ΚΟΝΣΕΡΤΑ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ

Διέπρεψε η Συμφωνική Ορχήστρα στη Γερμανία

Δημοσίευση: 20 Απρ 2018 15:03

Συνέντευξη Τύπου για τη σημαντική επίσκεψη της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και εκπροσώπων του Δημοτικού Ωδείου στη Γερμανία έδωσαν χθες ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Ω.Λ. κ. Νικόλαος Καλτσάς, ο διευθυντής του Δ.Ω.Λ κ. Απόστολος Αλεξίου και ο μαέστρος της Σ.Ο.Λ. Χρήστος Κτιστάκης.


Όπως σημειώθηκε τα 23 μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, ο μαέστρος της Χρήστος Κτιστάκης, τέσσερις σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου, και οι κ. Καλτσάς και Αλεξίου είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια βδομάδα στην πόλη Μπαντ Κένιγκσχοφεν, προσκεκλημένοι της κρατικής μουσικής σχολής της περιοχής. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους πραγματοποίησαν συναυλίες μουσικής δωματίου και συμφωνικές, ξεναγήσεις σε ιστορικά μέρη της περιοχής καθώς και συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο εκπαιδευτηρίων.
Συγκεκριμένα, δόθηκε μια συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μπαντ Κένιγκσχοφεν με σύνολα μουσικής δωματίου και σπουδαστές του ΔΩΛ, ενώ η ορχήστρα έπαιξε και στην πόλη Έλσενφελντ με σολίστ τον καθηγητή Μίκαελ Λέρχερ και διευθυντή τον Χρήστο Κτιστάκη, και σε σύμπραξη με τη χορωδία της Γερμανικής σχολής παίχτηκαν μέρη του ορατορίου «Μεσσίας» του Γκ. Φ. Χέντελ υπό τη διεύθυνση του Έρνστ Έστραϊχερ, διευθυντή της σχολής. Στην πόλη αυτή ο πρόεδρος του ΔΩΛ Νικόλαος Καλτσάς και ο διευθυντής Απόστολος Αλεξίου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον περιφερειάρχη της Κάτω Φρανκονίας Έρβιν Ντόττσερ ο οποίος παρακολούθησε και τη συναυλία.
Επίσης, το ίδιο πρόγραμμα παίχτηκε στην πόλη Μπαντ Νόιστατ σε μια θαυμάσια αίθουσα εκδηλώσεων, όπου παρευρέθηκε ο Τόμας Άμπερμαν, νομάρχης της περιοχής Γκράμπφελντ όπου ανήκουν οι πόλεις Μπ. Κένιγκσχοφεν και Μπ. Νόιστατ. Οι εμφανίσεις των Λαρισαίων μουσικών σε όλες τις εκδηλώσεις άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στο κοινό όσο και στους συναδέλφους της Γερμανικής σχολής, πράγμα που αποτυπώθηκε και στον τοπικό Τύπο.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψης οι σπουδαστές του ΔΩΛ Νικόλαος Παππάς και Νικόλαος Θεριμιώτης συμμετείχαν σε εισαγωγικές εξετάσεις της σχολής πιάνου και κιθάρας, όπου πέτυχαν, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους εκεί. Σημειώνεται, ότι το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας έχει καταρτίσει αντίστοιχο πρόγραμμα φιλοξενίας για τη χορωδία και τους καθηγητές της σχολής του Μπ. Κένιγκσχοφεν για τις 28 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο αντιδήμαρχος κ. Σάπκας σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική τόσο για την πόλη όσο και για το ωδείο, αυτή η μακροχρόνια συνεργασία με τη Σχολή της Γερμανίας και ότι πλέον μπαίνει και σε επίπεδο ανταλλαγής σχημάτων, ενώ τόνισε την ανάγκη στήριξης από όλους τους φορείς της πόλης, σε κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass