Τα «Χαμόγελα» της Μαριάνθης Νταφούλη άνθισαν στη Βελίκα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2024 11:05

Πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θέατρο «Θάλασσα» στη Βελίκα με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του «Δεν είναι έτσι τα χαμόγελα», του βιβλίου της Λαρισαίας συγγραφέα και νομικού, Μαριάνθης Νταφούλη.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι θεατές απόλαυσαν μια ειδυλλιακή βραδιά που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγιάς. Με μουσικές εισαγωγές από μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Αγγελάκα, του Πετρολούκα Χαλκιά, του Lou Reed και του Francisco Canaro και με την ταυτόχρονη προβολή βίντεο υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Ιωάννας Παρλάντζα, αγαπημένοι φίλοι και συγγενείς της συγγραφέα απέδωσαν με τον δικό τους ιδιαίτερο και συγκινητικό τρόπο αποσπάσματα του βιβλίου.
Τον συντονισμό της συζήτησης με τη συγγραφέα και το κοινό είχε ο ποιητής και εκδότης της Θράκας, Θάνος Γώγος, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο ποιητής και ιερέας Παύλος Καστανάρας και ο καθηγητής Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μέλφος, οι οποίοι αναφέρθηκαν με έμφαση στην ένταση των εικόνων και των συναισθημάτων, στις ανατροπές των ιστοριών, αλλά και στον μεστό λόγο που χαρακτηρίζουν το βιβλίο.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, η συγγραφέας εξήγησε πώς προέκυψε ο τίτλος του βιβλίου, ποια είναι τελικά τα αληθινά χαμόγελα, ποια είναι η σχέση του συγγραφέα με τους ήρωες όταν τελειώσει η συγγραφή ενός βιβλίου, ενώ αναφέρθηκε επίσης στα βιώματα και τις σκέψεις που αποτέλεσαν την έμπνευση των 15 ιστοριών που περιλαμβάνονται στη συλλογή διηγημάτων.
Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης προσφέρθηκε στους παρευρισκομένους κρασί, ενώ η συγγραφέας υπέγραψε βιβλία. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον εκδοτικό οίκο «Ο Μωβ Σκίουρος» και τον Δήμο Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass