ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ 1ο “FUCKUP NIGHTS” ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με αποτυχίες…

Δημοσίευση: 20 Απρ 2018 17:26

Μια ιδιαίτερη, πρωτότυπη για τα δεδομένα της Λάρισας, εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στον Μύλο του Παππά.

Τέσσερις επαγγελματίες, καταξιωμένοι ο καθένας στον τομέα του, μίλησαν στο κοινό για τις – κάποιες φορές παταγώδεις – αποτυχίες, που αποτέλεσαν για εκείνους κίνητρο να συνεχίσουν να προσπαθούν.
Στο πλαίσιο του 1ου «FuckUp Nights Λάρισα», που διοργανώθηκε από τρεις φοιτητές της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τους Δήμητρα Ακρίβου, Κωνσταντίνο Ανάργυρο και Δέσποινα Καλούση, η διευθύντρια Μάρκετινγκ της Green Cola International Λόλα Μπιλιμπίνη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου Κυριακή Σπανού μίλησαν για τις δύσκολες στιγμές στην επαγγελματική τους καριέρα.
Η διευθύντρια Μάρκετινγκ της Green Cola International Λόλα Μπιλιμπίνη ανέφερε ότι παρά τη μεγάλη απήχηση του βασικού προϊόντος της εταιρείας, της άκρως πετυχημένης Green Cola, το λανσάρισμα ενός επόμενου προϊόντος δεν είχε αντίστοιχα αποτελέσματα. Σύμφωνα με την κ. Μπιλιμπίνη ο δρόμος προς την επιτυχία περιλαμβάνει σίγουρα αρκετά λάθη, ενώ προκειμένου αυτά να επιλυθούν απαιτείται πίστη στο όραμα, προσήλωση στον στόχο αλλά το βασικότερο να έχει την ικανότητα κάποιος να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί τα λάθη του.
Ο καθηγητής κ. Γουργουλιάνης με ευφυή και χιουμοριστικό τρόπο αναφέρθηκε σε μια μεγάλη, «παταγώδη» όπως τη χαρακτήρισε, αποτυχία δική του και της ομάδας του προσπαθώντας μέσα από μια σειρά πειραμάτων και ερευνών να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα. Και μπορεί όπως σημείωσε ο στόχος να μην επετεύχθη ποτέ, αλλά μέσα από αυτή την αποτυχία, προέκυψαν δεκάδες πετυχημένες έρευνες, δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, διδακτορικές διατριβές, ενώ μέλη της ομάδας εκλέχθηκαν και οι ίδιοι καθηγητές.
Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που έχουν πάντα οι σχέσεις εργοδοτών – εργαζομένων και «συνέστησε αντιδράσεις μετά από σκέψη και όχι στην ένταση της στιγμής. Η αποτυχία πρέπει ν’ αφομοιώνεται, να εγκαθίσταται μέσα μας, όταν συμβαίνει και όχι να υποκρινόμαστε ότι δεν μας αφορά. Μόνο τότε γεννιέται η δύναμη για να επανέλθουμε με μια φρέσκια ιδέα, με πολλαπλάσια διάθεση για την κατάκτηση της επιτυχίας. Ασπίδες στην αποτυχία» κατέληξε, «αποτελούν η πειθαρχία, η αφοσίωση, η πολλή και καλή δουλειά, οι καλοί τρόποι προς όλους, συμβουλές που ακούγονται ως αυτονόητες αλλά πρέπει να τηρούνται όλες εξίσου για να δώσουν καλό αποτέλεσμα.
Τέλος, η κ. Σπανού ανέλυσε την έλλειψη εκπαίδευσης των Ελλήνων καλλιτεχνών σχετικά με την οικονομική διάσταση της δουλειάς τους, με αποτέλεσμα συχνά να αποτυγχάνουν. Συγκεκριμένα μίλησε για το ανέβασμα μιας παράστασης που επιμελήθηκε η ίδια το 2008 και η οποία αν και έκανε αίσθηση και είχε μεγάλη επιτυχία, επειδή πραγματοποιήθηκε σε υπό κατάληψη χώρο, δεν είχε εισιτήριο και άρα όχι την αντίστοιχη εισπρακτική επιτυχία. Ωστόσο, καταλήγοντας τόνισε ότι μερικές φορές πρέπει να ακολουθούμε το όνειρό μας, με όποιο κόστος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass