Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημ. Αδάμ: Μαζί πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα

* Παρουσίασε εκπροσώπους φορέων και επιχειρηματίες που τον στηρίζουν

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2017 22:20

Έχοντας στο πλευρό του προέδρους συλλογικών φορέων του νομού, με τους οποίους «συνεργάστηκε άψογα και αποτελεσματικά για την προώθηση των προβλημάτων της αγοράς και των επιχειρήσεων», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδάμ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», ανακοίνωσε εκ νέου την υποψηφιότητά του για τις προσεχείς εκλογές.

Αναλυτικότερα στο πλευρό του κ. Αδάμ, ήταν οι παρακάτω πρόεδροι φορέων και επιχειρηματίες (με τη σειρά που τους παρουσίασε ο κ. Αδάμ): Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ και ιδιοκτήτης του Animus Αχ. Νταβέλης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Κατσαρός (μαζί συνεργάστηκαν για το Ινστιτούτο Διαμεσολάβησης), ο επί χρόνια πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργος Κραχτόπουλος, ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Σανίδας, ο επίσης πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μηνάς Μάτσακας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Νίκος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας Μιχ. Μούσιος, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κ. Καλόγηρος (ο κ. Αδάμ ανέφερε ότι στη νέα του θητεία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα), ο Γιάννης Τσερέπας, ο οποίος κατάφερε να μεγαλώσει και εκτός συνόρων της Ε.Ε. την οικογενειακή του επιχείρηση, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Βασίλης Μανδηλάς, ο πρώην πρόεδρος του ΣΘΕΒ, ιδιοκτήτης της «Επίλεκτος» Αποστ. Δοντάς, ο πρόεδρος του ΘΕΣγάλα Θανάσης Βακάλης, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Αστ. Τσούτσας και ο εφοριακός Κώστας Σαμουρέλης.

Επίσης έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία στον χώρο της συνέντευξης Τύπου του υποψήφιου με τον συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο» Βασίλη Ζάρκου, τον οποίο ο Δημήτρης Αδάμ χαρακτήρισε «αντίπαλο» μεν στις προσεχείς εκλογές, αλλά άνθρωπο που επιδιώκει τις συνεργασίες για το καλό της αγοράς και ως μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου δεν άσκησε κακοπροαίρετη κριτική. Ευελπιστώ σε παρόμοια συνεργασία στο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Αδάμ, ενώ κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει την περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Ζάρκος διευκρίνισε ότι «η παρουσία του οφειλόταν στην επιθυμία του να τιμήσει την υποψηφιότητα του συνυποψηφίου του, ενώ το θέμα των συνεργασιών με όλες τις παρατάξεις θα κριθεί σε επίπεδο θέσεων και αρχών».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Αδάμ αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του, υποστηρίζοντας τα εξής: H σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μένα όχι μόνο γιατί ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για την προεδρία του Επιμελητηρίου Λάρισας, αλλά γιατί το κάνω έχοντας γύρω μου μερικούς από τους σημαντικότερους και αξιότερους ανθρώπους της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η θητεία της παρούσας διοίκησης του Επιμελητηρίου και σύντομα θα βρεθούμε όλοι στις κάλπες. Στη θητεία που κλείνει προσπαθήσαμε και σ’ ένα βαθμό καταφέραμε να βάλουμε μια διαφορετική αντίληψη στη λειτουργία του Επιμελητηρίου. Μια αντίληψη που έχει σαν κέντρο την επιχειρηματικότητα, αλλά και τον επιχειρηματία - άνθρωπο που επιχειρεί και στηρίζει ολόκληρη την οικονομία της χώρας. Και κυρίως τη διαφάνεια όχι μόνο στην οικονομική διαχείριση – κάτι που άλλωστε θεωρούμε αυτονόητο – αλλά σε όλα τα επίπεδα: Στην εκπροσώπηση, στη λήψη των αποφάσεων, στον σεβασμό στον άνθρωπο και τον επαγγελματία. Τα εμπόδια που χρειάστηκε να υπερπηδήσουμε ήταν αρκετά. Τα περισσότερα προέκυψαν από την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, τις δυσκολίες ενός γραφειοκρατικού συστήματος διαχείρισης του κράτους, αλλά και εμπόδια που προκύπτουν από αντιλήψεις που είναι ριζωμένες στο χτες. Δεν θέλω να αναφερθώ διεξοδικά στα «επιτεύγματα» της θητείας μας. Ελπίζω ότι ο κάθε καλόπιστος κριτής, είδε και τα θετικά και τα αρνητικά μας. Εξάλλου μας ενδιαφέρει πρωτίστως το αύριο και όχι το χτες. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ βελτιώσαμε την ποιότητα των υπηρεσιών στα μέλη μας, διαχειριστήκαμε τα οικονομικά του Επιμελητηρίου με σύνεση στη δύσκολή περίοδο των μηδενικών εισφορών, στηρίξαμε στην πράξη την επιχειρηματικότητα με συμμετοχή σε αποστολές, εκθέσεις και διοργανώσαμε πληθώρα επιμορφωτικών προγραμμάτων για τα μέλη μας, παρεμβήκαμε στις τοπικές υπηρεσίες αλλά και στα υπουργεία, συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς της πόλης μας, ήμασταν παντού δυναμικά παρόντες. Αυτόν τον αγώνα φιλοδοξώ όμως να σας καλέσω να συνεχίσουμε μαζί. Να συνεχίσουμε να αναζητούμε και να αξιοποιούμε ευκαιρίες, να ανοίγουμε δρόμους, να δημιουργούμε προϋποθέσεις. Καλούμε όλους τους ανθρώπους της περιοχής μας, που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, να βρεθούμε μαζί, πλάι – πλάι, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής ενώνοντας τις δυνάμεις μας. Οι πόρτες του Επιμελητηρίου ήταν και παραμένουν ανοιχτές για όλες και για όλους. Ομοίως είναι ανοιχτές και οι πόρτες του συνδυασμού μας για τις εκλογές. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. Στόχος μας ήταν και παραμένει από τις εκλογές να κερδίσει το Επιμελητήριο, να κερδίσει η επιχειρηματικότητα. Θα είμαστε εδώ και την επόμενη ημέρα των εκλογών με όλες και με όλους, για να στηρίξουμε τον θεσμό και μέσω του θεσμού τον επαγγελματία, τον βιοτέχνη, τον έμπορο».

Καταλήγοντας ο κ. Αδάμ δήλωσε: Γνωρίζουμε όλοι μας καλά, πως για να κρατήσουμε βιώσιμες τις επιχειρήσεις μας, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα βιώσιμο και ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον. Μια κοινωνία και μια επιχειρηματική κοινότητα που να δραστηριοποιείται, να ρισκάρει, να κερδίζει ή να χάνει και όταν χρειάζεται να ξαναπροσπαθεί. Είναι βέβαιο πως ο καθένας μόνος, δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Κι αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο μεγάλος μας στόχος: Το Επιμελητήριο να είναι η ομπρέλα, η ασπίδα προστασίας, ο σύμβουλος, ο συνεργάτης, ο φίλος. Προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. Ανοιχτό στην καινοτομία, στα σύγχρονα εργαλεία, στις καινούριες ιδέες. Το όχημα που θα οδηγήσει στη νέα εποχή, χωρίς φοβίες, αλλά με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις ικανότητές μας. Καλούμε όλους τους ανθρώπους της περιοχής μας, που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, να έρθουν μαζί μας. Να σταθούν δίπλα μας και να σταθούμε δίπλα τους. Να συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα δράσης, στις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των συναδέλφων μας επιχειρηματιών».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass