ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΓΕΧΑ

«Η Πρόνοια του Θεού είναι παντού»

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2015 8:22

 

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ἰγνάτιος τέλεσε τον αγιασμό στην αίθουσα της ΓΕΧΑ επί την έναρξη των ομιλιών και του κατηχητικού έργου γενικότερα.

Μετά τον αγιασμό ο πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος αναπτύσσοντας το θέμα «Εμπιστευόμαστε την Πρόνοια του Κυρίου;» τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Χριστιανός σημαίνει ζωή αληθινή κοντά στον Θεό και δημιουργό μας. Γνήσιος μαθητής Χριστού. Κατά τον Μέγα Βασίλειο «ίδιον του Χριστιανού» είναι «το προοράσθαι τον Κύριον ενώπιον αυτού διά παντός και το πιστεύειν εις αυτόν και την θείαν αυτού πρόνοιαν». Ο Θεός ενεργεί σε όλη την κτίση και τίποτα δε γίνεται μηχανικά ή τυχαία. Η συνεχής και άμεση φροντίδα και επίβλεψη του Θεού επί του κόσμου προς πλήρη εκπλήρωση της αποστολής και του προορισμού του ονομάζεται Θεία Πρόνοια. Πώς βιώνουμε στη ζωή μας τη Θεία Πρόνοια; Είναι πολύ σημαντικό να αισθανόμαστε την Πρόνοια του Θεού. Κατά τους πατέρες αυτή η αίσθηση είναι έκφραση και απόδειξη της πνευματικής υγείας του ανθρώπου. Οποιος παρακολουθεί τις ευεργεσίες του Θεού, έλεγε ο Αγιος Παΐσιος ο αγιορείτης, μαθαίνει να εξαρτά τον εαυτό του από τη Θεία Πρόνοια».

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κλείνοντας είπε ότι «η Πρόνοια του Θεού είναι το μεγαλύτερο θαύμα. Είναι παντού. Αν καταλάβουμε το εύρος της Πρόνοιας του Θεού δεν θα υπάρχει σ’ αυτόν τον κόσμο πόνος, λύπη και στεναγμός. Να την αισθανόμαστε, να τη χαιρόμαστε και να τη ζούμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass