«ΜΑΓΕΨΕ» Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Τα «ηχοχρώματα» της ελληνικής οπερέτας

Δημοσίευση: 20 Απρ 2018 15:09

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη
«Μάγεψε», εντυπωσίασε και ενθουσίασε τον κόσμο, που κατέκλυσε την Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα, η συναυλία - αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα. Και εφέτος, όπως γίνεται κάθε χρόνο, πιστή στην παράδοση που δημιούργησε η ίδια, η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας είχε την ευκαιρία να προσφέρει στους φίλους της καλής μουσικής ένα ξεχωριστό ποιοτικό πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, συνεργαζόμενη με κορυφαίους καλλιτέχνες.
«Πρωταγωνιστές» της εξαιρετικής βραδιάς οι εκτελεστές της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Δημήτρη Τσιαβέ, οι χορωδοί της Δημοτικής Χορωδίας Ελασσόνας, υπό τη διεύθυνση της Ευλαμπίας Ντούλα, που ενώθηκαν με τις λαμπερές και επιβλητικές φωνές τριών σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εντυπωσιάζοντας ένα κατάμεστο Θέατρο. Άριες, ντουέτα, χορωδιακά και ορχηστρικά ιντερλούδια που αποδόθηκαν από τους εξαιρετικούς σολίστ Ειρήνη Κώνστα (Soprano), Βάγια Κωφού (Mezzo Soprano) και Χρήστο Αμβράζη (Bass), «απλώθηκαν» στην αίθουσα και «εισέπραξαν» συνεχές χειροκρότημα και επευφημίες! Ήταν ένα γοητευτικό και νοσταλγικό ταξίδι στα «ηχοχρώματα», στα μυστικά και στους δρόμους της ελληνικής οπερέτας.
Μεστό το πρόγραμμα της βραδιάς, που προκάλεσε τον έκδηλο ενθουσιασμό του ακροατηρίου: «Οι Απάχηδες των Αθηνών» / «Καρδιά απ’ αγάπη ορφανή» / «Ο αγωγιάτης» / «Ριρίκα» / «Καρδερίνα και φλώρος» / «Θα το πιείς ένα ποτήρι» / «Θέλω να δω τον Πάπα» / «Ποτέ δεν θα στο πω» / «Μη ξεχνάς» / «Σαν όνειρο» / «Τον καιρό εκείνο τον παλιό» / «Ρετσίνα» / «Τσιγγάνικο ταγκό» / «Ακόμα ένα ποτηράκι» / «Η μικρή Μπλού-Μπλού» / «Ψηλά στο μέτωπο» / «Η καρδιά μου πονάει για σας» / «Πω πω τρελάθηκα».
Και βέβαια καταλυτική και η παρουσία του τρομπετίστα Γεράσιμου Ιωαννίδη, που παρουσίασε με τον δικό του τρόπο τη βραδιά. Στην ξεχωριστή συναυλία έδωσαν το «παρών»: Ως εκπρόσωπος του μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, και δεκάδες φίλοι της ποιοτικής μουσικής από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και του νομού Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass