ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κλείνουν τις εκκρεμότητες ενόψει συνεδρίου

* Ζήτησαν από τον Ν. Αντωνίου να δηλώσει δημόσια ότι δεν ανήκει στο κόμμα –Οι αιχμές Γελαλή για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2015 0:20

 

Η συζήτηση για το τι κόμμα θέλουν, πόσο αναγκαίο είναι να αλλάξει και για το ποιες πρακτικές του παρελθόντος πρέπει να αποκλειστούν ενόψει του συνεδρίου του προσεχούς Φεβρουαρίου, κυριάρχησε στην προχθεσινή συνέλευση της οργάνωσης μελών Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις εκκρεμότητες που παραμένουν σε τοπικό επίπεδο, τόσο σε σχέση με τη στάση που οι ίδιοι θα κρατήσουν, όσο και για τη στάση που το κόμμα θα τηρήσει απέναντί τους – ο λόγος για τις περιπτώσεις της Ηρώς Διώτη, του Δημήτρη Γελαλή και του Νέστορα Αντωνίου - σε μεγάλο ποσοστό διευκρινίστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Όπως είναι γνωστό, η πρώην βουλευτής ανακοίνωσε ενώπιον του σώματος ότι παραιτείται από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαφωνεί τόσο με τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι, όσο και με τη δυνατότητα της κυβέρνησης να την υλοποιήσει. Είχε δε προηγηθεί η παραίτησή της και από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η Ηρώ Διώτη παραμένει εν τω μεταξύ επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», αν και το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει η πρόθεση να αντιμετωπιστεί σε κεντρικό επίπεδο, καθώς υπάρχουν σε πολλές αντίστοιχες περιφερειακές παρατάξεις πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είτε απλά παραιτήθηκαν από το κόμμα, είτε έχουν προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΕΛΑΛΗ

Στην προχθεσινή συνέλευση πήρε τον λόγο και ο έτερος πρώην βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γελαλής, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του κόμματος τον Σεπτέμβριο, αλλά και για την κατάρτιση του ίδιου ψηφοδελτίου τον περασμένο Ιανουάριο.

Μιλώντας στην «Ε», ο κ. Γελαλής επισήμανε ότι δεν έλαβε τις εξηγήσεις που ζητούσε, καθώς δεν παρευρέθηκε στη συνέλευση στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής και τόνισε ότι υπήρξαν διαδικασίες μη δημοκρατικές και μη συμμετοχικές που έκαναν κακό στο κόμμα και οι οποίες δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Έκανε παράλληλα λόγο για ένα κόμμα το οποίο θα μπορεί να ασκεί και κριτική στην κυβέρνηση, προσπαθώντας να διορθώσει τυχόν λάθη ή υπερβολές.

Ο κ. Γελαλής ξεκαθάρισε πάντως ότι θα καταθέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί τόσο ως αντιπρόσωπος στο επικείμενο συνέδριο, όσο και στη νέα νομαρχιακή επιτροπή που αναμένεται να αναδειχθεί την ίδια περίοδο.

Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο συντονιστής Πέτρος Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι όλες οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου είχαν την απόλυτη κάλυψη τόσο της Κεντρικής Επιτροπής όσο και των εκάστοτε γραμματέων του κόμματος, ενώ αναφορικά με την περίπτωση του κ. Γελαλή ενήμερος ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανοιχτό παραμένει εξάλλου το θέμα του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, ο οποίος μπορεί να εξέφρασε δημόσια τις αντιρρήσεις του για τη συμφωνία και την κυβερνητική πολιτική, αλλά του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει ότι δεν ανήκει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα με το αν παραιτηθεί ή όχι από τη διεύθυνση και πότε.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Στην προχθεσινή συνέλευση εγκρίθηκαν οι αιτήσεις ένταξης νέων μελών, ενώ η σχετική διαδικασία συνεχίζεται.

Εν τω μεταξύ, προετοιμάζονται τρεις ανοικτές εκδηλώσεις του κόμματος μέχρι τα Χριστούγεννα, η μία στα τέλη Οκτωβρίου με συνδικαλιστικό περιεχόμενο και τη συμμετοχή μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, η δεύτερη το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου που θα αφορά φίλους του κόμματος οι οποίοι δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής μέλη και η τρίτη τον Δεκέμβριο για τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις στην οποία θα παραστεί και θα μιλήσει κορυφαίο κεντρικό στέλεχος.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass