ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΜΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Ποδαρικό» από τους ηλικιωμένους

*Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας από την 5η ΥΠΕ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2018 22:00

Οργανωτική ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας της Τοπικής Μονάδας Υγείας Λάρισας, που στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου. Στη νέα Μονάδα βρέθηκαν χθες το πρωί ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Νέστορας Αντωνίου, στελέχη της ΥΠΕ, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Λάρισας Βαγγέλης Γραντζής όπου συναντήθηκαν με το προσωπικό της ΤΟΜΥ. Την ίδια ώρα όμως βρέθηκαν και ηλικιωμένοι που αναρωτιούνταν αν θα συνεχίσουν να γράφουν τα φάρμακά τους οι γιατροί των ΚΑΠΗ ή ο γιατρός της Μονάδας.

«Την εποπτεία για τη λειτουργία των ΤΟΜΥ έχει το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, το γνωστό σε όλους μας ΠΕΔΥ», δήλωσε κατά την επίσκεψή του στον χώρο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ για να προσθέσει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που στόχο έχει η επιστημονική ομάδα των ΤΟΜΥ να είναι μέρος της κοινωνίας, να βγει στην κοινωνία και όχι απλώς να γράφει φάρμακα. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της». Η νέα ΤΟΜΥ θα λειτουργήσει προς το παρόν με έναν παθολόγο γιατρό και θα υποστηρίζεται με το Ακτινολογικό, το Μικροβιολογικό και το Παιδιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Λάρισας. Πλήρως στελεχωμένες είναι οι υπόλοιπες ειδικότητες της επιστημονικής ομάδας με νοσηλευτή, επισκέπτρια υγείας, κοινωνική λειτουργό και διοικητικό προσωπικό. Οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τον γιατρό μετά από ραντεβού.

«Οι ηλικιωμένοι που τα φάρμακά τους έγραφαν οι γιατροί των ΚΑΠΗ θα συνεχίζουν να κάνουν τις συνταγογραφήσεις τους σε αυτούς και όχι στην ΤΟΜΥ», διευκρίνισε ο κ. Αντωνίου. Παράλληλα οι Μονάδες θα είναι ανοικτές μόνο τις καθημερινές και όταν θα είναι πλήρως στελεχωμένες, με δεύτερο δηλαδή γιατρό και παιδίατρο, θα λειτουργούν σε δύο βάρδιες, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το τακτικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού των Μονάδων αυτών θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Για την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες απαραίτητη είναι η εγγραφή αυτών στην ΤΟΜΥ του Αγίου Γεωργίου. Οι μη εγγεγραμμένοι θα εξυπηρετούνται κατ’ εξαίρεση για έκτακτα περιστατικά, σύμφωνα με την κρίση του γιατρού.

Την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να βρεθεί σε Βόλο και Λάρισα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προκειμένου να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια στην ΤΟΜΥ της Αγριάς και στη συνέχεια στην ΤΟΜΥ του Αγ. Γεωργίου.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass