ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το «φιλοζωικό έργο» του Δήμου Αγιάς

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2023 9:18

Αγαπητή Ελευθερία,
Παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό και πιο συγκεκριμένα από τους καλοκαιρινούς μήνες μια αύξηση αδέσποτων ζώων (κυρίως σκυλιών) σε περιοχές δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Αγιάς εξαιτίας της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας ντόπιων κατοίκων και όχι μόνο.


Και ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για περίθαλψη και φροντίδα αυτών των ζώων, ένα έργο που καλούνται να υλοποιήσουν όλοι οι Δήμοι ανά την επικράτεια, στον Δήμο μας παρατηρείται μια στασιμότητα ως προς το έργο αυτό. Η ευαισθησία για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι ελλιπέστατη και η παροχή φροντίδας για στείρωση, εμβολιασμούς, αποπαρασίτωση, τσιπάρισμα, στέγαση και τροφή εντελώς ανύπαρκτη εδώ και μισό χρόνο.
Χαρακτηριστική περίπτωση της κυρίας Κ., κατοίκου του Δήμου, που από τον Νοέμβριο με αλλεπάλληλες κλήσεις στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγιάς για σκυλίτσα της απάντησαν πως δεν υπάρχουν κονδύλια για στειρώσεις και όταν εκείνη τους είπε πως αναλαμβάνει η ίδια το κόστος της επέμβασης, την αγνόησαν και δεν πήγαν να πιάσουν τη σκυλίτσα, καθότι άγρια και να τη μεταφέρουν με το ειδικό αυτοκίνητο του Δήμου στον κτηνίατρο της περιοχής. Έτσι, τον Φεβρουάριο και κατόπιν εορτής, εμφανίστηκαν οι υπεύθυνοι του Δήμου, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουν ότι πλέον η σκυλίτσα γέννησε και η απάντησή τους στην κυρία ήταν πως ο Δήμος θα αναλάβει τα κουταβάκια.
Και εδώ ερχόμαστε στο επίμαχο σημείο: Να τα πάνε πού; Αφού κυνοκομείο δεν έχει φτιάξει ο Δήμος ως όφειλε. Και ποια θα είναι η τύχη τους, πού θα τα στεγάσει; Προφανώς θα τα αφήσει σε κάποιο απόμακρο μέρος της περιοχής (βουνό, ρεματιά, χαράδρα), όπου απλά θα αφεθούν στη μοίρα τους και έτσι θα έχει κάνει τη «δουλειά» του ο Δήμος, αφού δεν έχει φροντίσει για τις κατάλληλες υποδομές.
Η όλη αυτή κατάσταση της περιοχής του Δήμου Αγιάς είναι ανυπόφορη και για τους πολίτες του Δήμου και για τα ανυπεράσπιστα ζώα και σαφέστατα δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις στους επισκέπτες της περιοχής.
Καλούμε τον Δήμο Αγιάς να δείξει την ανάλογη ευαισθησία και να συνεχίσει να πράττει τα καθήκοντά του για τα αδέσποτα της περιοχής, όπως ορίζει ο νόμος. Και δεν θα σταματήσουμε να επισημαίνουμε το πρόβλημα μέχρι να επιλυθεί.
Κατερίνα Λεπίδα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass