ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΞΕΝΩΝΑ

Παζάρι με παλιά και αγαπημένα

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2015 0:20

 

«Δεν προλάβαμε να ανοίξουμε και οι Λαρισαίοι γέμισαν τον χώρο», αναφέρει γεμάτη χαρά η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νικολέττα Θεοδωροπούλου.

Για 14η χρονιά ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό διοργανώνει το παζάρι «Παλιά κι αγαπημένα», το οποίο ξεκίνησε χθες Τετάρτη και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. Τα «Παλιά κι αγαπημένα» φιλοξενούνται στο κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Κουμουνδούρου, αριθμός 4 (πλησίον Μεγάλου Αλεξάνδρου) και το οποίο προσφέρθηκε ευγενώς για τον σκοπό αυτό από το Ίδρυμα Σ. Ζιαζιά. «Ο κόσμος για ακόμα μια χρονιά δείχνει απλόχερα την αγάπη του, φέρνοντας τα αγαπημένα του αντικείμενα, αλλά και αγοράζοντας ό,τι για κάποιον άλλο δεν ήταν χρήσιμο προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ενισχυθεί ο σύλλογός μας», υπογραμμίζει η Νικολέττα Θεοδωροπούλου για να προσθέσει ότι «είναι και αυτός ένας τρόπος ανακύκλωσης. Ό,τι δεν θέλουμε δεν το πετάμε, το προσφέρουμε».

Όσοι θέλουν να προσφέρουν αντικείμενα όπως βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά, CD, πίνακες, κουζινικά είδη, αξεσουάρ, κοσμήματα, κεντήματα μπορούν να επισκέπτονται τον χώρο που φιλοξενείται το παζάρι μέχρι το τέλος του μήνα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Πρώτη μέρα η χθεσινή και η ανταπόκριση ήταν άμεση. Γυναίκες, άνδρες και μητέρες με τα παιδιά τους έσπευσαν προκειμένου να στηρίξουν με την αγορά τους το έργο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό. Βιβλία, πίνακες, φωτιστικά αλλά και εκκλησιαστικές εικόνες ήταν από τα αντικείμενα που είχαν και τη μεγαλύτερη ζήτηση.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΑΠΗΣ

Ένα καλάθι θα περιμένει να γεμίσει με τρόφιμα και αγάπη για τον ξενώνα «Ελευθερία», από τις 24 έως και τις 26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό το καλάθι θα φιλοξενείται στο ζαχαροπλαστείο «Οικονόμου» Ιωαννίνων 144 στη Λάρισα.

Το 1998 γονείς παιδιών με αυτισμό στην προσπάθειά τους να οργανωθούν σαν μία ομάδα με κοινά προβλήματα, με την υποστήριξη των φίλων, ίδρυσαν τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας. Σε αυτή την προσπάθεια έχουν τη συμπαράσταση επιστημόνων ειδικών στον αυτισμό. Οι φίλοι – εθελοντές στηρίζουν τις δραστηριότητές τους και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του συλλόγου.

Σκοπός του συλλόγου είναι η στήριξη των ατόμων με αυτισμό της περιοχής και των οικογενειών τους. Με το πέρασμα του χρόνου η προσφορά του Συλλόγου επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Σήμερα η προσφορά και η δράση του έχει πανελλαδική εμβέλεια.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με γονείς από όλη την Ελλάδα και έχουν αρχίσει να προσφέρουν πληροφόρηση και γονεϊκή υποστήριξη στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Στους άμεσους στόχους τους εντάσσεται η καλύτερη ενημέρωσή τους σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών με αυτισμό και των οικογενειών, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουν πληρέστερη πληροφόρηση.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass