Ζητούνται διοικητές σε νοσοκομεία

Δημοσίευση: 02 Απρ 2019 22:10

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη κενών θέσεων διοικητή και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομειακών μονάδων του Ε.Σ.Υ. ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόσκληση ανά υγειονομική περιφέρεια ζητούνται:

1η ΥΠΕ Αττικής

* Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «ΣΩΤΗΡΙΑ»

* Αναπληρωτής διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο -Αμαλία Φλέμιγκ», με αρμοδιότητα στην οργανική μονάδα της έδρας «Σισμανόγλειο»

2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

* Αναπληρωτής διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου

* Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»-Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»

3η ΥΠΕ Μακεδονίας

* Αναπληρωτής διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», με αρμοδιότητα στην οργανική μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 

«Πράσινο φως» σε Γναθοπροσωπική και Κυτταρολογικό

Με κοινή απόφαση των Υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και Υγείας τροποποιείται ο εσωτερικός οργανισμός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και συγκεκριμένα η παράγραφος 1 του άρθρου 6 για τη διάρθρωση της Ιατρικής Υπηρεσίας όπου στον Χειρουργικό Τομέα οι λέξεις «Πανεπιστημιακές Κλινικές» αντικαθίσταται με τις λέξεις «Πανεπιστημιακές Κλινικές /τμήματα ΕΣΥ» και εντάσσεται ένα Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

Επίσης, στον Εργαστηριακό Τομέα οι λέξεις «Πανεπιστημιακά εργαστήρια» αντικαθίστανται με τις λέξεις «Πανεπιστημιακά εργαστήρια/τμήματα ΕΣΥ» και εντάσσεται ένα Κυτταρολογικό Τμήμα.

 

Αλλαγές στη χορήγηση άδειας επαγγέλματος γιατρών - οδοντιάτρων

Αλλαγές ως προς τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος και τις εξετάσεις ειδικότητας ιατρών και οδοντιάτρων προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, με αφορμή τη δημοσίευση του νόμου 4600/2019 «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις».

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία από 1-4-2019 δέχονται τις αιτήσεις των ιατρών και οδοντιάτρων:

α. για τη χορήγηση της βεβαίωσης άσκησης του ιατρικού και οδοντιατρικού επαγγέλματος είτε είναι πτυχιούχοι της ημεδαπής είτε της αλλοδαπής.

β. για τη χορήγηση τίτλου ιατρικής και οδοντιατρικής ειδικότητας της ημεδαπής μετά από επιτυχείς εξετάσεις, με το σύστημα της αυτόματης αναγνώρισης, εφόσον οι τίτλοι προέρχονται από την Ε.Ε., σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Επιπλέον ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία θα χορηγούν βεβαιώσεις και πιστοποιητικά αναφορικά με πληροφορίες που απορρέουν από τα παραπάνω, όπως το πιστοποιητικό good standing, πιστοποιητικό ορθής άσκησης του επαγγέλματος, βεβαίωση χρόνου ειδίκευσης και ό,τι άλλο σχετικό ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους.

Από 1-4-2019 έως και 5-4-2019 όλες οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των συμμετεχόντων θα διαβιβαστούν από τις οικείες Περιφερειακές Ενότητες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία αντίστοιχα, με συνημμένες τις συμπληρωμένες καταστάσεις των συμμετεχόντων, που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις.

Επιπλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας θα αποστείλουν στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία τους φακέλους των ιατρών και των οδοντιάτρων αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν αποτύχει σε εξετάσεις ειδικότητας στο παρελθόν συμπεριλαμβανομένης και της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2019 και δεν έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις μέχρι 31-3-2019.

 

Στα επίπεδα του 2015 ο αριθμός εργαζομένων στο ΕΣΥ

Στα επίπεδα του 2015 έχει «καθηλωθεί» ο αριθμός των εργαζομένων στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, υπηρετούσαν 79.499 υπάλληλοι έναντι 79.533 υπαλλήλων το 2015.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 είναι σύμφωνα με την απογραφή ανθρώπινου δυναμικού 6.343 υπάλληλοι.

Αντίστοιχα, οι αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 είναι σύμφωνα με την απογραφή ανθρώπινου δυναμικού 7.097 υπάλληλοι.

 

Ερχονται προσλήψεις στην Υγεία

Ξεκινά η διαδικασία για 1.116 προσλήψεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας μετά τη δημοσίευση του Φ.Ε.Κ. για την προκήρυξη 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε. ή Υ.Ε.).

Η προθεσμία για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει την Τρίτη 9 Απριλίου και λήγει την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 14:00.

Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης η προθεσμία αρχίζει στις 2 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 17 Μαΐου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται επίσης με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

 

Φάρμακο για τους ρευματοπαθείς η άσκηση

2FARMAKO GIA TOYS REYMATOPAUEIS H ASKHSH

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΕΛΕΑΝΑ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Mε μεγάλη επιτυχία σε μια κατάμεστη αίθουσα ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της ΕΛΕΑΝΑ (Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα) σε συνεργασία με τη Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας».

Η εκδήλωση με τίτλο «Ρευματικά νοσήματα, Φλεγμονή- Χρόνια Πόνος: Διάγνωση-Αντιμετώπιση, Ανεπιθύμητες Ενέργειες- Κίτρινη Κάρτα» εστιάστηκε σε τρεις τομείς.

Πρώτον, στον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι έγκαιροι εμβολιασμοί στην αποφυγή λοιμωδών νοσημάτων σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα (Δρ Ιωάννης Πάκας) και στην πρόληψη των επιπλοκών και νοσημάτων όπως γρίπη, λοιμώξεις πνευμόνων, ηπατίτδα Β, έρπη και ζωστήρα για τα οποία μίλησε ο ρευματολόγος κ. Πάκας.

Δεύτερον, στην ανάγκη για ολιστική προσέγγιση των χρόνιων ρευματικών παθήσεων. Όπως τόνισε ο κ. Λάζαρος Σακκάς, καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας «Σήμερα, η αντιμετώπιση των ρευματοπαθειών τείνει να μην εστιάζεται μόνο στα φάρμακα της ρευματοπάθειας αλλά στην ολιστική αντιμετώπιση, με σκοπό τη διατήρηση της καλής υγείας των ασθενών. Οι ασθενείς με ρευματοπάθειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα έχουν πόνο, εξάντληση, διαταραχές ύπνου, καχεξία, γενικευμένη ανησυχία ή και κατάθλιψη για την εξέλιξη της χρόνιας πάθησης που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την ικανότητα για εργασία. Αυτά τα προβλήματα, που σχετίζονται μερικώς με την ενεργότητα της πάθησης, καθώς και νοσήματα που συνυπάρχουν με τη ρευματική πάθηση αντιμετωπίζονται με την ολιστική προσέγγιση. Η άσκηση, η ψυχολογική και η κοινωνική υποστήριξη είναι μέρος της ολιστικής αντιμετώπισης, καθώς και η συνεργασία με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, γυμναστές και νοσηλευτές».

Στην εκδήλωση τονίστηκε η υποστηρικτική δύναμη της άσκησης που όχι μόνο δημιουργεί αίσθημα ευεξίας, αλλά μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο, και βελτιώνει τη λειτουργικότητα. Όπως τονίστηκε από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Κουτεντάκη και κ. Φατούρο η «άσκηση είναι φάρμακο για τους ρευματοπαθείς». Η ψυχίατρος κ. Παπαλιάγκα τόνισε τη βοήθεια που προσφέρει η ψυχολογική υποστήριξη στον πόνο και την εξάντληση στα χρόνια νοσήματα.

Στο προεδρείο συμμετείχαν οι αν. καθηγήτρια Παθολογίας – Ρευματολογίας, κ. Χ. Κατσιάρη, Παν. Θεσσαλίας και ο Dr. Αθανάσιος Ζιώγας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass