνει την αναμορφωθείσα Ιουστινιανού παραμένει παραμελημένη. Ίσως να μη βρίσκεται στην εργολαβία η ασφαλτόστρωση αυτών των είκοσι μέτρων. Τα οποία πάντως ανήκουν ταυτοχρόνως και στην Ιουστινιανού. Το πρόβλημα της διασταύρωσης όμως είναι άλλο. Ο Ανθέμιος κι ο Ισίδωρος δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου φαίνεται με ΣΒΑΚ επί Ιουστινιανού κι έτσι τα νέα παρτέρια της αυτοκρατορικής οδού αποκόπτουν πλήρως τη διέλευση στα πεζοδρόμια της 28ης, σαν να μην υπάρχει αυτή.
Ζ.

LARISA_CIU.jpg

*Ο νέος πλανήτης «Λάρισα» ανακαλύφθηκε κάπου ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, πιο κοντά στον δεύτερο.
Ζ.

KAYSONAS_CIU.jpg

*ΑΥΤΟ που λένε θέρμανση-ψύξη, μαζί.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass