«ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ», ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ενθουσιασμός για τη νέα νίκη, αγωνία για τις 2 επιπλέον έδρες

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2015 1:41

 

Κοντά στην εκλογή τεσσάρων βουλευτών στον νομό βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, με χαμηλά πάντως τη σχετική ενσωμάτωση.

Συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση στο 57% των εκλογικών τμημάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές στη Λάρισα και ειδικότερα τους Αλέξη Τσίπρα, Άννα Βαγενά, Νίκο Παπαδόπουλο και Στέλιο Παπρά, ενώ αν τελικά ο πρόεδρος του κόμματος επιλέξει να διατηρήσει την έδρα στο Ηράκλειο, τότε βουλευτική έδρα καταλαμβάνει και ο Νίκος Σαμαράς, η επιλογή των Οικολόγων Πράσινων για το ψηφοδέλτιο.

Παράλληλα, με καταμετρημένα τα αποτελέσματα στα 479 από τα 481 εκλογικά τμήματα του νομού, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 52.150 ψήφους και ποσοστό 34,94%, μειωμένο κατά 1,2 ποσοστιαία μονάδα και περίπου 9.000 ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Με ενθουσιασμό αλλά χωρίς υπερβολές πανηγύρισαν στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας τη χθεσινή εκλογική νίκη.

Από νωρίς το απόγευμα τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το εκλογικό κέντρο, παρακολουθώντας καταρχήν τα αποτελέσματα των exit polls.

Αρχικά αντέδρασαν με ηρεμία, για να εκφραστούν στη συνέχεια με ενθουσιασμό, μόλις ξεκίνησε η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων που διέψευσαν για μία ακόμα φορά τις προβλέψεις των εταιριών δημοσκοπήσεων.

Όλοι πάντως κρατούσαν χαμηλούς τόνους ενόψει της δύσκολης συνέχειας και της συγκρότησης της νέας κυβέρνησης, ενώ σχολίαζαν με έντονες εκφράσεις την αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας να εισέλθει στη Βουλή.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι οι συγκεντρωμένοι χειροκρότησαν αρκετές φορές με ενθουσιασμό τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο παρακολουθώντας στην τηλεόραση τη δήλωσή του για τις εκλογές.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, το εκλογικό κέντρο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και τους αντιδημάρχους Δημήτρη Δεληγιάννη και Παναγιώτη Νταή.

Ο ενθουσιασμός κορυφώθηκε όταν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησαν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από την πρωτεύουσα.

«ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΕΙ»

«Καθαρή, ισχυρή και αδιαμφισβήτητη εντολή από τον ελληνικό λαό», χαρακτηρίζει εν τω μεταξύ το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών απέδειξε θριαμβευτικά ότι ο πόθος του λαού μας για ζωή, δεν αποτέλεσε μια σύντομη παρένθεση. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε σήμερα καθαρή, ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή. Σήμερα, για τρίτη φορά-μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015 και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου- ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των ολιγαρχιών, η Ελλάδα της διαπλοκής, η Ελλάδα της αντιδημοκρατικής εκτροπής, η Ελλάδα της υφαρπαγής και της συγκάλυψης. Κι αν κάποιος νίκησε σήμερα είναι η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα της εργασίας, η Ελλάδα της γνώσης, η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα του πολιτισμού. Αν κάποιος νίκησε σήμερα είναι η Ελλάδα που αγωνίζεται, η Ελλάδα που ελπίζει, που ζητά χώρο και χρόνο για να δημιουργήσει ξανά ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ευχαριστεί όλους και όλες, όσοι και όσες δεν φοβήθηκαν να κερδίσουν το αύριο, τελειώνοντας-μια και καλή-με το παλιό και διεφθαρμένο».

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass