Επιστολές αναγνωστών

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2022 19:40

Γιατί δεν επανέρχεται ο γραπτός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών;

Κύριε Διευθυντά,
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει μία τόσο σκληρόκαρδη και μικρόψυχη και μικρόχαρη υπουργός Παιδείας που καταδικάζει σε αφάνεια 170.000 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που έχουν μηδενική προϋπηρεσία ως αναπληρωτές και δεν πρόκειται να τους δοθεί καμία ευκαιρία στη ζωή τους να εργασθούν.


Δημιουργεί πολλές περίεργες σκέψεις, το γεγονός, γιατί δεν τολμά να αλλάξει τον νόμο Γαβρόγλου, που αφορά τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Η σημερινή Κυβέρνηση, διά στόματος της ίδιας της υπουργού Παιδείας και άλλων στελεχών της ΝΔ, προεκλογικά, με σύνθημα την αριστεία, είχε ως στόχο την αλλαγή του ισχύοντος Νόμου Γαβρόγλου που αφορά τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών και την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού για τους εκπαιδευτικούς. Πέρασαν τρία χρόνια και ο νόμος Γαβρόγλου, που είναι ένας νόμος εκτός ΑΣΕΠ και που συντάχτηκε μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και κάτω από την πίεση της συνδικαλιστικής συντεχνίας των ήδη τότε υπηρετούντων αναπληρωτών (οι οποίοι 17.000 διορίστηκαν πέρυσι με τον αδιαφανή και γεμάτο στρεβλώσεις νόμο Γαβρόγλου!).
Κυρία Υπουργέ,
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ. Η ΝΔ που είναι υπέρμαχος της διαφάνειας, της αξιοκρατίας της αριστείας και των ίσων ευκαιριών δεν θέλει τον γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ; Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κύριος Παπαϊωάννου, γιατί δεν παίρνει θέση; Δεν θέλει να κρατήσει τον ΑΣΕΠ μακριά από συμφέροντα και υπόγειες ραδιουργίες; Και γιατί Κύριε Βορίδη και κυρία Κεραμέως δεν συμπεριελήφθησαν και οι εκπαιδευτικοί στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πέρυσι που προβλέπει γραπτό διαγωνισμό για όσους θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι; Και αφού επιτρέψατε, 10.000 εκπαιδευτικούς από τα ιδιωτικά κολλέγια να συμμετάσχουν στη διαδικασία πρόσληψής τους ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί και αναγνωρίσατε 746 μεταπτυχιακά τους μέσα σε 14 ημέρες, μέσω ΔΟΥΑΤΑΠ δεν είναι φρόνιμο και δίκαιο να συμμετάσχουν όλοι, επί ίσοις όροις, σε γραπτό διαγωνισμό για να μην πλανάται, στην κοινωνία, η ιδέα ευνοιοκρατίας υπέρ των ιδιωτικών κολλεγίων;
Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
Γνωρίζοντας, ότι οι απόψεις σας είναι σύμφωνες, με όσα παραπάνω περιγράψαμε, προσβλέπουμε, άμεσα, στην κατάργηση του άδικου νόμου Γαβρόγλου και την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών για να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαίου των 170.000 χιλιάδων εκπαιδευτικών που έχουν μηδενική προϋπηρεσία και να υλοποιήσετε έτσι και την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, όπως αρμόζει σε ένα ευνομούμενο Κράτος.
Με εκτίμηση,
Αχιλλέας Νικολαΐδης
(Για λογαριασμό χιλιάδων οικογενειών που προσβλέπουν στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ, για επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών).

 

Το παραμελημένο Κόκκινο Νερό

Κύριε Διευθυντά,
Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μέσα από τα τοπικά μέσα ότι θα γίνουν εργασίες ανάπλασης στις παραλίες του Δήμου Αγιάς. Και πολύ σωστά να γίνουν, γιατί είναι αναπλάσεις που καλούνται να καλύψουν το απέραντο ποιοτικό κοινό από τις προμενάδες στις ακτές της Πιερίας.
Το ερώτημά μας είναι:
Γιατί το Κόκκινο Νερό είναι πάντα εκτός οποιασδήποτε ανάπλασης;
Τι είναι αυτό ή τελος πάντων ποια είναι αυτά τα μικροσυμφέροντα που καταδικάζουν από οποιαδήποτε δημόσια επένδυση αυτόν τον τόπο;
Τι βλέπει η μισή Ευρώπη που επισκέπτεται τουριστικά αυτό το χωριό και δεν το βλέπουν οι τοπικοί μας άρχοντες, Δήμος και Περιφέρεια;
Ενώ ήταν το μοναδικό χωριό στη βόρεια Ελλάδα που έφερε τουρισμό μέσω πανδημίας το 2020, ποιος ο λόγος που τιμωρείται μ’ αυτόν τον τρόπο;
Γιατί το Κόκκινο Νερό είναι το μοναδικό χωριό στον πλανήτη που δεν έχει πλατεία, μία μπασκέτα να παίξουν τα παιδιά μας; Προς τι αυτή η απαξίωση;
Στο Κόκκινο Νερό δεν υπάρχει ούτε ένα παγκάκι.
Φέτος με αυτόν τον δύσκολο χειμώνα, εμείς οι διαμένοντες με άρρωστους γονείς απ' την άλλη πλευρά του ρέματος δεν μπορούμε, εν έτει 2022, να περάσουμε το υδάτινο κώλυμα σε περίπτωση ανάγκης.
Γιατί ενώ βλέπουμε στον πόλεμο της Ουκρανίας οι Ρώσοι να βομβαρδίζουν και να γίνεται ζωντανή μετάδοση μέσω ίντερνετ, ενώ στο Κόκκινο Νερό με αέρα 4 μποφόρ και βροχή έχουμε γενικό μπλακ-άουτ;
Κύριοι δικαιούμαστε και εμείς την ανάπλαση της περιοχής, αυτά που χρωστά η ίδια η ιστορία στο πιο ιστορικό τουριστικό χωριό στη Θεσσαλία.
Εμείς χτυπηθήκαμε περισσότερο από τις πλημμύρες απ' ό,τι π.χ. το διπλανό Στόμιο, που παρότι έχει τις υποδομές, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τoυ Δήμου πήρε άλλα 74.400€ για περαιτέρω ανάπλαση, ενώ εμείς θυμίζουμε Αλβανία του Χότζα. Σωστά δόθηκαν και στη Βελίκα και στο Στόμιο, αλλά απαιτούμε και εμείς την ανάπλασή μας.
Δεν είναι δυνατόν το άλσος στα πλατάνια να είναι όπως ήταν επί χούντας (τότε τουλάχιστον μας έβαζε ο χωροφύλακας και ασβεστώναμε τα πλατάνια, υπήρχε κάποιος εξωραϊσμός).
Η από 20ετίας προβλήτα είναι μέρος υπαίθριας τουαλέτας.
Ας πάρει και το χωριό μας αυτό που του αξίζει, τα ελάχιστα. Είμαστε άνθρωποι που διαφημίζουμε στην υφήλιο τον τόπο μας, ας ρίξουνμια ματιά Δήμος και Περιφέρεια.
Είμαστε το πιο όμορφο χωριό με καταρράκτες, ιαματικά νερά και 6 μήνες τουρισμό με γαλανά νερά. Ας βοηθήσει και η Πολιτεία λίγο...
Κάτοικοι του Κόκκινου Νερού

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass