Οι Ευρωεκλογές και η απουσία του ευρωπαϊκού λόγου

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2019 16:42

Ο πολιτικός λόγος κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο δεν είχε το χαρακτήρα της ευρωπαϊκής προοπτικής. Των θεσμικών και πρακτικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν στον πυρήνα της Ε.Ε. για να σημάνει η ώρα της ανάπτυξης των αδύναμων οικονομιών…

Αυτή που θα δώσει προοπτική απασχόλησης και διεξόδου στην ενδημούσα οικονομική κρίση της πατρίδας μας. Αυτός ακριβώς ο απλός και ευρωπαϊκού χαρακτήρα λόγος έλειπε. Έτσι ο λαός πήγε στις κάλπες, χωρίς την ουσιαστική ενημέρωση των προβλημάτων της Ευρώπης και της κεφαλαιώδους σημασίας αυτών στη δική μας εξέλιξη…

Από την παραπάνω πολιτική συμπεριφορά ο πρόσφατος προεκλογικός λόγος, από απόψεως περιεχομένου, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως εκτός θέματος. Αφού εκινείτο εκτός του σκοπού για τον οποίο διεξήγοντο αυτές οι εκλογές. Έτσι ο πολίτης δεν διαφωτίσθηκε και δεν έγινε γνώστης των προβλημάτων της Ευρώπης που σε εντονότερο βαθμό είναι και δικά μας προβλήματα. Τα οποία κατέστησαν αβάσταχτα και τυραννικά για τον λαό μας. Την απέχθεια και την αντιπάθεια των οποίων εξεδήλωσε με το συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα εναντίον τού κυβερνώντος κόμματος, παρά το γεγονός ότι ο προεκλογικός λόγος δεν μιλούσε για την Ευρώπη. Ήταν όμως πολύ βαρύς ο πόνος του λαού από την ακολουθούμενη εδώ πολιτική.

Το χτύπημα αυτό ήταν ηχηρό μήνυμα προς την Ευρώπη και στους εδώ εκφραστές της, ότι η απάνθρωπη αυτή πολιτική, η οποία στηρίζεται στην ιδιοτέλεια των οικονομικά ισχυρών δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ομοσπονδία της οποίας το χαρακτηριστικό της γνώρισμα πρέπει να είναι η αλληλεγγύη, που η σημερινή της ηγεσία δεν έχει. Γιατί η πολιτική της κινείται προς τα συμφέροντα των ολίγων. Γι’ αυτό επιβάλλεται να αλλάξει. Και θα αλλάξει, αν βάλουμε φραγμό, με τη συμπεριφορά μας, στις δυνάμεις εκείνες οι οποίες σκοτώνουν το μέλλον των λαών και ιδιαίτερα των νέων. Αυτό ακριβώς που συμβαίνει σήμερα στον τόπο μας. Αφού τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που επεβλήθησαν στην πατρίδα μας δεν έχουν καμία προοπτική ανάπτυξης. Και πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, όταν υπάρχει υψηλή φορολογία, μεγάλα πλεονάσματα, ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια, μετανάστευση… Πολιτικές που, αντί ν’ αποδυναμώνονται, εξακολουθούν να λειτουργούν με αποτέλεσμα το μαράζωμα της ελληνικής κοινωνίας. Κι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το οικονομικό ιερατείο της Ε.Ε. μας έχει επιβάλει σκληρούς και μακροχρόνιους οικονομικούς όρους όχι για να αναπτυχθούμε, αλλά για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Αυτό τους ενδιαφέρει και όχι η ανάπτυξη και η προκοπή της χώρας μας. Εμείς πρέπει να τους πούμε ότι τα χρήματα θα τα πάρουν, όταν η Ελλάδα μπορέσει να ορθοποδήσει. Κι αυτό απαιτεί τη βοήθειά τους. Η οποία θα έρθει, όταν η Ε.Ε. αλλάξει την πολιτική της και γίνει πιο αλληλέγγυα και πιο ανθρώπινη. Αμβλύνοντας έτσι τις ανισότητες στις κοινωνίες της.

Αυτό καλούνται οι λαοί της Ευρώπης να επιτύχουν κάθε φορά που γίνονται εκλογές. Γι’ αυτό όμως χρειάζονται ενημέρωση. Και αυτήν μπορεί να τη δώσει ο καθαρός και απλός πολιτικός λόγος. Ο οποίος θα κινείται μέσα στο πλαίσιο των προβλημάτων της ένωσης, που είναι και προβλήματα δικά μας. Που δυστυχώς, αυτή τη φορά δεν έγινε. Ελπίζουμε στο μέλλον να μην ξανασυμβεί. Και να μιλάμε στις Ευρωεκλογές για την Ευρώπη και τα προβλήματά της. Τα οποία δυστυχώς, όπως τονίσαμε, επηρεάζουν σημαντικά τη χώρα μας και το μέλλον του λαού μας.

Τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να τα γνωρίζουν καλά οι πολιτικοί μας για να ενημερώνουν σωστά τους πολίτες, οι οποίοι θα παίρνουν τη δέουσα θέση απέναντι στην ευρωπαϊκή πολιτική στις εκάστοτε Ευρωεκλογές. Κι αυτός ο καλά ενημερωμένος λαός της πατρίδας μας θα αποτελεί σταθερή και αγωνιστική δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας όλων των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Ας το επιχειρήσουμε λοιπόν. 

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass