"Κόφτες" στο φετινό επίδομα παιδιού

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ - ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 15:00

Έκλεισε χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για τις αιτήσεις που αφορούν το επίδομα παιδιού έτους 2019. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει εκ νέου στα τέλη Φεβρουαρίου για το επίδομα παιδιού 2020 και η πρώτη διμηνιαία δόση ( Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου) θα καταβληθεί στις 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει νέα αίτηση μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Στο μεταξύ στο ν/σ του Υπ. Εργασίας, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή  περιλαμβάνεται την «επίμαχη» τροποποίηση  για το επίδομα παιδιού με το κριτήριο της υποχρεωτικής εγγραφής των παιδιών στο σχολείο.  Οπότε όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να δηλώνουν και το σχολείο των παιδιών τους. Η συγκεκριμένη τροποποίηση έχει στόχο να «μαζέψει» τους δικαιούχους και ειδικά τις ομάδες των Ρομά που λαμβάνουν το επίδομα, ενώ έχει μπει ως προϋπόθεση η «συνέπεια» του παιδιού-μαθητή στην υποχρεωτική εκπαίδευση, να μην έχει μείνει δηλαδή από απουσίες.

Επίσης με βάση το νομοσχέδιο, το επίδομα παιδιού θα χορηγείται -πλην ειδικών εξαιρέσεων- σε κατηγορίες προσώπων που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα ελληνική επικράτεια τα τελευταία 5 έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης, όπως αυτό προκύπτει από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Ωστόσο, για τους πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στη χώρα ήδη πέντε χρόνια και έλαβαν το επίδομα το 2019 θα τεθεί σε ισχύ μια μεταβατική περίοδος και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά το επίδομα και φέτος, εφόσον πληρούν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Το επίδομα θα μπορούν να λάβουν πλέον και οι πολίτες δικαιούχοι επικουρικής προστασίας.

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Βάσει του νέου νομοσχεδίου οι πληρωμές του επιδόματος παιδιού θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σε διμηνιαίες δόσεις με την ημερομηνία καταβολής κάθε δίμηνο την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Αναλυτικά:

* Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου) θα καταβληθεί στις 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει νέα αίτηση μέχρι τα μέσα Μαρτίου για το επίδομα παιδιού του τρέχοντος έτους.

* Η δεύτερη δόση επιδόματος παιδιού (Μαρτίου - Απριλίου) θα δοθεί στις 29 Μαΐου 2020

* Η τρίτη δόση επιδόματος παιδιού (Μαΐου- Ιουνίου) θα δοθεί στις 31 Ιουλίου 2020

* Η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού (Ιουλίου - Αυγούστου) θα δοθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2020

* Η πέμπτη δόση επιδόματος παιδιού ( Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου) θα δοθεί στις 30 Νοεμβρίου 2020

* Η έκτη δόση του επιδόματος παιδιού (Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου) θα δοθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2020, δηλαδή πριν τις 25 Δεκεμβρίου του 2020.

 Τέλος επισημαίνεται πως εάν ο δικαιούχος του επιδόματος λάβει διαφορετικό ποσό από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό θα συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass