ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Προβληματισμός για το εύρος της διαφοράς

* Βαγγέλης Παπαλέξης: Ξεκάθαρη εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το μνημόνιο * Χρ. Κέλλας: Ημασταν, είμαστε και θα μείνουμε ενωμένοι

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2015 1:41

 

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

Την αρχική προσμονή που είχαν δημιουργήσει οι δημοσκοπήσεις διαδέχθηκε η απογοήτευση στο γαλάζιο στρατόπεδο, όταν η παγίωση των αποτελεσμάτων κατέδειξε τη σταθερή υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ όπου από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στελέχη και φίλοι του κόμματος, περισσότερο σχολίαζαν το εύρος της διαφοράς παρά αυτή καθεαυτή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία για πολλούς ήταν αναμενόμενη αν όχι και… ζητούμενη υπό την προοπτική των σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που καλείται να εφαρμόσει η νέα Κυβέρνηση. Υπό το πρίσμα αυτό η αντίδραση στο εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ψύχραιμη, με τη διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων να αποτελεί το βασικό αντικείμενο συζήτησης αλλά και η επόμενη μέρα για τη χώρα και τη Νέα Δημοκρατία.

Σχολιάζοντας σε δηλώσεις στην «Ε» το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Βαγγέλης Παπαλέξης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία «ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μία ξεκάθαρη επίσης εντολή του λαού να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο».

Παράλληλα αποδίδει τη μεγάλη διαφορά στο γεγονός ότι επικράτησε «πόλωση» μεταξύ των μικρών κομμάτων η οποία και ευνόησε το πρώτο κόμμα. Ενώ όσον αφορά στη ΝΔ τονίζει ότι θα πρέπει και μετεκλογικά να επιμείνει στο κλίμα συναίνεσης και να προτείνει ισοδύναμα για την ανακούφιση των πολιτών. Όσο δε για τα εσωκομματικά της ΝΔ, παρατηρεί ότι θα πρέπει να αφήσει κατά μέρος παλαιοκομματικές νοοτροπίες και ελπίζει ότι ο επόμενος πρόεδρος θα είναι άνθρωπος που προέρχεται και εκπροσωπεί τους πολίτες που έχει πλήξει περισσότερο η κρίση και το μνημόνιο.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Παπαλέξης τονίζει τα ακόλουθα: Είναι μία ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκάθαρη επίσης εντολή του λαού προς τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμοστεί το τρίτο μνημόνιο του διαπραγματεύτηκε, που υπέγραψε και ψηφίστηκε. Ελπίζουμε ότι από την επόμενη μέρα θα έχουμε μία κυβέρνηση σταθερότητας η οποία και θα πρέπει να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση.

Σε αυτή την κυβέρνηση η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να έχει ενεργό ρόλο όχι ως κόμμα που συμμετέχει στη διακυβέρνηση και στην ψήφιση των μέτρων αλλά ως κόμμα που προωθεί τη δημιουργική, εφαρμοστική ικανότητα των μέτρων και προτείνει ισοδύναμα προς όφελος όλων των πολιτών και όλων των παραγωγικών τομέων και ιδιαίτερα εκείνων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Εμείς ως ΝΔ θα δείξουμε ουσιαστικά αυτό που λέγαμε και προεκλογικά ότι: η συναίνεση είναι απαίτηση του λαού και ελπίζουμε το ίδιο να πράξει και ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα.

Σε ερώτηση της «Ε» εξάλλου σχετικά με το μέγεθος της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειχναν «ντέρμπι» ο Β. Παπαλέξης σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι λόγω και του νεαρού της ηλικίας μου, έβλεπα να υπάρχει μία υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ και απήχηση στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα από τους νέους, καθώς συνηθίζω να αφουγκράζομαι τους ανθρώπους γύρω μου και όχι τα κανάλια τα οποία τα θεωρώ υποκινούμενα. Εξεπλάγην μόνον στο κομμάτι της διαφοράς, θεωρώ ότι οι μικρές διαφορές μεταξύ των μικρών κομμάτων αύξησαν την πόλωση γεγονός που ωφέλησε το πρώτο κόμμα.

Αναφορικά δε με την επόμενη μέρα στη ΝΔ και τις εσωκομματικές εξελίξεις, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, σχολιάζει: «Η επόμενη μέρα θα μας βρει νηφάλιους και με καθαρό μυαλό να αξιολογούμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Και παρότι δεν θεωρώ ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι ικανό να «υπαγορεύει» αλλαγή στην ηγεσία της ΝΔ , ωστόσο η μακρόχρονη ιστορία του κόμματος, ο μεγάλος αριθμός άξιων στελεχών της βάσηW του κόμματος, θεωρώ ότι απαιτεί να γίνει ριζική αλλαγή στη λειτουργία και τη διαχείριση του κόμματος. Να γίνουμε πιο σύγχρονοι, να αφαιρέσουμε παλαιοκομματικές νοοτροπίες και να αναδείξουμε στελέχη που προέρχονται από τη βάση και είναι αγαπητά. Σε ότι έχει σχέση με την αλλαγή προέδρου όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογή από τη βάση όχι σε κοντινό χρονικό διάστημα αλλά σε εύλογο, ώστε να μέσω των διεργασιών να αναδειχτεί από τη βάση, ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ που ελπίζω ότι θα προέρχεται και θα εκπροσωπεί αυτές τις κατηγορίες των πολιτών που έχει πλήξει περισσότερο η κρίση και το μνημόνιο.

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΗΜΑΣΤΑΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή εντολή στον κύριο Τσίπρα να εφαρμόσει τα μέτρα του δικού του μνημονίου, τα μέτρα που ο ίδιος και ο κ. Καμμένος έφεραν και ψήφισαν στη βουλή. Και οι δυο τώρα μπορούν να εφαρμόσουν απρόσκοπτα τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιό τους και να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Πλέον δεν έχουν καμία δικαιολογία για να μην κυβερνήσουν.

Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλους τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες, που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και στάθηκαν δίπλα μας και σε αυτή την μάχη. Να έχουν το κεφάλι ψηλά και να είναι περήφανοι για όλη αυτήν την προσπάθεια. Εμείς για άλλη μια φορά είπαμε την απόλυτη αλήθεια στον ελληνικό λαό, κοιτάζοντας όλους τους Έλληνες στα μάτια και έτσι θα προχωρήσουμε. Ήμασταν, είμαστε και θα μείνουμε ενωμένοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass