Πολιτική αναλγησία

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2022 19:30

Στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, ανάμεσα στα άλλα, εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια, ανάλογα αυτών που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης, με τα οποία θα συνδέονται οι παροχές του ΟΑΕΔ προς αυτούς που χάνουν τη δουλειά τους.
Αναλυτικότερα (όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή), για να έχει κάποιος την ιδιότητα του ανέργου, θα πρέπει να έχει ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 14.000 ευρώ για άγαμο και 20.000 ευρώ για έγγαμο άνεργο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.


Ουσιαστικά μιλάμε για έναν μισθό! Οποιαδήποτε οικογένεια έχει ένα μέλος της με έναν μισθό, όταν το άλλο μέλος χάσει τη δουλειά του δεν θα θεωρείται άνεργος! Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που είχαν όσο διάστημα εργάζονταν και οι δύο δεν θα επιτρέπει να θεωρείται άνεργος.
Ο στόχος είναι οι οικογένειες με ανέργους! Αν ο ένας εργάζεται ή έχει εισοδήματα από τη δουλειά του είναι ένοχος! Αν χάσει τη δουλειά του δεν θα έχει την ιδιότητα του ανέργου!
Άμεσα εκτός ανεργίας θα βρεθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες εργαζόμενων σε εποχικά επαγγέλματα, δεκάδες χιλιάδες οικογένειες αναπληρωτών καθηγητών και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με κάποια σύμβαση 8μηνη κ.λπ.! Επειδή ο χάρακας μπαίνει στο οικογενειακό εισόδημα η εργασία και το εισόδημα του ενός συζύγου θα αφαιρεί την ιδιότητα του ανέργου στον άλλον!
Χωρίς την ιδιότητα του ανέργου χάνονται τα εξής:
* Το πενιχρό επίδομα ανεργίας!
* Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα ΟΑΕΔ, με μοριοδότηση ανεργίας ως κριτήριο πρόσληψης ή κατάταξης σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και στη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα Κοινωνικής Προστασίας, όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός και το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα.
* Επιπλέον το μέλος που θα χάσει τη δουλειά του θα χάνει και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που διαβαθμίζεται σε ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 έως 55 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους μακροχρόνιους άνεργους 55 ετών και άνω.
* Επίσης, χάνει τη δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ για όσους έχουν κάρτα ανεργίας.
Το 2021 είχαμε στη χώρα 1.100.000 άνεργους και σχεδόν κάθε οικογένεια έχει ένα άνεργο μέλος!
Η στρέβλωση της κοινής λογικής είναι τέτοια που αν ένας καταγεγραμμένος άνεργος βρει να κάνει κάποια μεροκάματα δεν θα το δηλώνει γιατί θα αυξάνει το διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημά του με κίνδυνο να χάσει τις όποιες παροχές!
Περαιτέρω βιώνουμε την τραγική κατάσταση όπου η εφαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο οικογενειακό εισόδημα, αποτελεί κίνητρο για ένα ζευγάρι να προχωρήσει σε διαζύγιο. Με το διαζύγιο οι μονογονεϊκές πλέον οικογένειες θα μπορούν να λαμβάνουν όλα τα οφέλη της νομοθεσίας.
Εμπνευστής της συγκεκριμένης πολιτικής πρότασης είναι ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτής Βόρειου Τομέα Β’ Αθηνών και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass