ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ :

«Τα προβλήματα απαιτούν συνεννοήσεις»

Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ;

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2015 21:20

Του Δημήτρη Βάλλα

«Τα προβλήματα πλέον, επειδή είναι πάρα πολύ σύνθετα απαιτούν συνεννοήσεις και συνεργασίες .

Συνεργασίες όλων των πολιτικών δυνάμεων και συνεργασίες και των θεσμών.

Πρέπει να βρούμε λοιπόν τον κοινό τρόπο και τους κανόνες συνεργασιών ώστε να μπορέσουμε πράγματι να ανταποκριθούμε στο κοινό αίσθημα και στην ψήφο του λαού».

Τα παραπάνω δήλωσε χθες μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης που στο πλαίσιο περιοδείας του επισκέφθηκε και τη Λάρισα.

Ο κ. Μεϊμαράκης ερωτηθεις αμέσως μετά εάν είναι έτοιμος να συνεργαστεί σε περίπτωση που χρειαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, κούνησε απλώς καταφατικά το κεφάλι δηλώνοντας ουσιαστικά το «ναι».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προερχόμενος από τον γειτονικό Βόλο, είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό παρουσία βουλευτών , στελεχών του κόμματος και της Περιφέρειας.

Ο κ. Αγοραστός σε συζήτηση που είχε μαζί του έκανε λόγο για ένα κράτος «δύσκαμπτο» και αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα του Νομού και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα έργα της Θεσσαλίας, του Αχελώου και της Κάρλας επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τα οφέλη που θα έχει η περιοχή και η οικονομία από την περάτωσή τους.

Επανέλαβε την ανάγκη παράτασης του τρέχοντος ΕΣΠΑ ώστε να υλοποιηθούν παράλληλα δύο προγραμματικές περίοδοι με περισσότερα έργα που τώρα έχει ανάγκη όσο ποτέ η χώρα.

Ζήτησε «συνέπεια κι ένα σταθερό περιβάλλον» για τις επενδύσεις, τις επιχειρήσεις και τους μικρομεσαίους ενώ επίσης στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά ζητώντας από τον κ. Μεϊμαράκη ιδιαίτερη μέριμνα. «Να εκπροσωπήσουμε το μέλλον των νέων ανθρώπων που είναι το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Για τη δημόσια διοίκηση υπογράμμισε πως «χρειαζόμαστε ποιότητα δημοκρατικής διακυβέρνησης που εκφράζεται με την απρόσωπη δημόσια διοίκηση για να υπάρχει ισονομία, ισοπολιτεία και ο καθένας να βρίσκει το δίκιο βάσει της αξίας του».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας μίλησε επίσης για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο ΕΣΠΑ από τα capital controls αλλά και για τις πρωτοβουλίες που πήρε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για ενέργειες σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια που αφορούν τη χρηματοδότηση των έργων αλλά και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο όπου αυτό χρειάζεται.

Για τον πρωτογενή τομέα τόνισε πως χρειάζεται συνέπεια απέναντι στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της πολιτείας.

Για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση τόνισε πως έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας καθώς δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για τα αυτονόητα όπως ο αποχιονισμός.

Σε ό,τι αφορά στο πολιτικό τοπίο, εκτίμησε πως «οι επόμενες κινήσεις πρέπει να είναι εθνικές αλλά και ταυτόχρονα με σχέδιο τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, πώς και πότε».

Τέλος, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ως πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε μεταξύ άλλων γνώστης των προβλημάτων, τονίζοντας πως έχει καλή συνεργασία με τον περιφερειάρχη. Τόνισε δε, πως ως κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία δεν θα λάβει «καμία απόφαση που να αφορά τοπικό ή περιφερειακό ζήτημα χωρίς να συνεργαστούμε, χωρίς να το συζητήσουμε, χωρίς να διαμορφώσουμε από κοινού άποψη και βεβαίως χωρίς να υπάρχει ατέρμονος διάλογος γιατί κάποια στιγμή πρέπει να παίρνονται αποφάσεις».

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Αγοραστός δώρισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ένα βιβλίο με πλούσια ιστορικά στοιχεία για την περιοχή της Θεσσαλίας.

Η ΟΜΙΛΙΑ

Μιλώντας στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ταχυδρομείου ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να δώσει υποσχέσεις και μίλησε για τους τρεις πυλώνες του μνημονίου, πάνω στους οποίους θα βασιστεί για να κάνει αλλαγές και να τους προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία.

Καταρχήν για τον μεταρρυθμιστικό πυλώνα, τόνισε ότι μπορούμε να τις προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, τη στιγμή μάλιστα που το 90% αυτών είναι αναπτυξιακές. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα γίνουν προς όφελος του ανταγωνισμού και συμπλήρωσε πως αν διερωτηθεί ο κόσμος ποιος μπορεί να τις υλοποιήσει, θα καταλήξει να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία.

Αναφορικά με τον δημοσιονομικό πυλώνα, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει τους στόχους αλλά είναι δικό μας θέμα το πώς θα τους υλοποιήσουμε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν αυτή που πρότεινε αυτό το μέτρο στους θεσμούς και όχι η Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση. «Λες και ο Τσίπρας δεν ήξερε ότι στα φροντιστήρια πηγαίνουν και τα παιδιά των φτωχών. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να ακούσει τη λέξη ιδιωτικά», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε ακόμα και για την επιβολή φόρων κατά τη διακυβέρνηση της παράταξής του. «Βάλαμε και εμείς φόρους, αλλά καταφέραμε και τη μείωση των φόρων όπως τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στις εισφορές, στον φόρο πετρελαίου ενώ επίσης αποκρούσαμε την αύξηση του φόρου στα νησιά». Όπως συμπλήρωσε, η Νέα Δημοκρατία το 2014 από τους φόρους που εισέπραξε, κοίταξε να δώσει χρήματα στους ιδιώτες που τους χρωστούσε το Δημόσιο.

Όσο για το ΕΣΠΑ, εξέφρασε τους φόβους του ότι κινδυνεύει να χαθεί και τόνισε ότι μόλις η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση, θα ξεκινήσουν αμέσως οι αποκρατικοποιήσεις προκειμένου να στείλουμε στην Ευρώπη το μήνυμα ότι υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας ως χώρα.

Για τον τρίτο πυλώνα, τα υφεσιακά μέτρα, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας διακομματικής, εθνικής ομάδας που θα φτιάξει το εθνικό σχέδιο της χώρας για την πορεία της στην ανάπτυξη. Στην ομάδα αυτή θα συμβάλουν επιστήμονες και δημοκράτες. Στόχος του, όπως είπε, είναι να πάει η κυβέρνηση με αυτό το σχέδιο το Πάσχα του 2016 στην Ευρώπη και να το παρουσιάσει στους θεσμούς.

Καταλήγοντας, ζήτησε από τους υποστηρικτές του κόμματος να μην εφησυχάζουν βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, γιατί οι εκλογές τελειώνουν όταν κλείσουν οι κάλπες. «Χρειαζόμαστε δουλειά και όχι πανηγυρισμούς» είπε στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας που τον παρακολούθησε χειροκροτώντας στην πλατεία...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass