ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ "ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ" ΜΕ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ

Ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της η αγορά…

* Ανοικτά τα καταστήματα μεθαύριο μεθαύριο Κυριακή - Σε πανελλαδική απεργία οι εμποροϋπάλληλοι

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2017 15:41

"Παράθυρο" για να ξαναβρεί η αγορά τους ρυθμούς της και να επανέλθει στην κανονικότητα άνοιξε η χθεσινή μέρα…

Οι δρόμοι στο εμπορικό κέντρο της Λάρισας, αν και δεν άνοιξαν εντελώς, ήταν προσπελάσιμοι για τους πεζούς και η είσοδος στα εμπορικά καταστήματα μέσω των πεζοδρόμων γινόταν με ευκολία.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων από νωρίς το πρωί, τέθηκαν σε συναγερμό, έριχναν αλάτι μπροστά στις εισόδους, απομάκρυναν το χιόνι και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ομαλής κίνησης και πρόσβασης στα μαγαζιά τους. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ένα μεγάλο μερίδιο για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στο εμπορικό κέντρο οφείλεται και σ΄ αυτούς .

Σε κάθε περίπτωση η χθεσινή ημέρα δεν θύμιζε σε τίποτε την προχθεσινή, όπου κάθε δραστηριότητά της είχε παραλύσει, και η αγορά δειλά μεν αλλά σταθερά δε, άρχισε να ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της, προσπαθώντας να καλύψει το χαμένο έδαφος όχι μόνο των τελευταίων ημερών αλλά και της εορταστικής περιόδου, που δεν βοήθησε ιδιαίτερα τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θυμίζουμε πως λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης τα καταστήματα της πόλης, με απόφαση του ΕΣΛ είχαν κλείσει προχθές το απόγευμα, ενώ το πρωί ελάχιστοι τόλμησαν να τα λειτουργήσουν… Με τη χθεσινή ημέρα, ουσιαστικά να είναι μισή και τις καιρικές συνθήκες να μη επιτρέπουν στην αγορά να εκμεταλλευτεί τη δυναμική των εκπτώσεων, επαγγελματίες και καταναλωτές αποδιοργανώθηκαν εντελώς…  

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Πάντως μεθαύριο την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων, σύμφωνα με το νόμο, η αγορά θα είναι ανοικτή καθώς τα εμπορικά καταστήματα δικαιούνται προαιρετικά να λειτουργούν από τις 11 το πρωί έως το 8 το βράδυ. Ο εμπορικός σύλλογος Λάρισας, πρότεινε μάλιστα για τα μέλη του, μικρότερο ωράριο λειτουργίας και μέχρι τις 4 μ.μ.

"Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2017 άρχισαν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017. Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 του ίδιου νόμου, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017. Με βάση τα παραπάνω, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων – μελών του ΕΣΛ για την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 είναι 11:00-16:00 (κατά πλειοψηφία)" τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της διοίκηση της ΕΣΛ.

Τα καταστήματα των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11 π.μ. έως 8 μ.μ. και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση " τόσο κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 15 Ιανουαρίου οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές»…

ΑΠΕΡΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Την ίδια ημέρα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία. Η ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις των εμπόρων, χωρίς κανένας συλλογικός φορέας του εμπορίου να της το έχει ζητήσει, αλλά προφανώς σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές, ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10". Η Κυβέρνηση, όπως συνεχίζει η ΟΙΥΕ, ρίχνει την ευθύνη στους αντιπεριφερειάρχες και ενώ την ίδια ώρα που δηλώνει ότι υποστηρίζει τους εργαζόμενους, τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές. Η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και τις οργανώσεις των εμπόρων και των καταναλωτών να συμμετέχουν στην απεργία τονίζοντας ότι ανάλογες κινητοποιήσεις θα υπάρχουν όλες τις Κυριακές που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass